LA NORWEGIAN CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : LA NORWEGIAN CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.207.354

Publication

17/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" aeaelegdtGrgr.: ;:. ,',-.;, 1-?eCP1thánk van 'Capture te ktavelaerij ép

Griffie 0 % FEB zon

11111R1111111j1p9111I11111

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : 0475.207.354

Benaming

(voluit) : LA NORWEGIAN CLUB

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Dokter de Brabanderelaan 8, Sint Lenaarts 2960

Onderwerp akte : Aanpassing statuten aan nieuwe VZW-wetgeving door vervanging van de volledige statuten door nieuwe statuten.

Door de algemene ledenvergadering van 25/02/2008 zijn de nieuwe statuten goedgekeurd. "LA NORWEGIAN CLUB" VZW.

De algemene ledenvergadering heeft besloten om de statuten aan te passen aan de nieuwe VZW-wetgeving door originele statuten van de vzw te vervangen door volgende statuten.

STATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ART. I. De vereniging draagt de naam "LA NORWEGIAN CLUB".

Alle stukken, uitgaande van de vereniging, moeten deze benaming vermelden, alsook het hierna vermeld adres vande zetel van de vereniging.

ART. 2. De vereniging is gevestigd te Dokter de Brabanderelaan 8, Sint Lenaarts 2960 en ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement ANTWERPEN

ART. 3. De vereniging heeft tot doel: Het bevorderen van alle sportieve, creatieve en culturele activiteiten in de Scandinavische landen. Het beoefenen en uitvoeren van alle sportieve, creatieve en culturele activiteiten in de Scandinavische landen.

Het onderzoeken, bestuderen, determineren en ontleden van de fauna en flora, zowel onder-als boven. water in deze Scandinavische landen.

Het onderzoeken en bestuderen van de levensgewoontes, culturen en geschiedenis in deze Scandinavische. landen.

Het bevorderen van de elementaire kennis en het aansporen tot het leren van de Scandinavische talen, de voorgeschiedenis en het ontstaan ervan, dit door het volgen van gespecialiseerde taalcursussen.

Het zoeken naar evenwicht en gelijkenissen tussen de verschillende gangbare Noorse talen, waaronder onder andere het BOKMAL en het NYNORSK.

Het uitwisselen van allerhande ervaringen en ondervindingen in verband met deze landen.

De theoretische studies en onderzoeken toetsen aan de realiteit ter plaatse door het bezoeken van deze. landen al dan niet in groep.

De praktische uitvoering van alle passende sportieve en creatieve activiteiten ter plaatse eveneens al dan niet in groep.

Het bevorderen van de sociale contacten tussen de deelnemers en de autochtonen.

Om dit doel te bereiken kan de vereniging aile initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het voormeld doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Tot het doel van de vereniging behoort eveneens het rationeel beheer en de instandhouding van de onroerende goederen die eigendom zijn van de vereniging, in overeenstemming met het hogere doel waarvoor, de vereniging is gesticht.

Tevens alle hiermee verwante activiteiten, alsook het inrichten van allerlei manifestaties in verband met dit doel.

Zij is bevoegd, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten te verwerven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

i

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

ART. 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

LEDEN

ART. 5. Er zijn twee soorten leden:

1) "gewone leden", van wie het aantal wettelijk niet minder mag bedragen dan drie.

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Deze effectieve of gewone leden beschikken over alle rechten en verplichtingen die hen door de wet of de statuten zijn toebedeeld. Zij zijn de enigen die toegang hebben tot de algemene vergadering van de VZW. Het aantal effectieve of gewone leden is minimaal het aantal bestuursleden + 1.

Om gewoon lid te worden moet men:

1. Genieten van de volledige afwezigheid van verzet, uitgaande van de gewone leden. Dit gebeurlijk verzet moet schriftelijk en gemotiveerd aan de voorzitter kenbaar gemaakt worden.

Bij verzet zal de raad van bestuur beslissen over de aanvaarding van dit gewoon lid en dit bij gewone meerderheid van stemmen.

2. Aangenomen worden door de Raad van Bestuur.

3. De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

4. Zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in een door de Raad van Bestuur uitgevaardigd Reglement van Inwendige Orde.

5. De meerderjarige leeftijd bereikt hebben.

2) "toegetreden leden" overeenkomstig art.2 ter van de VZW-wet, van wie de rechten en plichten bepaald worden door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

In tegenstelling tot de gewone leden beschikken de toegetreden leden enkel over de rechten en de plichten die hen door de statuten worden toebedeeld. De rechten en de plichten die omschreven zijn in de nieuwe wet gelden, behoudens andersluidende statutaire regeling, dus niet voor de toegetreden leden. Toegetreden leden hebben geen stem op de algemene vergadering.

Toegetreden leden zullen in hoofdzaak geïnteresseerd zijn om te "genieten" van de activiteiten van de VZW, zonder echt belangstelling te hebben voor de werking van haar organen (bijv. deelname aan de algemene vergadering, aan het bestuur, enz.).

Om toegetreden lid te worden moet men:

1. Voldoen aan de vier eerste bepalingen betreffende de gewone leden.

2. Voor minderjarigen: de mondelinge toelating te geven door de ouders of voogden van de minderjarige, en dit kenbaar te maken aan de voorzitter.

ART. 6. De jaarlijkse bijdrage ten laste van de gewone leden bedraagt maximaal 200,00 ¬ .

De bijdrage vanaf 2008 wordt bepaald op 20,00 euro per jaar.

De betaling en de gebeurlijke teruggave van de bijdragen, zowel van de gewone als van de toegetreden

leden, worden eveneens bepaald door de Raad van Bestuur.

ART. 7. Elk lid kan ten allen tijde, mits het er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging te treden, doch niet vóór de opeisbare bijdragen zijn betaald.

Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden.

Weigering om de bijdragen te betalen wordt als ontslagneming aangezien.

Tot uitsluiting van een lid, zowel van een gewoon als van een toegetreden lid, kan enkel door de algemene vergadering van de gewone leden worden besloten met twee/derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden, en nadat het lid is gehoord door de Raad van Bestuur. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, en eveneens zodra het lid aan de hierboven onder ART. 5. gestelde voorwaarden niet langer voldoet.

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties.

BESTUUR

ART. 8. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van minstens drie Bestuurders, gewone leden van de

vereniging.

Heden bestaat deze uit:

oVoorzitter: Ludovicus Antonise

oSecretaris: Tom Antonise

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

oPenningmeester: Sotie Seerden

oDuikverantwoordelijke: Dirk Saman "

oMateriaalmeester: Patrick Feyt

oWebmaster : Filip Thollebeke

oRaadslid: Ivo De Telder

oRaadslid: Gustaaf Franck ' o ytslag va i dhr Va 1 Geirt 1.

0ltslag va 1 dhr A ztó tlise Gerard wege is overlijde sedert

Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal gewone leden. 03/03'/2iJ E

Hun mandaat duurt 6 jaren. Zij zijn steeds herkiesbaar.

Hun mandaat eindigt bovendien door overlijden, ontslag of afzetting.

Elke medebestuurder, aangeduid door de Raad van Bestuur om tussentijds een opengevallen mandaat uit

te oefenen, is hiermee slechts gelast voor overblijvende duur van zijn eigen mandaat.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

ART.9. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel, alsook het uitvaardigen van een Reglement van Inwendige Orde.

De Raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen, die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

ART. 10. De algemene vergadering kan onder de leden van de Raad van Bestuur een afgevaardigde-bestuurder aanduiden, die voor een bepaalde duur met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, en ondertekent namens de vereniging alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van derden.

Voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzonder opdrachten vallen, en voor deze, waarvan de waarde 5000,00 ¬ te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van minstens twee bestuurders.

Voor alle andere handelingen volstaat de handtekening van de bestuurder, onder wiens bevoegdheid die handelingen vallen en nadat hij hiervoor door de Raad van Bestuur gemachtigd werd.

Als afgevaardigde-bestuurders worden benoemd voor de periode van 6 jaren:

oVoorzitter: Ludovicus Antonise

oSecretaris: Tom Antonise,

dewelke aanvaarden. Hun mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

ART. 11. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste

aanwezige bestuurder.

De besluiten worden genomen indien ten minste de helft der bestuurders aanwezig is, en bij gewone

meerderheid der aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, en ondertekend door alle op die vergadering

aanwezige bestuurders.

ALGEMENE VERGADERING

ART. 12. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering van de gewone leden vertegenwoordigt alle leden: haar besluiten verbinden alle leden, zowel de gewone als de toegetreden leden.

Zij beraadslaagt en beslist in alle zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoren.

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van de gewone leden haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behalve deze, die door art. 4 van de VZW-wet aan de algemene vergadering voorgehouden zijn.

ART. 13. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet ook ten minste één maal, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar bijeengeroepen warden voor de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, alsook van het beleid van de bestuurders

De raad van bestuur is bovendien verplicht, de algemene vergadering bijeen te roepen telkens er ten minste éénvijfde van het totaal aantal gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegde ledenregister, daarom verzoeken, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij raad van bestuur.

Al de gewone leden moeten opgeroepen worden ten minste acht dagen vóór de algemene vergadering. Dit gebeurt bij gewone brief, mail of door een aankondiging in het tijdschrift van de vereniging.

De oproeping vermeldt steeds de agenda, de plaats, de dag en het uur van de vergadering.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ART. 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens'

afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

De voorzitter duidt desnoods twee stemopnemers aan.

Al de gewone leden beschikken in de vergadering over één stem.

Elk gewoon lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander gewoon lid. Niemand

mag méér dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Over onderwerpen die niet op de agenda staan,

kan niet geldig gestemd worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één/twintigste van het totaal aantal

gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter bevoegde griffie neergelegde ledenregister, moet op de agenda

geplaatst worden.

Voor-behoudetn 'aan het Belgisch Staatsblad

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

ART. 15. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige gewone leden, hoe groot het aantal aanwezigen ook weze, behalve ingeval van statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Voor statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging is evenwel de aanwezigheid van twee/derden van de gewone leden vereist. Indien dit quorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden. Die tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangenomen worden met een vier/vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden; elke andere statutenwijziging vereist een twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden.

ART. 16. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en door de leden die zulks wensen.

Afschriften of uittreksel worden door de voorzitter van de raad van bestuur en de secretaris ondertekend.

Art. 26 novies van de VZW-wet vereist dat de raad van bestuur binnen één maand na de algemene vergadering een afschrift van de notulen neerlegt ter griffie van de bevoegde rechtbank, samen met het geactualizeerd ledenregister en de jaarrekening.

Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via zelfde griffie bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het belgisch staatsblad.

REKENINGEN EN BEGROTING

ART. 17. Het boekjaar van de verenging stemt overeen met het kalenderjaar.

Na elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans opgesteld, alsmede de begroting voor het volgend jaar.

Zij worden binnen de zes maand na de afsluiting aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden uitgekeerd worden.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen veér de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de gewone leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

De algemene vergadering van het vorig jaar kan één of meer commissarissen voor de rekeningen aanstellen, die dan verslag uitbrengen op deze jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de raad van bestuur binnen één maand na deze jaarvergadering ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegd.

ONTBINDING EN VEREFFENING

ART. 18. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig art. 15 van onderhavige statuten, ofwel door een gerechtelijke beslissing.

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de gevoegde rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van de tegeldemaking der goederen en van de vereffening der schulden vastgesteld.

ART. 19. Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging met een belangenloze doelstelling, namelijk: aan een vereniging zonder winstoogmerk met hetzelfde maatschappelijk doel als deze vereniging.

ART. 20. Voor alles waarin in onderhavige statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en

18 januari 2003.

Aldus opgemaakt en ondertekend te Sint Lenaarts op 25/02/2008. Voor gelijkvormig afschrift,

Voorzitter: Ludovicus Antonise Secretaris: Tom Antonise

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LA NORWEGIAN CLUB

Adresse
DOKTER DE BRABANDERELAAN 8 2960 SINT-LENAARTS

Code postal : 2960
Localité : Sint-Lenaarts
Commune : BRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande