MECHELS DUIKCENTRUM NEPTUNE, AFGEKORT : MDC NEPTUNE

Association sans but lucratif


Dénomination : MECHELS DUIKCENTRUM NEPTUNE, AFGEKORT : MDC NEPTUNE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.249.622

Publication

18/04/2012
ÿþ M4D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de ajkte ter,riffie

II\ICE:t-iUtzi_CUU

- 5 -04- 2012

GFtlFFIE RECH7BANX van ICOOF'HANDEl, erryif CHEI'_Eid



1111111*111111011H1!11111111

Voor-behouder aan het Belgisch Staatsblac

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 410.249.622

Benaming

(voluit) : Mechels Duikcentrum Neptune vzw

(verkort) : MDC Neptune vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Begijnenweide 12 bus 13, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Vernieuwing Statuten, Herverkiezing Bestuurders

De Algemene Vergadering van 29 November 2011 beraadslagend en beslissend overeenkomstig de staturen heeft beslist om met onmiddelijke ingang volgende statuten aan te nemen, vervangend voor alle voorgaande versies.

Art. 1, Er is een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de naam "Mechels Dulkcentrum Neptune vzw", afgekort "MDC Neptune vzw" waarvan de duur onbeperkt is.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Cederstraat 9, 2800 MECHELEN, gerechtelijk arrondissement Mechelen

Art. 2. De vereniging heeft tot doel de onder water opzoeking en activiteit te bevorderen en te organiseren.

Art. 3. De vereniging zal ten minste drie effectieve leden tellen.

Men wordt effectief lid na vijf jaar lidmaatschap of na opname in de raad van bestuur.

Andere leden worden als toegetreden leden beschouwd (zonder stemrecht) na akkoord van de raad van

,'castels.

Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Een

lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een

meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden,

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en

kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Art 4. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten, of telkens de raad van bestuur dit nodig acht of wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het vraagt

Alle effectieve leden worden ten minste veertien dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen., In dringende gevallen kan dit herleid worden tot minstens acht dagen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de effectieve leden wordt op de agenda gebracht.

De effectieve leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Ieder lid mag slechts houder zijn van één volmacht,

Art. 5. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging of diegene die hij daartoe afvaardigt, De secretaris van de raad van bestuur of zijn afgevaardigde treedt op als stemopnemer en; maakt de verslagen op die in een bijzonder register samengebracht worden.

Aile effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. De Koning bepaalt de nadere regels waaronder dit 'inzagerecht, wordt uitgeoefend.

De besluiten die derden aan belangen zullen hun ter kennis gebracht worden door een uittreksel van çfe: verslagen getekend door cie voorzitter en twee beheerders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekenina.

tir

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

Art. 6. Oo de algemene veraaderina heeft Ieder effectief lid een aeliik stemrecht en worden de besluiten genomen oiu meeraemeia van stemmen van ce aanwezige a7 vertegenwooratgae errecueve renen, oenaive in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geval van gelijkheid van stemmen is die van de voorzitter bepalend.

.Bit het nemen van besluiten maa niet van de agenda afgeweken worden tenzii wanneer de meerderheid van de aanwezige effectieve leden menen dat een zaak dringend moet behandeld worden.

Art_ 7, Over een statutenwiiziaina kan de algemene veraaderina alleen oe aeldiae wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wiiziaina kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van ae aanwezige ot veriegenwooraigae errectreve lepen.

Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordiade leden,

ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de ettectieve leden aanwezig ot vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid onaeacht het aantal aanweziae of verteaenwoordiade effectieve leden. De tweede vergaderins maa niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De algemene vergadering heeft het recht iedere zaak, beslist door enig ander orgaan of aangestelde van de vereniging, tot zich te trekken en er zelf over te beslissen. Dit laatste besluit zal onmiddellijk moeten uitgevoerd wnrrrarr

Art. 8. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit een voorzitter en maximum acht leden. (het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniainal.

De voorzitter, de penningmeester en de leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering aangeduid op basis van een lijst van kandidaturen ingediend bij de raad van bestuur minimum 14 dalion voor de algemene vergadering.

De leden van de raad van bestuur zijn verkozen voor een mandaat van drie jaar en nadien herverkiesbaar. Zo het aantal leden van de raad van bestuur om eender welke reden verminderd wordt, blijft deze geldig zijn machten uitoefenen tot oo de volgende algemene vergadering.

Deze zal desgevallend nieuwe titularissen voor de vacante plaatsen verkiezen.

De raad van bestuur mag, in afwachting van deze algemene vergadering, een voorlopig bestuurder aanstellen in vervanaina van de in Gebreke bliivende bestuurder, onder voorbehoud van bekrachtiaina van deze benoeming door de eerstvolgende algemene vergadering. De bestuurders verkozen ter vervanging van een ontslagnemende, gestorven of uitgesloten collega, zullen maar verkozen worden voor de verdere duur van het oorsoronkeliike mandaat van hun voorganger.

Art. 9. De raad van bestuur komt bijeen op een oproep per post of door mondeling verzoek van de voorzitter. Hii komt eveneens biieen oo verzoek van minstens twee derde van de effectieve leden.

Art. 10. De raad van bestuur beraadslaagt bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden. Zijn besluiten worden samengebracht in een register en door minstens drie van zijn leden ondertekend. De raad van bestuur beslist over de aanwerving van nieuwe Jeden.

Art. 11 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering worden toegekend aan de raad van bestuur, behalve het recht van de algemene vergadering iedere zaak tot zich te trekken zoals voorzien In art 7 van dom:. atabiten

Art 12, De raad van bestuur werft de nieuwe leden, Deze nieuwe toegetreden leden hebben geen stpmrerht

Art. 13. Er zal zonder rechtvaardiging en zonder beroep door de raad van bestuur uitspraak gedaan worden over de aanvaarding van nieuwe leden zoals voorzien in Art. 12.

Ontslag geven aan toegetreden leden kan door hen een aangetekend schrijven te richten opgesteld door de raars van hPstuur en nndertpkenrl rinnr de vnnreitter

Art. 14. De maximum ledenbijdrage is vastgesteld op 500 euro.

Binnen deze beperkingen zal de raad van bestuur er elk jaar het bedrag van behalen.

Art. 15. De algemene vergadering stelt de penningmeester aan. Zijn handtekening is bindend voor betalingen.

'tg " r

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M0D22

Luik B - Vervolg

Art. 16. De raad van bestuur kan zijn macht geheel of gedeeltelijk overdragen aan een directiecomité.

Art. 17. Indien de raad van bestuur een directiecomité aanstelt is de voorzitter van de vereniging tevens voorzitter van dit comité. Hij vertegenwoordigt de vereniging naar buiten en tekent samen met de secretaris van het directiecomité de briefwisseling.

Art, 18. Wanneer de raad van bestuur het gepast acht, organiseert hij duik-, technische, wetenschappelijke of culturele commissies evenals andere commissies die hij nuttig acht.

De raad van bestuur bepaalt de voorwaarden tot aanvaarding der leden van deze commissies, Hij zal de wijze van aanduiding van de bestuurders van deze commissies ook vastleggen.

Art.19. Een boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus van het volgende jaar.

Ieder jaar maakt de raad van bestuur de rekeningen op per 31 augustus, evenals de begroting voor het volgende dienstjaar. Deze documenten worden ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering.

Art. 20. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. In geval van ontbinding wordt de ontbinding verzekerd door één of meer vereffenaars aangesteld door de algemene vergadering, die de machten ervan zal bepalen. Het actief van de vereniging, na afbetaling van de schulden, zal de bestemming krijgen door de algemene vergadering aangeduid.

De Algemene Vergadering herverkiest volgende bestuurders:

- Etienne Van Bael

- Philippe Putzeys

- Marc Teirlinck

Waardoor de Raad van Bestuur ongewijzigd blijft

- Patrick Verbert - Voorzitter, Provinciesteenweg 217, 2530 Boechout

- Henri Voet, O. van Kesbeekstraat 2 Bus 201, 2800 Mechelen

- Erik Geemaert, Kasteelstraat 15A, 1500 Halle

- Rene Mies, Haagbeukweg 59, 3190 Schiplaken

- Karen Camerlynck, Louisastraat 9, 2000 Antwerpen

- Pieter Verbert, Visserstraat 4 Bus 5, 2840 Rumst

- Etienne Van Bael, Begijnenweide 12B Bus 304, 2800 Mechelen

- Philippe Putzeys, Marktplein 22, 1570 Galmaarden

- Marc Teirlinck, Heesterken 13, 1653 Dworp

Opemaakt te Boechout, 12/02/2012

(get) VERBERT Patrick

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MECHELS DUIKCENTRUM NEPTUNE, AFGEKORT : MDC …

Adresse
BEGIJNENWEIDE 12, BUS 13 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande