METSENSE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : METSENSE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 627.884.760

Publication

08/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

03-04-2015

Griffie

*15306061*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0627884760

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

metSense

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor Anton Van Bael , geassocieerd notaris te Antwerpen op twee april tweeduizend vijftien, neergelegd ter registratie op het eerste registratiekantoor te Antwerpen 1; BLIJKT dat

l. de sub 4. nagemelde personen een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk hebben opgericht met de naam: "metSense".

2. de vennootschap gevestigd is te 2018 Antwerpen, Rubenslei 2, tweede verdieping.

3. zij is opgericht voor onbepaalde duur.

4. de vennoten/oprichters zijn :

* de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANTWERP HARBOUR HOTEL", met maatschappelijke zetel te 2030 Antwerpen, Noorderlaan 100, BTW-nummer BE0435.650.655, ondernemingsnummer (rechtspersonenregister Antwerpen) 0435.650.655.

* de vereniging zonder winstoogmerk "ZET U", in het kort "ZU", met maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Rubenslei 2 tweede verdieping, BTW-nummer BE0812.706.877, ondernemingsnummer (rechtspersonenregister Antwerpen) 0812.706.877.

* de vereniging zonder winstoogmerk "RESIDENTIE 'T ELZENVELD", met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Lange Gasthuisstraat 45, BTW-nummer BE0469.532.260, ondernemingsnummer (rechtspersonenregister Antwerpen) 0469.532.260.

* de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OUTFORT", met maatschappelijke zetel te 2660 Antwerpen (Hoboken), Schansstraat 7, BTW-nummer BE0859.615.780, ondernemingsnummer (rechtspersonenregister Antwerpen) 0859.615.780.

* de vereniging zonder winstoogmerk "CULINAIRE ACTIE - SOCIALE WERKPLAATS", in het kort "CAS", met maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Rubenslei 2 tweede verdieping, BTW-nummer BE0466.843.281, ondernemingsnummer (rechtspersonenregister Antwerpen) 0466.843.281.

5. het vaste gedeelte van het kapitaal van de vennootschap honderd en tienduizend euro (¬ 110 000,00) bedraagt. Het is volledig gestort.

6. het kapitaal is gevormd door stortingen in geld.

7. het boekjaar samenvalt met het kalenderjaar.

Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk van de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid

verwerft tot eenendertig december tweeduizend vijftien.

8. omtrent het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en van het saldo na vereffening, de statuten volgende bijzondere bepalingen bevatten :

 Van het nettoresultaat, zoals dit blijkt uit de jaarrekening, wordt minstens vijf percent (5%) vooraf genomen, om de wettelijke reserve te vormen. Deze voorafneming is niet langer verplicht wanneer het reservefonds een/tiende (1/10) van het vast gedeelte van het kapitaal bereikt en moet hervat worden indien de wettelijke reserve aangesproken werd.

De dividenden die in voorkomend geval aan de vennoten worden uitgekeerd mogen niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van de wet van 20 juli 1955 houdende

Onderwerp akte :

Rubenslei 2, 2e verd. 2018 Antwerpen

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen.

Het saldo van de winst zal aangewend worden volgens de beslissing van de algemene vergadering bij meerderheid van stemmen op voorstel van de raad van bestuur en zal worden aangewend tot verwezenlijking van het sociaal oogmerk van de Vennootschap. De winst die niet onmiddellijk kan worden besteed overeenkomstig het sociaal oogmerk van de Vennootschap, zal worden geplaatst op een beschikbare reserve.

Na betaling van de schulden en kosten van de Vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd door de volstorting van de aandelen.

Indien er niet voldoende middelen blijken te zijn voor de volledige terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng, gebeurt de terugbetaling in evenredigheid tot het aantal aandelen dat zij bezitten. Na aanzuivering van het hele passief en de eventuele terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng, zal het liquidatiesaldo dat na de vereffening overblijft worden overgedragen aan een organisatie waarvan het doel zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal oogmerk van de Vennootschap. Deze bestemming wordt bepaald door de algemene vergadering beraadslagend en besluitend als voor een statutenwijziging.

9. als bestuurders van de vennootschap zijn aangesteld:

* de vereniging zonder winstoogmerk "CULINAIRE ACTIE - SOCIALE WERKPLAATS", in het kort "CAS", voornoemd, vast vertegenwoordigd worden door de heer De Muynck, Johan Frans Antoon, wonende te 2180 Ekeren-Antwerpen, Bist 7;

* de vereniging zonder winstoogmerk "ZET U", in het kort "ZU", voornoemd, vast vertegenwoordigd worden door de heer Brabants, Michel Alain Hilda Yvon, wonende te 9150 Kruibeke, Hazarddam 3; * de vereniging zonder winstoogmerk "RESIDENTIE 'T ELZENVELD", voornoemd, vast vertegenwoordigd worden door de heer Laenens, Marc Frans Raymond, wonende te 2000 Antwerpen, Sleutelstraat 33;

* de heer MARAIN, Lucas Johannes Joris, wonende te 9150 Kruibeke, Kerkstraat 30. Overeenkomstig artikel 17.1. van de statuten werden voornoemde bestuurders benoemd op voordracht van de A-vennoten.

Als gevolg hiervan zijn zij allen A-bestuurders.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur, wordt de vennootschap, ook in akten en in rechte, vertegenwoordigd door één (1) A-bestuurder en één (1) B-bestuurder of, indien er geen B-bestuurder(s) werd/werden benoemd, door twee (2) A-bestuurders. De opdracht geldt voor elk van hen voor onbepaalde duur.

EERSTE BESLISSINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De hiervoor aangestelde bestuurders (in raad verenigd) hebben:

gekozen als voorzitter van de raad: de vereniging zonder winstoogmerk "CULINAIRE ACTIE - SOCIALE WERKPLAATS", in het kort "CAS", voornoemd, vast vertegenwoordigd door de heer De Muynck, Johan Frans Antoon, voornoemd;

besloten dat de zetel van de vennootschap gevestigd is te 2018 Antwerpen, Rubenslei 2, tweede verdieping;

aangesteld als directeur: de heer Jan Van Roie, wonende te 2640 Mortsel, Osylei 21, belast met het dagelijks bestuur en volgende aanvullende delegaties:

1. Het instaan voor de algemene dagelijkse leiding van de Vennootschap, binnen het kader, de richtlijnen en het budget zoals bepaald door de bevoegde organen van de Vennootschap;

2. Het voorbereiden van de vergaderingen van de raad van bestuur, en het opmaken van de notulen, uiterlijk 15 werkdagen na afloop van de vergadering;

3. Het uitwerken van (beleids)voorstellen betreffende de visie en de strategie van de Vennootschap;

4. Het sturen, motiveren, evalueren en begeleiden van medewerkers van de Vennootschap;

5. Het onderhandelen, ondertekenen, wijzigen en beëindigen van arbeidsovereenkomsten, uitgezonderd deze van directieleden;

6. Het onderhandelen, ondertekenen, wijzigen en beëindigen van overeenkomsten met zelfstandige dienstverleners, na tijdig voorafgaand overleg met de raad van bestuur indien het om diensten gaat die niet tot het domein behoren van de beslissingen van dagelijks bestuur ;

7. Het (laten) voeren van de boekhouding en het betalen van inkomende facturen;

8. Het voorbereiden van de jaarrekening en de begroting van de Vennootschap;

9. Het onderhandelen en ondertekenen in naam en voor rekening van de Vennootschap van alle bestelbonnen, prijsoffertes, contracten voor de aankoop of verkoop van alle materialen, uitrustingsgoederen en andere investeringsgoederen, diensten en benodigdheden;

10. Het opvorderen, innen en in ontvangst nemen van alle geldsommen, documenten of goederen van allerlei aard, en het ondertekenen van ontvangstbewijzen in verband hiermee;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

11. Het sluiten van verzekeringscontracten ;

12. Het onderhandelen van alle contracten met raadgevers en andere zakenpartners en het ondertekenen van zulke contracten in naam en voor rekening van de Vennootschap;

13. Het in spoedeisende gevallen dagvaarden en verzet of beroep aantekenen;

14. Het kennisnemen van alle titels en stukken, het bekomen van vonnissen en arresten;

15. Het rapporteren aan de voorzitter van de raad van bestuur, aan de raad van bestuur en aan de algemene vergadering;

16. Het verzorgen van de communicatie over de missie en de visie van de Vennootschap;

17. Binnen het kader van de hierboven opgesomde bevoegdheden, het vertegenwoordigen van de Vennootschap ten aanzien van derden en in rechte.

10. als commissaris is aangesteld voor de duur van drie jaar: de burgerlijke besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Clybouw Bedrijfsrevisoren , rechtspersonenregister Antwerpen 0446.129.922, met maatschappelijke zetel te 2610 Wilrijk, Oosterveldlaan 246.

De commissaris wordt voor dit mandaat vertegenwoordigd door de heer André Clybouw, bedrijfsrevisor, wonende te 2547 Lint, Liersesteenweg 284.

Het mandaat zal gelden voor de boekjaren 2015, 2016 en 2017, waarna diens opdracht zal eindigen.

11. als bijzondere gevolmachtigde, met recht van substitutie, aangesteld werd: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  l Abaco , (ondernemingsnummer 0891.163.447), met maatschappelijke zetel te 2980 Zoersel, Kwikaard 22, vertegenwoordigd door de heer Marc Cannaerts, zaakvoerder, aan wie de macht verleend wordt om alle verrichtingen te stellen, verklaringen af te leggen en documenten te ondertekenen, teneinde de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen en de toekenning van een BTWnummer bij de bevoegde belastingsdiensten te bekomen.

12. het doel van de vennootschap als volgt in de oprichtingsakte nauwkeurig is omschreven :  De Vennootschap wil dé referentie zijn in Vlaanderen en Brussel op het gebied van horeca-ondernemen met sociaal talent. De ambitie is enerzijds een aantal nieuwe horeca-exploitaties te realiseren met een activeringscontext. Anderzijds wordt expertise aangeboden om bestaande of nieuwe horeca-initiatieven in een sociale context te adviseren.

De Vennootschap is een horeca-onderneming die enerzijds zoveel mogelijk sociaal talent inzet in zijn uitbatingen, en anderzijds nieuwe kansen en opportuniteiten zoekt en vindt om zoveel mogelijk mensen samen te brengen.

De Vennootschap is geen klassiek horeca-bedrijf. Dit uit zich in haar waarden: ondernemend, kwalitatief, maatschappelijk relevant, persoonlijke groei en positief.

3.1 Sociaal oogmerk

De Vennootschap heeft bij het verwezenlijken van haar economisch doel een uitdrukkelijke sociale doelstelling en focust daarbij op volgende gebieden: vergrijzing, armoedebestrijding, gezonde voeding, sociale cohesie en nood aan activering. Dit vertaalt zich onder meer in:

- verschaffen van werk, opleiding en begeleiding aan mensen met persoonlijke of maatschappijgebonden moeilijkheden (laaggeschoolden, langdurig werklozen, etcetera);

- verschaffen van gezonde voeding en een kwalitatieve horeca-service, onder meer aan mensen die hier moeilijk toegang tot hebben;

- stimuleren van sociale cohesie, met focus op sociaal zwakkere klanten;

- waken over duurzaamheid en het beperken van de ecologische voetafdruk bij het ontwikkelen van horeca-activiteiten, de bedrijfsorganisatie en de verkoop van producten.

3.2 Economisch doel  Activiteiten

De Vennootschap wenst haar sociaal oogmerk te realiseren door de oprichting van, de participatie in, het beheer van en de dienstverlening aan bedrijven die horeca-activiteiten ontplooien  in de ruimste zin van het woord  en die stevig ingebed zijn in lokale gemeenschappen in Vlaanderen en Brussel. De Vennootschap kan dit doel verwezenlijken door de hierna vermelde activiteiten met als voornaamste oogmerk het resultaat behaald uit deze activiteiten te bestemmen tot de verwezenlijking van haar sociaal oogmerk en de bevordering ervan, te weten:

- De exploitatie van horeca-uitbatingen met een activeringscontext;

- Het opstarten en begeleiden van nieuwe of bestaande horeca-exploitaties met een activeringscontext door het nemen van een (meerderheids)participatie, al dan niet in samenwerking met een (lokale) partner;

- Het adviseren en ondersteunen van bestaande of nieuwe horeca-initiatieven met een sociale meerwaarde op operationeel en financieel-administratief vlak;

- Het voeren van het management van, en het opnemen van bestuursmandaten in horeca-uitbatingen van horecabedrijven, overheidsinitiatieven en socio-culturele verenigingen.

Voornoemde opsomming van activiteiten is niet exhaustief. De Vennootschap kan alle handelingen verrichten en activiteiten ontplooien die met haar doel en in het bijzonder met haar sociaal oogmerk in verband staan, daaruit voortvloeien of daartoe bevorderlijk kunnen zijn en die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland uitoefenen en nastreven, zowel rechtstreeks als onrechtstreeks, zowel voor eigen rekening als voor rekening en op risico van derden.

Ter verwezenlijking van dit doel, mag zij in het algemeen alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel en die van aard zouden zijn de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel en in het bijzonder van haar sociaal oogmerk. Zij mag bij wijze van vereniging, inbreng, fusie, financiële tussenkomst of anderzijds een belang nemen in enige andere vennootschap, vereniging of bedrijf waarvan het doel gelijkaardig of verwant is met haar doel of van die aard is dat het de ontwikkeling van haar doel kan bevorderen dan wel voor haar een afzetmarkt kan uitmaken. De Vennootschap mag zich borg stellen voor derden door middel van borgstelling of door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

3.3 Vermogensvoordeel

De vennoten streven bij de realisatie van deze doelstellingen slechts een beperkt vermogensvoordeel na. In geen geval mag het beperkte rechtstreekse vermogensvoordeel dat de Vennootschap aan de vennoten uitkeert, hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van de wet van 20 juli 1955 houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen.

12. de algemene vergadering komt jaarlijks samen op de tweede dinsdag van mei om achttien uur op de maatschappelijke zetel van de Vennootschap om te beslissen over de jaarrekening en de kwijting. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Omtrent de voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht de statuten de volgende bijzondere bepalingen bevatten:

 De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

Haar beslissingen zijn bindend voor iedereen, zelfs voor wie afwezig is of een dissidente mening heeft geuit, mits de voorwaarden om geldig te beraadslagen en te beslissen zijn nageleefd.

Zij heeft de bevoegdheden die haar door de wet en deze statuten toegekend worden.

Zij alleen heeft het recht wijzigingen aan de statuten aan te brengen, bestuurders en commissarissen te benoemen, ze af te zetten, hun ontslag te aanvaarden en hun kwijting te verlenen voor hun bestuur en de jaarrekening goed te keuren.

De vergadering wordt, telkens het belang van de Vennootschap dit vereist, samengeroepen door het bestuursorgaan door middel van een schriftelijk communicatiemiddel (bijvoorbeeld e-mail) dat minstens vijftien (15) dagen voor de datum van de vergadering aan de vennoten gericht wordt. Zij moet eveneens binnen de maand na het verzoek hiertoe bijeengeroepen worden, indien vennoten die minstens een/vijfde (1/5) van de aandelen vertegenwoordigen, hierom verzoeken.

De vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel, of op eender welke andere plaats die in de oproepingsbrief aangegeven wordt.

Ieder A-aandeel geeft recht op één (1) stem.

Ieder B-aandeel geeft recht op één (1) stem.

Ieder C-aandeel geeft recht op één (1) stem.

Evenwel mag niemand aan de stemming in de algemene vergadering deelnemen met meer dan één/tiende (1/10) van de stemmen verbonden aan de op de vergadering vertegenwoordigde aandelen en zelfs niet met meer dan één/twintigste (1/20) van de stemmen indien er één of meer vennoten van categorie C zijn.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

ANTON VAN BAEL  GEASSOCIEERD NOTARIS

TEGELIJK HIERMEE NEERGELEGD :

expeditie van de akte

Coordonnées
METSENSE

Adresse
RUBENSLEI 2, 2E VERD. 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande