MAAN ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MAAN ARCHITECTENVENNOOTSCHAP
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 869.560.161

Publication

29/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 02.05.2014, NGL 25.07.2014 14344-0270-013
21/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 02.05.2013, NGL 17.06.2013 13187-0028-012
06/06/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

*12303069*

Neergelegd

04-06-2012



Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0869.560.161

Benaming (voluit): Maan Architectenvennootschap BVBA

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2530 Boechout, Jan Frans Willemsstraat 32

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: statutenwijziging

Uit het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van negenentwintig mei tweeduizend twaalf, gehouden voor geassocieerd notaris Yves De Deken te Antwerpen, op de zetel van de vennootschap, blijkt dat met eenparigheid volgende beslissingen werden genomen :

1/ Schrapping van de rechtsvorm  BVBA in de naam van de vennootschap, zodat de naam voortaan luidt:  Maan Architectenvennootschap .

2/ Vervanging van het doel door hierna volgende tekst, zoals omstandig verantwoord in het bijzonder verslag van de zaakvoerders, met aangehechte staat van actief en passief, in uitvoering van artikel 287 van het Wetboek van vennootschappen:

 De vennootschap heeft tot doel het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, evenals het verlenen van diensten die niet onverenigbaar zijn met de uitoefening van het beroep van architect, zoals het uivoeren van expertises.

Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen mag de vennootschap alle onroerende of roerende verrichtingen nastreven die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De rechtspersoon mag deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen op voorwaarde dat deze van uitsluitend professionele aard zijn; het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen of rechtspersonen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

3/ Aanpassing van de statuten om ze in overeenstemming te brengen met de Wet van 15 februari 2006  betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon , waaronder:

" vervanging van de tekst vanaf de vierde zin van artikel 1 door volgende tekst:

 Het gebruik van afkortingen, vertalingen of andere transcripties van de benaming is niet toegelaten.

De vennootschap is steeds ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

" vervanging van de tekst van artikel 3 in zijn geheel door volgende tekst:

De zetel is gevestigd te 2530 Boechout, Jan Frans Willemstraat 32, en de vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister ter griffie van de rechtbank van koophandel te Antwerpen, en op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders overgebracht worden naar een ander adres in het tweetalig Brusselse gewest of in het Nederlandse taalgebied van België. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de zetel gevestigd was, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de nieuwe zetel zal gevestigd worden, en gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan in België en in het buitenland een bijkomende vestiging oprichten, waar en wanneer zij dit nodig acht. De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten van de zetel van de vennootschap.

" vervanging van de tekst van artikel 8 in zijn geheel door volgende tekst:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

 De aandelen zijn ondeelbaar.

Indien er meerdere eigenaars zijn van een aandeel, wordt het hieraan verbonden stemrecht geschorst totdat één enkel persoon aangeduid wordt als zijnde de eigenaar van dit aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, worden de hieraan verbonden stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker. Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

Elke voorgenomen splitsing van het eigendomsrecht over aandelen in vruchtgebruik en blote eigendom, moet worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

" vervanging van de tweede tot en vierde alinea in artikel 11 door volgende tekst:

 Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, directeurs, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars, enzovoort.

en vanaf de zesde alinea door volgende tekst:

 Indien ingevolge het overlijden van de/een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagt en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Een zaakvoerder mag geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en hij moet zich ten overstaan van de vennootschap gedragen volgens de deontologische regels van de Orde van Architecten.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen die door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

" toevoeging aan artikel 18 van volgende alinea:

 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

4/ Aanpassing van de statuten aan de gewijzigde terminologie van het Wetboek van vennootschappen.

5/ De geassocieerde notarissen Benoît De Cleene en Yves De Deken met standplaats te Antwerpen worden, met recht om afzonderlijk te handelen, gemachtigd om de gecoördineerde tekst van de statuten op te maken en zorg te dragen voor de formaliteiten van openbaarmaking.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Yves De Deken, geassocieerd notaris te Antwerpen.

Luik B - Vervolg

Bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling, wordt verleend aan:

De heer Patrick De Putter, wonende te Willebroek, Nieuwstraat 11/201

Mevrouw Elisa Annot, bediende, wonende te Antwerpen-Hoboken, Karel Meyvisstraat 50

Mevrouw Hilde De Weirdt, wonende te Hoboken, Albert Einsteinlaan 49.

Ieder kunnende afzonderlijk en alleen handelen, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen tot:

Inschrijving, alle voorgaande, huidige en latere wijzigingen, doorhaling van de vennootschap in de KBO;

Eventuele inschrijving, wijziging en stopzetting van registratie van deze vennootschap als belastingplichtige

bij het bestuur van de belastingen op de toegevoegde waarde en alle andere verrichtingen bij alle mogelijke

diensten.

In verband hiermee kunnen deze volmachthouders alle documenten ondertekenen en in het algemeen alles

doen wat noodzakelijk of nuttig is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/05/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 02.05.2012, NGL 25.05.2012 12127-0128-012
07/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 02.05.2011, NGL 30.06.2011 11247-0570-012
23/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 03.05.2010, NGL 12.07.2010 10311-0159-012
14/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 02.05.2009, NGL 07.07.2009 09384-0393-012
30/05/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 02.05.2008, NGL 27.05.2008 08162-0029-012
21/06/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 21.05.2007, NGL 14.06.2007 07232-0342-010

Coordonnées
MAAN ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

Adresse
JAN FRANS WILLEMSSTRAAT 32 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande