LAVOX

Association sans but lucratif


Dénomination : LAVOX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.510.409

Publication

29/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

TITEL I. Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1 - De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam: laVox.

Artikel 2 - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Greinstraat 44, 2060 ANTWERPEN, gelegen in het gerechtelijk arrondissement ANTWERPEN. De Algemene Vergadering kan bij gewone meerderheid de zetel wijzigen. De eventuele wijziging zal worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 - De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het bevorderen en bekendmaken van actuele artistieke disciplines die bijdragen aan het algemeen sociaal en cultureel samenleven. De vereniging kan culturele en/of educatieve activiteiten opzetten die tot doel hebben het brede publiek vertrouwder te maken met cultuur, een gespecialiseerd publiek  lokaal, regionaal, nationaal en internationaal  samen te brengen en uit te dagen ter bevordering van cultuurontwikkeling en -uitwisseling, alsook artiesten te ondersteunen. Dit behelst onder meer, maar niet uitsluitend, het creëren en uitvoeren van muziekcomposities waaronder ook composities voor oratorium, kamermuziek, orkestwerk, recitals, opera, (muziek)theater, dans, film en documentaires; het inrichten van cursussen, lessen, lezingen (al dan niet ondersteund door audiovisuele middelen), concerten, festivals, theaterproducties, poëziefestivals, kinderanimatie, tentoonstellingen en andere manifestaties; de uitgave van teksten, muziekpartituren, brochures en andere publicaties; de opname en uitgave van audio en audiovisueel materiaal; het leggen van contacten tussen personen die geïnteresseerd zijn; het verlenen van ondersteuningsgelden aan behoeftige kunstenaars, zowel in het binnen- als in het buitenland. Zij kan ervoor zorgen dat het uitgebreide instrumentarium bij het publiek bekend geraakt en kan dit instrumentarium helpen in stand houden. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, grafiek, nieuwe media, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie, reizen en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

De vereniging zal zich mogen aansluiten bij elk organisme dat een gelijkaardig of aanverwant doel heeft. Zij mag alle taken vervullen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden. De vereniging kan onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven en meer algemeen alle financiële, roerende en onroerende transacties aangaan die haar doel rechtvaardigen. De vereniging kan tevens, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen waarvan de inkomsten dienen besteed te worden uitsluitend aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Artikel 4 - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. Leden

Artikel 5 - Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De

ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en bezitten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : laVox

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13307233*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Greinstraat 44

0542510409

2060

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

27-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten worden toegekend.

Ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur, kan als effectief lid toetreden tot de vereniging. De aanvraag om lid te worden moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur worden voorgelegd. De raad van bestuur kan ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

Artikel 6 - Het jaarlijkse lidgeld wordt bepaald door de Raad van Bestuur en is vooraf betaalbaar. Het mag echter niet meer bedragen dan ¬ 25,00 voor effectieve leden en ¬ 1000,00 voor toegetreden leden.

Artikel 7 - Bij het niet betalen van het jaarlijkse lidgeld wordt een lid verondersteld ontslag te nemen. Een lid kan uitgesloten worden als zij of hij het huishoudelijk reglement niet naleeft. Hierover kan enkel de Algemene Vergadering beslissen bij een twee-derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een lid kan ook ontslag nemen als zij of hij hierom verzoekt en het ontslag per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis brengt.

Artikel 8 - Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. TITEL III. De Raad van Bestuur

Artikel 9 - Het beleid van de vereniging wordt uitgevoerd door de Raad van Bestuur. De Raad is samengesteld uit minimum drie effectieve leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een onbeperkte periode en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de Bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. In geval er slechts drie effectieve leden zijn, zal de raad van bestuur echter slechts bestaan uit twee bestuurders. De taken van de Raad van Bestuur worden onderling verdeeld.

Artikel 10 - Om tot bestuurder van de Raad van Bestuur benoemd te worden moet men effectief lid zijn en de leeftijd van achttien jaar bereikt hebben.

Artikel 11 - De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Tegenover derden wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van één bestuurder. De Raad is bevoegd alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering toegewezen zijn. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. De Raad is ook verantwoordelijk voor alle verplichte publicaties. De Raad van Bestuur treedt op als college volgens het meerderheidsbesluit. De Raad van Bestuur kan het dagelijks beleid of onderdelen daarvan delegeren. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter. De notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en ter inzage voor effectieve leden bewaard op de zetel van de vereniging.

TITEL IV. De Algemene Vergadering

Artikel 12 - De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Elk effectief lid beschikt over één stem en kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 13 - De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor de goedkeuring en wijziging van statuten, het benoemen en afzetten van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het omvormen van de vereniging tot een vennootschap met sociaal oogmerk. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 14 - De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen voor de goedkeuring van rekeningen en begrotingen, dit bij voorkeur in de maand april en telkens als één vijfde van de leden hierom verzoekt. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen voor de vergadering, en is ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Ze vermeldt plaats, dag en uur en bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel van een effectief lid moet op de agenda geplaatst worden. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen agendapunten worden toegevoegd.

Artikel 15 - De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve voor de door de Wet voorziene gevallen van statutenwijziging, uitsluiting van een lid, ontbinding van de vereniging en wijziging van het doel.

Artikel 16 - Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter. De notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en ter inzage voor leden bewaard op de zetel van de vereniging. TITEL V. Diverse bepalingen

Artikel 17 - Ieder jaar wordt de rekening van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot en met 31 december 2013.

Artikel 18 - In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering die deze ontbinding uitgesproken heeft, één of meerdere vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden. De Algemene Vergadering beslist over het aanwenden van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na aanzuivering van het passief, en mits aan deze goederen en waarden bestemming te geven die zoveel mogelijk het doel van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 19 - Voor al wat niet door deze statuten wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

INITIËLE BENOEMINGEN:

De samenstelling van de Raad van Bestuur is als volgt:

· De heer Willem Theo C Daeleman, Zandstraat 27c / 9, 1000 BRUSSEL, Belg,

· De heer Ruben Carl M Devos, Belgradostraat 58, 9000 GENT, Belg,

· Mevrouw Dora Maria E Stevens, Helmstraat 66, 2140 BORGERHOUT, Belg, Mevrouw Dora Stevens werd aangesteld als voorzitter.

Coordonnées
LAVOX

Adresse
GREINSTRAAT 44 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande