M.P.P. VRIENDENKRING

Association sans but lucratif


Dénomination : M.P.P. VRIENDENKRING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.202.930

Publication

29/11/2012
ÿþOndernemingsnr : 0461.202.930

Benaming

(voluit) : M.P.P. VRIENDENKRING Vereniging Zonder Winstoogmerk

(verkort) : M.P.P. VRIENDENKRING

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Biezenhoed 2, 2450 Meerhout, België

Onderwerp akte :

M.P.P. VRIENDENKRING Vereniging Zonder Winstoogmerk

STATUTEN

TITEL 1. - Benaming, maatschappelijke zetel

Art. 1, - De vereniging wordt genoemd "M.P.P.VRIENDENKRING.", Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Art. 2. - Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te BIEZENHOED 2, 2454 MEERHOUT, binnen het gerechtelijk arrondissement Turnhout en kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar elke plaats in België.

Iedere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlage tot het Staatsblad.

TITEL Il. - Doel

Art. 3. - De vereniging heeft tot doel het bevorderen en in stand houden der onderlinge vriendschapsbetrekkingen tussen de personeelsleden, van de firma EXXONMOBIL PETROLEUM & CHEMICAL, divisie EXXONMOB1L CHEMICAL BELGIUM - MEERHOUT POLYMERS PLANT ( hierna genoemd MPP) en geaffilieerde maatschappijen, door het inrichten van artistieke, culturele en sportieve ontspanning en vrijetijdsbesteding in het kader van culturele bedrijvigheden, vrijetijdsbesteding en de sportbeoefening onder alle vormen, In dit doel zijn alle werkzaamheden begrepen die tot het vervullen ervan, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, kunnen bijdragen o.a. ook het aansluiten bij federaties of andere verenigingen. Zij kan onder meer haar medewerking verlenen aan- en belang stellen in- elk gelijkaardig doel dan het hare.

De vereniging onthoudt zich van alle politieke, taalkundige, filosofische en godsdienstige besprekingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MI111111111tiMp

2 0 NOV. 2012

KC)C)PF :ftNt)k:L `í"UFIr" i=-'.0 .U"f

Oe çiritnE;r

Gritfie

Maa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie!

NEERGELEGD _ç-^_

tA rt;n som.. i-11,.. G t I I_ s:_A; q" -i4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

TITEL III. - Vennoten

Art, 4. - De vereniging bestaat uit actieve leden en toetredende leden.

Het aantal actieve leden mag niet lager zijn dan vijftig. Indien het aantal actieve leden lage wordt dan vijftig

moet de Algemene Vergadering beraadslagen over de eventuele ontbinding van de vereniging.

Behoudens wat gezegd wordt in de artikelen 9 en volgende, genieten de actieve en de toetredende leden

van dezelfde rechten.

Art. 5. - Zijn lid:

1° Zij die bij deze akte verschijnen;

2° Actieve leden.

Alle personeelsleden, alle gepensioneerde personeelsleden en alle weduwen/weduwnaars van personeelsleden en gepensioneerde personeelsleden van MPP, die na ontvangst van een rondschrijven positief geantwoord hebben op het voorstel tot lidmaatschap met schriftelijke toestemming tot vermelding van de nodige persoonlijke gegevens op de ledenlijst. Personeelsleden die in het invaliditeits syteem stappen en verkiezen van lid te blijven /of lid te worden, zijn eveneens actieve leden. De personeelsleden die niet of negatief geantwoord hebben op het voorstel tot lidmaatschap maar later wensen toe te treden, zullen pas lid kunnen worden na een wachttijd die een einde neemt op 31 december van het jaar waarin de aanvraag tot lidmaatschap werd gedaan.

3° leder actief lid dat na de publicatie van onderhavige statuten wordt aangeworven als personeelslid en ingeschreven wordt op de betaalstaat van MPP en positief antwoordt op het voorstel tot lidmaatschap met schriftelijke toestemming tot vermelding van de nodige persoonlijke gegevens op de ledenlijst.

4° Alle personeelsleden van EXXONMOBIL PETROLEUM & CHEMICAL BELGIUM, die tijdelijk te werk gesteld worden in de vestiging MEERHOUT POLYMERS PLANT en positief antwoorden op het voorstel tot lidmaatschap met schriftelijke toestemming tot vermelding van de nodige persoonlijke gegevens op de ledenlijst.

5°Toetredende leden.

1. toetredend lid is iedereen die niet voldoet aan de voorwaarden om actief lid te zijn maar wei te werkgesteld zijn in de MEERHOUT POLYMERS PLANT, en te kennen geeft dat hij lid wil zijn van de vereniging en het lidgeld betaald heeft.

2.- Personeelsleden of gepensioneerde personeelsleden van andere ExxonMobil vestigingen die lidgeld betaald hebben en positief antwoorden op de vraag tot lidmaatschap, met schriftelijke toestemming tot vermelding van de nodige persoonlijke gegevens op de ledenlijst.

Toetredende leden kunnen niet genieten van de MPP VRIENDENKRING vzw subsidies, maar zijn wel verzekerd en genieten van aile andere voordelen. Zij betalen eveneens een hogere ledenbijdrage.

6° De gezinsleden van de leden (actief of toetredend) worden gelijkgesteld met leden, (actief of toetredend) en genieten dezelfde voordelen als de leden (actief of toetredend). Zij kunnen aan al de activiteiten van de vereniging deelnemen.

7° Worden als gezinsleden beschouwd, de ongehuwde inwonende leden van het gezin van het lid, en de samenwonende partner van het lid. Kinderen van de leden worden ook als inwonend beschouwd ais zij inwonen bij het lid of zijn/haar gescheiden partner.

Art. 6, - De actieve en toetredende leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Wordt als ontslagnemend geacht, de leden die de eventuele verschuldigde bijdragen niet betaalt hebben binnen de maand na een herinnering die hem per brief wordt toegestuurd.

De uitsluiting of het ontslag van een actief lid of een toetredend lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van de twee derden der aanwezige stemmen. De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die de goede verstandhouding en de vriendschappelijke betrekkingen tussen de leden verstoren, of door hun gedrag of houding de goede naam van de vereniging schaden.

Art. 7. - Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit, noch op enige terugbetaling, geheel noch gedeeltelijk, van hun bijdrage.

De raad van bestuur heeft het recht, op alle bijeenkomsten en activiteiten, de toegang te weigeren aan niet-leden en aan uitgesloten leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

TITEL IV, - Bijdragen

Art. 8.  Het jaarlijks lidgeld zal zowel voor de actieve als voor de toetredende leden bepaald worden door de raad van bestuur. Zij kan niet meer dan 25 euro bedragen.

De actieve leden betalen geen bijdrage tijdens het jaar van hun inschrijving. Vanaf 1 januari volgend op het jaar van inschrijving betalen zij de normale jaarlijkse bijdrage.

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid de hoogte van het lidgeld te wijzigen indien zij dit nodig acht in het kader van de werking van de vzw.

TITEL V. - Algemene vergadering

Art. 9. - De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle actieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 10. - De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn;

1° Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming

van de wettelijke beschikkingen ter zake.

2° Het recht om de bestuurders te benoemen en te herroepen.

3° Het recht jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren.

4° Het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

Art. 11. - De actieve leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. De uitnodigingen worden gedaan bij een schrijven dat tenminste acht dagen véér de vergadering aan de inlichtingenborden van de MEERHOUT POLYMERS PLANT dient opgehangen te worden. Zij maken melding van de datum, uur, plaats en de agenda.

Art. 12. - De vergadering moet uitgenodigd worden door de raad van bestuur wanneer een vijfde van de leden erom verzoeken.

Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één vijfde van de leden op de agenda geplaatst te worden.

Art. 13. - Alle actieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen niet eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of de onderhavige statuten.

In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 14. - De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 15. - De beslissingen van de algemene vergadering worden bewaard in een register van de notulen die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage kunnen van nemen.

Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden. Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd warden binnen de 3 maanden in de bijlage tot het Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van de bestuurders.

TITEL VI. - De Raad van Bestuur

Art. 16. - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die enkel actieve leden telt die tewerkgesteld zijn bij MPP; de raad is samengesteld uit minstens vijf en hoogstens twaalf bestuurders, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering en gekozen worden door de actieve leden. Maximaal 1/3 van de leden van de Raad van Bestuur mogen gepensioneerde leden zijn.

De raad beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig is. De raad wordt bijgestaan door de afgevaardigden van de sport- en culturele afdelingen.

Art. 17. - De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 18. - De duur van het mandaat is vastgesteld op twee jaar. De helft van de mandaten zijn jaarlijks hernieuwbaar. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd om het mandaat van degene die hij vervangt te beëindigen.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

. " ~~ ~ MOD2.2

Art. 19. - De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 20. - De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen als eiser en als verweerder.

Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij de banken of het postehequeambt; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijving- of transferorders of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur nemen; alle door de vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen; alle postwissels of postassignaties of -kwijtingen innen.

Art. 21. - De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks beheer van de vereniging overdragen aan een van zijn leden of aan een derde al dan niet vennoot.

Art. 22. - De andere daden dan deze van beheer van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die daden.

Art. 23. - De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

Art. 24. - De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of indien minimum drie bestuursleden een vergadering noodzakelijk achten.

De voorzitters van de sport- en culturele afdelingen, of hun vervanger dienen eenmaal per jaar aanwezig te zijn voor het opstellen van het nieuwe jaarplan.

TITEL VII. - Huishoudelijk reglement

Art. 25. - Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

TITEL VIII. - Culturele en sport afdelingen

Art. 26. - De actieve leden der vereniging kunnen het stichten van nieuwe afdelingen in het raam van het voorwerp, der vereniging onder art 3, aan de raad van bestuur voorstellen. De oprichting van een nieuwe afdeling vereist een minimum van 10 kandidaatsleden.

De instandhouding van een afdeling vereist, desalniettemin, een minimum van tien doorlopend actieve leden.

Art. 27. De desgevallend opgerichte afdelingen houden regelmatig activiteitslijsten bij, die de activiteiten kunnen staven. Na een periode van een jaar kan de afdeling aanspraak maken op geldelijke subsidie.

Op uitdrukkelijk en voldoende gestaafd verzoek van de op te richten afdeling, en indien de financiële toestand van de vereniging dit toelaat, kan de raad van bestuur beslissen om reeds in het eerste jaar een gedeeltelijke subsidie toe te staan.

Art 28, De afdelingen kiezen in hun schoot een bestuur dat minstens bestaat uit een voorzitter, schatbewaarder en een secretaris. Zij leggen elk jaar schriftelijk verantwoording af van de activiteiten en de besteding van de door de vereniging ter beschikking gestelde gelden.

De afdeling dient hiertoe een boekhouding aan te leggen en deze elk jaar ter goedkeuring aan de raad van bestuur voor te leggen.

Art. 29, De ter beschikking gestelde gelden worden gestort op een rekening van een bank naar keuze. De subsidies worden na goedkeuring door de raad van bestuur ter beschikking gesteld volgens noodwendigheden, en op schriftelijke aanvraag gericht aan de schatbewaarder van de vereniging.

In de afdeling kan slechts over de gelden beschikt worden op handtekening van de voorzitter en een ander bestuurslid van de afdeling. De volmachthouders moeten aan de raad van bestuur bekend gemaakt worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

TITEL IX. - Diverse bepalingen

Art. 30. - Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. in afwijking hiervan loopt het eerste dienstjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

Art. 31. - De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

Art. 32 - Bij ontbinding van de vereniging zal het equivalent van het lidgeld van het laatste jaar terug toekomen aan de leden, het saldo zal pro rata terug gestort worden aan de vennootschappen die het laatste jaar financiële steun hebben verleend.

Art. 33. - Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering dd. 19 maart 2011 bevestigt het ontslag van de heer De Voght Luc als bestuurderlvoorzitter en de benoeming van de heer Battaïn August tot voorzitter. De algemene vergadering bevestigd het einde van het mandaat als ondervoorzitter van de heer Vermeulen Richard en de benoeming van de heer Daems Kris tot ondervoorzitter (Art.16). De algemene vergadering gaat akkoord mat de aanpassing van art.31.... weglaten van tijdstip jaarlijkse algemene vergadering in februari. De jaarlijkse algemene vergadering ' zal gehouden worden vlgs de vereisten vermeld in de vzw-wetgeving, namelijk binnen de 6 maanden na het einde van het werkjaar. De raad van bestuur is samengesteld uit de volgende bestuursleden: 6attain August - voorzitter en penningmeester, Daems Kris - ondervoorzitter, Bruyneel Marianne - secretaris (art.17), Vermeulen Richard, Verwaest Jef, Renders Kevin, De Schutter Rik, Vangeel Eddy.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

19/05/2011
ÿþOndernemingsnr : 0461.202.930

Benaming

(voluit) : M.P.P. Vriendenkring

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Biezenhoed, 2 2450 Meerhout

Onderwerp akte : Wijziging statuten en benoeming bestuurders

M.P.P. VRIENDENKRING Vereniging Zonder Winstoogmerk

STATUTEN

TITEL I. - Benaming, maatschappelijke zetel

Art. 1. - De vereniging wordt genoemd "M.P.P.VRIENDENKRING.", Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Art. 2. - Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te BIEZENHOED 2, 2450 MEERHOUT, binnen het gerechtelijk arrondissement Turnhout en kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar elke plaats in België.

Iedere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlage tot het Staatsblad.

TITEL II. - Doel

Art. 3. - De vereniging heeft tot doel het bevorderen en in stand houden der onderlinge vriendschapsbetrekkingen tussen de personeelsleden, van de firma EXXONMOBIL PETROLEUM & CHEMICAL, divisie EXXONMOBIL CHEMICAL BELGIUM - MEERHOUT POLYMERS PLANT ( hierna genoemd MPP) en geaffilieerde maatschappijen, door het inrichten van artistieke, culturele en sportieve ontspanning en vrijetijdsbesteding in het kader van culturele bedrijvigheden, vrijetijdsbesteding en de sportbeoefening onder alle vormen. In dit doel zijn alle werkzaamheden begrepen die tot het vervullen ervan, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, kunnen bijdragen o.a. ook het aansluiten bij federaties of andere verenigingen. Zij kan onder meer haar medewerking verlenen aan- en belang stellen in- elk gelijkaardig doel dan het hare.

De vereniging onthoudt zich van alle politieke, taalkundige, filosofische en godsdienstige besprekingen.

TITEL III. - Vennoten

Art. 4. - De vereniging bestaat uit actieve leden en toetredende leden.

Het aantal actieve leden mag niet lager zijn dan vijftig. Indien het aantal actieve leden lage wordt dan vijftig

moet de Algemene Vergadering beraadslagen over de eventuele ontbinding van de vereniging.

Behoudens wat gezegd wordt in de artikelen 9 en volgende, genieten de actieve en de toetredende leden

van dezelfde rechten.

Art. 5. - Zijn lid:

1° Zij die bij deze akte verschijnen;

2° Actieve leden.

Alle personeelsleden, alle gepensioneerde personeelsleden en alle weduwen/weduwnaars van personeelsleden en gepensioneerde personeelsleden van MPP, die na ontvangst van een rondschrijven positief geantwoord hebben op het voorstel tot lidmaatschap met schriftelijke toestemming tot vermelding van de nodige persoonlijke gegevens op de ledenlijst. Personeelsleden die in het invaliditeits syteem stappen en verkiezen van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

-~

f 11If 1111 f111 11f 11 1111f 1111 1fl 111 1f 1f

*11075884*

Luik B

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte _ GEL

0 9 ME; 2011

KOOPHANDEL T,_,'íZ- I`il-IGU f De griffier,

11f

L7P . _ 1k1 V I

Ii

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

lid te blijven lof lid te worden, zijn eveneens actieve leden. De personeelsleden die niet of negatief geantwoord hebben op het voorstel tot lidmaatschap maar later wensen toe te treden, zullen pas lid kunnen worden na een wachttijd die een einde neemt op 31 december van het jaar waarin de aanvraag tot lidmaatschap werd gedaan.

3° Ieder actief lid dat na de publicatie van onderhavige statuten wordt aangeworven als personeelslid en ingeschreven wordt op de betaalstaat van MPP en positief antwoordt op het voorstel tot lidmaatschap met schriftelijke toestemming tot vermelding van de nodige persoonlijke gegevens op de ledenlijst.

4° Alle personeelsleden van EXXONMOBIL PETROLEUM 8 CHEMICAL BELGIUM, die tijdelijk te werk gesteld worden in de vestiging MEERHOUT POLYMERS PLANT en positief antwoorden op het voorstel tot lidmaatschap met schriftelijke toestemming tot vermelding van de nodige persoonlijke gegevens op de ledenlijst.

5°Toetredende leden.

1.-Toetredend lid is iedereen die niet voldoet aan de voorwaarden om actief lid te zijn maar wel te werkgesteld zijn in de MEERHOUT POLYMERS PLANT, en te kennen geeft dat hij lid wil zijn van de vereniging en het lidgeld betaald heeft.

2.- Personeelsleden of gepensioneerde personeelsleden van andere EoconMobil vestigingen die lidgeld betaald hebben en positief antwoorden op de vraag tot lidmaatschap, met schriftelijke toestemming tot vermelding van de nodige persoonlijke gegevens op de ledenlijst.

Toetredende leden kunnen niet genieten van de MPP VRIENDENKRING vzw subsidies, maar zijn wel verzekerd en genieten van alle andere voordelen. Zij betalen eveneens een hogere ledenbijdrage.

6° De gezinsleden van de leden (actief of toetredend) worden gelijkgesteld met leden, (actief of toetredend) en genieten dezelfde voordelen als de leden (actief of toetredend). Zij kunnen aan al de activiteiten van de vereniging deelnemen.

7° Worden als gezinsleden beschouwd, de ongehuwde inwonende leden van het gezin van het lid, en de samenwonende partner van het lid. Kinderen van de leden worden ook als inwonend beschouwd als zij inwonen bij het lid of zijn/haar gescheiden partner.

Art. 6. - De actieve en toetredende leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Wordt als ontslagnemend geacht, de leden die de eventuele verschuldigde bijdragen niet betaalt hebben binnen de maand na een herinnering die hem per brief wordt toegestuurd.

De uitsluiting of het ontslag van een actief lid of een toetredend lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van de twee derden der aanwezige stemmen. De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die de goede verstandhouding en de vriendschappelijke betrekkingen tussen dé leden verstoren, of door hun gedrag of houding de goede naam van de vereniging schaden.

Art. 7. - Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit, noch op enige terugbetaling, geheel noch gedeeltelijk, van hun bijdrage.

De raad van bestuur heeft het recht, op alle bijeenkomsten en activiteiten, de toegang te weigeren aan niet-leden en aan uitgesloten leden

TITEL IV. - Bijdragen

Art. 8.  Het jaarlijks lidgeld zal zowel voor de actieve als voor de toetredende leden bepaald worden door de raad van bestuur. Zij kan niet meer dan 25 euro bedragen.

De actieve leden betalen geen bijdrage tijdens het jaar van hun inschrijving. Vanaf 1 januari volgend op het jaar van inschrijving betalen zij de normale jaarlijkse bijdrage.

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid de hoogte van het lidgeld te wijzigen indien zij dit nodig acht in het kader van de werking van de vzw.

TITEL V. - Algemene vergadering

Art. 9. - De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle actieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 10. - De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1° Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming

van de wettelijke beschikkingen ter zake.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

2° Het recht om de bestuurders te benoemen en te herroepen.

30 Het recht jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren.

40 Het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

Art. 11. - De actieve leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. De uitnodigingen worden gedaan bij een schrijven dat tenminste acht dagen vóór de vergadering aan de inlichtingenborden van de MEERHOUT POLYMERS PLANT dient opgehangen te worden. Zij maken melding van de datum, uur, plaats en de agenda.

Art. 12. - De vergadering moet uitgenodigd worden door de raad van bestuur wanneer een vijfde van de leden erom verzoeken.

Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één vijfde van de leden op de agenda geplaatst te worden.

Art. 13. - Alle actieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of de onderhavige statuten.

In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 14. - De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 15. - De beslissingen van de algemene vergadering worden bewaard in een register van de notulen die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage kunnen van nemen.

Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden. Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de 3 maanden in de bijlage tol het Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van de bestuurders.

TITEL Vf. - De Raad van Bestuur

Art. 16. - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die enkel actieve leden telt die tewerkgesteld zijn bij MPP; de raad is samengesteld uit minstens vijf en hoogstens negen bestuurders, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering en gekozen worden door de actieve leden. Maximaal 1/3 van de leden van de Raad van Bestuur mogen gepensioneerde leden zijn.

De raad beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig is. De raad wordt bijgestaan door de afgevaardigden van de sport- en culturele afdelingen.

Art. 17. - De duur van het mandaat is vastgesteld op twee jaar. De helft van de mandaten zijn jaarlijks hernieuwbaar. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd om het mandaat van degene die hij vervangt te beëindigen.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 18. - De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een schatbewaarder en een secretaris.

Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 19. - De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 20. - De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen als eiser en als verweerder.

Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; alle

in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij de banken of het

postchequeambt; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijving- of transferorders of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

nemen; alle door de vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen; alle postwissels of postassignaties of -kwijtingen innen.

Art. 21. - De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks beheer van de vereniging overdragen aan een van zijn leden of aan een derde al dan niet vennoot.

Art. 22. - De andere daden dan deze van beheer van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die daden.

Art. 23. - De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

Art. 24. - De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of indien minimum drie bestuursleden een vergadering noodzakelijk achten.

De voorzitters van de sport- en culturele afdelingen, of hun vervanger dienen eenmaal per jaar aanwezig te zijn voor het opstellen van het nieuwe jaarplan.

TITEL VII. - Huishoudelijk reglement

Art. 25. - Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

TITEL VIII. - Culturele en sport afdelingen

Art. 26. - De actieve leden der vereniging kunnen het stichten van nieuwe afdelingen in het raam van het voorwerp, der vereniging onder art 3, aan de raad van bestuur voorstellen. De oprichting van een nieuwe afdeling vereist een minimum van 10 kandidaatsleden.

De instandhouding van een afdeling vereist, desalniettemin, een minimum van tien doorlopend actieve leden.

Art. 27. De desgevallend opgerichte afdelingen houden regelmatig activiteitslijsten bij, die de activiteiten kunnen staven. Na een periode van een jaar kan de afdeling aanspraak maken op geldelijke subsidie.

Op uitdrukkelijk en voldoende gestaafd verzoek van de op te richten afdeling, en indien de financiële toestand van de vereniging dit toelaat, kan de raad van bestuur beslissen om reeds in het eerste jaar een gedeeltelijke subsidie toe te staan.

Art 28. De afdelingen kiezen in hun schoot een bestuur dat minstens bestaat uit een voorzitter, schatbewaarder en een secretaris. Zij leggen elk jaar schriftelijk verantwoording af van de activiteiten en de besteding van de door de vereniging ter beschikking gestelde gelden.

De afdeling dient hiertoe een boekhouding aan te leggen en deze elk jaar ter goedkeuring aan de raad van bestuur voor te leggen.

Art. 29. De ter beschikking gestelde gelden worden gestort op een rekening van een bank naar keuze. De subsidies worden na goedkeuring door de raad van bestuur ter beschikking gesteld volgens noodwendigheden, en op schriftelijke aanvraag gericht aan de schatbewaarder van de vereniging.

In de afdeling kan slechts over de gelden beschikt worden op handtekening van de voorzitter en een ander bestuurslid van de afdeling. De volmachthouders moeten aan de raad van bestuur bekend gemaakt worden.

TITEL IX. - Diverse bepalingen

Art. 30. - Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste dienstjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

Art. 31. - De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die zal gehouden worden in de loop van de maand februari.

Art. 32 - Bij ontbinding van de vereniging zal het equivalent van het lidgeld van het laatste jaar terug toekomen aan de leden, het saldo zal pro rata terug gestort worden aan de vennootschappen die het laatste jaar financiële steun hebben verleend.

"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 33. - Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

De algemene vergadering dd 11 april 2011 bevestigd de benoeming van de heren: Kris Daems, Eddy Vangeel en Rik De Schutter tot bestuurders van de vzw, en neemt kennis van het ontslag van de heer Fausto Ciancio.

pc

d. 41a~~euute lua . wxd.x,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
M.P.P. VRIENDENKRING

Adresse
BIEZENHOED 2 2450 MEERHOUT

Code postal : 2450
Localité : MEERHOUT
Commune : MEERHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande