LA BONANZA

Association sans but lucratif


Dénomination : LA BONANZA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.873.116

Publication

20/09/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Molenstraate, 2640 Mortsel

Onderwerp akte : Oprichting, benoemingen, speciale volmachten

De ondergetekenden:

1) Gobes, Emerentia, adres: Tureluur 2, 1873JW Groet (Nederland), geboorteplaats Amsterdam, geboortedatum: 30.11.1936

2) Albers, Steven, adres: le Jacob van Campenstraat 64 11, 1072BH Amsterdam (Nederland), geboorteplaats Amsterdam, geboortedatum 10,03.1965

3) Haesen, Martine, adres: Voorspoedlei 44, 2640 Mortsel, geboorteplaats: Sint-Truiden, geboortedatum: 25.09.1967

zijn overeengekomen op 28 augustus 2013, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "La Bonanza"

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd in 2640 Mortsel, Molenstraat 50, in het gerechtelijk arrondissement

Antwerpen.

Artikel 3.

De vereniging stelt zich tot doel het bevorderen van lichamelijk en geestelijk welzijn d.m.v. van cultuur in het algemeen en in het bijzonder dans en muziek. Hiervoor richt de vereniging zich op het organiseren van workshops, lezingen, het maken van choreografieën, dans- en theaterproducties, promoten van alle vormen van lichaamsbeweging en het maken van documentaires en reportages, zowel in binnen- als buitenland.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste liden voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen. die nodig zijn voor het verwezenlijken van haar doel, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- ais in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en

vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

LEDEN

Art. 5.

De vereniging zal minstens drie leden tellen.

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

('

.~ ~ - . .4,,

. . : ~~. ~~ a~

2013

ATSHLAD ANTWERPEN

Griffie

13 -09B LG1SCH ST

~7 y

x ~mium ~x

fisa

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter grrffiE,i,-i iº%.

1 ier. e.

ON1TEUR

BELGE

Qndernemingsnr : ~ SM- 4 4" 6

Benaming

(voluit) :

La Bonanza

De oprichters zijn de eerste leden van de vereniging. MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit " schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art. 6.

De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 100 euro. De raad van

bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7.

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van 'bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert bijdrage te betalen," wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

ALGEMENE VERGADERING

Art. 8.

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in

de wet.

leder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het. daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houdér mag zijn van meer dan één volmacht.

De algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art, g.

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. "

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóôr de vergadering, Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 10.

De vergadering wordt voorgezeten dóor de voorzitter van de raad van.bestuur of, bij diens afwezigheid, door

de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter ais van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 11.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen

ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 12.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden

bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het

a.

MOD 2.2

wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de

v secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden' mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

BESTUUR

Art. 13.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van .minimum 3 bestuurders, die al dan niet lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering, Indien de algemene vergadering slechts 3 leden telt bestaat de Raad van Bestuur slechts uit 2 leden. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering;

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door déze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. Ieder bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemené vergadering ontslagen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge De raad van bestuur kiest uit zijn leden een vaarzifter en een secretaris. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art, 14.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, De raad kan zelf daden van beschikking steilen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken, ,..

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art. 15,

De raad kan bijzondere volmachten toekennen aan een derde. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijkse bestuur volstaat de handtekening. van deze gevolmachtigde.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging verbonden door de handtekeningen van één bestuurder of de houder van de bijzondere volmachten.

Art.' 16.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.per brief of per email, met vermelding van de agenda/ De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend

stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering, Uitreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

BEGROTINGEN, REKENINGEN

J "

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art. 17.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de

begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 18

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering; of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 19.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden,, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, " dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet

van 2 mei 2001 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 28 augustus 2013 tot 31 december 2014.

Benoemingen en volmachten:

De raad van bestuur bevestigt volgende benoemingen als bestuurder

Voorzitter: Steven Albers, voornoemd '

Secretaris: Emerentia Gobes, voornoemd

Volgende bijzondere volmachten worden voor onbepaalde tijd toegekend aan

Martine Haesen, voornoemd;

De volmachten omvatten: lopende zaken en dagelijkse briefwisseling, volmacht te tekenen namens de

vereniging van alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van post, bank, spaakrekeningen en alle

soortgelijke ondernemingen en diensten.

Rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen verbinden de vereniging verbonden door de

handtekeningen van deze houder van de bijzondere volmachten.

Voor de neerlegging en de ondertekening van formulier I en formulier li bij de Rechtbank van Koophandel.

Getekend 28 augustus 2013, in 6 exemplaren

Haesen Martine

Gevolmachtigde

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LA BONANZA

Adresse
MOLENSTRAAT 50 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande