KWISTIS

Association sans but lucratif


Dénomination : KWISTIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.742.037

Publication

26/01/2012
ÿþr,

'R

C3' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





191teMpl

©~ Rlf fi . HECHTBANK VAN

.16 JAN. 2012

KOOPHANe-teTURNHOUT

De griffier

Ondernemingsnr. : Q53 Z _ Î "12 , l9 3q-

Benaming Kwistis

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetei . Hof ten Bergestraat 13, 2381 Ravels

Onderwerp akte : Oprichting, statuten en benoeming Raad van Bestuur

Statuten Kwistis

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

" De heer Peeters Robin Katharina J., wonende te 2350 Vosselaar, Biekensstraat 6, geboren op 22 augustus 1988 te Turnhout, 88.08.22-201.73

" De heer Plas Thomas Ernest Maria, wonende te 2460 Tielen, Slagmolenstraat 15, geboren op 4 november 1988 te Turnhout, 88.11.04-189.64

" De heer Van Haaren Jan, wonende te 2381 Weelde, Hof ten Bergestraat 13, geboren op 11 maart 1988 te Turnhout, 88.03.11-197.81

" De heer Van Mechelen Tim, wonende te 2300 Turnhout, Steenweg op Gierle 95, geboren op 23 oktober 1988 te Turnhout, 88.10.23-101.60

" Mejuffrouw Verheijen Nicky Leon Jeanne Elisabeth, wonende te 2460 Tielen, Slagmolenstraat 15, geboren op 7 maart 1986 te Turnhout, 86.03.07-362.91

wordt unaniem overeengekomen op 1 januari 2012, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel I: Naam, zetel en doel

Artikel 1: Naam

De vereniging wordt "Kwistis" genoemd. Die naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: Zetel

De vereniging is gevestigd te Hof ten Bergestraat 13, 2381 Weelde. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Artikel 3: Doel

§1. De vereniging heeft tot doel het verwerven van financiële middelen voor door de overheid erkende goede doelen via de organisatie van activiteiten en evenementen.

Op de laatste biz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

h,fí;l7 _ 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- LUI 3- vervolg behouden

aan het §2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het

Belgisch verwezenlijken van haar doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in

Staatsblad huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden. Zij mag ook haar medewerking

verlenen aan alle verenigingen of instellingen die een gelijkaardig doel als het hare nastreven.

§3. De vereniging kan daartoe ook handelsdaden stellen, voor zover deze ondergeschikt blijven aan het doel waarvoor zij werd opgericht en de opbrengst ervan uitsluitend voor dit doel wordt aangewend.

Artikel 4: Ideologie

§1. De vereniging dient partijpolitiek neutraal te blijven. Zij mag in geen geval een politiek standpunt innemen dat niet rechtstreeks met haar doelstellingen te maken heeft.

§2. De vereniging verklaart zich akkoord met de letter en de geest van:

" de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (10 december 1948);

" het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens (4 oktober 1950);

" het Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten (19 december 1966);

" de Antiracismewet (30 juli 1981);

" de Antidiscriminatiewet (10 mei 2007).

Artikel 5: Duur

§1. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

§2. Bij ontbinding van de vereniging is het netto-actief bestemd voor de vereniging met een zo nauw mogelijk aansluitend doel die wordt gekozen met tweederdemeerderheid van de stemmen door de Algemene Vergadering.

Artikel 6: Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 3 I december.

Titel II: Lidmaatschap van de vereniging

Artikel 7: Soorten leden

§1. De vereniging heeft zowel vaste als toegetreden leden.

§2. Het aantal vaste leden is onbeperkt, maar moet tenminste vijf bedragen.

§3. Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

Artikel 8: Voorwaarden voor h t lidmaatschap

§1. Ieder natuurlijk persoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft, kan lid worden van de vereniging.

§2. De stichters van de vereniging vormen de eerste vaste leden van de vereniging.

§3. Verzoeken om toelating als vast of toegetreden lid dienen per brief of via e-mail aan de voorzitter van de Algemene Vergadering te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres. Dergelijke verzoeken kunnen met een viervijfdemeerderheid van de stemmen door de Algemene Vergadering ingewilligd worden.

Artikel 9: Rechten van het lidmaatschap

§1. Toegetreden leden hebben het recht om de Algemene Vergadering en de vergaderingen van de Raad van Bestuur bij te wonen. Toegetreden leden hebben geen stemrecht tijdens deze vergaderingen, maar mogen wel actief deelnemen aan de discussies.

§2. Vaste leden hebben het recht om de vergaderingen van de Raad van Bestuur bij te wonen. Vaste leden die geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur hebben geen stemrecht tijdens deze vergaderingen, maar mogen wel actief deelnemen aan de discussies.

Op de laatste telz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

." r

MCD2-

Luik '" - vervolg

Artike I 10: Plichten van het lidmaatschap

§1. Zowel vaste als toegetreden leden betalen een jaarlijks lidgeld dat vastgelegd wordt door de Algemene Vergadering. Het lidgeld bedraagt maximaal 50 euro.

§2. Zowel vaste als toegetreden leden worden geacht om in de mate van het mogelijke ondersteuning te bieden, zowel in de aanloop naar als tijdens de activiteiten en evenementen die door de vereniging georganiseerd worden.

Artikel 11: Beëindi in van het lidmaatscha

§1. De leden van de vereniging bekomen hun lidmaatschap voor onbepaalde duur. Het lidmaatschap kan beëindigd worden door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§2. Vrijwillig ontslag als vast of toegetreden lid geschiedt door de voorzitter van de Algemene Vergadering hiervan per brief of via e-mail op de hoogte te brengen, onder vermelding van naam, voornamen en adres.

§3. Uitsluiting als vast of toegetreden lid geschiedt na een geheime stemming door de Algemene Vergadering met een viervijfdemeerderheid van de stemmen. Een dergelijke geheime stemming kan uitsluitend gehouden worden op een Algemene Vergadering die tenminste vijftien dagen op voorhand werd aangekondigd met een duidelijke vermelding van de uitsluiting als agendapunt.

Artikel 12: Ledenregister

§1. De Raad van Bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register van zowel de vaste als de toegetreden leden bij.

§2. Het ledenregister is uitsluitend na afspraak raadpleegbaar op de zetel van de vereniging.

Titel III: Algemene Vergadering

Artikel 13: Samenstelling

§1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden van de vereniging. Toegetreden leden en buitenstaanders mogen eveneens aanwezig zijn. Zij hebben geen stemrecht, maar mogen actief deelnemen aan de discussies.

§2. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien deze de vergadering niet kan voorzitten, zal het oudste lid van de Algemene Vergadering de vergadering leiden tijdens een eerste agendapunt waarbij een voorzitter voor de rest van de vergadering verkozen wordt.

§3. Wanneer een natuurlijk persoon die de vergadering bijwoont het onderwerp van een agendapunt vormt, kan de persoon in kwestie gevraagd warden om de vergadering tijdelijk te verlaten.

Artikel 14: Bevoegdheden

§1. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten van de vereniging;

" het jaarlijks goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

" het benoemen en afzetten van bestuuders;

" het uitsluiten van vaste en toegetreden leden;

" het ontbinden van de vereniging;

" het opstellen, aanpassen en goedkeuren van een intern huishoudelijk reglement.

§2. De begroting en de jaarrekeningen dienen jaarlijks te worden voorgelegd aan de

Algemene Vergadering. Deze Algemene Vergadering moet plaatsvinden binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

§3. Deze statuten en het intern huishoudelijk reglement kunnen door de Algemene Vergadering aangepast worden met tweederde van de stemmen indien tenminste tweederde

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Lulli vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Mro :2

LU * - verval}

van de vaste leden aanwezig is. Indien minder dan tweederde van de vaste leden aanwezig is, kan een nieuwe vergadering aangekondigd worden die ten vroegste 15 dagen later zal plaatsvinden. Op deze vergadering kan over de inhoud van deze statuten en het intern huishoudelijk reglement beslist worden ongeacht het aantal aanwezige vaste leden.

Artikel 15: Samenkomst

§1. De Algemene Vergadering moet minstens éénmaal per boekjaar samenkomen.

§2. De Algemene Vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur. Deze is verplicht om een Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minstens éénvijfde van de vaste leden hierom vraagt.

§3. Ieder vast lid heeft het recht om een punt aan de agenda toe te voegen indien hij dit minstens 24 uur op voorhand via brief of per e-mail aanvraagt bij de voorzitter.

Artikel 16: Stemmingen

§1. De Algemene Vergadering moet een stemming aangaan met een gewone meerderheid om een geldige beslissing te nemen, tenzij specifiek anders vastgelegd in deze statuten of het intern huishoudelijk reglement. Tenminste de helft van de vaste leden moet aanwezig zijn.

§2. In de Algemene Vergadering telt enkelvoudig stemrecht. leder vast lid heeft precies één stem.

§3. In de Algemene Vergadering kan niet per volmacht gestemd worden. Artikel 17: Verslagen

§1. Het verslag van de Algemene Vergadering wordt opgemaakt door de secretaris van de Raad van Bestuur. Indien deze het verslag niet kan opmaken, verkiest de vergadering een andere secretaris.

§2. De verslagnemer verspreidt het verslag van de Algemene Vergadering via brief of per email onder de vaste en toegetreden leden van de vereniging.

§3. De verslagnemer zorgt ervoor dat het verslag van de Algemene Vergadering opgenomen wordt in een digitaal archief dat te allen tijde en voor onbeperkte duur raadpleegbaar is door al wie daar om vraagt.

Titel IV: Raad van Bestuur

Artikel 18: Samenstelling

§1. De Raad van Bestuur bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf leden. De bestuurders worden benoemd en afgezet door de Algemene Vergadering. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

§2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien deze de vergadering niet kan voorzitten, zal het oudste lid van de Raad van Bestuur de vergadering leiden tijdens een eerste agendapunt waarbij een voorzitter voor de rest van de vergadering verkozen wordt.

§3. Wanneer een natuurlijk persoon die de vergadering bijwoont het onderwerp van een agendapunt vormt, kan de persoon in kwestie gevraagd worden om de vergadering tijdelijk te verlaten.

Artikel 19: Bevoegdheden

§1. De Raad van Bestuur bepaalt het algemene beleid van de vereniging.

§2. De Raad van Bestuur is bevoegd voor het samenroepen van de Algemene Vergadering.

§3. De Raad van Bestuur heeft een residuele bevoegdheid. Zij is bevoegd voor alle bevoegdheden die in deze statuten niet aan de Algemene Vergadering toegeschreven worden.

Artikel 20: Samenkomst

Voorbehouden

aan het Be'gisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persor,o)n(en) bevoegd

de vereniging, stichting ot het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Ve, s¢ : Naam en handtekening

yik - vervolg

§1. De Raad van Bestuur moet minstens éénmaal per boekjaar samenkomen.

§2. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. Deze is verplicht om een Raad van Bestuur samen te roepen wanneer minstens éénderde van de bestuurders hierom vraagt.

Artikel 21: Stemmingen

§1. De Raad van Bestuur moet een stemming aangaan met een gewone meerderheid om een geldige beslissing te nemen, tenzij specifiek anders vastgelegd in deze statuten of het intern huishoudelijk reglement. Tenminste de helft van de bestuurders moet aanwezig zijn.

§2. In de Raad van Bestuur telt enkelvoudig stemrecht. Ieder lid van de Raad van Bestuur heeft precies één stem.

§3. In de Raad van Bestuur kan niet per volmacht gestemd worden.

Artikel 22: Vergoedingen

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd. Bestuurders hebben recht op een vergoeding voor de bewijsbare onkosten die zij maken om de taak van bestuurder uit te kunnen voeren.

Artikel 23: Verslagen

§1. Het verslag van de Raad van Bestuur wordt opgemaakt door de secretaris. Indien deze het verslag niet kan opmaken, verkiest de vergadering een andere secretaris.

§2. De verslagnemer verspreidt het verslag van de Raad van Bestuur via brief of per e-mail onder de vaste leden van de vereniging.

§3. De verslagnemer zorgt ervoor dat het verslag van de Raad van Bestuur opgenomen wordt in een digitaal archief dat te allen tijde en voor onbeperkte duur raadpleegbaar is door al wie daar om vraagt.

Artikel 24: Vertegenwoordiging

§1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging als college in alle handelingen in en buiten rechte en zonder dat hiervoor een intern benoemingsbesluit voorgelegd moet worden. Dergelijk collegiaal optreden van de Raad van Bestuur impliceert het optreden van de meerderheid van zijn leden.

§2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door één bestuurder die alleen handelt.

Titel V: Varia

Artikel 25: Historiek van de wijzigingen

Goedgekeurd op de oprichtingsvergadering van 1 januari 2012.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bi-c. van Luik t3. vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handteKening

" 1 .;or) ,,

Voor- LieÜk ~~ - vesvolg

behouden Akte betreffende de benoeming van de Raad van Bestuur

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/O1/2012 - Annexes du Moniteur belge

Beslissing betreffende de benoeming van de Raad van Bestuur

Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de Algemene Vergadering overeenkomstig de statuten de volgende natuurlijke personen aangesteld als bestuurder:

" De heer Peeters Robin Katharina J., wonende te 2350 Vosselaar, Biekensstraat 6, geboren op 22 augustus 1988 te Turnhout, 88.08.22-201.73

" De heer Plas Thomas Ernest Maria, wonende te 2460 Tielen, Slagmolenstraat 15, geboren op 4 november 1988 te Turnhout, 88.1 1.04-189,64

" De heer Van Haaren Jan, wonende te 2381 Weelde, Hof ten Bergestraat 13, geboren op 11 maart 1988 te Turnhout, 88.03.11-197.81

" Mejuffrouw Verheijen Nicky Leon Jeanne Elisabeth, wonende te 2460 Tielen, Slagmolenstraat 15, geboren op 7 maart 1986 te Turnhout, 86.03.07-362.91

De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur. De bestuurders zullen de bevoegdheden die hen zijn toegekend uitoefenen op de wijze dat de statuten en het intern huishoudelijk reglement dit voorschrijven. De heer Van Haaren Jan wordt aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur. De heer Peeters Robin Katharina J. wordt aangesteld als secretaris van de Raad van Bestuur.

Beslissing betreffende het jaarlijks lidgeld

Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de Algemene Vergadering overeenkomstig de statuten beslist om het jaarlijks lidgeld voor zowel vaste als toegetreden leden vast te leggen op 0 euro.

Beslissing betreffende nieuwe vaste leden

Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de Algemene Vergadering overeenkomstig de statuten de volgende natuurlijke personen het lidmaatschap als vast lid van de vereniging verleend:

" De heer Leenders Ham, wonende te 2300 Turnhout, Schorvoortstraat 84, geboren op 2 mei 1988 te Turnhout, 88.05.02-069.08

" De heer Lefebvre Thomas, wonende te 2300 Turnhout, Begijnenstraat 19, geboren op 6 oktober 1988 te Beveren, 88.10.06-241.42

Jan Van Haaren Robin Peeters

bestuurder bestuurder

voorzitter secretaris

Thomas Plas Nicky Verheijen

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KWISTIS

Adresse
HOF TEN BERGESTRAAT 13 2381 WEELDE

Code postal : 2381
Localité : Weelde
Commune : RAVELS
Province : Anvers
Région : Région flamande