KUNSTENCENTRUM ATTENHOVEN STICHTING (VERKORT) KAS

Divers


Dénomination : KUNSTENCENTRUM ATTENHOVEN STICHTING (VERKORT) KAS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 543.709.051

Publication

02/10/2014
ÿþ MOb 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

llhJ I II 1111111111 I!I II II I

*14179859*

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op 2 3 SEP lO14

i

Griffie

Ondernemingsar: 0543.709.059

Benaming V

(voluit) :YKunstencentrum Attenhoven Stichting

ew

(verkort) : VKAS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 2950 Kapellen, Klinkaardstraat 196

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Op datum van woensdag 09 april 2014 werd tijdens de algemene vergadering de maatschappelijke zetel; van de vzw Kunstencentrum Attenhoven Stichting" verplaatst naar Dorpsstraat 37 2940 Stabroek, Deze; wijziging is onmiddellijk van toepassing.

Bestuurder & Voorzitter Bestuurder & Penningmeester

SIMONS Erik ENGELS Patricia

10/01/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor

behouc aan h~ Belgis

Staatsb

h ~, i~d te . .; i ecliPbank

«1t0i)phCtildSi

3 C. 2M3

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): l$unstencentrum Attenhoven Stichting

(verkort)KAS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 2950 Kapellen, Klinkaardstraat 196

Onderwerp akte :

Op datum van vrijdag 26 augustus 2013 werd de" vzw Kunstencentrum Attenhoven Stichting" afgekort,

. "KAS" opgericht door de volgende personen:

1.Calluy Rudi geboren te Stabroek op 03/03/1958 - woonplaats: Randerode 50 te 2940 Stabroek

2.De Schepper Guido geboren te Mortsel op 26/07/1969 - woonplaats: Philippe Spethstraat 130 te 2950.

Kapellen

3.Engels Patricia gebaren te Kapellen op 22/02/1961 - woonplaats: Smoutakker 38 te 2940 Stabroek

4.Simons Erik geboren te Stabroek op 12/10/1950 - woonplaats: Dorpsstraat 37 te 2940 Stabroek

5.Van Caeneghem Hektor geboren te Brecht op 08/02/1956  woonplaats: Smoutakker 38 te 2940 Stabroek

6.Van Droogenbroeck Hans geboren te Asse op 10(02/1965  woonplaats: Klinkaardstreat 37 te 2950

' Kapellen

STATUTEN

1.Benaming en maatschappelijke zetel

Art.1.De vereniging draagt de naam "V.Z.W. Kunstencentrum Attenhoven Stichting " afgekort: "V.Z.W. KAS". Art.2.De zetel van de vereniging is gevestigd te 2950 Kapellen, Klinkaardstraat 196 en ressorteert in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door vereniging zonder winstoogmerk of VZW met nauwkeurige vermelding van de maatschappelijke zetel. De Algemene Vergadering Kan de maatschappelijke zetel verplaatsen.

2. Doel

Art.3.De vereniging heeft tot doel: een werking te creëren die in brede zin aandacht heeft voor nieuwe vormen van kunstcreatie en cultuurbeleving. KAS wil zijn toonaangevende rol van vernieuwer in Stabroek en de regio verder ontwikkelen.

Art.4.De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins , en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Art.5.De vereniging mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daar van uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van het hoofddoel.

Art.6.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering

3. Leden

Art.7.Het aantal werkende leden mag niet minder dan drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerst werkende leden. De term "lid" welke verder gebruikt wordt in deze statuten verwijst naar de werkende leden.

Art.8.De Raad van Bestuur kan andere categorieën van leden in het leven roepen. Deze leden worden als toegetreden leden beschouwd. Toegetreden leden genieten enkel van de activiteiten van de vereniging en hebben geen stemrecht.

Art.9.Een kandidaat werkend lid dient zijn verzoek om aanvaarding schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur, en stemt hiermee dan ook in met het doel, de statuten en het huishoudelijk regelement van de vereniging,

IlïjIagenTi j Tiét flelgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

I~III





-543" 709" 051:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

t "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art.10.De Raad van Bestuur beslist met gewone meerderheid over het al dan niet aanvaarden van de kandidaat toetredend lid of werkend lid. Over de al dan niet aanvaarding dient aan de kandidaat geen motivatie te worden gegeven.

Art.1 l .Elk werkend lid is vrij op gelijk welk tijdstip uit de vereniging te treden. Het ontslag moet bij schriftelijke kennisgeving gebeuren aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beschouwt als ontslagnemend het werkend lid dat drie keer na elkaar niet aanwezig is en zou nalaten deel te nemen aan werkzaamheden van de vereniging zonder voorafgaand te verwittigen. Via telefoon, sms, elektronische of gewone brief kan men zijn afwezigheid steeds melden aan iemand van de Raad van Bestuur.

Art,12.De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend aan de werkende leden toe.

Art.13.Geen enkel lid, uitgetreden lid of uitgesloten lid, of hun erfgenamen kunnen rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit of op de gestorte bijdragen,

4. Bijdragen

Art.14.De Raad van Bestuur bepaalt, indien gewenst, jaarlijks het lidgeld dat de leden verschuldigd zijn. Dit lidgeld mag echter niet meer dan 250 euro bedragen.

5.Algemene Vergadering

Art.15.0e Algemene Vergadering is samengesteld uit aile werkende leden, individueel of vertegenwoordigd, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur. Een werkend lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door het verlenen van een schriftelijke volmacht. Elk werkend lid kan op de Algemene Vergadering drager zijn van slechts één volmacht.

Art.16.De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1.Het wijzigen van de statuten

2.Het bepalen van het aantal bestuurders als ook ze te benoemen en te ontslaan

3.Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen en het kwijting geven aan de bestuurders en de commissarissen

4.Het aanduiden en ontslaan van de commissarissen en het bepalen van de bezoldiging indien die wordt toegekend

5.Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

6.Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art.1T.De Algemene Vergadering wordt door Raad van Bestuur bijeen geroepen telkens als het doel van de vereniging dit vereist. De uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan de voorzitter, of indien deze in de onmogelijkheid verkeerd door de ondervoorzitter, die samen met een andere bestuurder. de Algemene Vergadering bijeenroept. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden samen geroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar,

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer 1/5 van de werkende leden erom verzoekt. De oproeping voor de Algemene Vergadering, die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per elektronische of gewone brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

Op vraag van elk werkend lid dient bovendien een punt aan de agenda te worden toegevoegd. Over punten die niet op de agenda staan, kan niet rechtsgeldig worden beslist.

Art.18.De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen en de vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen van de door de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 202 en latere wetswijzigingen, vereiste meerderheid of indien anders bepaald door deze statuten.

Dit is het geval voor een statutenwijziging. ( 213 aanwezigheid of vertegenwoordiging en 2/3 meerderheid), afzetten van een van de bestuurders (2/3 meerderheid), wijziging van de doelstellingen( 2/3 aanwezigheid en 415 meerderheid), uitsluiting van werkende leden(213 meerderheid) of vrijwillige ontbinding(213 aanwezigheid en 4/5 meerderheid) of omzetting naar een vennootschap met sociaal oogmerk (2/3 aanwezigheid en 415 meerderheid, beslissing voorbereid door Raad van Bestuur).

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Indien minstens de helft der aanwezigen of vertegenwoordigde leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

De Algemene Vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissen indien de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, dient in een periode tussen 15 en 30 dagen nadien een nieuwe Algemene Vergadering te worden samengeroepen, die rechtsgeldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Art,19.De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ter kennis gebracht van de werkende leden bij elektronische of gewone brief. Deze beslissingen worden genotuleerd in een bijzonder register dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder,

Werkende leden die hierom verzoeken en alle belanghebbende kunnen ter plaatse inzage krijgen in de notulen.

6.De Raad van Bestuur

f . MOD 2.2

Art.20.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die minstens drie leden telt.

Een bestuurdersmandaat is van onbepaalde duur, dit is te wijzigen na goedkeuring door de Algemene Vergadering. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering.

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering.

Een bestuurder Kan slechts ontslag nemen mits schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Het mandaat van bestuurder wordt onbezoldigd waargenomen. Wel kan de Raad van Bestuur de terugbetaling bevelen van sommige kosten die door de werkende leden en de bestuurders van de verenigingen worden gedragen en voortspruiten uit hun samenwerking aan de vereniging.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

De voorzitter roept de raad schriftelijk of elektronisch bijeen en zit de vergaderingen voor. De voorzitter kan bij diens afwezigheid zich laten vertegenwoordigen door de ondervoorzitter.

Werkende leden kunnen ook uitgenodigd worden op een Raad van Bestuur waarbij hen dan ook stemrecht verleend wordt.

De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is en bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. De Raad van Bestuur beslist als college. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden ter kennis gebracht van de bestuurders bij gewone of elektronische brief.

Deze beslissingen worden genotuleerd in een bijzonder register dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard en wordt ondertekend door de voorzitter en een andere bestuurder. Derden kunnen geen inzage hebben in de notulen van de raad van bestuur.

Art.21.De bestuurders en werkende leden zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van het ontvangen mandaat,

Art.22.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd de vereniging in en buiten recht. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden uitgezonderd voor deze die aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

De Handelingen die de vereniging verbinden moeten gezamenlijk worden ondertekend door twee bestuurders van wie een van de twee verplichtend de voorzitter moet zijn, of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter. indien zij beiden tijdelijk afwezig zouden zijn kunnen zij deze verplichting voordien schriftelijk overdragen aan een ander bestuurder of een persoon die een functie uitoefent.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid van bepaalde handelingen en taken overdragen aan een bestuurder of zelfs aan een ander persoon die al dan niet werkend lid is van de vereniging. Indien dit gebeurt moet steeds de wijze van vrijwillige ambtsbeëindiging of de afzetting van de gemachtigden vermeld worden.

Werkende leden die hierom verzoeken kunnen ter plaatse inzage krijgen in de notulen.

7.Huishoudelijk Reglement

Art.23.Een huishoudelijk reglement kan door Algemene Vergadering opgemaakt en gewijzigd worden. Wijzigingen aan dit reglement kunnen worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen als ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art.24.Het huishoudelijk reglement maakt ook deel uitmaakt van deze overeenkomst.

8.Begrotingen en rekeningen

Art.25.Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Op het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Jaarlijks stelt de Raad van Bestuur een begroting op die wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

9.Ontbinding en vereffening

Art.26.De algemene vergadering moet het ontbindingsbesluit nemen, Over een ontbinding kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer dit uitdrukkelijk in de oproeping is vermeld en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Het besluit tot ontbinding kan enkel worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Op de algemene vergadering worden ook één of méér vereffenaars aangesteld en hun opdracht samen met eventuele voorwaarden bepaald. De vereffenaars moeten zowel de belangen van de schuldeisers als die van de vzw behartigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Vorrr-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief na het vereffenen van de schulden en de aanzuivering' van de lasten overgedragen aan een belangeloos doel waartoe kan beslist worden op de Algemene Vergadering.

Art.27.Voor alles wat in deze statuten of het huishoudelijke reglement niet uitdrukkelijk is geregeld blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 202 en latere wetswijzigingen toepasselijk.

10.Overgangsbepalingen

Tijdens de eerste Algemene Vergadering dd. 26/08/2013 van de vzw KAS werden de volgende leden,

benoemd tot bestuurder:

1.Calluy Rudi, Stabroek

2.Engels Patricia, Stabroek

3.Simons Erik, Stabroek

4.Van Droogenbroeck Hans, Kapellen

S'rjlagen-b'rr lret-$elgisch-Staatsûlact-10f61/20'14 -Aui1uxëSrdü 1Glomfeurlïëlgë De Raad van Bestuur benoemde onder deze ledenti

1.Voorzitter Simons Erik

2.Ondervoorzitter Calluy Rudi

3.Secretaris Van Droogenbroeck Hans

4.Penningmeester Engels Patricia

Stabroek 26 augustus 2013

Bestuurder & Voorzitter Bestuurder & Ondervoorzitter

SIMONS Erik CALLUY Rudi



























Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KUNSTENCENTRUM ATTENHOVEN STICHTING (VERKORT…

Adresse
Zetel : 2950 Kapellen, Klinkaardstraat 196

Code postal : 2950
Localité : KAPELLEN
Commune : KAPELLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande