MACSCO

Divers


Dénomination : MACSCO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 457.917.204

Publication

02/04/2014 : AN316392
17/10/2014
ÿþ Mod PDF 11,1

Drafile In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Bijlagen bij het Bergisch Staatibfad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Neergelegd ter griffie van de Rechtbmilef qmt van koophandel Antwerpen, li afdeling Antwerpen, op

Griffie

Ondernemingsnr :BE 0457.917.204

Benaming (voluit): MACSCO

(verkort)

Rechtsvorm Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel :2660 Kontichr Asterlaan 32

(volledig adres)

Onderwerp akte: Kapitaalverhodinp

Tekst

Uit een akte, verleden voor ons, Meester Tristan SEBRECHTS, notaris te Schoten, op 25 september 2014, ter registratie neergelegd, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering bijeengekomen is van de vennoten van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "MACSCO", met maatschappelijke zetel te 2550 Konticln, Asterlaan 32, hebbende het ondernemingsnummer BE 0457.917.204.

De vergadering heeft met eenparigheid van stemmen besloten als volgt:

EERSTE BESLUIT  OMZETTING IN AANDELEN ZONDER NOMINALE WAARDE De buitengewone algemene vergadering beslist om de aandelen om te vormen van aandelen met nominale waarde in aandelen zonder nominale waarde.

TWEEDE BESLUIT  OMZETTING KAPITAAL IN EURO

De buitengewone algemene vergadering beslist om het kapitaal om te zetten in euro. Het kapitaal zal vanaf heden achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01) bedragen en vertegenwoordigd zijn door 75 aandelen zonder nominale waarde.

DERDE BESLUIT  KENNISNAME VAN DE UITKERING VAN EEN TUSSENTIJDS DIVIDEND

Op de bijzondere algemene vergadering van de vennootschap gehouden op 17 september 2014, werd, overeenkomstig de Programmawet van 28 juni 2013, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van I juli 2013 onder nummer 201320387, besloten tot de uitkering van een tussentijds bruto-dividend ten bedrage van tachtigduizend vierhonderd euro (¬ 80.400,00), onderworpen aan de roerende voorheffing van tien ten honderd (10 %) in toepassing van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen.

Rekening houdend met de bestaande aandeelhoudersstructuur betekent dit een netto-dividend ten belope van van tweeënzeventigduizend driehonderd zestig euro (¬ 72.360,00).

Uit voornoemd verslag blijkt dat de aandeelhouders de intentie hebben om het tussentijds dividend na uitkering onmiddellijk in te brengen in het kapitaal van de vennootschap om te kunnen genieten van de in de Programmawet van 28 juni 2013 voorziene 10% roerende voorheffing.

De dividenden komen voort uit een vermindering van de belaste reserves, en meer in het bijzonder de beschikbare reserves, welke reserves (geïntegreerd in de aarrekenin per 30 september 2012) zijn goed ekeurd door de al emene

*14190251*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

4. n yoor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad vergadering die uiterlijk op 4 maart 2013, en meer in het bijzonder op 17 december 2012 werd gehouden.

VIERDE BESLUIT  KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD

De algemene vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van negentig procent (90 1)/0) van het tussentijds brutodividend, zijnde een verhoging voor een bedrag van tweeënzeventigduizend driehonderd zestig euro (¬ 72.360,00), ) om het van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één eurocent (¬ 18.592,01) te brengen op negentigduizend negenhonderd tweeënvijftig euro één cent (¬ 90.952,01), zonder uitgifte of creatie van nieuwe aandelen doch mits evenredige verhoging van de fractiewaarde per aandeel, met dien verstande dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen prioritair zullen worden aangerekend op het kapitaal dat valt onder het regirrie van artikel 537 WIB.

VIJFDE BESLUIT  VERWEZENLIJKING VAN DE KAPITAALVERHOGING

Is vervolgens tussengekomen, de heer Germanes Philippe, voornoemd, die verklaart aile aandelen van de vennootschap te bezitten en die vervolgens verklaart volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap.

Na deze uiteenzetting verklaart de heer Germanes Philippe, enige vennoot, negentig procent (90 °/0) van het tussentijds bruto-dividend, zijnde een bedrag van tweeëntzeventigduizend driehonderd zestig euro (¬ 72.360,00) in te brengen, wetende dat de resterende tien procent (10 `)/0) als roerende voorheffing werd ingehouden en doorgestort. Dit bedrag van tweeënzeventigduizend driehonderd zeetig euro (¬ 72.360,00) staat naar zijn verklaring ter beschikking van de vennootschap, zoals hierna bevestigd aan de hand van het bankattest dat aan de werkende notaris wordt overhandigd.

De algemene vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije boekjaren.

Bankattest

De algemene vergadering stelt vast dat gezegd bedrag van tweeënzeventigduizend driehonderdzestig euro (¬ 72.360) werd gedeponeerd op een bijzondere rekening bij Axa Bank zoals blijkt uit een bewijs van deponering, afgeleverd door laatstgenoemde financiële instelling op 17 september laatst, welk bewijs in het dossier van de werkende notaris zal bewaard blijven.

ZESDE BESLUIT - VASTSTELLING VAN DE KAPITAALVERHOGING

De algemene vergadering stelt vast en verzoekt ons, Notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van tweeënzeventigduizend driehonderd zestig euro (¬ 72.360,00) aldus daadwerkelijk werd verwezenlijkt en dat het kapitaal daadwerkelijk werd gebracht op negentigduizend negenhonderd tweeënvijftig euro één cent (¬ 90.952,01), vertegenwoordigd door vijfenzeventig (75) aandelen op naam zonder nominale waarde.

ZEVENDE BESLUIT -WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de beslissing tot kapitaalverhoging die voorafgaat, beslist de algemene vergadering artikel 5 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt negentigduizend negenhonderd tweeënvijftig euro één cent (¬ 90.952,01). Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door vijfenzeventig (75) aandelen op naam, zonder vermelding van waarde, die ieder één/vijfenzeventigste (1/75°) deel van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen."

ACHTSTE BESLUIT  VOLMACHT VOOR DE COORDINATIE.

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerder tot uitvoering van de



; ij agen 1 ij se ; e gise 1 taats 1 a 1 - I I , - . nnexes 1 u oniteur belge

Luik B - vervolg

genomen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

NEGENDE BESLUIT  MACHTEN AAN HET BESTUURSORGAAN

De vergadering verleent alle machten aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen beslissingen, waaronder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien procent (10 %) van het tussentijds dividend waarvan hiervoor sprake. TIENDE BESLUIT  VASTSTELLING NIEUWE STATUTEN

De vergadering stelt vast dat de statuten deels niet meer aangepast zijn aan de huidige wetgeving, en beslist daarom de statuten te vervangen door nieuwe statuten. Deze worden als volgt vastgesteld:

Artikel 1: Vorm - Naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt "MACSCO".

Deze naam zal in beide landstalen gebruikt worden.

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 2550 Kontich, Asterlaan 32.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de maatschappelijke zetel naar om het even welke plaats binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden overgebracht.

De vennootschap mag, NI eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s), bestuurszetels, bijhuizen en agentschappen oprichten, zowel in België als in het buitenland.

Artikel 3 : Doel

Het uitbaten van een algemene onderneming voor het verlenen van diensten in de vorm van expertises, verslaggevingen, enquêtes en controles van alle koopwaren en vaartuigen, goederen en materieel, evenals alle activiteiten die verband houden met de scheepvaart. Het afleveren van gelijkvormigheidsattesten, de handel in al dan niet beschadigde, overtollige of betwiste goederen welke het voorwerp uitmaken van of betrekking hebben op de voormelde activiteit. De vennootschap kan optreden, zowel in eigen naam als voor rekening van derden of als commissionair. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, onroerende goederen kopen en verkopen, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap zal, in België als in het buitenland in het algemeen aile commerciële , industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij het bereiken ervan geheel of ten dele vergemakkelijken. Zij mag ook rechtstreeks of onrechtstreeks, door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of op welke andere wijze ook, belangen nemen in alle ondernemingen en/of vennootschappen die een soortgelijk, gelijkvormig of aanverwant doel hebben of kunnen bijdragen tot het bereiken van het doel van de vennootschap. Deze opsomming is aanhalend doch niet beperkend.

Artikel 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt negentigduizend negenhonderd tweeënvijftig euro één cent (¬ 90.952,01). Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door vijfenzeventig (75) aandelen op naam, zonder vermelding van waarde, die ieder één/vijfenzeventigste (1/75°) deel van het maatschappelijk kapitaal

yoor-

behouden

aan het

h

Staatsblad



.\7

17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

jlagen bij het Belgisch Staatsblad

,Voor- Luik B - vervolg

behouden van de vennootschap vertegenwoordigen.

aan het Artikel 6 : aandelenbezit

De rechten van iedere vennoot blijken uit deze akte, uit de akten houdende wijziging daarvan, en uit het register van aandelen dat gehouden wordt in de zetel van de vennootschap overeenkomstig artikel 233 van het Wetboek van Vennootschappen. De overdrachten en de overgangen van aandelen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden pas vanaf de datum van inschrijving in register van aandelen.

Aan de vennoten zullen, wanneer zij daarom verzoeken, getuigschriften, ondertekend door de zaakvoerder(s), afgeleverd worden, die melding maken van de naam, voornaam, woonplaats van de vennoot, en van het aantal hem toebehorende aandelen.

Deze getuigschriften mogen niet opgemaakt worden aan order noch aan toonder. .. .. ...... , ....... .. ........ " ," "

Artikel 9 : overdracht  instemming

Indien er meerdere vennoten zijn, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet overgedragen worden onder levenden en ook niet overgaan wegens overlijden, behalve met de instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Die instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan aan een vennoot;

Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, genieten de medevennoten bij iedere afstand of overdracht van een inkooprecht. Een vennoot die zijn aandelen, ten kosteloze of ten bezwarende titel, wil overdragen aan een persoon die in de opsomming van de vorige alinea niet is begrepen, kan dit niet doen zonder alle medevennoten vooraf een inkooprecht aangeboden te hebben.

De medevennoten zullen over een termijn van drie maanden beschikken om zich uit te spreken over het aanbod dat hen gedaan wordt. Deze termijn gaat in op de dag waarop zij bij ter post aangetekende brief verwittigd warden.

De inkoop zal geschieden in verhouding tot het aantal aandelen dat elke vennoot bezit. Indien bepaalde vennoten het inkooprecht niet verlangen uit te oefenen, zal dit recht overgaan op de vennoten die dit wel verlangen uit te oefenen, waarbij dezelfde verhouding in acht genomen wordt.

De prijs van de inkoop zal bepaald worden in onderlinge overeenstemming, of bij gebrek aan overeenstemming, op dezelfde wijze als bij weigering van afstand of overdracht zoals bepaald wordt in artikel 10 van deze statuten.

De regels inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

..

Artikel 11: erfgenamen en rechthebbenden

De erfgenamen en rechthebbenden van een overleden vennoot of zaakvoerder,

mogen om geen enkele reden zegels doen leggen op de goederen en documenten

van de vennootschap noch inventaris doen opmaken.

Voor de uitvoering van hun rechten, zullen zij zich moeten houden aan de

inventarissen, rekeningen en documenten van de vennootschap, en aan de

regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering.

Artikel 12 : zaakvoerder(s)

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bezoldigde of onbezoldigde

personen, al dan niet vennoten, die zaakvoerders genoemd worden.

Wanneer een rechts ersoon tot zaakvoerder wordt aangesteld, benoemt deze onder

Beigisch

Staatsblad L_____







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge



Luik B - vervolg

haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere verhinderde of afwezige zaakvoerder kan schriftelijk, telegrafisch, per e-mail, per telex of telefax stemmen of op dergelijke wijze volmacht verlenen aan een andere zaakvoerder om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerders, zelfs indien die handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn.

Artikel 13 : benoeming - ontslag

Bij ontstentenis van een statutair zaakvoerder wordt de zaakvoerder door de algemene vergadering benoemd bij meerderheid van stemmen hetzij voor een onbepaalde tijd, hetzij voor een bepaalde tijd.

Het behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering het aantal zaakvoerders te verhogen en de machten van de nieuwe zaakvoerders te bepalen. Hierbij moet zij echter de meerderheid, die de wet voorziet voor het wijzigen van de statuten, in acht nemen.

De zaakvoerder, statutair of niet, kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien.

Artikel 14 : vereniging van alle aandelen in één hand

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Wanneer de enige vennoot een natuurlijke persoon is, wordt deze geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan. Deze natuurlijke persoon zal niet langer geacht worden hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van deze vennootschappen, zodra een nieuwe vennoot erin wordt opgenomen of zodra de ontbinding ervan wordt bekendgemaakt.

Artikel 17: bezoldiging zaakvoerder(s)

Het mandaat van de zaakvoerders of van de werkende vennoten is onbezoldigd,

behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 19 : Samenstelling en bevoegdheid

De algemene vergadering van de vennoten beraadslaagt over alle zaken die de vennootschap aanbelangen en buiten het bestuursrecht van de zaakvoerder vallen. Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot die handelt in plaats van de algemene vergadering, worden vermeld In een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

4

17/10/2014

yoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

01

cià

e

Luik B - vervolg

Artikel 20 : jaarvergadering

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden op de eerste maandag van de maand maart om 20.00 uur op de maatschappelijke zetel, of op elke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien gezegde dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering mag verder bijeengeroepen worden telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op verzoek van de zaakvoerders of commissarissen indien er zijn. Deze moeten de algemene vergadering bijeenroepen wanneer vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen. Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een ter post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders. Deze oproeping gebeurt principieel bij een ter post aangetekend schrijven, tenzij de bestemmelingen er individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk mee instemmen om deze via een ander communicatiemiddel te ontvangen. Evenwel kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moet worden verleden.

Artikel 21 : mandaten

De algemene vergadering verkiest onder haar leden bij gewone meerderheid van stemmen, de voorzitter en de secretaris.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de zaakvoerder(s) en door de vennoten die erom verzoeken. Afschriften voor derden worden ondertekend door de zaakvoerder of de meerderheid der zaakvoerders en de commissarissen indien er zijn.

Artikel 23 : Besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal aandelen mag wezen dat op de algemene vergadering vertegenwoordigd is, tenzij anders bepaald in de huidige statuten en in het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 26

Wordt de vennootschap ontbonden, dan zal de vereffening geschieden door de zorgen van één of meer vereffenaars; zij worden aangesteld door de algemene vergadering die ook hun machten zal bepalen. Indien er meerdere vereffenaars zijn, vormen zij een college.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van Koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming, zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 27: verdeling vereffeningsaldo

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen. Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris Tristan SEBRECHTS. Samen hiermee neergelegd: uitgifte van akte en gecoördineerde statuten.

17/10/2014

N

AL " Voor.,

behouden aan het

e IBelgisch Staatsblad

.\7

18/04/2013 : AN316392
28/03/2012 : AN316392
04/05/2011 : AN316392
07/04/2010 : AN316392
09/04/2009 : AN316392
28/03/2008 : AN316392
10/05/2007 : AN316392
04/04/2006 : AN316392
20/06/2005 : AN316392
04/04/2005 : AN316392
01/04/2004 : AN316392
01/04/2003 : AN316392
29/03/2000 : AN316392
10/04/1999 : AN316392
24/05/1996 : AN316392

Coordonnées
MACSCO

Adresse
Zetel :2660 Kontichr Asterlaan 32

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande