MEDISCH CENTRUM NOORD, AFGEKORT : MCN

Association sans but lucratif


Dénomination : MEDISCH CENTRUM NOORD, AFGEKORT : MCN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.743.650

Publication

06/09/2013
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Moo 2.2

Iffeidt3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



ivCCr s r.e...CG6 ,

GRIFFIEt-YCHTBANK VAN

e'2"'.8 e. 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT

Gritfi griffier



Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : MEDISCH CENTRUM NOORD

(verkort): MCN

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Terbeeksestraat 20 bus 1, 2321 Meer

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een onderhandse akte van 19 augustus 2013 blijkt dat:

r" ,

1111111

*13137542*

o crà

1. "DOKTER LAETITIA VERMANDER", bvba met zetel te 2321 Hoogstraten (Meer), Terbeeksestraat 20, bus 1, hier vertegenwoordigd door haarzaakvoerster, mevrouw Laetitia Frederika Maria Vermander, geboren te Turnhout op 20 september 1985, wonende te 2321 Meer, Terbeeksestraat 20, bus 4.

2. "DR. VERMANDER D.", bvba met zetel te 2328 Meerle, Dreef 34A, hier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer Dominique Thérèse Christiaan Cornelius Vermander, geboren te Roeselaere op 9 december 1957, wonende te 2322 Hoogstraten, Lage Weg 17B.

3, "DUSHI", bvba met maatschappelijke zetel te 2321 Meer, Terbeeksestraat 20 bus 1, hier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer Jasper Brouwer, geboren te Amsterdam op 27 november 1971, wonende te 4815 BA Breda (Nederland), Pastoor Pottersplein 23.

4. de heer PEETERS Maarten André Maria, ongehuwd, geboren te Antwerpen(Wilrijk) op 11 december 1983, rijksregistemummer: 83.12.11-249.84, wonende te 2140 Antwerpen (Borgerhout), Arthur Matthyslaan 41 bus 9.

een VZW hebben opgericht, waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL I.  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Art. 1. De vereniging draagt de naam " MEDISCH CENTRUM NOORD ", afgekort : "MCN".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2321 Hoogstraten-Meer, Terbeeksestraat 20, bus 1, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door: "vereniging zonder winstoogmerk" of "vzw", met nauwkeurige vermelding van de maatschappelijke zetel.

Art. 3. De naam en zetel van de vereniging zijn verbonden met gebouw gelegen te Terbeeksestraat 20, bus 1. De activiteiten van de vereniging dienen zich dan ook te beperken tot deze locatie en kunnen nooit worden verplaatst.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel de geneeskundige activiteiten verder uit te bouwen en een hoogstaande kwaliteitsgeneeskunde te kunnen bieden.

Door een passende werkverdeling te organiseren wensen zij de mogelijkheid te scheppen om enerzijds de continuïteit van de geneeskundige zorgen optimaal te verzekeren en om anderzijds hun wetenschappelijke kennis te vervolmaken door wederzijdse evaluatie van hun medische activiteit, door de deelname aan wetenschappelijke congressen, colloquia, cursussen en aan alle initiatieven van die aard om hun professionele bekwaamheid op peil te houden of te vergroten.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins (onder andere verkopen), en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen. Het verwerven van roerende en onroerende goederen wordt beperkt tot deze die rechtstreeks in verband staan met de praktijkbeoefening.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van het hoofddoel.

Het bestuur is bevoegd om de aard en de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren.

Art. 5. Alle kosten, inclusief huur, van de activiteiten van de vereniging zullen door alle werkende leden gezamenlijk worden gedragen door het storten van voorschotten aan de vzw, die contractueel zijn vastgelegd.

Op de laatsto b17. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hot7i) van dc perso(o)n(cn) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aan-zien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam on handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD2.2

De overschot van deze voorschotten, na aftrek van schulden, kunnen op het einde van eik boekjaar dienen om nieuwe aankopen te doen met de vereniging, of al dan niet gedeeltelijk herverdeeld worden onder de leden. Hierover wordt door de Algemene Vergadering beslist.

Art. 6. De vereniging is opgerioht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

TITEL II.  LEDEN

Art. 7. Het aantal leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie leden bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden.

Om werkend [id te warden van de vereniging dient men arts te zijn en ingeschreven te zijn op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren. Een professionele (eenpersoons) vennootschap van geneesheren met rechtspersoonlijkheid kan eveneens lid worden.

De Raad van Bestuur kan andere categorieën van leden in het leven roepen. Deze leden worden als niet-werkende leden beschouwd.

Art. 8. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding van nieuwe leden bij meerderheid. Een kandidaat-werkend lid dient zijn kandidatuur schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur en dient schriftelijk zijn instemming te betuigen met het doel, de statuten, het huishoudelijk reglement en de contractuele bepalingen van de vereniging.

Art. 9. Leden kunnen steeds worden uitgesloten om ernstige redenen. Deze beslissing wordt door de Algemene Vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen,

Elk werkend lid is daarnaast vrij op gelijk welk tijdstip uit de vereniging te treden, zonder evenwel te kunnen verzaken aan de contractuele verplichtingen. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden kunnen geen enkele aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen van ter beschikking van de vereniging gestelde goederen of middelen of van andere prestaties vorderen met uitzondering van hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald. In geval van verlies van lidmaatschap of ontbinding van de vereniging, kunnen de door een lid vrij ter beschikking gestelde goederen of middelen evenwel worden teruggevorderd indien zulks vooraf en uitdrukkelijk werd overeengekomen tussen het lid en de vereniging in een geschreven en bewijskrachtige akte,

De Raad van Bestuur kan ereleden of steunende leden aanvaarden. Zij behoren niet tot de algemene vergadering en hebben geen stemrecht.

Art, 11, De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-lid is onbeperkt. De geneesheer-lid blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De geneesheer die een patiënt behandelt zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven. De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vereniging dient eveneens verzekerd te zijn.

TITEL lIl.  ALGEMENE VERGADERING

Art. 12, De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile werkende leden. Alle leden hebben gelijk stemrecht en elk lid beschikt over één stem.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid, door diens plaatsvervanger.

Een werkend lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door het verlenen van een schriftelijke volmacht. Elk werkend lid mag slechts over één volmacht beschikken op de Algemene Vergadering.

Art, 13. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd in volgende omstandigheden:

-Het wijzigen van de statuten.

-Het bepalen van het aantal bestuurders, alsook ze te benoemen en te ontslaan.

-Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen en kwijting geven aan bestuurders en commissarissen. -Het uitsluiten van werkende leden.

-Het aanduiden en ontslaan van de commissaris(sen) en het bepalen van de bezoldiging indien die wordt toegekend.

-Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

-Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

-Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 14. De jaarlijkse Algemene Vergadering wordt vastgesteld op 5 april van het jaar, indien deze datum op een feestdag valt, heeft de algemene vergadering op de eerstvolgende werkdag plaats.

De Algemene Vergadering wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien deze in de onmogelijkheid verkeert, door zijn plaatsvervanger, samengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar. De oproeping voor de Algemene Vergadering, die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per brief of per e-mail ten minste acht dagen voor de vergadering.

De vergaderingen hebben plaats in de zetel der vereniging of op de plaats in de oproeping vermeld en vallende binnen het gerechtelijk arrondissement.

Art. 15. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, dient binnen 15 dagen een nieuwe Algemene Vergadering te worden samengeroepen, die rechtsgeldig kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid, behalve in de gevallen waarin de wet, de medische deontologie of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of bij diens afwezigheid, van diens plaatsvervanger.

De stemming over personen geschiedt geheim en schriftelijk.

Over de wijziging van de statuten of de vrijwillige ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering slechts geldig beslissen mits vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, wanneer tenminste twee/derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genoteerd in het verslag dat wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. TITEL IV.  RAAD VAN BESTUUR

Art. 16. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die minstens drie leden telt en ten hoogste zes leden. Ais slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering. Alleen werkende leden kunnen tot bestuurder worden benoemd. Zij worden benoemd voor een termijn van twee jaar en kunnen worden herbenoemd.

Iedere rechtspersoon die in de vereniging over een bestuurszetel beschikt, duidt een vaste vertegenwoordiger aan en deelt diens naam schriftelijk mee aan de Raad van Bestuur.

Een bestuurder kan zich te allen tijde vrij uit de vereniging terugtrekken door bij aangetekende brief zijn ontslag aan de Raad van Bestuur aan te bieden. Ten allen tijde kan een bestuurder door de Algemene Vergadering worden ontslagen, bij gewone meerderheid.

Indien een bestuursmandaat vacant wordt, zal de eerstvolgende Algemene Vergadering een plaatsvervanger benoemen, Deze plaatsvervanger wordt slechts benoemd voor de voltooiing van dit mandaat. Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos waargenomen.

Art. 17, De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Bij ontstentenis, belet of afwezigheid van de voorzitter worden diens door de statuten bepaalde functies uitgeoefend door een door hem aangestelde plaatsvervanger.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter telkens als het belang van de vereniging het vereist. De raad kan eveneens door twee bestuurders gezamenlijk worden samengeroepen.

Elke bestuurder kan geldig worden vertegenwoordigd door een andere bestuurder mits schriftelijke volmacht.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen als de meerderheid van zijn leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger.

De stemming over personen geschiedt geheim en schriftelijk.

De beslissingen worden opgenomen in een verslag, dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard.

Art. 18. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte,

De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheden om te beslissen in alle aangelegenheden en om aile materiële en rechtshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden uitgezonderd voor deze die aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

De Raad van Bestuur is bevoegd om een huishoudelijk reglement op te stellen. Het huishoudelijk reglement dient goedgekeurd te worden door de Algemene Vergadering,

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in rechte ais eiser of als verweerder,

De Raad van Bestuur kan personeel aanwerven en oefent er gezag en toezicht over uit.

De Raad van Bestuur voert de geldige beslissingen van de algemene vergadering uit en bereidt de samenkomst van de algemene vergadering voor.

De handelingen die de vereniging verbinden, kunnen door iedere bestuurder, alleen handelend, ondertekend worden.

Art. 19. De Raad van Bestuur kan zijn hoedanigheid van bepaalde handelingen of taken overdragen aan een bestuurder.

Art. 20. De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van het ontvangen mandaat en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

TITEL V.  BEGROTING EN REKENINGEN

Art. 21. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking loopt het eerste boekjaar vanaf heden tot 31 december 2014. De eerste jaarvergadering wordt gehouden op 5 april 2014.

Op het einde van het boekjaar wordt door de penningmeester de rekeningen van het voorbije jaar afgesloten, maakt hij de balans en inventaris op, die ter goedkeuring aan de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering dienen te worden voorgelegd uiterlijk zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Zij zullen vooraf door de leden kunnen worden ingezien.

TITEL VI.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 22. De vereniging mag te allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering bij vier/vijfde meerderheid wanneer tenminste tweelderde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

iViOp 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 23. In geval van ontbinding door de Algemene Vergadering wordt de bestemming van het overblijvend' actief, na het vereffenen van de schulden en de aanzuivering van de lasten, door de Algemene Vergadering bepaald.

Art. 24. Ieder werkend lid dient de andere leden in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening,

Indien het werkend lid geschorst is in het recht de geneeskunde uit te oefenen, mag noch het werkend lid, noch de vereniging tijdens de duurtijd van de schorsing een vervanger aanstellen.

Het verbod de geneeskunde uit te oefenen, ontslaat de geschorste arts er niet van de nodige maatregelen te nemen om de continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voomoemde sanctie in werking treedt. De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale Raad waarbij deze arts is ingeschreven.

TITEL VII.  WIJZIGING - AANVULLING

Art. 25. Elke wijziging van onderhavige statuten zal voorafgaandelijk ter goedkeuring warden"voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

SLOTBEPALING

Art. 26. Vocr aangelegenheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk worden geregeld gelden de voorschriften van de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken van het verenigingsrecht. Deontologische betwistingen behoren expliciet tot de bevoegdheid van de provinciale raad van de orde van geneesheren.

OVERGANGSBEPALING

Overname verbintenissen

De oprichters verklaren dat de vzw bij toepassing van artikel 9 van de Wet op vereniging zonder winstoogmerk en stichtingen, de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vzw in oprichting zijn aangegaan te rekenen van heden.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in die tussenperiode, dienen, eens de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

BIJZONDERE BEPALINGEN

Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na cie oprichting bijeengekomen in Algemene Vergadering en beslissen met éénparigheid van stemmen:

1. het aantal bestuurders is bepaald op: drie.

2. Worden tot bestuurders aangesteld voor de duur van twee jaar, ingaand op heden:

a "DOKTER LAETITIA VERMANDER", bvba, die mevrouw Laetitia Vermander, voornoemd, als vaste

vertegenwoordiger aanstelt.

b. "DUSHi", bvba, die de heer Jasper Brouwer, voornoemd, als vaste vertegenwoordiger aanstelt

c. de heer Maarten Peeters, voornoemd,

die allen aanvaarden

De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met

eenparigheid van stemmen aangeduid als:

voorzitter: "DUSHI", bvba, voormeld.

Penningmeester Maarten Peeters, voormeld.

Secretaris: "DOKTER LAETITIA VERMANDER, bvba, voormeld.

VOLMACHT

De vergadering geeft bij deze volmacht aan Boekhoudkantoor SWINNEN KRISTOF & partners BVBA met

machtiging tot indeplaatsstelling, om de inschrijving en alle latere wijzigingen van deze vereniging in een Erkend

Ondememingsloket (E.O.L.), het handelsregister geïntegreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen

(K.B.O.), alle fiscale en sociale administraties, en het B.T.W.-register en/of Rechtspersonenregister te bekomen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL DE RAAD VAN BESTUUR

Voop

behouwen

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bovoogd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MEDISCH CENTRUM NOORD, AFGEKORT : MCN

Adresse
TERBEEKSESTRAAT 20, BUS 1 2321 MEER

Code postal : 2321
Localité : Meer
Commune : HOOGSTRATEN
Province : Anvers
Région : Région flamande