MIDDENSTAND NIEUWMOER

Association sans but lucratif


Dénomination : MIDDENSTAND NIEUWMOER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.339.828

Publication

03/09/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTING  AANSTELLING BESTUURDERS

In het jaar tweeduizend en twaalf

Op 02 augustus

ZIJN VERSCHENEN

1/ Rudi Smeets, Zilverenhoeksteenweg 48  2920 Kalmthout

2/ Robert Dejongh, Zilverenhoeksteenweg 108  2920 Kalmthout

3/ Jozef Vanden Bergh, Zilverenhoeksteenweg 107/1  2920 Kalmthout

4/ Christian Tirions, Heuvel 42  2920 Kalmthout

Hierna onveranderd de COMPARANTEN genoemd.

OPRICHTERSVERKLARING

De comparanten richten bij deze een vereniging zonder winstgevend doel op "Middenstand Nieuwmoer " met zetel te Zilverenhoeksteenweg 108  2920 Kalmthout, en waarvan zij de statuten hebben bepaald zoals hierna opgegeven.

STATUTEN

Artikel 1. Naam en rechtsvorm.

De vereniging draagt de naam Middenstand Nieuwmoer, vereniging zonder winstgevend doel.

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, moeten haar benaming vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermelding "Vereniging zonder winstgevend doel" of "VZW" en het adres van de zetel.

Artikel 2. Zetel en Gerechtelijk arrondissement.

De vereniging is gevestigd te Zilvernhoeksteenweg 108  2920 Kalmthout in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Enkel bij beslissing van de algemene vergadering kan hij naar een andere plaats overgebracht worden.

Artikel 3. Doel.

De vereniging heeft tot doel:

Een vereniging voor alle middenstanders van Nieuwmoer; klantenbinding onder de aangesloten leden versterken

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Middenstand Nieuwmoer

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zilverenhoeksteenweg (Nm) 108

2920 Kalmthout

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12304505*

Luik B

0848339828

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

30-08-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

en alle mogelijke intitiatieven te nemen om de Nieuwmoerse handel te promoten

De vereniging mag alle verrichtingen doen die betrekking hebben op het doel en zij is bevoegd alle roerende of onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft in eigendom te bezitten en erop zakelijke rechten te vestigen en uit te oefenen.

Artikel 4. Oprichtingsdatum en duur.

De vereniging is opgericht op 02/08/2012 en bestaat voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5. Aantal leden.

Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen, woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur binnen de acht (8) dagen nadat deze van de beslissing in kennis werd gesteld, in dit register ingeschreven worden.

Artikel 6. Voorwaarden en formaliteiten voor toetreding.

Kunnen enkel als effectief lid worden aanvaard zowel natuurlijke als rechtspersonen die het jaarlijks lidgeld voldoet.

Kandidaat-leden stellen hun kandidatuur schriftelijk aan de raad van bestuur. Hun kandidatuur wordt door de raad van bestuur aanvaard of geweigerd bij gewone meerderheid.

Artikel 7. Lidgeld.

Het door de leden jaarlijks verschuldigd lidgeld wordt door de raad van bestuur vastgesteld. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

Het staat de raad van bestuur vrij buiten de effectieve leden van de vereniging, waarop onderhavige statuten van toepassing zijn, personen als ereleden, steunende leden of beschermende leden te aanvaarden. Deze bezitten geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 8. Uittreding - Uitsluiting.

Het staat de leden steeds vrij ontslag te nemen uit de vereniging. Het ontslag wordt betekend bij gewone brief gericht tot de raad van bestuur op de zetel van de vereniging.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, overeenkomstig de bepalingen van deze statuten. Het met uitsluiting bedreigde lid wordt voorafgaandelijk door de raad van beheer gehoord. Het proces-verbaal van zijn verklaringen wordt aan de algemene vergadering voorgelegd.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, van inbrengen of vergoeding voor geleverde prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend lid of uitgesloten lid of kunnen de rechthebbenden van een overleden lid, mededeling of kopie van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Artikel 9. Bestuur.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer van ten minste drie (*3) bestuurders en moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging, leden van de vereniging.

Een bestuurder wordt geacht na zijn ontslag, of na het verlopen van de termijn waarvoor hij is benoemd, zonder dat in zijn vervanging of herbenoeming is voorzien, zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging of herbenoeming kan worden voorzien.

De bestuurders worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering. Elke benoeming, ontslag of herroeping moet worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De functie van beheerder is onbezoldigd.

Artikel 9.

De Raad van Beheer is belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering. Hij leidt de zaken van de vereniging.

De raad is bevoegd om alle handelingen van beheer te verrichten, daarin begrepen zijnde de benoeming, het ontslag en de vaststelling van de bezoldiging van het personeel en van derde medewerkers, het bepalen van hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

taken en het vaststellen van huishoudelijke reglementen. De raad is bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten, aan de algemene vergadering zijn voorbehouden; hij is bevoegd tot het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuurovereenkomsten van welke duur ook, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, tot het aanvaarden en verwerpen van subsidies, tegemoetkomingen, schenkingen en legaten, tot het beleggen van gelden, het aangaan of toestaan van leningen en het toekennen van hypotheken, één en ander met of zonder beding van dadelijke uitwinning en het verlenen van alle zakelijke waarborgen, te besluiten tot de afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, tot de opheffing en de machtiging tot doorhaling, met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet.

De Raad van Beheer vertegenwoordigt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. De vereniging wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de handtekening van de voorzitter, de ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, *telkens met twee handelend optredend, benevens de bijzondere opdracht hierna verleend voor het dagelijks bestuur in artikel 13 van de statuten.

De leden van de raad nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbintenissen van de vereniging betreft.

Artikel 10. Vergadering raad van bestuur

De raad van beheer kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

De raad van beheer vergadert, op bijeenroeping van de voorzitter telkens het belang van de vereniging het verlangt en minstens eenmaal per jaar. De raad vergadert eveneens op verzoek van twee 2 bestuurders.

De oproeping voor de bijeenkomsten geschiedt schriftelijk, en minstens acht (8) dagen vóór de vergadering. Komt de raad samen op verzoek van twee 2 bestuurders, dan moet de vergadering gehouden worden binnen de veertien (14) dagen na hun schriftelijk verzoek.

De raad beslist geldig wanneer de meerderheid van haar leden aanwezig is of bij middel van een schriftelijke volmacht vertegenwoordigd. Volmacht om een bestuurder op de vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen, mag enkel verleend worden aan een andere bestuurder. Niemand mag meer dan twee (2) bestuurders vertegenwoordigen.

De raad beslist bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De raad beslist bij geheime stemming wanneer zulks door ten minste twee (2) bestuurders wordt gevraagd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MIDDENSTAND NIEUWMOER

Adresse
ZILVERENHOEKSTEENWEG (NM) 108 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande