KORAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : KORAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.499.464

Publication

11/06/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Illiui ltIIIl IlII II lilli Ill1 IlIIlII lII

" 19115119*

Va beha

aan

Belg Staat

~ul,tbenk van koophandel

Antwerpen

3 0 ME! 20111

afdeling Antwerpen

eriffiC

Ondernemingsnr : 0408.499.464

Benaming

(voluit) : Koraal

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Otto Veniusstraat, 20 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Statutaire Algemene Vergadering - herbenoeming Raad van Bestuur

Er blijkt uit het verstag van de Statutaire Algemene Vergadering van 23 april 2014 van de vzw Koraal, Otto Veniusstraat 20 te 2000 Antwerpen dat het mandaat van de bestuurders L. Van Lommel en S. Fantin hernieuwd wordt.

Tevens blijkt uit het verslag van de vergadering van de Raad van Bestuur van 23 april 2014 dat de Raad L. Van Lommel heraanstelt als voorzitter.

Aldus opgemaakt te Antwerpen op 16 mei 2014

F. VAN ROMPAEY D. VAN BERCKELAER

BESTUURDER BESTUURDER

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

23/05/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I~iu~1~307au~~n111111.111!,1111115111111.111!,1111115.1111111111"

Ondernemingsnr : 0408.499.464 Benaming

(voluit) : Koraal vzw

h~. L sJe,gd ter griffie van d& Rechtbank van,Ko©,phandei te Antwerpen, op

Griffie 13 MEI 2013

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Otto Veniusstraat, 20 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Algemene Statutaire Vergadering - herbenoeming Raad van Bestuur

Er blijkt uit het verslag van de Algemene Statutaire Vergadering van 24 april 2013 van de vzw Koraal, Otto Veniusstraat 20 te 2000 Antwerpen dat het mandaat van de bestuurder D. Van Berckelaer hernieuwd wordt.

Tevens blijkt uit dit verslag dat voor een termijn van 3 jaar - voor de boekjaren 2013,2014 en 2015 bedrijfsrevisorenkantoor RSM InterAudit, met als vertegenwoordiger de Heer K. De Witte, aangesteld wordt als bedrijfsrevisor voor Koraal vzw.

Er blijkt uit het verslag van de vergadering van de Raad van Bestuur van 24 april 2013 dat de Raad D. Van Berckelaer als afgevaardigd bestuurder heraanstelt.

Aldus opgemaakt te Antwerpen op 13 mei 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

30/05/2012
ÿþ M00 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0408.499.464 Benaming

(voluit) : Koraal vzw

1leergalegd ter griffie van de Rechtbank var! Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 16 ME 2a12

1

II *12097158*

be

~

stf

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Otto Veniusstraat, 20 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Algemene Statutaire Vergadering - aanpassing statuten - (her)benoemingen Raad van Bestuur

Er blijkt uit het verslag van de Algemene Statutaire Vergadering van 25 april 2012 van de vzw Koraal, Otto Veniusstraat, 20 te 2000 Antwerpen waarvan de oprichtingsstatuten verschenen in het Belgisch Staatsblad -, bijlage VZW - van 29 juli 1934 onder nr 920, dat deze statuten als volgt zijn gewijzigd

"Koraal" vzw

Otto Veniusstraat, 20

2000 Antwerpen

Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen

Ondernemingsnummer 0408.499.464

Gecodrdineerde statuten

I. Naam, zetel, doel en duur

Art.1 De vereniging draagt de naam 'Koraal"

Art.2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 2000 Antwerpen, Otto Veniusstraat,20  gerechtelijk; arrondissement Antwerpen.

Art.3 De vereniging heeft ais doel het inrichten en het beheer van alle activiteiten die ten diienste staan van: kinderen, jongeren en hun gezinnen in het bijzonder door het inrichten van speelpleinwerkingen» vormingsinitiatieven, Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning en jeugdverbfijfscentra, Zij kan eveneens! aile activiteiten ontplooien die dit doel bevorderen.

De vereniging kan haar doel realiseren overal waar zij dit nodig acht en hiervoor in eigendom bezitten al de; onroerende goederen die nodig zijn om haar doel te bereiken.

Art.4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. ILLeden, aanvaarding, ontslag, verplichtingen.

Art.5 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

De leden zijn niet persoonlijk verantwoordelijk voor de activiteit van de vereniging,

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

De functies van lid en van bestuurder worden onbezoldigd uitgeoefend.

Een lid dat drie opeenvolgende jaren zonder voorafgaande verwittiging afwezig is op de algemene statutaire

vergadering, wordt als ontslagnernend beschouwd.

Art.6 De Algemene vergadering beslist zonder beroep over de aanvaarding van nieuwe leden die zich° mondeling of schriftelijk kandidaat stellen op de zetel van de vereniging, Het lidmaatschap is van onbepaalde, duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van hoedanigheid die de opname als lid: rechtvaardigde, of overlijden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MO0 2.2

Art.7 Het staat de leden vrij zich op gelijk welk ogenblik uit de vereniging terug te trekken. Het ontslag van een lid gaat in na de volgende vergadering van de Algemene vergadering.

Bij betwisting geschieden de ontslagname en uitsluiting volgens de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (art,12).

III. Algemene vergadering

Art.8 De Algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen en beschikt over één stem. Een lid mag zich maximaal door één ander lid laten vertegenwoordigen. Daartoe is een schriftelijke volmacht vereist. Elk lid kan maximaal 2 andere leden vertegenwoordigen maar mag niet over een eenvoudige meerderheid beschikken.

De Algemene vergadering bezit alle bevoegdheden die haar worden toegekend door de statuten en de

wettelijke bepalingen. Tot haar bevoegdheden zijn voorbehouden:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders

3.het goedkeuren van de begroting van de rekeningen

4.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de vaststelling van hun eventuele bezoldiging

5.de aanneming en uitsluiting van leden

6.de ontbinding van de vereniging

7.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

9.alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art.9 Elk jaar moet er minstens één algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand april voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgende jaar.

Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden door een beslissing van de Raad van bestuur, telkens het belang van de vereniging het vereist, of indien tenminste één vijfde van de leden hierom verzoeken.

Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk door de voorzitter van de Raad van bestuur of van de afgevaardigd bestuurder per gewone brief en/of per e-mail te gebeuren en dit uiterlijk acht dagen voor de vergadering. De oproeping vermeldt de agenda, de dag, het uur en de plaats van de vergadering. Enkel over de punten zoals uitdrukkelijk vermeld op de agenda kunnen er geldige besluiten genomen worden.

Art,10 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt de secretaris aan.

Art.11 De Algemene vergadering kan geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim, Besluiten in verband met statuutwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding van de vereniging kunnen slechts genomen worden mits deze overeenstemmen met de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 (art, 8 en 20).

Art.12 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter, de secretaris en de leden die dit wensen. Het verslag wordt bezorgd aan aile leden, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering, De verslagen worden opgenomen in een register en bewaard op de zetel van de vereniging. Alle afschaften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de Raad van bestuur ondertekend.

IV, Raad van bestuur

Art.13 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur die wordt verkozen door de Algemene vergadering, onder de leden van de vereniging. De Raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging. Zij heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur en beheer van de vereniging in alle gerechtelijke en buitenrechtelijke handelingen, tenzij waarvoor volgens de wet of de statuten alleen de Algemene vergadering bevoegd is.

Art.14 De Raad van bestuur bestaat minstens uit drie leden benoemd door de Algemene vergadering, voor een mandaat van drie jaar maar zijn te allen tijde afzetbaar.

De leden van de Raad van bestuur zijn herbenoembaar.

r

.5 I, t

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ingeval in de loop van het mandaat een plaats van bestuurder vrijkomt kan de Algemene vergadering een plaatsvervanger aanstellen. De plaatsvervanger beëindigt het mandaat van de bestuurder die hij/zij vervangt.

Art.15 De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. De functies van secretaris en schatbewaarder zijn onverenigbaar.

Art.16 De Raad van bestuur wordt schriftelijk per gewone brief en/of per e-mail bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de afgevaardigd bestuurder of de oudste van de aanwezige bestuurders. De Raad van bestuur beraadslaagt en besluit collegiaal en kan slechts uitspraak doen indien de meerderheid aanwezig is.

De Raad van bestuur is bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen of uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. Deze opsomming is enkel verklarend en niet beperkend.

De Raad van bestuur benoemt en ontslaat, eventueel bij opdracht, de leden van het personeel en bepaalt hun werkzaamheden en hun bezoldigingen.

Art.17 De Raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening hieraan verbonden, aan een afgevaardigde bestuurder, gekozen tussen zijn leden en van wie hij de bevoegdheid en de eventuele bezoldiging vaststelt. Hij kan eveneens bijzondere bevoegdheden aan gelijk welke mandataris van zijn keuze opdragen.

Art.18 Voor alle verrichtingen met betrekking tot het dagelijks bestuur, is de handtekening van de afgevaardigd bestuurder of van één van door de raad aangewezen gemachtigde voldoende. Verrichtingen zoals beleggingen en investeringen zijn de bevoegdheid van de Raad van bestuur.

Art.19 De rechtsvorderingen, zowel als eiser als als verweerder, worden ingesteld of verdedigd in naam van de vereniging, door de Raad van bestuur op vervolging of benaarstiging van de voorzitter of van de afgevaardigd bestuurder.

Art.20 De duur van het mandaat van de afgevaardigd bestuurder, wordt door de Raad van bestuur vastgesteld. Indien de persoon aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen een einde brengt aan zijn mandaat als bestuurder, eindigt automatisch het mandaat en de eventuele bezoldiging binnen het dagelijks bestuur.

Art.21 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder en secretaris. Deze worden opgenomen in een daartoe bestemd register en bewaard op de zetel van de vereniging. Zij worden ten laatste op de eerst volgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd. De uittreksels en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder en de secretaris of door twee andere bestuurders.

V. Begrotingen en rekeningen

Art.22 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de balans en de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de Algemene vergadering van april ter goedkeuring voorgelegd.

Vl. Ontbinding en vereffening

Art.23 In geval van ontbinding zullen de wettelijke bepalingen van toepassing zijn.

Art.24 In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan werken met een gelijk doel en voorwerp als deze van de huidige werking, vrije werken met katholiek karakter, welke door de Algemene vergadering worden aangeduid. Bij gebrek aan een beslissing van de Algemene vergadering over dit punt binnen de drie maanden na ontbinding, wordt over deze bestemming zoveel mogelijk binnen de grenzen van het doel en voorwerp hierboven aangeduid, zonder bercep beslist door de bisschop van Antwerpen of bij ontstentenis van deze, door hem of door diegenen die, volgens de katholieke hiërarchie op dat ogenblik het wettige hoofd van het bisdom is.

Art.25 Alles wat niet uitdrukkelijk wordt bepaald in de statuten wordt geregeld door de wettelijke bepalingen in de Wet van 27juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Aldus opgemaakt te Antwerpen in twee originele exemplaren op 25 april 2012,

Tevens blijkt uit het verslag van de Algemene Statutaire Vergadering van 25 april 2012 dat het mandaat van de bestuurders M, Goossens, Ch.-L, Leclef, T. Goor, O. Verhoustraeten en F. Van Rompaey hernieuwd wordt.

Ook blijkt uit het verslag dat de Heer Dirk Broos, Alfons Verdyckstraat, 62 2900 Schoten ° Leuven 01/01/1966 en de Heer Filip Lelie, Tweebunder, 33 2650 Edegem ° Wilrijk 20110/1969 benoemd worden als bestuurder.

Aldus opgemaakt te Antwerpen op 16 mei 2012 en overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad met verzoek tot inlassing in de bijlagen betreffende de VZW's

D, Van Berckelaer F.Van Rompaey

afg, best, bestuurder



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vgor-

a betiouben

aan hpt

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/06/2011
ÿþ MOD22

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



UtIu~~~~uw~~muI~u

" iioessai

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophinde! te Antwerpen, op

Griffie 1 MEI 1011

Ondernemingsnr : 0408.499.464

Benaming

(voluit) : Koraal vzw

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Otto Veniusstraat 20 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Algemene Statutaire Vergadering - (her)benoeming ! Raad van Bestuur aanstelling

Er blijkt uit het verslag van de Algemene Statutaire Vergadering van 27 april 2011 dat het mandaat van de. bestuurder S. Fantin hernieuwd is.

Tevens blijkt uit dit verslag dat E.H. L.Van Lommel aanvaard wordt als lid van de Algemene Vergadering en benoemd wordt als bestuurder. KJtlD. eardijrtstraat 31 2840 RUMST °OLEN 08/12/1941

Uit het verslag van de vergadering van de Raad van Bestuur van 27 april 2011 blijkt dat de Raad E.H. L.. Van Lommel aanstelt als voorzitter.

F. Van Rompaey D. Van Berckelaer

bestuurder afgevaardigd bestuurder



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

21/05/2015
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Otto Veniusstraat 20 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Statutaire Algemene Vergadering - herbenoeming Raad van Bestuur

Er blijkt uit het verslag van de Statutaire Algemene Vergadering van 22 april 2015 van de vzw Koraal, Otto Veniusstraat 20 te 2000 Antwerpen dat het mandaat van de bestuurders D.I3roos, T.Goor, M.Goossens, Ch.L.Leclef, F.Lelie, F.Van Rompaey en O.Verhoustraeten hernieuwd wordt voor een periode van drie jaar.

Aldus opgemaakt te Antwerpen op 11 mei 2015

F. Van Rompaey D. Van Berckeiaer

Bestuurder bestuurder

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111R11111,0111111

Ondernemingsnr : 0408.499.464

Benaming

(voluit) : Koraal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KORAAL

Adresse
OTTO VENIUSSTRAAT 20 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande