KURAMA

Association sans but lucratif


Dénomination : KURAMA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 549.802.136

Publication

02/04/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

a. Activiteiten organiseren die mensen ondersteunen tijdens een periode van ziekte en herstel. Dit betreft zowel activiteiten waar de nadruk ligt op ontspanning als die waar de focus meer ligt bij persoonlijke groei en ontwikkeling. (bv. Massage bij kanker, reiki, yoga, meditatie, groepstrajecten voor lotgenoten etc.)

b. Bijeenkomsten organiseren die uitwisseling tussen mensen stimuleert en bijdraagt tot de creatie van een groep die elkaar ondersteunt bij ieders persoonlijke herstel- en/of groeiproces.

c. Initiatieven ondersteunen om mensen terug in contact te brengen met de natuur (bv. organiseren van natuurwandelingen, workshops waarin gewerkt wordt met natuurlijke materialen, samentuin/pluktuin etc. )

d. Openbare of private acties aanmoedigen of ondersteunen, die kunnen leiden tot het bevorderen van bewustzijn, verbondenheid en heling, zoals het organiseren, faciliteren en aanbieden van workshops, ceremonies, trainingen en persoonlijke consulten die welzijnsbevorderend zijn en de boodschap van heelheid en verbondenheid uitdragen.

e. Activiteiten organiseren om in het algemeen contact te nemen met onszelf en met de kracht in onszelf.

f. Het aanbieden, produceren en verspreiden van materialen die verband houden met de visie van de vzw.

g. In die zin mag zij ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan besteed worden aan het verwezenlijken van de doelstellingen van de vzw.

h. Haar leden mogen activiteiten organiseren ter verwerving van de financiële middelen die nodig zijn bij de verwezenlijking van de gestelde doelen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Hoofdstuk II. Leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht op heden, voor onbepaalde tijd.

Artikel 5

Er zijn effectieve leden, steunende leden en ereleden.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Er zijn dus steeds minimum 4 effectieve leden.

Alleen de effectieve leden hebben stemrecht. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen van toepassing. Iedereen die door de raad van bestuur wordt toegelaten, kan als effectief lid toetreden tot de vereniging. Om als effectief lid toegelaten te worden, dient een kandidatuur ingediend worden bij de raad van bestuur. Hierover wordt gestemd op de eerste algemene vergadering die volgt op de datum van indiening. De algemene vergadering moet dan vertegenwoordigd zijn met minstens 2/3 en daarvan moet 2/3 akkoord gaan met de benoeming van het nieuwe effectief lid.

Effectieve leden zijn niet verplicht lidgeld te betalen.

Behoudens andersluidend beding wordt in de volgende artikelen van deze statuten met leden uitsluitend de effectieve leden bedoeld.

Steunende leden zijn leden die deelnemen aan de activiteiten van de vzw en hiervoor jaarlijks lidgeld betalen, indien zo vastgesteld door de raad van bestuur.

Ereleden zijn mensen die door de raad van bestuur tot erelid benoemd worden. Zij worden automatisch lid van de vzw, zonder de verplichting jaarlijks lidgeld te betalen. Hun erelidmaatschap is voor onbepaalde duur en wordt maar stopgezet als de Raad van bestuur hierover beslist.

Artikel 6

De door de steunende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan honderd euro. Het bedrag, tijdstip van betaling en wijze waarop deze betaald dient te worden, wordt vastgelegd door de raad van bestuur, zodra deze besluit deze verplichte bijdrage in te voeren. Dit kan jaarlijks herzien worden.

Artikel 7

Elk lid kan uit de vereniging treden. Het ontslag dient aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Alleen de algemene vergadering kan besluiten tot uitsluiting van een lid, met twee/derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Opgave van redenen is niet vereist. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege indien het lid overlijdt. Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben geen aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van inbrengen of van andere prestaties vorderen.

De voorgaande opsomming is niet limitatief doch moet steeds als louter exemplarisch worden opgevat. Zij beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen.

Hoofdstuk III. Bestuur.

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, die lid van de vereniging dienen te zijn. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Zij zijn herbenoembaar. Het mandaat van een bestuurder is voor de periode van één jaar.

Wie zelf ontslag wil nemen uit de raad van bestuur, dient de andere leden van de raad van bestuur hier schriftelijk van op de hoogte te brengen. Hiervoor hoeft geen opzegtermijn in acht genomen te worden, tenzij door het ontslag het aantal bestuurders onder het wettelijk of statutair minimum daalt. In dat geval wordt het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ontslag van het bestuurslid opgeschort totdat er na een redelijke termijn een vervanger is gevonden. De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd voor hun lidmaatschap in de raad van bestuur.

Artikel 9

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één der bestuurders of zelfs aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De bestuurders zijn niet aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in het bestuur.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet door de wet en door de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 10

De raad kan uit zijn leden een bestuurder of directeur benoemen, die bevoegd is voor het dagelijks bestuur. Dit betreft de hoogdringend te nemen beslissingen, die niet kunnen wachten op een besluit van de raad van bestuur en die tegelijk slechts van dagdagelijkse aard zijn of tegelijk slechts van geringe betekenis zijn voor de werking van de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van de dagelijks bestuurder kan door de raad van bestuur stopgezet worden. Dit dient geagendeerd te worden op de raad van bestuur en de meerderheid van de bestuurders dient hiermee akkoord te zijn. Aanvraag tot stopzetting kan zowel gebeuren door de dagelijks bestuurder zelf, als door een lid van de raad van bestuur of de algemene vergadering. Deze aanvraag dient schriftelijk te gebeuren en moet gericht worden aan alle leden van de raad van bestuur. De aanvraag dient ook gemotiveerd te worden in het schrijven.

Artikel 11

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. Is deze belet of afwezig neemt een ander door de voorzitter voor die concrete vergadering aangewezen bestuurder het voorzitterschap van de vergadering waar.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen : ten minste de helft van de bestuurders moet aanwezig zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Voor rechtshandelingen buiten het dagelijkse bestuur is de vereniging slechts verbonden door twee bestuurders, van wie één de voorzitter of de ondervoorzitter is, behoudens andere regels in deze statuten.

De raad van bestuur beslist onderling wie de functie van voorzitter en ondervoorzitter opneemt. Indien hierover geen akkoord bereikt wordt, kunnen de verschillende leden van de raad van bestuur zich voor de functie naar keuze kandidaat stellen en is een stemming binnen de algemene vergadering doorslaggevend. Er moet dan minstens 2/3 van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord zijn.

Het mandaat voor de functie van voorzitter en ondervoorzitter blijft automatisch lopen zolang de betrokkene die de functie opgenomen heeft, deel uitmaakt van de raad van bestuur. Bij ontslag uit de raad van bestuur, loopt ook de functie van voorzitter of ondervoorzitter ten einde.

De functies kunnen vrijwillig opgegeven worden bij onderling akkoord van de raad van bestuur. Degene die zijn functie wil opzeggen, brengt de andere leden van de raad van bestuur hiervan schriftelijk op de hoogte. Hierbij wordt dan op de raad van bestuur over een redelijke opzegtermijn beslist, waarbij rekening wordt gehouden met de termijn die nodig is om lopende taken door te geven. Indien er geen akkoord is op de raad van bestuur, wordt de beslissing opgeschort tot de eerstvolgende algemene vergadering. De beslissing van de algemene vergadering is dan doorslaggevend. Er moet dan minstens 2/3 van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord zijn.

De functie van voorzitter of ondervoorzitter kan ook ontnomen worden door een beslissing van de algemene vergadering. Er moet dan minstens 2/3 van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord zijn.

Hoofdstuk IV. Algemene Vergadering

Artikel 12

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden: haar besluiten gelden ook

voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders telkens in de loop van het eerste kwartaal.

Op verzoek van één vijfde van de leden, moet de raad van bestuur binnen de 21 dagen voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering, met opgave van de agenda. De bijeenkomst moet uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Alle leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt bij een gewone

brief of email, die de agenda vermeldt.

De vergaderingen hebben plaats op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de

ondervoorzitter. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht in de vergadering. Elk lid kan zich op de

vergadering laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde die lid van de vereniging is. Niemand mag meer

dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet in behandeling worden genomen.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste een twintigste van het totaal aantal leden,

zoals dit blijkt uit de ledenlijst op datum van voordracht, moet op de agenda worden vermeld.

Behoudens andere dwingende wettelijke regels worden de besluiten genomen bij 2/3de meerderheid van de

aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, waarbij minstens 2/3 van de leden van de algemene vergadering

aanwezig of vertegenwoordigd dient te zijn.

In de gevallen waarvoor de wet of de statuten een bijzondere stemmenmeerderheid voorzien, worden

onthoudingen en tegenstemmen meegeteld als tegenstemmen.

In andere gevallen worden onthoudingen en ongeldige stemmen niet meegeteld in de beoordeling.

Hoofdstuk V. Begrotingen en rekeningen

Artikel 15

Artikel 16

In iedere regionale of hiermee gelijkgestelde entiteit kan een comité worden opgericht.

Artikel 17

Dit comité werkt op haar terrein mee aan de uitvoering van de beslissingen en de uitgestippelde politiek van de algemene vergadering en van de raad van bestuur. Het kan daarnaast ook, na goedkeuring, eigen specifieke initiatieven nemen overeenkomstig de doelstellingen van de vereniging.

De wijziging van de statuten De benoeming en de afzetting van de bestuurders De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen De goedkeuring van de begroting en van de rekening De ontbinding van de vereniging De uitsluiting van een lid De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk Alle gevallen waarvan de statuten dat vereisen.

Leden en belanghebbende derden hebben recht op inzage in de besluiten van de algemene vergadering. Zij dienen hiervoor schriftelijk een verzoek te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. Deze maakt dan een afspraak met de aanvrager over het tijdstip waarop de besluiten bezorgd kunnen worden. Hierbij wordt een redelijke termijn in acht genomen, van maximum 2 weken na de datum van aanvraag.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van elk kalenderjaar.

Het eerste boekjaar vangt vandaag aan en eindigt op 31 december 2014.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van

de leden, die inzage kunnen vorderen, doch alleen ter plaatse, van alle documenten waarop de rekeningen en de

begroting steunen.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn de volgende:

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, en de leden die het wensen.

Hoofdstuk VI. Bestuurlijke opsplitsing van de vereniging, regionale en hiermee gelijkgestelde comités.

Artikel 18

Dit comité is verantwoordelijk tegenover de algemene vergadering voor het besteden van toegekende fondsen in

het kader van een begroting dat het jaarlijks zal voorleggen.

Hoofdstuk VII Ontbinding  Vereffening

Artikel 19

De vereniging kan slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering of door een rechterlijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding treden de bestuurders van de vereniging op als vereffenaars.

Artikel 20

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging of publiekrechtelijke rechtspersoon die hetzelfde doel als deze vereniging nastreeft. Indien verschillende verenigingen of publiekrechtelijke rechtspersonen in aanmerking komen, maakt de algemene vergadering een keuze, of verdeelt zij de activa tussen deze verenigingen of rechtspersonen. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging of rechtspersoon, waarvan de activiteiten complementair zijn of het nauwst aansluiten bij deze van de ontbonden vereniging.

Opgesteld te Mortsel in 8 exemplaren op 27/3/ 2014

Getekend:

Katrien Meeussen, Dominique Laane, Annemie Willems

Anita Valencyns

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Kurama vzw in oprichting

Pothoek 2

2990 Wuustwezel

Ondernemingsnr:

Akte betreffende de raad van bestuur

Annemie Willems

Van Colenstraat 9

2530 Boechout

geboren op 10/5/1972 te Lier

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft tevens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht. Te Mortsel op 27/3/2014

De stichters hebben volgende personen als eerste bestuurders van Kurama vzw benoemd:

Katrien Meeussen

Maxlaan 13

2640 Mortsel

geboren op 12/11/1982 te Zoersel

Dominique Laane

Noordschippersdok 19

2060 Antwerpen

geboren op 31/12/1973 te Antwerpen

Katrien Meeussen Dominique Laane Annemie Willems

Voorzitter en penningmeester Ondervoorzitter Secretaresse

Anita Valencyns mede-oprichtster

Kurama vzw in oprichting Pothoek 2

2990 Wuustwezel Ondernemingsnr:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

Voorzitter en penningmeester:

Katrien Meeussen, Maxlaan 13, 2640 Mortsel, geboren op 12/11/1982 te Zoersel

Ondervoorzitter:

Dominique Laane, Noordschippersdok 19, 2060 Antwerpen, geboren op 31/12/1973 te Antwerpen

Secretaresse:

Annemie Willems, Van Colenstraat 9, 2530 Boechout, geboren op 10/5/1972 te Lier

Voor rechtshandelingen buiten het dagelijkse bestuur is de vereniging slechts verbonden door twee bestuurders, van wie één de voorzitter of de ondervoorzitter is, behoudens andere regels in de statuten.

Te Mortsel op 27/3/2014

Katrien Meeussen Dominique Laane Annemie Willems

Voorzitter en penningmeester Ondervoorzitter Secretaresse

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Anita Valencyns mede-oprichtster

10/06/2015
ÿþr MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

Antwernen

0 1 !UNI 2015 ;

afdelingfflfiepen

i

III1uiiIio*Au~uiu

i oezn

Ondememingsnr : 0549.802.136

Benaming

(voluit) : Kurama

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Pothoek 2, 2990 Wuustwezel

Onderwerp akte : wijziging Raad van Bestuur

Op de algemene vergadering van 29/4/2015 werden volgende wijzigingen in de Raad van Bestuur, goedgekeurd:

- ontslag ais bestuurder en dus ook als ondervoorzitter, van Dominique Laane, wonende te Noordschippersdok 19, 2060 Antwerpen en geboren op 31/12/1973 te Antwerpen

- benoeming als bestuurder van Nicole De Winter, wonende te Essenhoutstraat 201, 2950 Kapellen en

geboren op 16/1/1961 te Kapellen.

- benoeming van Nicole De Winter tot ondervoorzitter van de Raad van Bestuur

Meeussen Katrien

voorzitster

Annemie Willems

secretaresse .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2015 - Annexes du Moniteur belg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KURAMA

Adresse
POTHOEK 2 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande