MG CAR CLUB ANTWERP (VERKORT) MGCCA

Association sans but lucratif


Dénomination : MG CAR CLUB ANTWERP (VERKORT) MGCCA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.031.981

Publication

06/05/2014 : Bestuurswijzïgingen en herbenoemingen
Ingevolge de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 meî 2002 heeft de algemene vergadering, beraadslagend en besiissend op datum van 19 februarï 2014 conform aritkel 4 en 5 van de statuten de volgende wijztgingen in de Raad van Bestuur goedgekeurd :

Worden herverkozen voor een période van 1 jaar :

Dhr. Pieter Wyckaerttot bestuurder en bibliothecaris, Rotenaard 12; B-2650 Edegem, geboren te Mechelen

op 17 mei 1961. RR 61051703592.

Dhr Jozef Peeters tôt bestuurder en rédacteur, Eikhof 6; B-2547 Lint, geboren te Kontich op 23 april 1956.

RR 56042325961.

Dhr. Luc De Keyser tôt bestuurder en evenementencoôrdinator, Braambeslaan 2; B-2960 Brecht, geboren;

te Wilrijk op 1 september 1950. RR 50090143368.

Mevr. Annick Tonel tôt bestuurder en Public Relations verantwoordelijke, JF Willemsstraat 29A ; B-2530

Boechout, geboren te Mortsel op 14 maart 1967. RR 67031429435.

Dhr. Hans Belles tôt bestuurder en adviserend bestuurslid, JF Willemsstraat 29A; B-2530 Boechout,

geboren te Lier op 9 juli 1963. RR 63070943981. . ,

Mevr. Francine Boeykens tôt bestuurder en verantwoordelijke ledenadmtnistratie, Hoogstraat 108; B-9250

Waasmunster, geboren te Aalst op 23 juli 1971. RR 71072302648.

Wordt het ontslag aanvaard van volgend bestuurslid :

Dhr. Nicolaas van Zwol tôt bestuurder en rédacteur, Glymesstraat 3C; 4611 KL Bergen op Zoom (NL),

, geboren te Amersfoort (NL) op 25 juli 1942. Sofinummer 043731028.

• fH

_6f "g

•m

Ronald De Laere

Voorzitter MGCCA

Antwerpen 19 februarï 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.
22/05/2013
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

i 1111

'13077391*

Neergelegd Por griffie van deeedithe van ((oaphandII te Antwerpen, op

Griffie 14 MEI 2013

Ondernemingsnr : 0419.031.981

Benaming

(voluit) : MG Car Club Antwerp

(verkort) : MGCCA

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Esmoreitlaan 27 bus 1 ; 2050 Antwerpen - België

Onderwerp akte : Wijziging en coördinatie statuten evenals herbenoeming.

In gevolge de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, heeft de Algemene Vergadering, beraadslagend en beslissend op datum van 20 febr. 2013 , conform artikel 11 van de statuten, de statuten vervangen door volgende tekst :

Gecoördineerde statuten MG Car Club Antwerp  vzw nr. BE 0419 031 981

Art 1  Benaming

De vereniging draagt de naam MG Car Club Antwerp, afgekort MGCCA en is gevestigd te 2050 Antwerpen, Esmoreitlaan 27 bus 1, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art 2 - Doel

De vereniging heeft tot doel het in stand houden van auto's van het fabrieksmerk "MG° en wel van alle types ooit door het merk uitgebracht sinds 1924, het bijeenbrengen van eigenaars van MG's en het behartigen van hun belangen.

De vereniging tracht dit doel te bereiken door alle wettelijke middelen die hiervoor bevorderlijk zijn, ondermeer het organiseren van evenementen, bijeenkomsten, trips, het uitgeven van een verenigingsorgaan (clubblad) en dergelijke.

Art. 3 - Lidmaatschap

De vereniging telt effectieve (stemgerechtigd), toegetreden en geassocieerde leden (beide niet stemgerechtigd). Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie effectieve leden bedragen.

De effectieve leden zijn diegene die op de algemene vergadering effectief stemrecht hebben en wiens rechten en plichten uitdrukkelijk door de wet en de statuten worden geregeld. Effectieve leden zijn diegene wiens naam is vermeld in het ledenregister, dat bijgehouden wordt op de plaats waar de vereniging haar zetel heeft.

De toegetreden leden en geassocieerde leden zijn diegene die geen stemrecht hebben op de algemene vergadering en wiens rechten en plichten worden geregeld via het huishoudelijk reglement. Ze zijn aangesloten of "toegetreden" om te genieten van de activiteiten die door de VZW worden ingericht .

Toegetreden leden die minstens 3 jaar onafgebroken lid zijn van de vereniging kunnen tot de effectieve leden toetreden, mits hiervoor een schriftelijke aanvraag te doen bij en voorgedragen te warden door de raad van bestuur en mits de goedkeuring van hun kandidatuur, op eenvoudige meerderheid, door de algemene vergadering.

Geassocieerde [eden zijn echtgenoten of partners van één van de vorige groepen die lid moeten zijn van onze vereniging om de voordelen van de BFOV verzekering te kunnen genieten, Geassocieerde leden krijgen geen afzonderlijke briefwisseling, noch het clubblad MG NIEUWS en het lidmaatschap vervalt indien het lidmaatschap van de partner in één van de vorige groepen vervalt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Iedereen kan tot de vereniging toetreden, als toegetreden lid, mits akkoord te zijn met de doelstellingen vermeld in art. 2. en mits het betalen van de jaarlijkse ledenbijdrage.

De jaarlijkse ledenbijdrage bedraagt maximaal 125,00 E en is ondeelbaar. Dit geldt ook voor de effectieve leden.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Voor het ontslag van een effectief lid moet dit schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht of dit gebeurt ambtshalve door het niet betalen van de ledenbijdrage op de vervaltermijn, zijnde de dag vooraf aan de algemene vergadering. De raad van bestuur bevestigt het ontslag van het effectief lid per aangetekend schrijven of per e-mail.

Art. 4  Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden die effectief lid zijn van de vereniging, ni. een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Hun functie-aanstelling wordt beslist door de algemene vergadering. Alle andere bestuursleden kunnen geen effectief lid zijn. Eventueel bijkomende bestuursleden worden benoemd voor de verschillende functies, naargelang de uit te voeren taken. Hun aanstelling wordt eveneens beslist door de algemene vergadering.

De voorzitter, de secretaris en de penningmeester van de raad van bestuur zijn ambtshalve effectief lid en de voorzitter van de raad van bestuur zit de algemene vergadering voor. De secretaris en de penningmeester hebben geen stemrecht in de algemene vergadering wat betreft kwijting van het beleidsplan van het voorgaande jaar en de financiële gevolgen hiervan, noch voor beleidsplan en budget van het volgend jaar en de kwijting aan de bestuurders.

De voorzitter, secretaris en penningmeester worden benoemd voor een termijn van 3 jaar, de andere bestuursleden voor een termijn van 9 jaar. Voor elke functie kunnen de bestuursleden zich herkiesbaar stellen. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar bij $/ meerderheid, Wat dit laatste quorum betreft, wordt een onthouding en een ongeldige stem als een negatieve stem beschouwd.

Art. 5  Bestuursleden

De raad van bestuur draagt uit zijn midden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie voor die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De benoemingen worden bekrachtigd door de algemene vergadering. De verbintenissen van de vereniging brengen geen persoonlijke verbintenis mee voor de bestuursleden,

De bestuurders van de club zijn steeds onbezoldigd. Zij ontvangen geen vergoedingen voor hun activiteiten, noch zitpenningen noch enige vorm van onkostenvergoeding voor hun deelname aan hun bestuursvergaderingen of andere activiteiten,

Art. 6  Raad van bestuur

De raad van bestuur wordt opgeroepen en voorgezeten door de voorzitter, of bij afwezigheid, door het oudste aanwezig bestuurslid, eenmaal per maand, met uitzondering van de jaarlijkse verlofperiode. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheid uit als college en kan maar geldig vergaderen en beslissen als minstens de helft van de bestuursleden aanwezig is. Aile beslissingen worden genomen met meerderheid van stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit doorslaggevend,

De raad van bestuur kan aile handelingen van beheer en beschikking verrichten noodzakelijk of nuttig tot verwezenlijking van het doel van de vereniging mits zij niet uitdrukkelijk door de wet bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn overgedragen.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte als eiser of verweerder bij toedoen van de voorzitter.

De voorzitter of het bestuurslid door hem aangesteld, stelt alle handelingen van dagelijks bestuur en verzorgt de lopende zaken en tekent rechtsgeldig namens de vereniging aile documenten, verbintenissen en contracten tegenover derden en in het bijzonder tegenover bank, post en alle officiële diensten. Hij verantwoordt deze handelingen en lopende zaken tijdens de maandelijkse bestuursvergaderingen, waarbij de bestuursleden

Ir"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOt] 2.2

dit goed of afkeuren. Indien 3/ van de volledige raad van bestuur dit zou afkeuren, is er een vertrouwensbreuk en dient de algemene vergadering samengeroepen te worden om hierover uitspraak te doen, conform art. 4.

iedere verbintenis of uitgave boven 500 ¬ , niet voorzien in het budget, zal het voorwerp zijn van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur.

Alle financiële verrichtingen worden uitgevoerd door de penningmeester, onder controle van de voorzitter. De penningmeester voert de boekhouding van de vereniging en doet de belastingaangifte.

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in een proces verbaal ondertekend door 2 bestuursleden en opgetekend in een register, ter inzage op de maatschappelijke zetel.

Er bestaat een informatieplicht vanwege de raad van bestuur ten opzichte van de effectieve leden, Elk verslag van de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering en eventueel bijzonder algemene vergadering(en) wordt naar elk effectief verstuurd. De wijze waarop zal verder bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

Wijze van afzetting en ambtsbeëindiging van de leden van de raad van bestuur : na een motie van wantrouwen door % van de volledige raad van bestuur dient een algemene vergadering samengeroepen te worden die beslist over de afzetting of ambtsbeëindiging van het desbetreffend bestuurslid.

Wijze van vrijwillig ontslag van een bestuurder : per brief of e-mail aan de voorzitter van de raad van

bestuur.

Wijze van vrijwillig ontslag van de voorzitter : per brief of e-mail aan de raad van bestuur.

Art. 7  Algemene vergadering

De effectieve leden komen jaarlijks in de loop van de maand februari bijeen op een door de raad van bestuur aangeduide plaats, De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of indien afwezig, door het oudste aanwezig effectief lid.

De raad van bestuur kan steeds een bijzondere algemene vergadering uitschrijven indien zulks de belangen van de vereniging vereist. De raad van bestuur is hiertoe gehouden indien één vijfde van de effectieve leden zulks schriftelijk aanvraagt.

Art. 8  Oproeping algemene vergadering

Alle effectieve leden worden tot de algemene vergadering opgeroepen bij middel van een gewone brief of email ten minste acht dagen op voorhand, de toegetreden leden worden hiervan in kennis gesteld via het clubblad. De dagorde of agenda dient bij de oproeping gevoegd te worden.

Elk voorstel,conform de bevoegdheden van de algemene vergadering, ondertekend door tenminste 1I20ste van de effectieve leden, wordt op de agenda geplaatst, mits tenminste 72 uur voor de aanvang van de algemene vergadering schriftelijk per gewone brief of email bij de voorzitter ingediend.

Wijzigingen op de agenda, conform de bevoegdheden van de algemene vergadering en die op tijd bij de voorzitter binnen gekomen zijn, worden voorafgaandelijk nog aan de effectieve leden medegedeeld.

Art. 9  Bevoegdheid algemene vergadering

De algemene vergadering is geldig samengesteld wat ook het aantal aanwezige effectieve leden is en haar beslissingen worden met meerderheid genomen, met uitzondering van de zaken vermeld in art. 4 en 11. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Voor gewone beslissingen worden de onthoudingen of ongeldige stemmen niet meegeteld in de beoordeling. Voor de beslissingen waarvoor bijzondere stemvereisten zijn moeten onthoudingen en ongeldige stemmen ais tegenstemmen beschouwd worden.

Het behoort de algemene vergadering toe, om minimaal eenmaal per jaar het beleidsplan van het bestuur van het voorgaande jaar te beoordelen, alsmede het financieel resultaat en de activa, hierover al dan niet kwijting te geven aan het bestuur, alsmede het beleidsplan van het komend jaar en het daarbij horend budget te beoordelen en al dan niet goed te keuren. (cfr. Punt 4 over de ambtshalve effectieven leden )

,

MOD 2.2

r De effectieve leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander

effectief lid bij middel van een volmacht. Slechts 1 volmacht per effectief lid is toegestaan, Op de volmacht kan de volmachtgever zijn stem op 1 of meerdere agendapunten schriftelijk mededelen. De gevolmachtigde is dan

° verplicht gehouden aan de stem van de volmachtgever. Enkel op die punten waarop de volmachtgever geen

stem uitbracht, kan de gevolmachtigde autonoom stemmen.

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren: wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van een lid van de raad van bestuur, benoeming en uitsluiting van een effectief lid , goedkeuring van

balans en begroting, kwijting aan bestuurders, ontbinding van de vereniging en omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, benoeming en afzetting van commissaris-bedrijfsrevisoren en het bepalen van hun bezoldiging, de kwijting van de commissarissen en voor atje gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 10 Besluiten algemene vergadering

De besluiten worden aan de effectieve leden medegedeeld via e-mail of gewone brief. Toegetreden, geassocieerde leden en belanghebbende derden kunnen kennis krijgen van de besluiten van de algemene vergadering op de zetel van de vereniging.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een verslag dat door twee leden van de algemene vergadering ondertekend wordt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 11  Wijziging statuten

Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging gedetailleerd op de agenda van de algemene vergadering of van de bijzondere algemene vergadering vermeld is en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig (of vertegenwoordigd) zijn en de wijziging met twee derde meerderheid goedkeuren. Wat dit laatste quorum betreft, wordt een onthouding en een ongeldige stem als een negatieve stem beschouwd.

Wordt dit getal niet bereikt, dan moet, met in achtname van een termijn van 15 dagen, een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden (zoals deze in de statuten is bepaald) waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen met twee derde meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen. Wat dit laatste quorum betreft, wordt een onthouding en een ongeldige stem als een negatieve stem beschouwd.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten bij een 2/3 aanwezigheid en/of vertegenwoordiging van de effectieve leden met een 4/5 meerderheid van stemmen. Wat dit laatste quorum betreft, wordt een onthouding en een ongeldige stem als een negatieve stem beschouwd.

Wordt dit getal niet bereikt, dan moet, met in achtname van een termijn van 15 dagen, een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden (zoals deze in de statuten is bepaald) waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen met 4/5 meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen. Wat dit laatste quorum betreft, wordt een onthouding en een ongeldige stem als een negatieve stem beschouwd.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels vereist ais deze beschreven voor wijziging van het doel van de vereniging.

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een effectief lid. Wat dit laatste quorum betreft, wordt een onthouding en een ongeldige stem als een negatieve stem beschouwd. Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien (te warden gehoord).

Effectieve leden die 2 opeenvolgende jaren niet aanwezig zijn op de algemene vergadering zonder volmacht, worden automatisch uitgestoten als effectief lid zonder stemming op de algemene vergadering.

Art. 12 - Duurtijd

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. De raad van bestuur onderwerpt de balans van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgende aan de algemene vergadering.

Art. 13 - Ontbinding

Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen na voldoening van de schulden overgedragen aan een vereniging die hetzelfde doel nastreeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mo0 2,2

Luik B - Vervolg

Art. 14 -- Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement, opgesteld door de raad van bestuur, is bindend voor alle leden. De bepalingen van dit reglement zullen niet in tegenspraak mogen zijn met de statuten en reglementen van de " MG Car Club Ltd." in Engeland.

Conform de artikelen 4 en 5 van de statuten worden de volgende wijzigingen binnen de Raad van Bestuur goedgekeurd :

Worden herverkozen voor een periode van 3 jaar :

Dhr. Ronald De Laere tot bestuurder en voorzitter, Esmoreitlaan 27 bus 1 ; B-2050 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 28 februari 1962. RR 62022865914.

Dhr.Tony Brems tot bestuurder en secretaris, Vredebergstraat 24; B-2500 Lier, geboren te Herk-de-Stad op 26 februari 1953. RR 53022631730.

Dhr. Muckensturm René tot bestuurder en penningmeester, Terhagelaan 39; B-2160 Wommelgem, geboren te Wilrijk op 9 februari 1947. RR 47020938555.

Worden herverkozen voor een periode van 1 jaar:

Dhr. Pieter Wyckaert tot bestuurder en bibliothecaris, Rotenaard 12; B-2650 Edegem, geboren te Mechelen op 17 mei 1961. RR 61051703592.

Dhr Jozef Peeters tot bestuurder en redacteur, Eikhof 6; B-2547 Lint, geboren te Kontich op 23 april 1956. RR 56042325961,

Dhr. Luc De Keyser tot bestuurder en evenementencoórdinator, Braanzbeslaan 2; 6-2960 Brecht, geboren te Wilrijk op 1 september 1950. RR 50090143368.

Mevr. Annick Tonel tot bestuurder en Public Relations verantwoordelijke, JF Willemsstraat 29A ; B-2530 eoechout, geboren te Mortsel op 14 maart 1967, RR 67031429436.

Dhr. Hans Belles tot bestuurder en adviserend bestuurslid, JF Willemsstraat 29A; B-2530 Boechout, geboren te Lier op 9 juli 1961 RR 63070943981.

Dhr. Nicolaas van Zwol tot bestuurder en redacteur, Glymesstraat 3C; 4611 KL Bergen op Zoom (NL), geboren te Amersfoort (NL) op 25 juli 1942, Sofinummer 043731028.

Mevr, Francine Boeykens tot bestuurder en verantwoordelijke ledenadministratie, Hoogstraat 108; B-9250 blaasmunster, geboren te Aalst op 23 juli 1971. RR 71072302648.

Antwerpen, 20 februari 2013

Ronald De Laere

Voorzitter MGCCA

el Vo' or-tehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MG CAR CLUB ANTWERP (VERKORT) MGCCA

Adresse
Esmoreitlaan 27 bus 1 ; 2050 Antwerpen - België Onderwerp akte : Bestuurswijzïgingen en herbenoemingen

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande