MABVA

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : MABVA
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 538.680.788

Publication

26/09/2013
ÿþ Mud Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



H1H 111 IIIIWIIIII IVNIIII~

>13146750*

NEERGELEGD

17 -09- 2013

CMIFFI kfflfflANK van

KOOPHANDEL te.fet)HELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr :

Benaming

(voluit) : MABVA

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Grobbendonkseweg 35 te 2560 Nijlen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting vennootschap

Uit een onderhandse akte opgemaakt te Nijlen, 1 september 2013 blijkt dat:

Een vennootschap onder firma werd opgericht door mevrouw Fleerackers Gerarda (NN640713-23&.88) geboren te Lier op 13 juli 1964 wonende te 2560 Nijlen, Grobbendonkseweg 35 Comparant 1 en dhr Van Aerde Ronny (NN601012-115.79) geboren te Merksem op 12 oktober 1960 wonende eveneens te 2560 Nijien, Grobbendonkseweg 35 Comparant 2 en dit als vennoten.

Comparanten 1 en 2 verklaren de statuten te hebben opgesteld voor de oprichting van de vennootschap onder firma, als volgt :

ARTIKEL 1

Bij deze wordt tussen de comparanten een vennootschap onder firma opgericht onder de benaming

"MABVA"x

ARTIKEL 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2560 Nijlen, Grobbendonkseweg 35, De zaakvoerders zijn gemachtigd om bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland op te richten,

ARTIKEL 3

De vennootschap heeft als doel

- Interimmanagement

- Adviesverlening inzake organisatie ed.

Projectmanagement

- Asset Management

De vennootschap mag overgaan tot het aan- en verkopen, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, in erfpacht geven of nemen, opstalrecht verlenen of krijgen, verhuren of in huur nemen van onroerende en roerende goederen, bebouwd of onbebouwd, gemeubeld of ongemeubeld.

Daartoe zal de vennootschap alle commerciële, financiële, industriële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks geheel of gedeeltelijk verband houden met haar maatschappelijk doe! of die van aard zijn de verwezenlijking daarvan te vergemakkelijken of uit te breiden, De vennootschap mag bij wijze van inbreng, bijdrage, deelname, samenwerking of fusie belang nemen in alle zaken, vennootschappen en ondernemingen die een gelijkaardig d oei hebben of geschikt zijn om rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezentijktng of de uitwerking van haar maatschappelijk doel te bevorderen, Zij kan de functie van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

ARTIKEL 4

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van twaalf maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven.

op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 5

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tweeduizend euro.

Comparant 2 brengt in de vennootschap een som in ter waarde van duizend negenhonderdvijfendertig komma achtenveertig euro. Dit bedrag werd gestort op de bankrekening van de vennootschap.

Comparant 1 brengt in de vennootschap een som in ter waarde van vierenzestig komma tweeenvijftig euro. Dit bedrag werd gestort op de bankrekening van de vennootschap.

ARTIKEL 6

Voor iedere vennoot mag een rekening courant worden geopend, waarin aile sommen worden gebracht die ter beschikking gesteld worden van de vennootschap. Zij zullen eventueel recht geven op intrest. Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot bij gelijke delen gedaan worden, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg.

ARTIKEL 7

Buiten de toestemming van aile medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet

overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

ARTIKEL 8

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders die in naam van

de vennootschap aile handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het

maatschappelijk doel.

Wordt tot zaakvoerder benoemd : de heer Van Aerde Ronny, hiervoor vernoemd (comparant 2)

ARTIKEL 9

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsonderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten mits schriftelijke toelating.

ARTIKEL 10

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar begint op heden en zal eindigen op 31 december 2014. leder jaar zal een inventaris en een jaarrekening worden opgemaakt. De stukken dienaangaande zullen voor goedkeuring getekend worden door iedere vennoot.

ARTIKEL 11

Het resultaat dat uit de balans blijkt, na aftrek van aile kosten en afschrijvingen, wordt ter beschikking gesteld van de vennoten. Zij kunnen bij eenvoudige meerderheid beslissen wat de bestemming van dit resultaat za! zijn. De vennoten mogen bij eenvoudige meerderheid van stemmen beslissen om een reservefonds aan te leggen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij eenvoudige meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige boekjaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgelopen boekjaar, hetzij bij gebrek aan winst, enkel de gereserveerde winst uit de vorige boekjaren.

ARTIKEL 12

Bij beslissing van de vennoten met twee derde meerderheid kan aan iedere vennoot, bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal worden bepaald volgend de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. De vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten worden gerekend. De éénmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

ARTIKEL 13

Elk jaar wordt een algemene vergadering gehouden, op de maatschappelijke zetel of op een andere in de bijeenroeping aangeduide plaats, Deze jaarvergadering vindt plaats op 20 juni van elk jaar te achtien uur. De eerste jaarvergadering za! worden gehouden in tweeduizendvijftien. Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen voór de vergadering in de post moet afgegeven hebben. Deze brief moet de dagorde vermelden. De algemene vergadering der vennoten zal worden voorgezeten door de heer Ronny Van Aerde, of bij afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Iedere vennoot heeft rechtop één stem, maar in geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Om geldig te beraadslagen en te besluiten moet de meerderheid van de vennoten op de

~

algemene vergadering aanwezig zijn of geldig vertegenwoordig zijn. Behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennooten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering over dezelfde agenda regelmatig mogen beraadslagen en besluiten, welk ook het aantal aanwezige vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot. Geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

ARTIKEL 14

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen oplopen tot de helft van het kapitaal. In dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van de uittredende vennoot over te nemen, zoals bepaald in artikel 15 hierna.

ARTIKEL 15

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten. De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt enkel in speciën kunnen opeisen. Daarboven zullen zij deel hebben in de winsten of verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikel 11 en 12 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap. De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden..

ARTIKEL 16

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap mogen hinderen op welke wijze ook.

ARTIKEL 17

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vereffenaar(s), aangesteld conform de betreffende artikelen in het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voomomende wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

ARTIKEL 18

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbreng terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhoudingen'bepaald in artikel 11, na afhouding van belastingen en taksen. Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

ARTIKEL 19

Aan KMO Advieskantoor bvba, oude Liersebaan 171 te 2570 Duffel wordt, met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling, een bijzondere volmacht verleend teneinde via een ondernemingsloket het nodige te doen voor het vervullen van alle mogelijke formaliteiten bij de Kruispuntbank van Ondernemingen dewelke formaliteiten naar aanleiding van de oprichting van deze vennootschap onder firma dienen te worden vervuld, alsmede voor het aanbrengen later van eventuele wijzigingen van de gegevens aangaande de vennootschap, bij gezegde instanties.

Van Aerde Ronny

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

s

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van l.ulk B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
MABVA

Adresse
GROBBENDONKSEWEG 35 2560 NIJLEN

Code postal : 2560
Localité : NIJLEN
Commune : NIJLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande