LES VRAIS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LES VRAIS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 506.641.886

Publication

10/12/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

een nominale waarde van elk tien euro (¬ 10,00).

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

1/ door mevrouw VERSTRAETEN Karolien voornoemd sub 1), ten belope van zeshonderd éénenvijftig (651) aandelen A.

2/ door de heer LEWYLLIE Sebastien voornoemd sub 2), ten belope van duizend tweehonderd en acht (1.208) aandelen A.

3/ door de heer LEWYLLIE Bernard voornoemd sub 3), ten belope van één (1) aandeel B.

Totaal: duizend achthonderd zestig (1.860) aandelen A en B

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volgestort is ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) als volgt:

1/ Mevrouw VERSTRAETEN Karolien voornoemd, verklaart inbreng in geld te doen van tweeduizend honderd zeventig euro (¬ 2.170,00) waarvoor haar zeshonderd éénenvijftig (651) aandelen A met een nominale waarde van elk tien euro (¬ 10,00) worden toegekend.

2/ De heer LEWYLLIE Sebastien voornoemd, verklaart inbreng in geld te doen van vierduizend en zesentwintig euro zevenenzestig cent (¬ 4.026,67) waarvoor hem duizend tweehonderd en acht (1.208) aandelen A met elk een nominale waarde van tien euro (¬ 10,00) worden toegekend. 3/ De heer LEWYLLIE Bernard voornoemd, verklaart inbreng in geld te doen van drie euro drieëndertig cent (¬ 3,33) waarvoor hem één (1) aandeel B met een nominale waarde van tien euro (¬ 10,00) wordt toegekend.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) vast kapitaal, gedeeltelijk volstort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00).

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in duizend acht honderd zestig (1860) aandelen A en B met een nominale waarde van elk tien euro (10 EUR).

Elk aandeel moet minstens voor één vierde worden volgestort.

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een aantal aandelen overeenstemmend met het vaste kapitaal moet steeds onderschreven zijn; het gedeelte van het kapitaal moet minstens volgestort zijn ten belope van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR).

Buiten de aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschreven ter gelegenheid van de oprichting, mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten (C aandelen) of van een verhoging van inschrijvingen. De algemene vergadering van vennoten bepaalt de uitgifteprijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen voor de opvraging van de nog te storten bedragen en de rente verschuldigd op die bedragen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders al dan niet vennoten, door deze statuten of door de algemene vergadering van de vennoten A benoemd.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Van de bestuurders die ze benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast. Ze mag hen op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering mag het mandaat van bestuurder bezoldigen en de bestuurders vaste en/of veranderlijke emolumenten evenals presentiegeld toekennen.

Binnen acht dagen na hun benoeming/ontslag moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemings- of ontslagakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Zijn er meer dan twee bestuurders, dan vormen zij een Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter of de ondervoorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. Hij moet ook worden samengeroepen wanneer een bestuurder daarom verzoekt.

De raad komt bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief, met opgave van de agenda, ten minste vijf volle dagen vóór de vergadering. De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen als ten minste de helft plus één van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Als echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda worden opgeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

Een bestuurder mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen.

De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de meerderheid van de aanwezige bestuurders.

De afschriften of uittreksels van die notulen worden getekend door de voorzitter of door de ondervoorzitter.

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap.

Het mag onder meer alle roerende en onroerende goederen huren of verhuren, aankopen of vervreemden; leningen aangaan behoudens bij uitgifte van obligaties; alle goederen van de vennootschap in pand geven of hypothekeren; met afstand van alle hypothecaire rechten, voorrechten en het recht de ontbinding te eisen, zelfs zonder verantwoording van betaling, handlichting geven van alle hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en andere beletselen van gelijk welke aard; de vennootschap als eiser of verdediger voor de rechtbanken vertegenwoordigen; schikkingen treffen en in ieder geval een scheidsrechterlijke beslissing in verband met alle belangen van de vennootschap inroepen.

De Raad van Bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

De Raad van Bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties.

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door de heer Sebastien Lewyllie, voornoemd, in zijn hoedanigheid van bestuurder, die als bestuurder wordt benoemd, bij de overgangsbepalingen na de statuten.

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of dissidenten.

Ze bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen.

Ze mag de statuten aanvullen en hun toepassing regelen door middel van huishoudelijke reglementen waaraan de vennoten, louter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap, zijn onderworpen.

De algemene vergadering kan deze reglementen evenwel alleen invoeren, wijzigen of opheffen met inachtneming van de voorwaarden van aanwezigheid voorgeschreven voor wijzigingen in de statuten.

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, meer bepaald iedere derde zaterdag van de maand mei om 11 uur. De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Bijzondere meerderheid en quorum

Onverminderd de goedkeuring bij gewone meerderheid kunnen volgende beslissingen, maar worden genomen mits alle aandeelhouders type A aanwezig zijn en mits een unanimiteit van stemmen bij de aandeelhouders type A:

- Benoeming van bestuurders;

- Ontslag van bestuurders behoudens in de gevallen voorzien in de statuten waarin ze bij gewone meerderheid en quorum kunnen ontslagen worden.

- Statutenwijziging;

- Besluit tot ontbinding en fusie

Indien voormeld quorum op de eerste vergadering niet wordt bereikt, is een tweede bijeenroeping noodzakelijk, die op geldige wijze zal kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen, maar steeds aandeelhouders type A zijnde.

Behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet of door deze statuten of het intern reglement, beslist de vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

beslist.

De verkiezing van bestuurders en commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming. Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten of het opmaken of de wijziging van een huishoudelijk reglement moeten opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en moet ten minste de helft van de aandelen met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn.

Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Een beslissing is pas geldig als ze met drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd.

Een en ander onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere wettelijke bepalingen met betrekking tot de wijziging van de vorm van de coöperatieve vennootschap en de omzetting van vennootschappen.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten geldig kunnen beraadslagen.

Ieder aandeel geeft recht op één stem. (alleen aandelen uit vast kapitaal)

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn. Het boekjaar begint de eerste januari en eindigt de eenendertigste december van ieder jaar. Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de netto¬winst, volgens de verdeelsleutel vervat in het interne reglement en rekening houdend met de statuten.

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDER

Onmiddellijk daarop hebben de oprichters, vennoten A en B, besloten het aantal bestuurders vast te stellen op 2 en tot die functie te benoemen:

1/ De heer Sebastien LEWYLLIE, voornoemd, op voordracht van de vennoten categorie A;

2/ Mevrouw Karolien VERSTRAETEN, voornoemd, op voordracht van de vennoten categorie A; Allen hier aanwezig en aanvaardend.

De aldus benoemde bestuurders, verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en verklaren niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van hun bestuursmandaat. Huishoudelijk of intern reglement

De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op waarin de praktische modaliteiten met betrekking tot de uitvoering van de statuten en de werking van de vennootschap worden geregeld. Het huishoudelijk reglement wordt goedgekeurd of verworpen door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel geen wijzigingen doorvoeren aan het huishoudelijk reglement. Elke wijziging aan het huishoudelijk reglement wordt op dezelfde manier door de algemene vergadering goedgekeurd of verworpen.

Het recentst door de algemene vergadering goedgekeurd huishoudelijk reglement ligt voor elke vennoot ter inzage op de maatschappelijke zetel van de vennootschap. Elke vennoot kan er op eenvoudig verzoek gratis een kopie van krijgen.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de bestuurders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenis-sen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen overneemt. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelin¬gen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte

BENOEMING VAN EEN COMMISSARIS

Vervolgens beslist de algemene vergadering dat, overeenkomstig artikel 141 van het Wetboek van vennootschappen, geen commissaris wordt benoemd, zodat iedere vennoot individueel het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

controlerecht zal uitoefenen.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar loopt vanaf neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot

31 december 2015.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergade¬ring zal gehouden worden in 2016.

Voor analytisch uittreksel, ter publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Els Van Tuyckom, geassocieerd notaris

Neergelegd: expeditie van de oprichtingsstatuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

11/04/2017 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 21.05.2016, NGL 04.04.2017 17088-0021-013

Coordonnées
LES VRAIS

Adresse
CUYLITSSTRAAT 7 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande