KRAPP

Association sans but lucratif


Dénomination : KRAPP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.671.016

Publication

27/02/2014
ÿþ MaD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

*19052 82* 111

h:trCKTBANK

KOOPHANDEL

s-;~~. êO;'r

ANTqlitÉeRPE N

Ondernerningsnr : Benaming

(voluit) : Krapp (verkort)

(-r-c,t ©~

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Altenastraat 43, 2550 Kontich

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden:

1° De heer Dirk Stevens, Selderstraat 56 te 2060 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 9 april 1971

2° Mevrouw An Ribbens, Pollepelstraat 19 te 2060 Antwerpen, geboren te Lier op 28 oktober 1973

3° De heer Pietro Chiarenza, Juliaan Dilllenstraat 21 te 2018 Antwerpen, geboren te Lodi (Italië) op 12 maart

1980

zijn overeengekomen op 29 januari 2014, de vereniging zonder winstoogmerk "Krapp" op te richten waarvan,

de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

ARTIKEL 1: DE VERENIGING

De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd `Krapp'. Deze naam moet voorkomen in alle akten,; facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, ' onmiddellijk voorafgegaan door de woorden `vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', met"

nauwkeurige aanduiding van de zetel. '

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd te Altenastraat 43 te 2550 Kontich in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De algemene vergadering heeft het recht deze ten allen tijden te verplaatsen.

ARTIKEL 2: DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

De vereniging heeft tot doel multi-culturele, minti-mediale, artistieke en recreatieve manifestaties, evenementen, projecten en/of cursussen ter bevordering van de sociaal-culturele, educatieve, artistieke en: algemene informatieve ontwikkeling. De vereniging is erop gericht haar activiteiten zowel op nationaal als: international vlak uit te oefenen, zodoende de interculturele uitwisseling op haar werkterrein te bevorderen, Het werkterrein van de vereniging omvat de beeldende en audiovisuele kunsten, theater, dans, muziek, circus en alle vormen van spektakel, podiumkunsten en locatietheater in de culturele, artistieke en recreatieve sfeer. Het werkterrein is onvoorwaardelijk uitbreid baar naar aangrenzende domeinen.

De vereniging kan medewerking verlenen in elk gelijkaardig doel als het hare.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechts geldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van: koophandel stellen.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 3: LIDMAATSCHAP

De vereniging kan bestaan uit effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met-

'

inbegrip.van,.het_stemrecht.op.de.algemene vergad.ering,.komt.uitsluitend toe.aan.de effeotieve.feden.....a.... ,..

op de laatste blz, van I.u1 B vernielden : J r : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten op basis van een huishoudelijk reglement. De vereniging telt minstens drie effectieve Leden.

De effectieve leden zijn:

a.de ondertekenaars van onderhavige akte;

b.de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige effectieve leden.

De persoon die wenst effectief lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur legt de kandidatuur voor aan de Algemene Vergadering, die de kandidaat al dan niet aanvaart.

De effectieve leden kunnen op ieder moment uittreden uit de vereniging, mits schriftelijke ontslag gericht aan de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde wettelijke leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering. Het bedrag voor het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 4: DE ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden.

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft een stem.

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

-wijziging van de statuten

-de benoeming en afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van diens bezoldiging, ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

De Algemene Vergadering moet eenmaal per jaar door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen op de datum en plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering, door de voorzitter, naar alle effectieve leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het effectieve lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW. De oproeping moet ook de agenda bevatten.

Een Wettelijk Lid dat niet aanwezig kan zijn op de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de vereniging. Hiervoor dient het effectief lid dat niet aanwezig kan zijn, schriftelijk of per e-mail, aan de voorzitter van de Raad van Bestuur mee te delen welk effectief lid zijn/haar volmacht draagt, dit uiterlijk 2 dagen voor de Algemene Vergadering. Elk effectief lid kan ten hoogste één volmacht dragen. Volmachten worden als bijlage bij de notulen van de Algemene Vergadering, bewaard in het notulenregister.

Er moet ieder jaar minstens één Algemene Vergadering plaatshebben.

Op verzoek van minstens één vijfde van de effectieve leden of bij beslissing van de raad van bestuur kan een bijzondere Algemene Vergadering worden bijeengeroepen. Elk voorstel dat door minstens één twintigste van de effectieve leden is ondertekend, dient op de agenda geplaatst te worden.

De stemming is openbaar, behalve in de gevallen waarin het personen betreft.

Dit verslag wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage van kunnen nemen. Belanghebbende derden kunnen dit eveneens.

Van elke Algemene Vergadering wordt er een verslag gemaakt.

ARTIKEL 5: DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur bestaat uit tenminste drie leden, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de Algemene Vergadering. Indien de Algemene Vergadering uit slechts 3 personen bestaat dan bestaat de Raad van Bestuur uit 2 personen.

MOA 22

"Voor behouden aan het Belgisch .StaalI tshlad

Luik B .. Vervolg

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting,

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. i ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. In afwezigheid van , de voorzitter, wordt zijn functie waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad beslist geldig van zodra de helft van zijn leden aanwezig zijn.

De vereniging wordt slechts rechtsgeldig verbonden door de handtekeningen van de voorzitter van de Raad . van Bestuur. De Raad van Bestuur kan de functie van voorzitter intrekken of de voorzitter kan zijn functie neerleggen door dit te melden aan de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 6: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Een huishoudelijk reglement kan door de Raad van Bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen of vertegenwoordigde stemmen.

ARTIKEL 7: DIVERSE BEPALINGEN

Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De rekeningen van het afgelopen dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van Algemene Vergadering.

Bij ontbinding van de vereniging duidt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten en de bestemming die aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit wordt gegeven. Deze bestemming moet belangeloos zijn en aansluiten bij het doel van de vereniging.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1922, gewijzigd door de wet : van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 29 januari 2014 tot 31 december 2014.

Tot bestuurder en voorzitter wordt benoemd, mevrouw An Ribbens, Pollepeistraat 19 te 2060 Antwerpen, geboren te Lier op 28 oktober 1973, dewelke het mandaat aanvaardt.

Wordt tot bestuurder benoemd, de heer Pietro Chiarenza, Juliaan Dillenstraat 21 te 2018 Antwerpen,

" geboren te Lodi (Italië) op 12 maart 1980, dewelke het mandaat aanvaardt.

Mevrouw An Ribbens wordt in haar hoedanigheid van voorzitter belast met de publicatie van de statuten in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Kontich op 29 januari 2014, in drie exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Getekend,

An Ribbens

Voorzitter

Op de laatste biz. van ILuikf3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden ta vertegenwoordigen

Coordonnées
KRAPP

Adresse
ALTENASTRAAT 43 2550 KONTICH

Code postal : 2550
Localité : KONTICH
Commune : KONTICH
Province : Anvers
Région : Région flamande