LEERS & PARTNERS. ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LEERS & PARTNERS. ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 869.657.260

Publication

03/07/2013
ÿþ Moa word 11,1

I ~j!~.~~( " In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank Var Koophandel te Arrtrrepw, op

Griffie 2 4 JUNI 2813

Ondernemingsnr : 0869.657.260

Benaming

(voluit) : LEERS & Partners. Architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Lage Kaart 127 te 2930 Brasschaat

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN inhoudende onder meer DOELSWIJZIGING, AANNEMING NIEUWE TEKST DER STATUTEN.

Er blijkt uit een proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door notaris Hans De Decker te Brasschaat op 11 juni 2013, eerstdaags te registreren, dat deze vergadering beslist heeft

hetgeen volgt:

Eerste beslissing : doelwijziging

a) De vergadering ontslaat de voorzitter voorlezing te geven van het bijzonder verslag opgesteld door de zaakvoerder met het oog op de hierna vermelde doelwijziging. Aan dit bijzonder verslag van de zaakvoerder is een staat van actief en passief per 31 maart 2013 gehecht.

Het verslag van de zaakvoerder en de bijgevoegde staat van actief en passief zullen aan de akte gehecht blijven na "ne varietur" te zijn gewaarmerkt door comparant en ondergetekende notaris, en zullen tegelijk met de uitgifte van deze akte worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

b) De vergadering beslist het doel van de vennootschap te wijzigen door vervanging van de actuele tekst door volgende tekst:

"De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedebouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet-commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten m.b.t. de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen."

Tweede beslissing : aanpassing van de statuten

De vergadering beslist, ingevolge de recente wetswijzigingen (in het bijzonder met betrekking tot de Wet van vijftien februari tweeduizend en zes, genaamd "Wet Laruelle") en ingevolge hoger genomen beslissing, een nieuwe tekst der statuten aan te nemen.

Deze tekst werd vooraf in ontwerp bezorgd aan de Raad van de Orde der Architecten van Antwerpen en werd in overeenstemming gebracht met de opmerkingen die de Raad van de Orde heeft gemaakt op het

eerste ontwerp.

Na artikel per artikel ter stemming te zijn gebracht, en te zijn goedgekeurd door de vergadering,

waarvan de bijzondere kenmerken luiden als volgt:

1.Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Benaming : LEERS & Partners. Architecten (artikel 1)

2.Duur: onbepaald (artikel 2)

3.Zetel : Lage Kaart 127 te 2930 Brasschaat (artikel 3)

4.kapitaal: achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,-) (artikel 5)

5.Samenstelling: honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100e) deel vertegenwoordigen van het kapitaal van de vennootschap (artikel 6) 6.begin en einde boekjaar; telkens van één oktober tot dertig september van ieder jaar (artikel 19). 7.Reserves, winstverdeling, vereffeningssaldo: Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste een twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen, Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd, (artikel 20)

8,Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders die al dan niet vennoot zijn. Zij worden aangesteld door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen,

De zaakvoerder(s) heeft/hebben de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren.

Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle zaakvoerders, leden van het directiecomité zo er één is en aile zelfstandige man-datarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap.

Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

De zaekvoerder(s) kan/kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect, en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschap gedragen volgens de regels van de Orde van Architecten. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat niet onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder/zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg niet de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van

Op de laatste blz, van Luik, 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i, " r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



-Bijlagen bïj iellé gïsclï Sf àl-slif d"- 03t077l0I3 - Annexes du Moniteur belge



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het ti Belgisch Staatsblad

de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn en deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zat onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Als statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap, werd aangesteld: de heer

LEERS Frédéric Charles, wonende te 2930 Brasschaat, Lage Kaart 127.

Met de zaakvoerder, die heeft aanvaard, werd vastgesteld dat hem alleen ongevraagd ontslag kan worden gegeven voor een wettige reden en door een beslissing van de buitengewone algemene vergadering, beraadslagend op de wijze zoals voorgeschreven voor een statutenwijziging volgens artikel 63 van het wetboek van vennootschappen. (artikel 13)

9.Controle: overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake,

10. Doel

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedebouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet-commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende ais onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten m.b.t. de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen. (artikel 4)

11. Jaarvergadering:

De derde woensdag van de maand maart om zestien uur. Wanneer deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden,

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behcort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Wijzigingen van de statuten mogen enkel gebeuren na door de bevoegde Raad van de Orde van

Architecten te zijn goedgekeurd.

Bij elke voorlegging van de statuten aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten ter goedkeuring, dient aangetoond te worden dat aan alle vereisten in verband met de vennoten voldaan is.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

iedere vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere vergaderingen, slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigde vennoot

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect  aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

De stemrechten verbonden aan architect-aandelen kunnen enkel uitgeoefend warden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op een van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

t Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn, wordt het stemrecht opgeschort tot een enkele persoon wordt

aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan

worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Tenminste zevenenzestig procent (67%) van de stemrechten moet rechtstreeks of onrechtstreeks

in het bezit zijn van natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oe-

fenen en die ingeschreven zijn op een van de tabellen van de Orde van Architecten. (artikel 17)

Voor analytisch uittreksel

Notaris Hans De Decker

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van de akte

Gecoördineerde statuten







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/06/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 20.03.2013, NGL 31.05.2013 13144-0032-013
05/06/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 21.03.2012, NGL 30.05.2012 12138-0305-013
06/04/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 16.03.2011, NGL 28.03.2011 11076-0061-013
08/04/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 17.03.2010, NGL 30.03.2010 10085-0183-013
05/06/2009 : ME. - JAARREKENING 30.09.2008, GGK 18.03.2009, NGL 29.05.2009 09176-0189-013
29/05/2008 : ME. - JAARREKENING 30.09.2007, GGK 26.02.2008, NGL 22.05.2008 08155-0251-012
10/10/2007 : ME. - JAARREKENING 30.09.2006, GGK 21.03.2007, NGL 28.09.2007 07765-0131-012
02/06/2015 : ME. - JAARREKENING 30.09.2014, GGK 18.03.2015, NGL 27.05.2015 15133-0146-013

Coordonnées
LEERS & PARTNERS. ARCHITECTEN

Adresse
LAGE KART 127 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande