LEOWAZE

Association sans but lucratif


Dénomination : LEOWAZE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 471.938.454

Publication

03/07/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Gesteilei 30 - 2820 Bonheiden

Onderwerp akte : Wijziging van de Statuten, de zetel en de Raad van Bestuur.

NIEUWE STATUTEN

De Buitengewone Algemene Vergadering van 15/06/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

HOOFDSTUK 1: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam: Leowaze vzw.

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres Kapelweg 5 te 2820 Bonheiden, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen. De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde gemeente bij besluit van de Raad van Bestuur.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel het oprichten en beheren van lokalen en terreinen waar de leden, van Chiro Heilige Leo en Chiro Owaze gekend bij Chirojeugd Vlaanderen vzw onder de stamnummers MJ/0809 en MM/0809, worden begeleid om hun vrije tijd vormend en ontspannend te organiseren.

De vereniging mag roerende en onroerende goederen bezitten, hetzij in eigendom, hetzij in vruchtgebruik en mag contracten afsluiten.

De vereniging heeft als bijkomend specifiek doel het bestuur van de lokalen die gebruikt worden en het verlenen van morele en financiële steun aan Chiro Heilige Leo en Chiro Owaze en kan daartoe alle initiatieven nemen en daden stellen; met uitsluiting van enig winstoogmerk. In die zin mag zij op bijkomende wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het doel. De hieruit resulterende inkomsten en uitgaven zijn voor rekening van de vereniging.

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene

Vergadering.

HOOFDSTUK 2: LEDEN - AANNEMING - ONTSLAG - VERPLICHTINGEN

Artikel 5:

Het aantal leden is onbeperkt maar het minimum aantal !eden is vastgesteld op drie.

Artikel 6:

Het lidmaatschap van de vereniging is kosteloos.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

¬ ifftS In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 4 JUNI 2013

GRIFFIE R E ffe-BANK van

KOOPHANDFI te MECHEi-Elb--

Ondernemingsnr : 471.938.454

Benaming

(voluit) : Leowaze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 7:

De leden van de vereniging kunnen zijn:

a) personen die deel uitmaken of ooit deel hebben uitgemaakt van de leidingsploeg van Chiro Heilige Leo of Chiro Owaze met een minimum leeftijd van 18 jaar.

b) personen die door de Raad van Bestuur zijn aangeduid als lokaalbeheerder van de onroerende goederen die de vereniging in bestuur heeft, De taken en bevoegdheden van de lokaalbeheerders worden bepaald door de Raad van Bestuur.

c) personen die een actieve bijdrage leveren tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging en die hun kandidatuur schriftelijk hebben gesteld bij de Raad van Bestuur die ze al dan niet zal aanvaarden. De bijdrage kan zich zowel op financieel, moreel als technisch vlak situeren.

De Algemene Vergadering beslist zonder beroep over de aanneming van de nieuwe leden.

Artikel 8:

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging, Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Leden die zich onwaardig, immoreel of illegaal gedragen, kunnen worden uitgestoten. De uitsluiting van een lid kan slechts door een beslissing van de Algemene Vergadering worden uitgesproken en dit met een meerderheid van tweederde (2/3) van de stemmen.

Bij ontslag, uitsluiting of overlijden van leden, hebben die betreffende leden noch hun erfgenamen of andere rechthebbenden van een overleden lid, geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen verslag eisen, noch voorlegging der rekeningen, noch verzegeling van goederen van de vereniging, noch het opmaken van een inventaris eisen,

HOOFDSTUK 3: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden; indien de Algemene Vergadering slechts drie leden telt bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen; in ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

Artikel 10:

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd.

Artikel 11:

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige leden, De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 12;

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk bekend maken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door het ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen,

Artikel 13:

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 14:

Binnen de Raad van Bestuur wordt een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aangeduid, en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De voorzitter zit de vergaderingen voor. De secretaris zorgt voor de administratie, uitnodiging en verslagen van de Algemene Vergaderingen en de Raden van Bestuur. De penningmeester is financieel en boekhoudkundig verantwoordelijk,

Artikel 15:

De Raad van Bestuur komt minstens tweemaal per jaar bijeen op uitnodiging van de secretaris of wanneer één van de bestuurders erom verzoekt. De uitnodiging gebeurt per brief of e-mail.

Minimum de helft van de bestuurders moet aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of de vervangende bestuurder beslissend.

Artikel 16:

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgemaakt en ter goedkeuring voorgelegd

op de volgende vergadering. Voorzitter en secretaris tekenen de notulen.

' MOD 2.2

.

e-

Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders de notulen geldig ondertekenen. Deze documenten worden bewaard op de zetel in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden.

Artikel 17:

De Raad van Bestuur mag alle handelingen van bestuur en beschikking stellen ten einde het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging en kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Tegenover derden is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van minimum twee bestuurders.

HOOFDSTUK 4: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of de secretaris, bij afwezigheid een andere bestuurder. Om geldig te zijn dient minstens de helft van de leden aanwezig te zijn.

Artikel 19:

De Algemene Vergadering moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand maart. De bijeenroeping gebeurt door de secretaris of de voorzitter, per brief of e-mail, verzonden minstens acht dagen voor de vergadering. De uitnodiging bevat de agendapunten, dag, uur en locatie waar de vergadering plaatsvindt, Alle effectieve leden moeten erop uitgenodigd worden.

Artikel 20:

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren met name tot haar bevoegdheid:

-de wijziging van de statuten

-de benoeming en afzetting van de bestuurders

-de goedkeuring van de rekeningen en de begroting

-de kwijting aan de bestuurders

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-de aanvaarding en uitsluiting van [eden

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene

Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 21:

De besluiten worden genomen door eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of de vervangende bestuurder beslissend. Bij uitsluiting van een lid moet er een 2/3 meerderheid zijn.

Artikel 22:

Van de Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders de notulen geldig ondertekenen. Deze documenten worden bewaard op de zetel in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, De leden ontvangen het verslag per e-mail.

HOOFDSTUK 5: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 23:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar wordt door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt als mede de begroting van het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen.

Artikel 24:

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden

of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

HOOFDSTUK 6: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 25:

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid in zover het aantal

effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

MaD 2.2

M

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26:

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden aanwezig zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid ais mede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan Chiro Heilige Leo en Chiro Owaze volgens een verdeelsleutel te bepalen door de Algemene Vergadering. Indien beide groepen niet meer bestaan zal het vermogen ter beschikking gesteld worden van een andere Bonheidense jeugdvereniging.

Artikel 27:

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijven de bepalingen van kracht die bij wet

voorzien zijn,

RAAD VAN BESTUUR

Ontslag van bestuurders:

Janssens Bart, Sakina Mansion 3C, 18 Oliver Street, Col, 400039 Mumbai

°18/05/1973 te Bonheiden

Keuleers Herman, Gestellei 30, 2820 Bonheiden

°16/01/1957 te Bonheiden

Stephani Guido, Schorsemolenstraat 51, 2860 Sint-Katelijne-Waver

00310311947 te Lier

Tordoir Lutgard, Putsesteenweg 78, 2820 Bonheiden

°2210411952 te Mechelen

De nieuwe Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Pouliart Geert, Kapelweg 5, 2820 Bonheiden

°05/07/1969 te Bonheiden 69.07,05-065.22 - Voorzitter

Lauwers Jasmine, Eksterveldlaan 35, 2820 Bonheiden

005/12/1987 te Leuven 87,12.05-722.84 - Secretaris

Verbeeck Glenn, Bruinbeekstraat 38, 2820 Bonheiden

020/04/1990 te Bonheiden 90.04.20-451.91 - Penningmeester

Vanholme Bart, Bruinbeekstraat 33, 2820 Bonheiden

021/03/1972 te Bonheiden 72.03.21-445.70 - Herbenoeming Bestuurder

Keuleers Erik, Berlaarbaan 92, 2820 Bonheiden

° 23/03/1985 te Bonheiden 85.03.23-063.83 - Bestuurder

Goyvaerts Thomas, Oude Baan 85, 2820 Bonheiden

026/03/1992 te Bonheiden 92.03.26-127.76 - Bestuurder

Aldus opgemaakt en aangenomen in de Buitengewone Algemene Vergadering van 15/06/2013.

Geert Pouliart

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LEOWAZE

Adresse
GESTELLEI 30 2820 BONHEIDEN

Code postal : 2820
Localité : BONHEIDEN
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande