MEERSE TRIATLON, AFGEKORT : MTR

Association sans but lucratif


Dénomination : MEERSE TRIATLON, AFGEKORT : MTR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.889.174

Publication

11/02/2013
ÿþOndernemingsnr : O S©L ï 8Z. " y

Benaming

(voluit) : Meerse Triatlon

(verkort) : MTR

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Beulken 8, 2321 Meer

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Inleidende bepalingen

In het jaar 2013 op 21 januari wordt tussen de ondergetekenden:

1, Fockaert Anja, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Beulken 8, geboren te Hoogstraten op 20 januari 1974, van Belgische nationaliteit;

2. Goetschalckx Ronny, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Bergenstraat 20, geboren te Hoogstraten op 28 december 1972, van Belgische nationaliteit;

3. Roovers Jolanda, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Hoogeind 2C , geboren te Nieuw Ginneken op 6 december 1963 , van Nederlandse Nationaliteit;

4. Pemen Gert, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Beulken 9 , geboren te Hoogstraten op 14 december 1972, van Belgische Nationaliteit;

5. Siemons Jan, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Vennenweg 22 , geboren te Hoogstraten op 3 november 1965 , van Nederlandse nationaliteit;

6. Alen Kristof, gedomicilieerd in 2320 Hoogstraten en wonende Steenbakkerstraat 3, geboren te Turnhout op 1S maart 1977, van Belgische nationaliteit;

7. Van Leuven Koen, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Meerdorp 48, geboren te Hoogstraten op 5 september 1970, van Belgische Nationaliteit;

Overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de wet van 2 mei

2002,16 januari 2003 en 9 juli 2004, en de gecoördineerde statuten als volgt vast te leggen.

Gecoördineerde Statuten

Titel 1: NAAM  ZETEL DOEL  DUUR

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam Meerse Triatlon, afgekort MTR

Artikel 2:

De vereniging is gevestigd te 2321 Meer, Beulken 8 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering en deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging, beschreven in deze statuten.

Artikel 3:

De vereniging heeft als doel het bevorderen van duation- en triationsport in de meest ruime zin van het

woord en het verstrekken van triationservice en - informatie aan haar werkende leden en niet-werkende leden. De vereniging zal ook sportieve evenementen (vb.:sportwedstijd) inrichten om een goed doel te steunen.

De vereniging kan om zijn doel te realiseren alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met

het maatschappelijk doel te maken hebben.

Artikel 4:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

;

nr)

MOD22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Iii

AI

A

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Neergele.grl tPr griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

3 0 lAK. 2013

TURNHOUT ®fi{nriffIer,

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur maar kan altijd ontbonden worden. Ttel2: LEDEN

Artikel 5:

De vereniging telt werkende leden en niet-werkende leden. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De oprichters zijn de eerste werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt enkel toe aan de werkende leden, Niet-werkende leden hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden in de statuten of in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6:

Als lid kan tot de vereniging toetreden; elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Raad van Bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per mail. De Raad van Bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De Raad van Bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 7:

De werkende leden hebben inzagerecht in alle stukken van de vereniging. Het betreft zowel de boekhoudkundige stukken als aile notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, Raad van Bestuur of van personen, al dan niet met een bestuursfunctie die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden.

Op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt een register van de Leden bijgehouden. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven.

Artikel 8:

De jaarlijkse bijdrage voor de werkende leden mag niet hoger zijn dan 250 euro en wordt jaarlijks door de

Raad van Bestuur vastgelegd.

De jaarlijkse bijdrage voor de niet-werkende leden mag niet hoger zijn dan 150 euro en wordt jaarlijks door

de Raad van Bestuur vastgelegd.

Artikel 9:

§1. Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Zij brengen de Raad van Bestuur per brief of per mail op de hoogte van hun ontslag.

§2. De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met de meerderheid van twee derden van de aanwezigen of vertegenwoordigde stemmen uitgesproken worden en nadat het lid gehoord is, althans opgeroepen. De Raad van Bestuur kan het lidmaatschap of de uitoefening van de rechten daaraan verbonden schorsen indien zich ernstige feiten hebben voorgedaan waarvoor een beslissing van de Algemene Vergadering niet kan worden afgewacht. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om niet werkende leden uit te sluiten.

§4. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval van overlijden, faillissement, onbekwaamheid of in staat van verlengde minderjarigheid worden verklaard, of onder voorlopig bewind worden gesteld.

Artikel 10:

Uittredend of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor de gestorte bijdrage of gedane inbrengen vorderen.

Titel 3: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders die lid zijn van de vereniging. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid.

Zij zijn ten allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 12:

De Raad van Bestuur wordt verkozen voor een termijn van onbepaalde duur.

Artikel 13;

, I ,

M0ID2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester of iedere andere functie die zij voor de goede werking van de vereniging nodig acht, verkiezen. De voorzitter of twee bestuurders roept de raad bijeen en zit de vergadering voor, In geval de voorzitter belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14:

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig, indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld in de beoordeling. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Artikel 15:

§1. De Raad van Bestuur is bij machte om alle daden te stellen noodzakelijk voor het beheer of de beschikking die de vereniging aandragen. Hij is bevoegd voor het stellen van alle daden die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering op grond van de wet en van deze statuten.

§2. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Hij treedt op als eiser of als verweerder en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen, Hij is bevoegd voor alle handelingen van beheer of beschikking, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

§3. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan gebeuren:

- op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur,

- door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de 7 kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht bij de betrokkene,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheid afzonderlijk of gezamenlijk uit,

§4. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college.

§5. De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Tite! 4: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de

Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurders,

Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Elk lid kan maar

drager zijn van één volmacht.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 17:

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

- Het wijzigen van de statuten;

- Het benoemen en afzetten van de bestuurders en commissarissen;

- Het bepalen van de bezoldiging van de commissarissen ingeval bezoldiging wordt toegekend;

- Het aanvaarden en uitsluiten van leden;

- Het goedkeuren van de begroting en rekeningen;

- Omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- Het vrijwillig ontbinden en vereffenen van de vereniging;

- Het verlenen van kwijting aan de verantwoordelijkheid van de bestuurders en commissarissen;

- Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen. Aile andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de

Raad van Bestuur.

Artikel 18:

§1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar.

§2. De Raad van Bestuur is verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen of telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MQU22

§3. De Oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuursleden of één vijfde van de leden. Aile leden moeten worden opgeroepen met een gewone brief of mail tenminste acht dagen voor de vergadering.

§4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeld, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk punt schriftelijk aangebracht door één twintigste van de leden wordt bij op de agenda geplaatst. Het aangebrachte agendapunt wordt tenminste 5 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. Het is door één twintigste van de leden ondertekend. Onderwerpen die

niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden. In geen geval kunnen er geldige besluiten worden genomen voor punten buiten de agenda. Hiervoor is een nieuwe Algemene Vergadering vereist.

Artikel 19:

§1. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorzien gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen en de vertegenwoordigde stemmen. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld in de beoordeling. Bij staking der stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproepbrief is vermeld en indien 213de van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan moet een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de

eerste vergadering gehouden worden. Dit besluit tot wijziging moet neergelegd worden ter griffie van de kamer van koophandel.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213de der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging Kan slechts met 4/5de van de stemmen worden besloten.

§3. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer 2f3de aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden genomen met 415de meerderheid van stemmen. Is 213de van de leden niet aanwezig dan dient een tweede Algemene Vergadering te worden samengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezigen maar wel dient een 415de meerderheid vereist.

§4. Een meerderheid van 2/3de van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 20:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register Kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of twee bestuursleden.

Titel 5: BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 21:

§1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze voor op de Algemene Vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig artikel 17 van de wet van 2 mei 2002 en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Titel 6: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 22:

§1, Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de voorwaarden tot vereffening.

Artikel 23:

In geval van vrijwillige ontbinding worden de activa, na aanzuiveren van de schulden, overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel als dat van de ontbonden vereniging. Dit wordt bepaald door de Algemene Vergadering.

Telel 7: SLOT

Artikel 24:

Voor ailes wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 9 juli 2004 van toepassing.

MOp2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 21 januari 2013

Te Meer, op 21 januari 2013.

Naam en handtekening van de stichtende leden.

Fockaert Anja

Goetschalckx Ronny

Roovers Jolanda

Pemen Gert

Siemons Jan

Alen Kristof

Van Leuven Koen

Notulen van de bijzondere algemene vergadering van leden gehouden op 21 januari 2013 op de maatschappelijke zetel

Agenda: benoeming van de bestuurders

De stichtende leden van de Meerse Triatlon vzw benoemen onderstaande leden tot de Raad van Bestuur. In overeenstemming met de artikels 11 tot en met 15 van de oprichtingsakte van de Meerse Triatlon vzw, besturen zij gezamenlijk de vereniging en vertegenwoordigen deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

1. Fockaert Anja, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Beulken 8, geboren te Hoogstraten op 20 januari 1974, van Belgische nationaliteit, wordt benoemd tot voorzitter.

2. Goetschalckx Ronny, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Bergenstraat 20, geboren te Hoogstraten op 28 december 1972, van Belgische nationaliteit, wordt benoemd tot secretaris.

3. Roovers Jolanda, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Hoogeind 2C , geboren te Nieuw Ginneken op 6 december 1963 , van Nederlandse Nationaliteit, wordt benoemd tot ondervoorzitter.

4, Pemen Gert, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Beulken 9 , geboren te Hoogstraten op 14 december 1972, van Belgische Nationaliteit, wordt benoemd tot bestuurder.

5. Stemons Jan, gedomicilieerd in 2321 Meer en wonende Vennenweg 22 , geboren te Hoogstraten op 3 november 1965 , van Nederlandse nationaliteit, wordt benoemd tot bestuurder.

6. Alen Kristof, gedomicilieerd in 2320 Hoogstraten en wonende Steenbakkerstraat 3 , geboren te Turnhout op 16 maart 1977, van Belgische nationaliteit, wordt benoemd tot bestuurder_

7, Van Leuven Koen, gedomicilieerd in Meer en wonende Meerdorp 48, geboren te Hoogstraten op 5 september 1970, van Belgische Nationaliteit, wordt benoemd tot bestuurder,

Opgemaakt op 21 januari 2013 te Meer door de stichtende leden.

Fockaert Anja

De Voorzitter

Goetschalcice Ronny

De secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MEERSE TRIATLON, AFGEKORT : MTR

Adresse
BEULKEN 8 2321 MEER

Code postal : 2321
Localité : Meer
Commune : HOOGSTRATEN
Province : Anvers
Région : Région flamande