LA ISLA RETICA

Association sans but lucratif


Dénomination : LA ISLA RETICA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 811.977.892

Publication

21/08/2015
ÿþOndernemingsnr : 811.977.892

Benaming

(voluit) : La Isla Retica

(verkort) :

Rechtsvorm ; VZW

Zetel : Kromstraat 57, 2470 Retie

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Coordinatie van de statuten van de vzw La Isle (voorheen La asla Rectica), goedgekeurd op de Bijzondere Algemene vergadering van 28 juli 2015

Titel i:

naam, zetel, doel, duur

Art. 1.

De vereniging draagt als naam La Isla . Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Art. 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging wordt verplaatst naar het volgende adres: Kronenburgstraat 41D te 2000 Antwerpen. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle ' stukken voorgeschreven door de vzw - wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

De werking van de vereniging richt zich op het Gewest Vlaanderen, zoals is bepaald volgens art. 3 van de Belgische grondwet en de Vlaamse Gemeenschap. Zij kan echter ook daarbuiten activiteiten ontplooien indien dit wenselijk is voor de vervulling van het maatschappelijk doel.

De maatschappelijke zetel kan verplaatst worden bij beslissing van de Raad van Beheer. Deze beslissing wordt gepubliceerd in de bijsagen van het Belgische Staatsblad, arrondissement . Antwerpen

Art. 3,

"La asfa", is een vereniging met als doel: ontmoetingsplaatsen aanbieden voor verschillende doelgroepen en dit ter bevordering van het culturele en maatschappelijke welzijn. De organisatie kan zelf culturele en maatschappelijke happenings organiseren of kan andere organisaties een podium bieden waar zijn hun culturele of maatschappelijke happenings kunnen organiseren,

De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel, rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, in het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelf daden van koophandel, stellen.

Binnen het kader van haar doelstellingen kan de vereniging deelnemen aan alle andere gelijksoortige of aanverwante organisaties, teneinde een gemeenschappelijke actie te voeren.

Art. 4.

De vereniging verbindt er zich toe de principes en de regels van de democratie, het Europees Verdrag van

de_Rechten-van de mens en het.intemationaai.Verdrag van de_Rechten_van_hetKind na_te_leven._.

Op de laatste blz. van Link B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

(NOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Aik na neerlegging van de akte ter fXi ie.

Neergelegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1.2 AUB. 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

De Griffier

Criffit

1 II II

11111

*151 1219

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il:

lidmaatschap

Art.6.

De vereniging bestaat uitsluitend uit vaste leden en kent geen toegetreden leden. Met vaste leden worden bedoeld: de leden van de algemene vergadering omschreven in de vzw  wet. Ze worden verder in deze statuten "leden" genoemd. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 4 bedragen.

Art.7.

Ais lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die uitsluitend schriftelijk zijn kandidatuur bij de raad van bestuur van de vereniging heeft Ingediend en die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard. Nieuwe kandidaat  leden kunnen geen personeelslid zijn van de vereniging. De algemene vergadering beslist hierin bij gewone meerderheid, soeverein, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Art.8.

Leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

Art.. 9.

De leden zijn in geen geval persoonsijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 10.

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a) De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b) De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art, 11.

Het lidmaatschap eindigt indien het lid schriftelijk zijn ontslag indient bij de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering dient dit ontslag te bekrachtigen. Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon,

Art. 12.

De uitstuiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken, na voorstel van de raad van bestuur, met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 13.

Ontsiagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen recht op het vermogen van de

vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding van gedane stortingen of inbrengen vorderen.

Titel lil:

Raad van Bestuur

Art. 14.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie bestuurders, De bestuurders

handelen als een college.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

Art. 15.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn, door afzetting of hoe dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 16.

1.0e raad van bestuur kiest uit zijn leden: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste van de aanwezige bestuurder.

2.De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

i a . M0D 2.2

3.De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.(onthoudingen worden niet meegeteld). Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem/haar vervangt, doorslaggevend,

4.Van elke vergadering worden er notulen opgemaakt. Deze notulen worden getekend door de secretaris of zijn plaatsvervanger en Ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder,

Art. 17.

1.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en bezoldigingen. De raad kan zelfs daden van beschikking steilen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs gratis, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ,..

2.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge Art. 18,

1.De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer personen, a1 of niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaats grijpt kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

2,De raad van bestuur kan één of meer afgevaardigd bestuurders benoemen die met het dagelijkse werking worden belast. De afgevaardigd bestuurder verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens aile kwitanties en ontvangstbewijzen van de post, bank, en dergelijke meer. Wanneer meer dan één persoon met de dagelijkse werking wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van dagelijks werking rechtgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks werking, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

3.De voorzitter en! of de afgevaardigd bestuurder zijn tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren en in het bijzonder het mandaat te verstrekken aan een advocaat in gerechtelijke acties ais eiser of verweerder.

Art, 19.

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement.

Wijzigingen aan hel huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen

ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen,

zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, aile maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV:

Algemene Vergadering

Art. 20,

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden, De Algemene Vergadering wordt voorgezeten

door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.. Elk lid kan echter slecht één ander lid

vertegenwoordigen. Hiertoe dienst eerstgenoemd lid laatstgenoemd lid een schriftelijke vormacht te verlenen,

die voor het begin van de vergadering aan de voorzitter met worden afgegeven.

Eik lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 21,

De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering:

1.Het wijzigen van statuten.

2.Het benoemen en afzetten van de bestuurders.

3.De kwijting aan de bestuurders.

4.Het goedkeuren van de begrotingen en van de rekeningen.

5.Het ontbinden van de vereniging.

6.De uitsluiting van een lid.

7.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

8.Aile gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Ailes wat in de wet of in de statuten niet is toegekend aan de algemene vergadering, ressorteert onder de

bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art. 22,

1 . " Má!} 2.2

1.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de wettelijke leden erom vraagt.

2,Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar,op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

3.Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

4.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk

onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door tenminste één vijfde van de leden, moet eveneens op de agenda vermeld worden. De brief hiertoe, ondertekend door die één vijfde van de leden, dient minimaal veertien dagen voor de algemene vergadering toe te komen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

5.De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeldt staan, op voorwaarde dat aile aanwezige leden hiermee akkoord gaan.

Art. 23,

1.Betreffende aangelegenheden, andere dan deze vermeid in lid 2 hieronder, Worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

2,in geval van uitsluiting van een iíd, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de voorgeschreven procedure worden nageleefd. (minimaal twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, een meerderheid van twee derde van de stemmen voor de gewone statutenwijziging, een meerderheid van vier vijfde voor wijziging doeleinden van de vereniging en voor ontbinding van de vereniging). Bij statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Art. 24.

Van elke vergadering worden er notulen opgemaakt. Deze notulen worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder

Titel V:

Inzagerecht leden

Art. 25.

1.Derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage enlof afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen. Het doen blijken van belang wordt geapprecieerd door de raad van bestuur. Indien derden niet worden toegelaten tot inzage in de notulen, worden zij hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, zonder dat de raad van bestuur echter de motivering van zijn beslissing dient bekend te maken.

2 Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

3.Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register {lijst) van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen, en woonplaats van de leden of - ingeval het een rechtspersoon betreft - de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten aile beslissingen betreffende de toetreding, uitreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven, binnen acht dagen nadat het lid van de beslissing in kennis is gesteld.

Titel VI:

Rekeningen - Begroting - Controle

Art. 26.

1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december.

2.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

3.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw - wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

VII:

Ontbinding, Vereffening

Art. 27.

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

"

Voor- " behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 28.

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering, die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaido wordt overgedragen.

Art. 29.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, aangevuld door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Opgemaakt in drie exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de Bijzondere Algemene vergadering van 28 juli 2015

De bijzondere algemene vergadering beslist de uittreding van de volgende leden :

Proost Gunter

Geert Heymans

Nico Van de Pol

Luc Schellekens

De Laat Thomas

De bijzondere algemene vergadering benoemt de volgende personen als lid van de raad van bestuur :

Wijnen Thomas

Yves Schellekens

Joke Machielsen

De Raad van Bestuur kiest de volgende personen voor de volgende functies:

Voorzitter: Thomas Wijnen

Secretaris: Yves Schellekens

Penningmeester. Joke Machlelsen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LA ISLA RETICA

Adresse
KROMSTRAAT 57 2470 RETIE

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande