LOLO DECO

Association sans but lucratif


Dénomination : LOLO DECO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.936.396

Publication

09/03/2015
ÿþ(verkort) .

Rechtsverrn VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : 2200 HERENTALS, AUGUSTIJNENLAAN 52

Onderwerp akte :

Oprichtingsakte v.z.w. Lolo Deco

Art. 1. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder ais een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "Vereniging" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Art. 2. Naam

De Vereniging draagt de naam Lolo Deco.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "v.z.w.", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 3. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2200 Herentals, Augustijnenlaan 52, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk ogenblik ontbonden worden.

Art. 5. Doel

De vereniging stelt zich tot doel om ter plaatse steun te bieden in de Afrikaanse landen op elke mogelijke

manier, onder meer en niet-limitatief:

-bevorderen van diverse investeringen die zullen leiden tot meer ontwikkeling en financiële middelen;

-bevorderen van de leefomstandigheden;

-streven naar een duurzame handelsrelatie met de lokale partners zodat er een constante productie tot

stand komt;

-bevorderen van continuïteit in de werkgelegenheid;

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hatzq van de perso(o)n(en) bevoegd de verervging stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam an handtekening

isumps

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter e riffie _

TçrePrgn1ep r1 fer g..1'iftie van do R:ECI3TEAN: VAN KOOPHANDEL

aridernemingsnr . 0vr58" `~~ ~ _ ,3 9d

Benaming

(voluit} : V.Z.W. LOLO DECO

2 5 FEB. 2615

ANTWERPEN wïuulzng TURNHOUT

De Griffier

i" Yi-Fs1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-omwille van alle genoemde redenen financiële middelen trachten te verkrijgen.

Dit alles zal leiden tot meer ontwikkeling.

Art. 6. Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren onder meer het aan en verkopen van goederen, het verwerven van fondsen op alle mogelijke manieren waaronder inbegrepen giften, ...

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 7. Werkende Leden

Er zijn minstens 3 werkende leden.

De oprichters zijn van bij aanvang de eerste werkende leden.

Daarnaast kan iedere natuurlijke en of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als werkend lid op voorwaarde dat ze aanvaard wordt door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering.

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschap bijdrage die maximum 100,00 ¬ zal bedragen.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkende leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de inwerkingtreding van de beslissing.

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal ingaan een maand na de ontvangst van dit formeel schrijven.

Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er een vervanger is gevonden.

Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn.

Het is een discretionaire bevoegdheid van de Raad van Bestuur om werkende leden uit te sluiten. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid.

Er zal een register op de zetel worden bijgehouden waarin alle leden vernield worden binnen een termijn van 8 dagen na hun lidmaatschap.

Art. 8. Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, kan bij de vereniging een aanvraag indienen om gewoon lid te worden.

Zij betalen een lidmaatschap bijdrage die maximum 50,00 ¬ zal bedragen.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als gewoon lid.

Gewone leden hebben geen stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Gewone leden kunnen zonder enige formaliteit aanvragen geschrapt te worden.

Het is een discretionaire bevoegdheid van de Raad van Bestuur om gewone leden uit te sluiten.

Art. 9. De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht.

Elk werkend Lid heeft één stem en kan zich laten vertegenwoordigen.

Art. 10. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging; 4, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging en de aanstelling van een vereffenaar;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk. Art. 11. Vergaderingen

De jaarlijkse bijeenkomst van de Gewone Algemene Vergadering zal tijdens het tweede kwartaal gehouden worden op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per e-mail.

De Algemene Vergadering wordt tevens bijeengeroepen indien minstens 1/5 van de werkende leden zulks op formele wijze vragen.

De vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd.

De werkende leden kunnen op formele wijze om de opname van agendapunten verzoeken.

Art. 12. Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de statuten dit anders voorzien.

Indien dit quorum niet wordt bereikt zal er een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die alleszins op geldige wijze kan beslissen.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

i.~-i MOD 2.2

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de aanwezige leden van de Raad van Bestuur en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden.

Artikel 13. Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van 6 jaren.

Bestuurders zijn herbenoembaar en worden geacht herbenoemd te zijn bij gebreke van een andersluidende beslissing.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door een formeel schrijven te richten aan de Raad van Bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge Art. 14. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door alle aanwezige bestuurders en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Art. 15. Intern bestuur  Dagelijkse werking

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren.

Art. 16. Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 18. Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met cie wet.

Art. 19. Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de principes van de dubbele boekhouding.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

Artikel 20, Ontbinding

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "vereniging in vereffening" is.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Opgemaakt te Herentals op 1.1.2015.

In twee originele exemplaren.

Door volgende de stichters:

Veronique Nolf, 2200 Morkhoven, Blindestraat 8;

Liesbeth Snoeys, 2200 Herentals, Augustijnenlaan 52;

Kristina Dams, 2200 Herentals, Boerenkrijglaan 34.

De volgende leden van de Raad van Bestuur werden benoemd met vermelding van hun functie:

Voorzitter: Liesbeth Snoeys

Penningmeester Veronique Nolf

, M1

O

p de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Luik B Vervolg

Secretaris: Kristina Dams







Coordonnées
LOLO DECO

Adresse
AUGUSTIJNENLAAN 52 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande