LA BUENA VIDA

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LA BUENA VIDA
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 453.270.805

Publication

09/10/2014
ÿþMatl Wortl 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van de akte

t.

ti...

13.ECEITBE~~1~.r. 'VAN KOO:.^RnNDEL

3 0 SEP, 1014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

~riffi~9"

f lJ

Ondernemingsnr : 0453.270.805 Benaming

(voluit) :

(verkort) :

LA BUENA VIDA

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Steenweg op Mol 205 2360 Oud Turnhout

(volledig adres)

Onderwerp akte : Fusievoorstel

De bestuursorganen van de coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid La Buena Casa, met maatschappelijke zetel te 2360 Oud-Turnhout, Steenweg op Mol 205, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Turnhout onder het ondememingsnummer BTW BE 0881.936,272, en de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid La Buena Vida met maatschappelijke zetel te 2360 Oud-Turnhout, Steenweg op Mol 205, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Turnhout onder het ondememingsnummer 0453.270.805 hebben een fusievoorstel opgesteld waarbij wordt voorgesteld dat de CVOA La Buena Casa bij wijze van fusie wordt overgenomen door de CVBA La Buena Vida, en waarvan de tekst hierna volgt:

1. Fusievoorstel

De raden van bestuur van onderstaande vennootschappen hebben op 24 september 2014 beslist het onderhavig fusievoorstel, opgesteld overeenkomstig artikel 693 van het Wetboek van vennootschappen voor te leggen aan hun algemene vergaderingen, en dit overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 693 tot en met 704 van het Wetboek van vennootschappen:

-de over te nemen vennootschap:

- CVOA La Buena Casa, met maatschappelijke zetel te 2360 Oud-Turnhout, Steenweg op Mc] 205,

ingeschreven in het rechtspersonenregister te Turnhout onder het ondememingsnummer 0881.936.272;

- de overnemende vennootschap

-CVBA La Buena Vida, met maatschappelijke zetel te 2360 Oud Turnhout, Steenweg op Mol 205

ingeschreven in het rechtspersonenregister te Turnhout onder het ondememingsnummer 0453.270.805,

De raden van bestuur van voornoemde vennootschappen hebben het initiatief genomen een fusie tot stand te brengen tussen de vennootschappen die de overdracht van het gehele vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen, aan de overnemende vennootschap tot gevolg heeft, en dit overeenkomstig de beschikkingen van artikel 682 van het Wetboek van vennootschappen.

Voornoemde raden van bestuur verbinden zich wederzijds om alles te doen wat in hun macht ligt met het oog op de verwezenlijking van de fusie onder de hierna gedefinieerde voorwaarden en leggen bij deze het fusievoorstel vast dat zal worden onderworpen aan de goedkeuring van de respectievelijke algemene vergaderingen.

2. Wettelijke vermeldingen

2.1. Identificatie van de betrokken vennootschappen

2.1.1. Identificatie van de overnemende vennootschap

A.CVBA La Buena Vida

a. Oprichting

De CVBA LA BUENA VIDA werd opgericht op 31 augustus 1994 onder de benaming La Buena Vida

CVOHA,

b. Zetel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2360 Oud-Tumhout, Steenweg op Mol 205.

c. Kapitaal

Het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt 167.328, 13 EUR. De vennootschap heeft geen variabel kapitaal. Alle aandelen hebben een nominale waarde van 49, 578 EUR. De vennootschap heeft 3375 aandelen op naam uitgegeven, De aandelen zijn volledig volstort.

d. Doel

Het doel van de vennootschap is het volgende:

-De vennootschap heeft tot doel aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met import, promotie en verkoop van Spaanse producten, in hoofdzaak wijn en andere landbouwproducten en dit in coöperatief verband aan handelaars.

-De vennootschap mag in eigen naam en voor eigen rekening alle verrichtingen, maar ook uit naam entof voor rekening van haar leden en zelfs voor rekening van derden, onder meer in de hoedanigheid van commissionair, tot stand brengen.

-De vennootschap kan eveneens bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op één van of andere wijze, deelnemen in elke onderneming, vereniging of vennootschap met een gelijkaardige of analoge doelstelling.

-De vennootschap kan tevens ais bestuurder zitting houden in de raad van bestuur van om het even welke vennootschap. Zij kan eveneens dienstverlenende activiteiten van financiële, technische, administratieve en sociale aard verrichten.

e.Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt op dit ogenblik bestuurd door 3 bestuurders, nl.:

-VANLEUVEN Wim, Sint Jansbergstraat 8, 3545 Halen, BELGIË;

-STERCKX Johan, Molderdijk 35, 2400 Mol, BELGIË;

-FONTEYNE Olivier, Oude Dorpweg 110, 8490 Jabbeke, BELGIË.

f. Rechtspersonenregiste r

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Turnhout onder het

ondememingsnummer 0453.270.805,

2.1.2. Identificatie van de over te nemen vennootschap

A.CVOA La Buena Casa

a, Oprichting

De CVOA La Buena Casa werd rechtsgeldig opgericht op 14 juni 2006 onder de maatschappelijke

benaming CVOA La Buena Casa. Het uittreksel uit de oprichtingsakte werd gepubliceerd in de Bijlagen bij het

Belgisch Staatsblad van 28 juni 2006 onder het nummer 06104507,

b. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2360 Oud-Turnhout, Steenweg Op Mol 205.

c, Kapitaal

Het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000 EUR. De vennoctschap heeft geen variabel kapitaal. De vennootschap heeft 1.000 aandelen op naam uitgegeven. De aandelen hebben geen nominale waarde. Alle aandelen zijn volledig volstort.

d. Doel

Het doel van de vennootschap is het volgende: Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met:

-Het verkrijgen door aankoop of anderszins, verkopen, ruilen, verbeteren, uitrusten, verbouwen, belasten met, beschikken over, productief maken, het verhuren en in huur nemen, de leasing van alle onroerende goederen, De vennootschap mag instaan voor het beheer van onroerende goederen in de meest uitgebreide zin van het woord, In het algemeen zal zij alle maatregelen treffen tot vrijwaring van haar rechten en zal alle, om het even welke verrichtingen uitvoeren, welke rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten bij of bijdragen tot bevordering van haar doel.

-Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbrengsten, inschrijvingen of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van nature is dat van de vennootschap te bevorderen.

-De vennootschap mag alle industriële, commerciële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen dcen, die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken of het vergemakkelijken van het maatschappelijk doel, met inbegrip van het deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband met het hare staat. Zij kan met andere vennootschappen kredieten en leningen aangaan en toestaan.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, aile verbintenissen aangaan, kortom alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

e.Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt op dit ogenblik bestuurd door 2 bestuurders, nl.:

-VANLEUVEN Wim, Sint Jansbergstraat 8, 3545 Halen, BELGIË;

-STERCKX Johan, Molderdijk 35, 2400 Mol, BELGIË.

f.Rechtspersonenregister

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder het ondernemingsnummer

0881.936.272,

2.2. Ruilverhouding

In gezamenlijk overleg en rekening houdende met diverse waarderingsmethoden, hebben de raden van

bestuur van beide vennootschappen geconcludeerd dat de fusie door overneming aanleiding geeft tot het

toekennen van 1.861 aandelen van de overnemende vennootschap CVBA La Buena Vida.

Er is geen opleg in geld voorzien.

2.3. Wijze van uitreiking

De inruiloperatie van de aandelen van de over te nemen vennootschap tegen aandelen van de overnemende vennootschap zal worden vervuld door en onder de verantwoordelijkheid van het bestuursorgaan van de ovememende vennootschap.

De vennoten van de over te nemen vennootschap kunnen  na afspraak met de Voorzitter van het bestuursorgaan  hun aandelen inruilen tegen het hoger bepaald aantal aandelen in de overnemende vennootschap,

Na de publicatie van het fusiebesluit in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad zal de Voorzitter van het bestuursorgaan van de ovememende vennootschap het aandelenregister van de overnemende vennootschap met volgende gegevens aanvullen:

 de identiteit van de vennoten van de overgenomen vennootschap (in zoverre zij nog geen vennoot zijn in de overnemende vennootschap);

 het aantal aandelen van de overnemende vennootschap dat aan hen toekomt;

 de datum van het fusiebesluit.

Deze inschrijving wordt door de Voorzitter van het bestuursorgaan of, bij diens ontstentenis, door een van de bestuurders van de overnemende vennootschap ondertekend.

De Voorzitter van het bestuursorgaan van de overnemende vennootschap of, bij diens ontstentenis, een van haar bestuurders, vernietigt het aandelenregister van de overgenomen vennootschap, door het aanbrengen van de vermelding "vernietigd" op elke bladzijde van het register en door inschrijving naast het aldaar per vennoot aangetekende aandelenbezit, omgeruild tegen de aandelen van de overnemende vennootschap, met toevoeging van de datum van het fusiebesluit.

2.4. Datum van deelname in de winst

De nieuwe aandelen in de overnemende vennootschap, gecreëerd ter gelegenheid van de fusie, zullen deelnemen in het resultaat, zoals de bestaande aandelen van de overnemende vennootschap en dit vanaf 24 september 2014.

2.5. Boekhoudkundige datum

De verrichtingen van de over te nemen vennootschap zullen boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht

voor rekening van de overnemende vennootschap vanaf 24 september 2014.

2.6. Bijzondere rechten

Alle aandelen die het kapitaal van de over te nemen vennootschap vormen, zijn identiek en kennen dezelfde rechten en voordelen toe aan de houders ervan, zodat er binnen de overnemende vennootschap geen aandelen die bijzondere rechten toekennen, zullen worden gecreëerd. Er bestaan geen andere effecten binnen de over te nemen vennootschappen.

De rechten van alle vennoten van de over te nemen vennootschap, zoals die bestaan in de over te nemen vennootschap ten aanzien van hun aandelen, blijven ongewijzigd ten aanzien van de aandelen van de overnemende vennootschap.

Bijgevolg moet dienaangaande geen bijzondere regeling uitgewerkt worden.

2.7. Bijzondere bezoldiging

Er werd aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA BB&B Bedrijfsrevisoren,

vertegenwoordigd door de heer Frank Bloemen, gevraagd om zowel voor de overnemende als voor de over te

nemen vennootschap het verslag op te maken waarvan sprake in artikel 695 van het Wetboek van

vennootschappen,

De bijzondere bezoldiging voor deze opdracht wordt in gemeen overleg bepaald op:

-900 EUR, exclusief BTW, voor het verslag van de CVBA La Buena Vida;

-900 EUR, exclusief BTW, voor het verslag van de CVBA La Buena Casa.

2.8. Bijzondere voordelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Br wordt geen enkel bijzonder voordeel toegekend aan de bestuurders van de over te nemen vennootschap en van de overnemende vennootschap.

2.9. Vereisten om vennoot te kunnen worden

De houders van de aandelen van de over te nemen vennootschap voldoen aan aile voorwaarden om

vennoot te kunnen worden van de overnemende vennootschap.

2.10 Overdracht onroerend goed

De over te nemen vennootschap is eigenaar van verschillende onroerende goederen, In gevolge de fusie zullen deze onroerende goederen overgaan naar de overnemende vennootschap,

Op het ogenblik van het opstellen van onderhavig fusievoorstel werden nog geen bodemattesten aangevraagd, Teneinde de inbreng van deze onroerende goederen te laten plaatsvinden, verbindt de inbrenger er zich toe ten laatste op het ogenblik van de fusieakte de bodemattesten met betrekking tot de betreffende onroerende goederen voor te leggen,

2,11 Wijziging statuten van de overnemende vennootschap

In het geval van verwezenlijking van de voorgestelde fusie, zal het doel van de overnemende vennootschap worden aangepast,

Het doel zal na de wijziging ervan luiden als volgt:

De vennootschap heeft tot doel alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met import, promotie en verkoop van Spaanse producten, in hoofdzaak wijn en andere landbouwproducten en dit in cotsperatief verband aan handelaars. De vennootschap mag in eigen naam en voor eigen rekening alle verrichtingen, maar ook uit naam enfof voor rekening van haar leden en zelfs voor rekening van derden, onder meer in de hoedanigheid van commissionair, tot stand brengen;

De vennootschap kan tevens mandaten van (gedelegeerd) bestuurder of zaakvoerder dan wel van lid van het directiecomité aanvaarden en uitoefenen in om het even welke vennootschap, vereniging of stichting, Zij kan eveneens dienstverlenende activiteiten van financiële, technische, administratieve en sociale aard verrichten;

De vennootschap kan roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden, ruilen, huren en verhuren, bezitten en beheren, uitrusten en verbeteren, rechtstreeks of als tussenpersoon in binnen- en buitenland, alsmede onroerende goederen bouwen en verbouwen en zakelijke rechten op onroerende goederen toestaan of verkrijgen, hypothecaire leningen aangaan, alle onroerende goederen leasen. De vennootschap mag instaan voor het beheer van onroerende goederen in de meest uitgebreide zin van het woord;

Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbrengsten, inschrijvingen, fusie, participatie of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van nature is dat van de vennootschap te bevorderen.

De vennootschap mag alle industriële, commerciële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen, die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken of het vergemakkelijken van het maatschappelijk doel. Zij kan met andere vennootschappen kredieten en leningen aangaan en toestaan.

In de statuten van de overnemende vennootschap kunnen nog andere wijzigingen of aanpassingen geschieden op voorstel van het bestuursorgaan van de overnemende vennootschap.

3. Bijkomende vermeldingen

3.1. Verbintenissen

De ondergetekenden verbinden zich onderling en wederzijds om alles te doen wat binnen hun macht ligt om

de fusie te verwezenlijken op de hiervoor uiteengezette manier onder voorbehoud van de goedkeuring van dit

voorstel door de buitengewone algemene vergadering en met inachtneming van de wettelijke voorschriften van

het Wetboek van vennootschappen.

De ondergetekenden zullen onderling evenals aan de vennoten alle nuttige inlichtingen meedelen op de

door het Wetboek van vennootschappen voorgeschreven wijze.

De in het kader van dit voorstel uitgewisselde elementen en gegevens zijn vertrouwelijk.

De ondergetekenden verbinden zich onderling en wederzijds ertoe het vertrouwelijk karakter te respecteren.

3.2. Buitengewone algemene vergadering

Het onderhavig voorstel zal worden voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering van de over te nemen vennootschap en de overnemende vennootschap, ten minste zes weken na de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel en de bekendmaking ervan bij uittreksel in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, voorzien bij artikel 693 van het Wetboek van vennootschappen, met dien verstande dat de raden van bestuur alles zullen doen wat binnen hun macht ligt opdat de datum van deze goedkeuring uiterlijk 24 november 2014 zou kunnen zijn.

Onderhavige tekst werd opgesteld en ondertekend op 24 september 2014, te Oud-Tumhout op de zetel van de overnemende vennootschap, in origineel, met de bedoeling neergelegd te worden ter griffie van de rechtbanken van koophandel van Turnhout overeenkomstig artikel 693 van het Wetboek van vennootschappen.

De CVOA La Buena Casa geeft volmacht aan de heer Wim Vanleuven, met recht van indeplaatsstelling, om deze neerlegging te verrichten.

De CVBA La Buena Vida geeft volmacht aan de heer Wim Vanleuven, met recht van indeplaatsstelling, om deze neerlegging te verrichten.

Elk bestuursorgaan erkent twee door of namens enerzijds het bestuursorgaan van de overnemende vennootschap en anderzijds het bestuursorgaan van de over te nemen vennootschap getekende exemplaren te hebben ontvangen, waarvan er één bestemd is om in het vennootschapsdossier te worden neergelegd en het ander om te worden bewaard op de zetel van de respectievelijke vennootschappen.

Voor eensluidend uittreksel,

Getekend,

Wim VANLEUVEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

+Voor-

+ behouden

aan het

` Belgisch

Staatsblad

19/07/2013 : TU074855
06/09/2011 : TU074855
03/11/2010 : TU074855
25/02/2010 : TU074855
04/11/2009 : TU074855
21/11/2008 : TU074855
27/02/2008 : TU074855
05/11/2007 : TU074855
05/09/2006 : TU074855
04/11/2005 : TU074855
06/07/2015 : TU074855
24/12/2004 : TU074855
06/08/2003 : TU074855
10/11/2015 : TU074855
30/11/2000 : TU074855
31/10/2000 : TU074855
09/12/2015 : TU074855
01/06/1999 : TU074855
13/02/1998 : TU74855
13/09/1994 : TU74855
10/10/2016 : TU074855

Coordonnées
LA BUENA VIDA

Adresse
STEENWEG OP MOL 205 2360 OUD-TURNHOUT

Code postal : 2360
Localité : OUD-TURNHOUT
Commune : OUD-TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande