LEMU VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : LEMU

Association sans but lucratif


Dénomination : LEMU VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : LEMU
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.362.747

Publication

16/01/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

0 4 -01- 2C12

GRIFFIBXA KOOPHANDEL i'BANK van MECHELEN

R

v~

beht aat Bel. 5taa

" 12013429"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : gj .4 Q, ,3 CZ La.

Benaming

(voluit) : LeMu vereniging zonder winstoogmerk

(verkort) : LeMu vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hombekerkouter 136, 2811 Hombeek

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsakte VZW

De ondergetekenden

1. Wim Kets, wonende te 2811 Hombeek, Hombekerkouter 136, geboren te Lier op 11.05.1976 - nr.76.05.11-267.64

2. Joke Greta Hendrika Gevaert, wonende te 2811 Hombeek, Hombekerkouter 136, geboren te Gent op 24.09.1981 - nr.81.09.24-130.41

3. Ghislaine Marie Francine Neels, wonende te 2820 Rijmenam, Brandheidestraat 8, geboren te Mol op 04.07.1948 - nr.48.07.04-142.19

Titel 1 - Benaming

Artikel 1. De vereniging draagt de naam LeMu vereniging zonder winstoogmerk, afgekort LeMu VZW.

Titel 2 - Zetel

Artikel 2. De zetel van de vzw is gevestigd op Hombekerkouter 136, 2811 HOMBEEK, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Titel 3 - Doel

Artikel 3. Doelstellingen van deze vereniging:

- De vereniging heeft tot doel het promoten, inrichten en uitvoeren van socio-culturele activiteiten in al zijn aspecten, dit in de ruimste zin van het woord, waarbij het bevorderen van de culturele ontplooiing op muzikaal, creatief en expressief vlak centraal staat.

- De vereniging wil kinderen/jongeren een meerwaarde aanbieden op sociaal, cultureel en educatief vlak.

- De vereniging heeft tot doel volgende activiteiten te organiseren:

oHet inrichten van kinder-, sport- en culturele manifestaties

oHet verzorgen van kinder-, sport- en culturele animatie

' oHet verzorgen van themakampen en muziekkampen voor kinderen

- De vereniging heeft tot doel aangepaste muziekactiviteiten aanbieden in de vorm van lessen, workshops, muzikale groepsactiviteiten en muziekvakanties, aan personen die zich op een of andere manier niet of moeilijk kunnen integreren in bestaande structuren, openbaar of privé.. _

Op de laatste blz. van i.uik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handteening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- De vereniging wil de mogelijkheid creëren om ouders, andere familieleden en begeleiders van personen hierboven vernoemd te laten deelnemen aan de activiteiten.

- De vereniging wil kinderen/jongeren in contact brengen met kwaliteitsvolle muziek en de belangstelling voor de verschillende muziektradities en expressiemiddelen stimuleren.

Titel 4 - Duur

Artikel 4. De vzw is opgericht voor onbepaalde duur. En kan enkel ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

Titel 5 - Vaste leden  Lidmaatschap

Artikel 5. De vzw bestaat uit vaste en toegetreden leden. Enkel de vaste leden maken deel uit van de algemene vergadering. Er zijn minstens drie vaste leden. Ze zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. Ontslagnemende of uitgesloten vaste leden en rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of gestorven vast lid kunnen geen enkel recht doen gelden op maatschappelijk bezit. Toetreding als vast lid gebeurt op voorstel van de raad van bestuur en na goedkeuring door de algemene vergadering overeenkomstig de statuten.

Artikel 6. De jaarlijkse bijdrage van de vaste leden wordt door de algemene vergadering jaarlijks vastgelegd. Dit houdt te mogelijkheid in dat vaste leden geen bijdrage verschuldigd zijn. De jaarlijkse bijdrage bedraagt maximum 250 euro.

Titel 6 - Toegetreden leden / Lidmaatschap

Artikel 7. De algemene vergadering mag ook toegetreden leden aannemen. Deze zijn geen lid in de zin van de wet of van deze statuten.

Artikel 8. De jaarlijkse bijdrage van de toegetreden leden wordt door de raad van bestuur jaarlijks vastgelegd. Dit houdt de mogelijk in dat toegetreden leden geen bijdrage verschuldigd zijn. Deze jaarlijkse bijdrage bedraagt maximum 250 euro. Ze is steeds in haar geheel verschuldigd, ook al treedt het toegetreden lid toe in de loop van een activiteitenjaar. Een activiteitenjaar loopt van 1 september tot en met 31 augustus. Men wordt toegetreden lid na betaling van de jaarlijkse bijdrage.

Artikel 9. Alleen toegetreden leden kunnen zich inschrijven op alle door LeMu vzw georganiseerde activiteiten mits te voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden, voor die activiteit gesteld.

Artikel 10. De gegevens van de toegetreden leden worden opgenomen in het computerbestand, dat geldt als register. Toegetreden leden staat het vrij om het even wanneer ontslag te nemen en hun gegevens te laten verwijderen uit het register.

Artikel 11. De raad van bestuur kan een toegetreden lid uitsluiten, indien het een ernstige inbreuk begaat op de statuten of het huishoudelijk reglement. Eveneens geldt dit voor inbreuken op de gangbare normen van eer en welvoeglijkheid. Het betrokken toegetreden lid wordt hiervan per aangetekend schrijven op de hoogte gebracht en de uitwerking gaat in op de datum van verzending van deze brief. Het ontslagnemend of uitgesloten toegetreden lid kan geen teruggave eisen van de door hem/haar eventueel betaalde bijdragen of andere vergoeding.

Titel 7  Algemene vergadering

Artikel 12. De algemene vergadering bestaat uit de vaste leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De secretaris van de raad van bestuur is eveneens secretaris van de algemene vergadering.

Artikel 13. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn.

1. de wijziging van de statuten

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3. de kwijting aan de bestuurders

4. de goedkeuring van de begroting en van de rekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOd22

5. de ontbinding van de vereniging

6. het aanvaarden en uitsluiten van een lid

7. alle beslissingen die de bevoegdheid van de raad van bestuur overstijgen

8. bepalen van de bezoldiging van de bestuurders

Artikel 14. Er moet minstens één algemene vergadering per jaar gehouden worden. De vereniging kan steeds in buitengewone algemene vergadering samengeroepen worden, op beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de vaste leden. Dit verzoek wordt schriftelijk overhandigd aan de raad van bestuur en ondertekend zijn door minstens één vijfde van de vaste leden. De uitnodigingen worden per post/per mail verzonden, minstens acht dagen op voorhand en bevat de agenda.

Artikel 15. De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden, behalve in de gevallen waar de wet of deze statuten het anders voorzien.

Artikel 16. De leden kunnen zich slechts door een ander lid laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, die bij de notulen van de vergadering dient gevoegd.

Artikel 17. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Artikel 18. Voor de volgende beslissingen is de aanwezigheid van alle vaste leden van de algemene vergadering of van een vertegenwoordiger noodzakelijk en is een tweederde meerderheid van de stemmen vereist.

1.Afzetten en benoemen van de bestuurders

2.Uitsluiten of opnemen van vaste leden

Voor de volgende beslissingen is de aanwezigheid van alle vaste leden van de algemene vergadering of van een vertegenwoordiger noodzakelijk is en is een vier/vijfde meerderheid van de stemmen vereist.

3.Wijziging der statuten

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de vaste leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden.

4.Ontbinden van de vereniging

Beslissingen in verband met punt 4 dienen door een burgerlijke rechtbank bekrachtigd te worden.

Artikel 19. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een daartoe bestemd register. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel en is ter inzage van alle vaste leden. Beslissingen zullen eventueel per gewone brief ter kennis gebracht worden van belanghebbenden.

Titel 8  Raad van bestuur

Artikel 20. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie bestuurders, gekozen uit de vaste leden en benoemd voor onbepaalde duur door de algemene vergadering. Zij kunnen slechts afgezet worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de statutaire bepalingen hieromtrent.

Voor-

behouden

"

:pan het4

" Belgisch

Staatsblad

: 1

"

MOD 2.2

Luik B ,. Vervolg

Artikel 21. De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij belet van de voorzitter worden zijn taken waargenomen door een door hem schriftelijk gevolmachtigd lid van de raad van bestuur.

Artikel 22. De raad van bestuur bestaat uit:

Voorzitter Wim Kets, Hombekerkouter 136, 2811 HOMBEEK

Secretaris Joke Greta Hendrika Gevaert, Hombekerkouter 136, 2811 HOMBEEK

Penningmeester Ghislaine Marie Francine Neels, Brandheidestraat 8, 2820 RIJMENAM

Annexes du Moniteur belge

bij het Belgisch Staatsblad_-_16/01/202

Artikel 23. De raad kan enkel geldig beraadslagen en beslissen indien minstens twee bestuurders persoonlijk aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, behalve in de gevallen waar de wet of deze statuten het anders voorzien.

Artikel 24. De bestuurders kunnen zich slechts door een bestuurder laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, die bij de notulen van de vergadering dient gevoegd.

Artikel 25. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Artikel 26. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van bestuur en beschikking stelten voor zover zij niet door de wet of de statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 27. De raad van bestuur kan onder zijn bevoegdheid en verantwoordelijkheid het dagelijkse bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn vaste leden of aan een derde, al dan niet vast lid, en dit door middel van een bijzondere schriftelijke volmacht. in deze volmacht zijn de bestuursdaden waarvoor deze persoon gemachtigd is, beschreven.

Artikel 28. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van de drager van een bijzondere schriftelijke volmacht vanwege de raad van bestuur.

Artikel 29. Indien het mandaat van een bestuurder vrijkomt blijven de overblijvende bestuurders verder de raad van bestuur vormen met dezelfde bevoegdheden als de voltallige raad van bestuur tot op het ogenblik waarop door-de algemene vergadering een nieuwe bestuurder is benoemd.

Titel 9  Diverse bepalingen

Artikel 30. De statuten worden door de raad van bestuur ter inzage gehouden van alle vaste en toegetreden leden.

Artikel 31. De raad van bestuur stelt een reglement van inwendige orde op waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de raad van bestuur steeds gewijzigd worden en wordt ter inzage gehouden van alle vaste en toegetreden leden.

Artikel 32. Voor alle gevallen in deze statuten niet voorzien en onder meer voor de regeling tot het wijzigen der statuten, verwijzen de ondergetekenden naar de wettelijke beschikkingen ter zake.

Artikel 33. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden, als ook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden en die zo dicht mogelijk moet aansluiten bij het '. doel van de vereniging.

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering op 3/01/2012 te Hombeek en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld tot bestuurders,

-Wim Kets, Hombekerkouter 136, 2811 HOMBEEK tot voorzitter

-Joke Greta Hendrika Gevaert, Hombekerkouter 136, 2811 HOMBEEK tot secretaris

-Ghislaine Marie Francine Neels, Brandheidestraat 8, 2820 RIJMENAM tot penningmeester Hombeek, 3 januari 2012

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso '. Naam en handtekening

Coordonnées
LEMU VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKOR…

Adresse
HOMBEKERKOUTER 136 2811 HOMBEEK

Code postal : 2811
Localité : Hombeek
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande