KUNSTCIRKEL

Association sans but lucratif


Dénomination : KUNSTCIRKEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.920.511

Publication

18/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij h te maken kopie

na neerlegging van de a te tee Wvan koophandel

~ ~ ;U0 ~ÓYù

_~ ~"w, ~wrvafdeling Antwerpen

Griffie



/

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0431.920.511

Benaming

(voluit) : Sociale Werken voor de Democratisering van het Cultureel

leven VZW

(verkort): S.W.D.0

Rechtsvonn: VZW

Zetel : Schijfstraat 19, 2020 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Wijziging statuten, wijziging naam en wijziging zetel

Uit de notulen van de Algemene Vergadering d.d. 28 mei 2014 om 11 u blijkt hetgeen hierna volgt;

Art 1.

1. De vereniging beslist op de Algemene Vergadering van 28 mei 2014 de naam te veranderen in Kunstcirkel VZW.

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, hhaveo, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, nmmuenUx voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerr of door de afkorting "VZVV", met nauwkeurige aanwijzing.

3. De zetel van de VZVV wordt overgebracht naar Sint-Antoniusstraat 70, 2000 Antwerpen.

Art. 2. De vereniging streeft een tweevoudig doel na,

1. enerzljds hetuüvafenan van alle activiteiten en het nemen van alle initiatieven met het doel sociale, morele, nu|tuæte, zakelijke en juridische hulpverlening te verschaffen aan professionele kunstenaars en/of uitvoerders en/of studerende kunstenaars.

De vereniging heeft meer bepaald tot doel:

a) om materiële en morele steun te verlenen aan organisaties en ondernemingen die kunstenaars tewerkstellen;

b) het beroep van kunstenaars of uitvoerende kunstenaars in stand houden en/of te stimuleren;

o> morele of materiële steun te verlenen aan wedstrijden mbt het cultureel leven voor studenten of

kunstenaars;

d) organisaties die de belangen van kunstenaars vertolken en/of kunstenaars verdedigen te steunen;

e) om materiële en morele steun te verlenen aan behoettige en/of werkloze kunstenaars;

t) samenwerking tot stand te brengen met andere organisaties die gelijkaardige doelen hebben;

g) informatieverstrekking, zakelijke en juridische ondersteuning ivm artistieke activiteiten te organiseren.

2. anderzijds het uitoefenen van activiteiten en het nemen van initiatieven die tot doel hebben het cultuurleven te bevorderen meer bepaald door:

a) het organiseren van culturele manifestaties;

b) samenwerkingsakkoorden af te sluiten me cultuurorganisaties en/of kunstenaars;

c) democratische prijzen te bedingen mbt het bijwonen van culturele manifestaties;

d) in coproductie of in eigen beheer alle artistieke projecten, onder meer muzlek, theater of audio-visuele voorstellingen of produoties te realiseren

e) vonninUe' opleidingsprojecten te organiseren of ondersteunen om kunstenaars en organisaties te

helpen professionaliseren en zelfredzaamheid te bevorderen.

3. Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de doelstellingen.

Art 3.DnVZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Art, 4. Er zijn werkende leden, met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. leder natuurlijk persoon kan lid worden indien die een specifieke of argemene deskundigheid heeft die gerelateerd is aan het maatschappelijk doel en die kan bijdragen tot de realisering er van.

Er kan een lidmaatschapsbijdrage gevraagd worden.

Art. 5. De kandidaat leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter van de Raad van Bestuur legt de kandidaatstelling voor aan de Raad van Bestuur en dit op de eerstvolgende normale vergadering van de Raad van Bestuur. De kandidaatstelling van een lid wordt aan de Algemene Vergadering voorgelegd als er in de schoot van de Raad van Bestuur een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens 2/3 van de leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig zal beraadslagen en besluiten, met de 3/4 meerderheid van de stemmen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard.

Art. 6. Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZVV terugtrekken door ofwel schriftelijk hun ontslag aan te bieden aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur of dit mee te delen op de Algemene Vergadering en of de vergadering van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van het schrijven of na dit punt op de respectievelijke vergadering.

Ars een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap , op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van aile leden, warden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering ivaarop minstens 2/3 van aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig zal beraadslagen en besluiten, met de 3/4 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde reden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege indien het lid overlijdt.

De ontslagname als lid Van de Algemene Vergadering wordt eveneens geacht een ontslagname als bestuurder te zijn.

Art. 7. De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de leden. De regelmatig bijeengeroepen Algemene Vergadering

vertegenwoordigt arle leden en haar beslissingen zijn bindend voor iedereen.

Elk lid heeft één stem.

Art 8. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Art 9. De Algemene Vergadering kan een huishoudelijk reglement opstellen.

Art. 10. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

84e omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. de aanvaarding van nieuwe leden;

Art. 11. Vergaderingen

1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens het eerste semester van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per gewone post en/of per e-mail en/of per faX op het adres dat het !id daartoe het laatst heeft opgegeven aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

2, De vergaderingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur. bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt de agenda toegevoegd.

3. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle leden en wel binnen een maand na het indienen van dit verzoek dat de punten moet bevatten die op de agenda dienen geplaatst te worden. De uitnodiging wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per gewone post en/of per e-mail en/of per fax op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Art,12. Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moeten minstens de helft van de leden, aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig zal beraadslagen en besluiten, bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de tweede vergadering worden gehouden.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. De stemming i.v.m. de benoeming en afzetting van de bestuurders is altijd geheim.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 1 volmacht dragen. De volmachtdrager dient schriftelijk gemandateerd te zijn.

Art. 13. Wijziging statuten

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de leden dat aanwezig of vertegenwoordigd Is. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 3/4 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, met de meerderheid van 3/4 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de tweede vergadering worden gehouden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Indien de vereiste meerderheid niet behaald wordt, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. Een onthoudende stem wordt niet meegeteld bij de stemming (wel voor het behalen van het aanwezigheidsquorum). Art. 14. Notulen

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art.15. Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit maximaal 5 bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. Aile bestuurders worden uit de leden van de Algemene Vergadering verkozen. Kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur kenbaar te maken aan de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 16. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De voorzitter van de Raad van Bestuur wordt gekozen uit de bestuurders. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit eveneens de Algemene Vergadering voor.

Art. 17. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door mededeling op de Algemene Vergadering of vergadering van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art 18.

1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste

in jaren van de aanwezige bestuurders, zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist.

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen waarin hij zijn werking verder bepaalt.

2. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is deze voorwaarde niet voldaan dan wordt binnen de 8 kalenderdagen een nieuwe vergadering belegd waarin ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden beraadslaagd wordt en beslissingen genomen kunnen worden.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Indien de vereiste meerderheid niet behaald wordt, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. Een onthoudende stem wordt niet meegeteld bij de stemming (wel voor het behalen van het aanwezigheidsq t'arum).

Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Elke bestuurder kan maximaal één volmacht dragen. De volmachtdrager dient schriftelijk gemandateerd te zijn.

4. Er worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bewaard in een notulenregister dat ter Inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zuilcs vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie.

Art. 19. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten, zoals eventueel in het huishoudelijk reglement nader omschreven, die zij desgevallend maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen martien vergoed.

Art. 20.

1. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht. Hij kan ondermeer alle sommen betalen en ontvangen, van elke ontvangen of betaalde som kwijting geven of vragen, alle roerende en onroerende goederen kopen, legaten, giften en subsidies ontvangen, alle contracten en overeenkomsten afsluiten, geld plaatsen of ontlenen met of zonder hypotheekstelling, aile zakelijke rechten of verbintenissen verwezenlijken en afstaan, handlichting nemen voor of na betaling van hypothecaire inschrijvingen, besragnemingen, voorrechten en pandrechten, in recht optreden als aanlegger of verweerder. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat aile personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun bevoegdheden, hun bezoldiging of de hun toekomende vergoedingen. Hij stelt het huishoudelijk reglement op.

2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Art. 21.

1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt Inzake lastgeving.

3. De voorzitter is bevoegd om de vereniging te vertegenwoordigen tegenover derden.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 22. Dagelijks Bestuur

1. De bestuurders en de persoon/personen belast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

3. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur over dragen aan één of meer bestuurders.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren.

De Raad van Bestuur kan in het huishoudelijk reglement de bevoegdheidsverdeCing tussen de Raad van Bestuur en het dagelijks bestuur verder specificeren.

Art. 23. Boekjaar en jaarrekening

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 28novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art. 24. Financiering

1. De vereniging kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen,

schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om

de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet, Haar onkosten vloeien voort uit het beheer, de werking en activiteiten van de vereniging.

2. Er kan een lidgeld gevraagd worden. De Raad van Bestuur bepaalt desgevallend de hoogte van het lidgeld.

Art. 25. Ontbinding

1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t, de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van aile leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig de bepalingen in deze statuten.

2. De beraadslaging en beslissing tot ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in deze statuten met betrekking tot het wijzigen van het doel. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeld de VZW steeds dat zij '1./ZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW.

5. Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Art. 28. Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1997 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 jull 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 6 januari 2003.

Servaas Le Compte

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

Voorbehouden

aan het

Beiglsch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/04/2014
ÿþ Luik B - Vervolg MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1ILUI11.1,11.1 i N

A

1

tJe.Mwgl tGr efilgevair van nsrophandel fa;l4etwerpc.., a~

27sr~~, ~

3r~.~,l.j ~ly!

Griffie

Ondernemingsnr " 0431.920.511

Benaming

(voluit) : Sociale Werken voor de Democratisering van het Cultureel

Leven

cserkortj . S.W.D.C.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Schijfstraat 19, 2020 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Ontslag en afzetting bestuurders en leden

Uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van 19 maart 2014, blijkt hetgeen hierna volgt:

Na discussie besluit de organisatie om te kiezen voor een toekomstige koers voor de organisatie. - De vergadering aanvaardt met 5 van de 6 aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het ontslag als bestuurder van Dhr. Miel Pieters en stemt met 5 van de 6 aanwezige en vertegenwoordigde stemmen om Dhr, Miel Pieters met ingang vanaf heden uit te sluiten als lid van de vereniging.

- De vergadering stemt met 5 van de 6 aanwezige en vertegenwoordigde stemmen om Dhr. Herman De Backer met ingang van heden te ontslaan uit zijn functie van bestuurder alsook uit te sluiten als lid van de vereniging.

Volmachten worden toegevoegd aan het verslag, alsook de brief van Dhr. Pieters.

Servaas Le Compte

Voorzitter

Bijl gen bij hét Bëlg sch Stáàtsbind - 09/04%2014 - knnexes du Moniteur belge

~~+~i~ a~i 4~8~~~rSj~~*~ ~f`~ ~tr`~` F~~s~`r'~`~~ ~"r~ei~r~é~~t`~r~ ~~~ t~-t&~r~í~`~~~~~~r~9 ~~À',`" ,.t,cr,~ 5~~ ~~r~~i~~ii~:n~fc'~i~~ií~'~~ig`~r~~iii ~~~~~7~f3~+ri;~E~nv~~t~r~~~d~r~é t~t~i~i~i~ii~~ïxTrr vegetr-qlae4I3 ita{M~,~~MIng

09/10/2013
ÿþ Mai} 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II 11 *131535 3* u

;lCargolspd ter griffie, ve' van Koophandel te Ar,fwcrpen, op

Griffie 3 fl SEP, X413

Ondememingsnr : 0431.920.511

Benaming

(voluit) : Sociale Werken voor de Democratisering van het Cultureel

Leven

(verkort) : S.W.D.C.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schijfstraat 19, 2020 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Benoeming voorzitter, secretaris, penningmeester, afzetting bestuurders

Uit de notulen van de Raad van Bestuur dd. 23 september 2013 om 14 u, blijkt hetgeen hiem~ volgt:

De Raad van Bestuur stelt voor conform artikel 16 van de statuten over te gaan tot benoeming van Servaas Le

Compte als voorzitter. De Raad van Bestuur aanvaardt.

Mario Maes wordt benoemd als secretaris-penningmeester. De Raad van Bestuur aanvaardt.

De mandaten gaan in op het einde van deze vergadering.

Uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering dd. 23 september 2013 om 15u, blijkt hetgeen.

hierna volgt

De Vergadering stelt vast dat er meer bestuurders zijn dan statutair bepaald. Er wordt voorgesteld om'.

volgende personen als bestuurder af te zetten:

- Rager Pottier

- Jan Timmermans

De Bijzondere Algemene Vergadering aanvaardt. De wijzigingen gaan in op het einde van deze vergadering.

Aldus is de Raad van Bestuur op heden samengesteld als volgt:

Dhr. Servaas Le Compte, voorzitter

Dhr. Mario Maes, secretaris-penningmeester

Dhr. Miel Pieters, bestuurder

Dhr. Hannes Le Compte, bestuurder

Dhr. Herman De Becker, bestuurder

Servaas Le Compte

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/09/2013
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

fÎiLfgur ter griffie ii31 Gc-iSrMbQlf dan.loophandel te Antwerpen, op

Griffie 2 6 AUG. 2013

*13136369*

u

N

'Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0431.920.511

Benaming

(voluit) : Sociale Werken voor de Democratisering van het Cultureel

Leven

(verkort) : S.W.D.C.

Rechtsvorm : Verenig,ing zonder Winstoogmerk

Zetel : Schijfstraat 19, 2020 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders

UIT DE NOTULEN VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING D.D. 25 MAART 2013 BLIJKT HETGEEN HIERNA VOLGT,

De bijzondere algemene vérgadering besluit met eenparigheid van stemmen, over te gaan tot benoeming van de volgende personen als bestuurder voor een periode van 3 jaar en dit met ingang vanaf heden: - Dhr. Hannes Le Compte e5.05.27-219.80), wonende te Benedictijnenstraat 26 B, 8970 Poperinge, geboren te Veume op 27 mei 1965;

- Dhr. Jan Timmermans (56.09.22-503.76), wonende te Victor Van Malderiaan 31, 1700 Dilbeek, geboren te Aalst op 22 september 1956.

De aldus benoemde bestuurders hebben verklaard hun mandaat in de gezegde hoedanigheid te

aanvaarden.

De betreffende mandaten gaan in op het einde van deze algemene vergadering voor een periode van 3 jaar.

Aldus is de raad van bestûur op heden samengesteld als volgt:

- Dhr. Herman De Becker) voorzitter;

- Dhr. Miel Peeters, penningmeester;

- Dhr. Servaas Le Compta, secretaris;

- Dhr. Roger Pottier, bestuurder;

- Dhr. Mario Maes, bestuurder;

- Dhr. Hannes Le Compte bestuurder;

Dhr. Jan Timmermans, bestuurder.

Herman De Backer

Voorzitter

Op .e ilaatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

25/04/2013
ÿþ MOE? 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 1 0 5196

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

RECHTBANK

KOOPHANDEL

18 APR. 2013

ANTI~rAPEN

Ondernemingsnr: 0431.920.511

Benaming

(voluit) : Sociale Werken voor de Democratisering van het Cultureel

Leven

(verkort) : S.W.D.C.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schijfstraat 19, 2020 Antwerpen, België

Onderwerp akte : (Her)benoeming bestuurders

UIT DE NOTULEN VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING D.D. 25 MAART 2013 BLIJKT HETGEEN HIERNA VOLGT:

De bijzondere algemene vergadering besluit over te gaan tot herbenoeming van de volgende personen als bestuurder voor een periode van 3 jaar en dit met ingang vanaf heden:

" Dhr. Herman De Backer (52.01.12-433.15), wonende te Schijfstraat 19, 2020 Antwerpen, geboren te Korbeek- Lo op 12 januari 1952;

" Dhr. Miel Peeters (53.03.07-203.42), wonende te Driehoekstraat 288, 2180 Ekeren, geboren te Wilrijk op 7 maart 1953;

" Dhr. Servaas Le Compte (67.01.15-189.96), wonende te Sint Antoniusstraat 70, 2000 Antwerpen, geboren te Veurne op 15 januari 1967;

" Dhr. Roger Pottier (51.07.09-505.54), wonende te Bouwmeestersstraat 12, 2000 Antwerpen, geboren te Gent op 9 juli 1951.

De aldus benoemde bestuurders hebben verklaard hun mandaat in de gezegde hoedanigheid te aanvaarden. De betreffende mandaten gaan in op het einde van deze bijzondere algemene vergadering voor een periode van 3 jaar.

De bijzondere algemene vergadering besluit met eenparigheid van stemmen, over te gaan tot benoeming van de volgende persoon als bestuurder voor een periode van 3 jaar en dit met ingang vanaf heden:

" Dhr. Mario Maes (58.09.19-097.32), wonende te Ernest Claeslaan 27, 9111 Belsele, geboren te Sint  Niklaas op 19 september 1958.

De aldus benoemde bestuurder heeft verklaard zijn mandaat in de gezegde hoedanigheid te aanvaarden. Het betreffende mandaat gaat in op het einde van deze algemene vergadering voor een periode van 3 jaar.

Aldus is de raad van bestuur op heden samengesteld als volgt:

- Dhr. Herman De Backer, voorzitter;

- Dhr. Miel Peeters, penningmeester;

-

Dhr, Servaas Le Compte, secretaris;

- Dhr. Roger Pottier, bestuurder;

- Dhr. Mario Maes, bestuurder.

Herman De Backer

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

19/03/2015
ÿþ Monz2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belde

~ Rechtbank van kodpliar'del

Antwerpen

vo beho aan Bele Staal JIJJ)I111~~m~~u~~nw~

15 91 07*

0 9 14AAR1 2015

afdeiing Antwerpen

urr re





Ondernemingsnr ; 0431.920.511

Benaming

(voluit) : Kunstcirkel VZW

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint Antoniusstraat 70, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging statuten, Wijziging naam

De Algemene Vergadering van 16 februari 2015 heeft volgende beslissingen bij unanimiteit genomen:

1. De vereniging beslist de naam te veranderen in Kunstcirkel.

2. De wijziging aan de statuten worden aanvaard en volgende gecoördineerde tekst van de statuten wordt goedgekeurd:

Art 1.

1. De vereniging beslist op de Algemene Vergadering van 16 februari 2015 de naam te veranderen in Kunstcirkel.

2. Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders'' en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden', vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing.

3. De zetel van de VZW is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Sint-Antoniusstraat 70, 2000 Antwerpen.

Art. 2. De vereniging streeft een tweevoudig doel na,

1. enerzijds het uitoefenen van alle activiteiten en het nemen van alle initiatieven met het doel sociale,, morele, culturele, zakelijke en juridische hulpverlening te verschaffen aan professionele kunstenaars en/of; uitvoerders en/of studerende kunstenaars.

De vereniging heeft meer bepaald tot doel:

a) om materiële en morele steun te verlenen aan organisaties en ondernemingen die kunstenaars tewerkstellen;

b) het beroep van kunstenaars of uitvoerende kunstenaars in stand houden en/of te stimuleren;

c) morele of materiële steun te verlenen aan wedstrijden mbt het cultureel leven voor studenten of kunstenaars;

d) organisaties die de belangen van kunstenaars vertolken en/of kunstenaars verdedigen te steunen;

e) om materiële en morele steun te verlenen aan behoeftige en/of werkloze kunstenaars;

f) samenwerking tot stand te brengen met andere organisaties die gelijkaardige doelen hebben;

g) informatieverstrekking, zakelijke en juridische ondersteuning ivm artistieke activiteiten te organiseren.

2. anderzijds het uitoefenen van activiteiten en het nemen van initiatieven die tot doel hebben het. cultuurleven te bevorderen meer bepaald door.

a) het organiseren van culturele manifestaties;

b) samenwerkingsakkoorden af te sluiten met cultuurorganisaties en/of kunstenaars;

c) democratische prijzen te bedingen mbt het bijwonen van culturele manifestaties;

d) in coproductie of in eigen beheer alle artistieke projecten, onder meer muziek, theater of audio-visuele voorstellingen of producties te realiseren

e) vormings- en opleidingsprojecten te organiseren of ondersteunen om kunstenaars en organisaties te' helpen professionaliseren en zelfredzaamheid te bevorderen.

3. Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de doelstellingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 3. De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 4. Er zijn werkende leden, met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. leder natuurlijk persoon Kan lid worden Indien die een specifieke of algemene deskundigheid heeft die, gerelateerd is aan het maatschappelijk doel en die kan bijdragen tot de realisering er van.

Er kan een lidmaatschapsbijdrage gevraagd worden. Die kan maximaal 5.000 euro per jaar zijn. De Raad van Bestuur bepaalt desgevallend de hoogte van het lidgeld.

Art. 5. De kandidaat leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter van de Raad van Bestuur legt de kandidaatstelling voor aan de Raad van Bestuur en dit op de eerstvolgende normale vergadering van de Raad van Bestuur. De kandidaatstelling van een lid wordt aan de Algemene Vergadering voorgelegd ais er in de schoot van de Raad van Bestuur een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering, Op deze vergadering dienen minstens 2/3 van de leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig zal beraadslagen en besluiten, met de 3/4 meerderheid van de stemmen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering warden gehouden.

De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard.

Art, 6. Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door schriftelijk hun ontslag aan te bieden aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur of dit mee te delen op de vergadering van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van het schrijven of na dit punt op de respectievelijke vergadering.

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering waarop minstens 2/3 van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmep van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

ln geval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering warden bijeengeroepen, die geldig zal beraadslagen en besluiten, met de 314 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege indien het lid overlijdt.

Art, 7. De ontslagname als lid van de Algemene Vergadering wordt eveneens geacht een ontslagname als bestuurder te zijn.

Art. 8. De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de leden. De regelmatig bijeengeroepen Algemene Vergadering

vertegenwoordigt aile leden en haar beslissingen zijn bindend voor iedereen.

Elk lid heeft één stem.

Art. 9. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Art. 10. Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is bevoegd voor alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. de aanvaarding van nieuwe leden;

Art. 11. Vergaderingen

1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens het eerste semester van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per gewone post en/of per e-mail en/of per fax op het adres dat het lid daartoe het laatst heeft opgegeven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

2. De vergaderingen worden op beslissing van de Raad van Bestuur door de voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt de agenda toegevoegd, alsook plaats en datum meegedeeld,

3, Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle leden en wel binnen een maand na het indienen van dit verzoek dat de punten moet bevatten die op de agenda dienen geplaatst te worden. De uitnodiging wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per gewone post en/of per e-mail en/of per fax op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de voorzitter van de Raad van bestuur.

Op verzoek van één vijfde van de effectieve leden moet de raad van bestuur binnen de 21 dagen voorzien in de bijeenroeping en moet de bijeenkomst uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

Art.12. Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moeten minstens de helft van de leden, aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien,

Ingeval op de eerste vergadering minder dan de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig zal beraadslagen en besluiten, bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zjn, door geheime stemming. De stemming i.v.m. de benoeming en afzetting van de bestuurders is altijd geheim.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 1 volmacht dragen. De volmachtdrager dient schriftelijk gemandateerd te zijn.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden enkel meegeteld als tegenstemmen in die gevallen waarvoor de wet of de statuten in een bijzondere stemmenmeerderheid voorzien.

Art. 13. Wijziging statuten

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 213 van de leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is, De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 3/4 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, met de meerderheid van 3/4 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Indien de vereiste meerderheid niet behaald wordt, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. Een onthoudende stem wordt niet meegeteld bij de stemming (wel voor het behalen van het aanwezigheidsquorum). Art. 14. Notulen

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B, van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Belanghebbende derden kunnen, nadat zij afdoende hebben aangetoond een belang te hebben, Inzage vragen in de besluiten van de algemene vergadering. Zij richten daartoe schriftelijk een verzoek aan de organisatie. Dit verzoek wordt op een volgende Algemene Vergadering behandeld.

Art.15. Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit maximaal 5 bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging, Alle bestuurders worden uit de werkende leden van de Algemene Vergadering verkozen. Kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur kenbaar te maken aan de Algemene Vergadering.

Art. 16. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbare termijn duur van telkens 5 jaar. Voor bestuurders die in de loop van een mandaatperiode welke 5 jaar bedraagt, worden vervangen of aangesteld, wordt de duurtijd van hun mandaat beperkt tot de nog resterende duur van de lopende mandaatperiode,

De voorzitter van de Raad van Bestuur, secretaris en penningmeester worden gekozen uit de bestuurders. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit eveneens de Algemene Vergadering voor,

Art. 17. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door mededeling op de Algemene Vergadering of vergadering van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Art 18,

1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste

in jaren van de aanwezige bestuurders, zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist. '

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen waarin hij zijn werking verder bepaalt.

2, De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de

aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in

België, aangewezen in de oproepingsbrief.

3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is deze voorwaarde niet voldaan dan wordt binnen de 8 kalendeniagen een nieuwe vergadering belegd waarin ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden beraadslaagd wordt en beslissingen genomen kunnen worden.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders, Indien de vereiste meerderheid niet behaald wordt, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. Een onthoudende stem wordt niet meegeteld bij de stemming (wel voor het behalen van het aanwezigheidsquorum).

Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Elke bestuurder kan maximaal één volmacht dragen. De volmachtdrager dient schriftelijk gemandateerd te zijn,

4. Er worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie.

Art. 19. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten, zoals eventueel in het huishoudelijk reglement nader omschreven, die zij desgevallend maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

Art. 20.

1. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht. Hij kan ondermeer alle sommen betalen en ontvangen, van elke ontvangen of betaalde som kwijting geven of vragen, alle roerende en onroerende goederen kopen, legaten, giften en subsidies ontvangen, alle contracten en overeenkomsten afsluiten, geld plaatsen of ontlenen met of zonder hypotheekstelling, alle zakelijke rechten of verbintenissen verwezenlijken en afstaan, handlichting nemen voor of na betaling van hypothecaire inschrijvingen, beslagnemingen, voorrechten en pandrechten, in recht optreden ais aanlegger of verweerder. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat alle personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun bevoegdheden, hun bezoldiging of de hun toekomende vergoedingen, Hij stelt het huishoudelijk reglement op. De Raad van Bestuur is verder bevoegd voor alle aangelegenheden die niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Art. 21.

1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt ais college de VZW in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

3. De voorzitter is bevoegd om de vereniging te vertegenwoordigen tegenover derden in buitengerechtelijke handelingen en ook in gerechtelijke handelingen.

Art, 22, Dagelijks Bestuur

1. De bestuurders en de persoon/personen belast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur,

3. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris, de penningmeester van de Raad van Bestuur. Het Dagelijks Bestuur heeft een voorbereidende en uitvoerende taak en werkt in opdracht van de Raad van Bestuur. Beslissingen binnen het Dagelijks Bestuur worden geldig genomen volgens het college-principe. Indien een bestuurder die tevens lid is van het Dagelijks Bestuur, ontslag neemt als bestuurder of afgezet wordt, eindigt zijn lidmaatschap van het Dagelijks Bestuur automatisch. De Raad van Bestuur verkiest tijdens zijn volgende vergadering een vervanger, die het mandaat van zijn voorganger voleindigt,

De Raad van Bestuur kan in het huishoudelijk reglement de bevoegdheidsverdeling tussen de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur verder specificeren.

Art, 23. Boekjaar en jaarrekening

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art. 24. Financiering

1. De vereniging kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen,

schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om

de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Haar onkosten vloeien voort uit het beheer, de werking en activiteiten van de vereniging.

Art, 25. Ontbinding

1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t, de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig de bepalingen in deze statuten.

2. De beraadslaging en beslissing tot ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld In deze statuten met betrekking tot het wijzigen van het doel. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeld de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW.

5. Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 28. Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1997 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 6 januari 2003.

Servoas Le Compte, Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso,: Naam en handtekening

19/03/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





i

Voor-.

behoud( aan he eelglsc

Staatsbi







*15041808*







Rechtbank van kaáphandol

Antwerpen

0 9 2015

afdeling Antwerpen

Cxiffi

Ondernemingsnr : 0431.920.511

Benaming

(voluit) : Kunstcirkel VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sint-Antoniusstraat 70, 2000 Antwerpen

Onder^,rerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van 17 december 2014 blijkt hetgeen hierna vogt:

1. Conform de statuten artikels stelde de RVB unaniem een nieuw lid voor, mevrouw Chantal Pauwels.

De Voorzitter legt de kandidaatstelling van mevrouw Chantal Pauwels voor aan de Algemene Vergadering.'

Deze nominatie wordt unaniem aanvaardt door de vergadering,

2, Alle bestuurders worden vanaf deze datum, zijnde 17 december 2014 benoemd of herbenoemd voor een

periode van 5 jaar.

3. Dhr, Hannes Le Compte neemt ontslag als bestuurder. Het ontslag als bestuurder wordt aanvaard.

4, De bestuurders, benoemd of herbenoemd vanaf datum van 17 december 2014 zijn:

Mevr. Chantal Pauwels

Dhr. Mario Maes

Dhr. Servaas Le Compte

Servaas Le Compte, Voorzitter

Op de laatste blz. van buik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KUNSTCIRKEL

Adresse
SINT-ANTONIUSSTRAAT 70 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande