KUROBA, AFGEKORT : KUROBA

Association sans but lucratif


Dénomination : KUROBA, AFGEKORT : KUROBA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 518.952.968

Publication

20/03/2013
ÿþ111111

*13045578*

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

B

MONlTEUP, SE;t~! NEERGELEGD

13 -03- 2013 LGISCH STAa T S3L

2 FEB. 2013

GRIFFIE RECI-1TBANK van KOOPHANDEElide MECHELEN

1.



MID 2.2

Ondernemingsnr : 543 . Benaming

(voluit) ;

Kuroba

kuroba

Vereniging zonder winstoogmerk Zennegatvaart 18 2800 Mechelen

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte ;

55-E.9G8

Eerste Algemene Vergadering op 06 december 2012, benoeming raad van bestuur.

Nadat de statuten zijn opgesteld, benoemen de oprichters (zie hierboven), bijeengekomen in de Algemene Vergadering, met eenparigheid van stemmen tot bestuurder:

Artikel 1: Naam

Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming 'vzw Kuroba', hierna de 'vzw' genoemd. De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur. '

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd in de Zennegatvaart 18, te 2800 Mechelen, in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Artikel 3: Doel

De vzw heeft zich tot doel gesteld om sociaal-culturele activiteiten te organiseren voor een breed publiek.

Artikel 4: Activiteiten

Om het doel van de vzw te bereiken kunnen állerlei activiteiten opgezet worden.

Zij kan deze handelingen stellen in alle mogelijke culturele genres, subgenres en disciplines zoals podiumkunsten, plastische en audiovisuele kunsten, letterkunde, gastronomie. De vzw zal vooral evenementen (tentoonstellingen, lezingen, optredens, cultuurwandelingen,,.) organiseren, ondersteunen en promoten maar ze kan eveneens optreden als uitgever van literaire en audiovisuele werken. Zij mag deelnemen en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn. Belangrijk bij al deze initiatieven is het bereiken van een grote laag van de bevolking, bijvoorbeeld hedendaagse kunst tot een groter publiek brengen.

De vzw kan in ondergeschikte orde daden van koophandel stellen voor zover de winst zal gebruikt worden voor het verwezenlijken van haar doel.

De vzw maakt geen deel uit van organisaties van politieke, godsdienstige of filosofische aard. Artikel 5

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 betreffende cle " verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna 'de wet') van toepassing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel II Lidmaatschap

Artikel 6

§1 Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De oprichters of stichters van de vzw zijn de eerste werkende leden.

§2 Alle werkende leden gaan de verbintenis aan om zich op onpartijdige en onafhankelijke wijze in te zetten voor het doel van de vzw. De werkende leden kunnen nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van de vzw.

§3 Niet-werkende leden kunnen zich kandidaat stellen als werkend lid bil de Raad van Bestuur (hierna 'de Raad'). De raad weigert de kandidaten die niet voldoen aan de voorwaarden. De kandidaten die aan de voorwaarden voldoen, worden op proef toegelaten. Uiterlijk op het einde van de derde zitting beslist de algemene vergadering (hierna 'de vergadering') of het kandidaat-lid wordt aanvaard als werkend lid, hiertegen is geen beroep mogelijk. Een kandidaat werkend lid heeft geen stemrecht.

§4 Een werkend lid woont geregeld de vergaderingen bij en leeft de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw. na.

Artikel 7

§1 Een werkend lid dat uit de vzw wenst te treden, meldt dit schriftelijk aan de Raad.

§2 Een werkend lid dat schade toebrengt aan de vzw, dat de statuten of het huishoudelijk reglement niet naleeft kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met 2/3 meerderheid van stemmen van alle werkende leden. Het lid heeft het recht om gehoord te worden.

§3 De actieve, de uitgetreden en de uitgesloten werkende leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vzw. Zij hebben evenmin recht op terugbetaling of vergoeding van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III Algemene vergadering van de werkende leden

Artikel 8

§1 De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden. Elk werkend lid heeft het recht de Algemene Vergadering samen te roepen en hierop uitgenodigd te worden. Hij kan tevens een punt op de agenda plaatsen.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien de voorzitter belet is, zit de ondervoorzitter de vergadering voor.

De vzw houdt een register waarin de beslissingen van de Algemene Vergadering wordt genotuleerd. De secretaris maakt een verslag en neemt de notities op van de vergadering.

Dit verslag wordt op de eerst volgende vergadering van de vzw ter goedkeuring voorgelegd,

§2 De vergadering kan beslissen om andere personen toe te laten tot een zitting. Zij hebben geen stemrecht. Artikel 9

§1 Elk werkend lid heeft één stem. Een werkend lid kan zich in geval van afwezigheid tevens vertegenwoordigen door één ander werkend lid.

§2 Als er minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, Die kan een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering moet ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 10

§1 De vergadering is bevoegd voor:

1) de wijziging van de statuten;

2) het aanvaarden en uitsluiten van een werkend lid of bestuurder;

Man 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

3) de kwijting aan de bestuurders;

4) de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5) de vrijwillige ontbinding van de vzw en het toewijzen van het vermogen aan een goed doel in geval van ontbinding;

6) het uitstippelen van de grote beleidslijnen;

7) het goedkeuren van het huishoudelijk reglement.

§2. Om het huishoudelijk reglement te kunnen vaststellen, of om een lid te kunnen uitsluiten, moet 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden 'voor' stemmen.

Voor het wijzigen van de statuten (zoals het wijzigen van het doel) en voor het vrijwillig ontbinden van de vzw

schrijft de wet bijzondere stemmingsmeerderheden voor. .

§3 Als de aanwezige leden daarmee instemmen, kan de vergadering beslissingen nemen over onderwerpen die niet op de agenda stonden, Dat geldt niet voor beslissingen waarvoor een bijzondere meerderheid vereist is.

Artikel 11

§1 De Raad roept de Algemene Vergadering bijeen telkens het doel of het belang van de vzw dit vereist. Hij roept de vergadering minstens eenmaal per jaar bijeen om de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het begonnen jaar goed te keuren. Hij roept de vergadering ook bijeen wanneer 1/5 van de werkende leden dit vraagt.

§2 De oproepingsbrief of elektronische mail wordt minstens 8 dagen op voorhand verstuurd en bevat de agenda. De vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in deze oproepingsbrief.

Artikel 12

De verslagen van de vergadering worden gebundeld en bewaard op de zetel. Elk werkend lid kan schriftelijk verzoeken om de verslagen van de vergadering, het ledenregister en de boekhoudkundige stukken te mogen inkijken.

Titel IV Raad van bestuur

Artikel 13

§1 De vzw wordt bestuurd door een raad van ten minste drie werkende leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De raad kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

§2 De voorzitter roept elke raad bijeen en zit die voor. Als de voorzitter belet is, zit de ondervoorzitter de raad voor. De secretaris maakt een verslag en neemt de notities op van de vergadering.

Dit verslag wordt op de eerst volgende vergadering van de vzw ter goedkeuring voorgelegd.

§3 De raad beslist met een gewone meerderheid van de aanwezige leden.

Artikel 14

Een bestuurder die zelf ontslag wil nemen, meldt dit schriftelijk aan de andere bestuurders, hijlzij blijft in functie

tot de vergadering redelijkerwijze in zijn vervanging kan voorzien; .

Artikel 15

Als een bestuurder - rechtstreeks of onrechtstreeks - een vermogensrechtelijk belang heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad behoort, dan moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de raad een besluit neemt. De bestuurder neemt niet deel aan de beraadslaging en de stemming over dit punt. Deze procedure geldt niet voor gebruikelijke verrichtingen, die plaatsvinden onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor dergelijke verrichtingen.

~

MOD 22

Luik B - vervolg "

Artikel 16

§1 De raad bestuurt de vzw en vertegenwoordigt die bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke beslissing. De raad is bevoegd voor alle aangelegenheden, behalve voor deze die door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de vergadering. De raad kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden, in het bijzonder wat het dagelijks bestuur van de vereniging betreft.

§2 In alle akten en handelingen is de vzw geldig vertegenwoordigd door de handtekening van haar voorzitter en één bestuurder.

t eet

Vgor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 17

De raad kan een huishoudelijk reglement opstellen, het moet goedgekeurd worden door de Algemene Vergadering. De raad werkt het ledenregister bij en legt het elk jaar neer bij de griffie.

Artikell 8

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht,

Titel V Boekhouding

Artikel 19

§1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar vanaf de dag waarop de vzw rechtspersoonlijkheid krijgt, tot 31 december 2013.

§2 De Raad bereidt de rekeningen voor en stelt de begroting op, en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering binnen vier maanden na de afsluiting van het boekjaar. De Raad legt de rekeningen binnen twee maanden na goedkeuring door de Algemene Vergadering neer in het dossier dat wordt bijgehouden op de griffie.

§3 De penningmeester bekijkt of deze termijnen correct worden nageleefd.

Titel VI Vrijwillige ontbinding

Artikel 20

De Algemene Vergadering beraadslaagt over de ontbinding van de vzw op verzoek van de meerderheid van de leden van de Raad, of op vraag van 1/5 van de werkende leden, Als het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de vergadering één of meerdere vereffenaars en omschrijft ze hun opdracht. De vergadering beslist aan welke vereniging met een goed doel het vermogen van de ontbonden vzw wordt overgemaakt.Opgemaakt te Mechelen, op 1 december 2012.

De oprichters met de omschrijving van hun mandaat:

Gilberte Maes, voorzitter, zetel van de vzw

Oswald Beterams, ondervoorzitter

Eddie Borghys, secretaris

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden uit als college. De vzw is geldig verbonden door de handtekening van ten minste twee bestuurder.

Gilberte Maes, Zennegatvaart 18, 2800 Mechelen. Geboren te Mechelen op 16/08/1947 Oswald Beterams, Leestsesteenweg 99, 2800 Mechelen. Geboren te Mechelen op 03/02/1948 Eddie Borghys, De Noterstraat 50, 2800 Mechelen. Geboren te Willebroek op 10!0311972

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KUROBA, AFGEKORT : KUROBA

Adresse
ZENNEGATVAART 18 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande