MONNIKENHEIDE, AFGEKORT : MH

Association sans but lucratif


Dénomination : MONNIKENHEIDE, AFGEKORT : MH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.290.105

Publication

12/09/2014
ÿþII

lySOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr 410.290.105

Benaming

(voluit): Monnikenheide

(verkort) :

Rechtsvorm: V.Z.W.

Zetel: Monnikendreef, 3 - 2980 Zoersel

Onderwerp akte: Benoemingen en ontslagen

Uittreksel uit de notulen van de jaarlijkse Algemene Vergadering van vzw Monnikenheide die doorging op woensdag 12 februari 2014:

1 " Bestuurders

De Algemene Vergadering neemt akte van en aanvaardt het ontslag op 2 juni 2013 van bestuurder Herman Roelants ° 10/09/1953, Oudstrijderslei 86 te 2180 Ekeren, en dankt hem voor zijn inbreng en inzet.

De Algemene Vergadering neemt akte van het einde van het 4-jarig bestuursmandaat van bestuurders Luc Piens ° 14/04/1956, p/a Grasmarkt 105 bus 40 te 1000 Brussel , en Patrick Van Overwaelle ° 17/10/1958,p/a Frankrijkstraat 85 te 1070 Brussel, en hernieuwt hun mandaat voor een periode van 4 jaar, tot de Jaarlijkse Algemene Vergadering die gehouden zal worden in 2018.

2. Leden

De Algemene Vergadering neemt akte van en aanvaardt het ontslag van leden Herman Roelants ° 10/09/1953, Oudstrijderslei 86 te 2180 Ekeren , (op 2 juni 2013) en Urbain Penders ° 11/10/1940 , Sint Servaasstraat 6 te 3500 Hasselt , (op 12 februari 2014). De Algemene Vergadering dankt hen voor hun voorbije lidmaatschap.

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

0 3 SEP. 2014

Griffie

1,M101111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Jan Roels VVivina Demeester  De Meyer

Voorzitter Gedelegeerd Bestuurder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/02/2014
ÿþ MOD 2.2

r.fi ?= ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-behoude

aan het

Belgisct

Staatsbla

I~~~ro1.1uw111

J

1

imM

RECi"i k 9 s;,MK

KOOPHANDEL

03 FEw, 2014

ANTWERPEN

Ondernemingsnr : 410.290.105

Benaming

(voluit) : Monnikenheide

(verkort) : MH

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Monnikendreef, 3 - 2980 Zoersel

Onderwerp akte : Aanpassing statuten

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere Algemene Vergadering van vzw Monnikenheide die doorging op vrijdag 20 december 2013:

De Algemene Vergadering volgt het voorstel van haar Raad van Bestuur en beslist om het doel van de vereniging, zoals geformuleerd in artikel 3 van de statuten van vzw Monnikenheide, ais volgt aan te passen:

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

- Wetenschappelijk onderzoek te verrichten, gericht op nieuwe ontwikkelingen in de brede zorgsector,

gekaderd binnen de sociaal-economische en maatschappelijke context;

Advies en diensten te verlenen aan organisaties in de brede zorgsector;

- Financiële, materiële en deskundige hulp te verlenen bij de oprichting, beheer, en functionering, van instellingen en organismen die tot doel hebben zorg en/of ondersteuning te verlenen aan personen met een beperking.

Tot verwezenlijking hiervan mag de vereniging aile nodige of nuttige verrichtingen plegen en kan zij roerende en onroerende goederen verwerven. Zij kan samenwerken met andere organisaties die dezelfde of analoge doelstellingen nastreven.

Deze beslissing wordt genomen met de vereiste 4/5 meerderheid van de aanwezige en via volmacht vertegenwoordigde leden. De aangepaste gecoördineerde statuten zullen overgemaakt worden aan het Belgisch Staatsblad voor publicatie.

De volledige gecoördineerde statuten van de vereniging luiden vanaf heden als volgt:

HOOFDSTUK I : BENAMING, ZETEL, DOEL

Art. 1. Monnikenheide is de naam van de vereniging.

Art. 2. De zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, te 2980 Zoersel, Monnikendreef 3. Deze zetel kan naar gelijk welke andere plaats in België worden overgebracht mits de Algemene Vergadering hiertoe beslist via een statutenwijziging die wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

-Wetenschappelijk onderzoek te verrichten, gericht op nieuwe ontwikkelingen in de brede zorgsector,

gekaderd binnen de sociaal-economische en maatschappelijke context;

-Advies en diensten te verlenen aan organisaties in de brede zorgsector;

-Financiële, materiële en deskundige hulp te verlenen bij de oprichting, beheer, en functionering, van

instellingen en organismen die tot doel hebben zorg en/of ondersteuning te verlenen aan personen met een

beperking.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Z

Tot verwezenlijking hiervan mag de vereniging alle nodige of nuttige verrichtingen plegen en kan zij roerende en onroerende goederen verwerven. Zij kan samenwerken met andere organisaties die dezelfde of analoge doelstellingen nastreven.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht als vereniging zonder winstoogmerk voor onbepaalde duur.

Art. 5. De werkingsmodaliteiten van de vereniging kunnen door een huishoudelijk reglement worden bepaald.

HOOFDSTUK II : LEDEN

Art. 6. Zijn leden, de ondergetekende stichters en allen die later zijn bijgetreden en aangenomen werden. Het aantal is niet beperkt, maar mag niet minder dan zes bedragen.

Art. 7. De Raad van Bestuur is gemachtigd nieuwe leden voor te stellen. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid voorgestelde nieuwe leden aan te nemen.

Art. 8, De leden kunnen te allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de voorzitter van de Raad Van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art, 9. Geen enkel lid, ontslagnemend lid of uitgesloten lid kan aanspraak maken op het maatschappelijk bezit, zoals bepaald in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

HOOFDSTUK III : BESTUUR

Art, 10. De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar. De mandaten zijn hernieuwbaar. De Raad van Bestuur bestaat minstens uit vijf bestuurders en heeft minstens één lid minder dan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur staat in voor het bestuur van de vereniging.

Art. 11. Valt het mandaat van een bestuurder open, dan heeft de Algemene Vergadering de keuze om ofwel een vervangende bestuurder te benoemen die de periode van vier jaar vol maakt, ofwel de overblijvende bestuurders de Raad van Bestuur te laten uitmaken met dezelfde bevoegdheid als een voltallige Raad van Bestuur. Op het einde van het vierde jaar neemt het ambt van elke Bestuurder een einde. Indien een bestuurder de leeftijd van 71 jaar bereikt, neemt zijn mandaat automatisch een einde.

Art. 12. De Bestuurders kunnen te allen tijde hun mandaat neerleggen door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de voorzitter van de Raad Van Bestuur, De uitsluiting van een Bestuurder kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 13. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een Voorzitter, een Secretaris, een Schatbewaarder en een Gedelegeerd Bestuurder. Deze laatste drie functies kunnen door twee personen waargenomen worden.

Art, 14, De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op schriftelijk verzoek van minstens twee Bestuurders. De Bestuurders worden voor de vergadering opgeroepen per gewone brief of elektronisch bericht, ten minste acht dagen voor de vastgestelde datum.

Art. 15. De Raad van Bestuur kan geldig vergaderen indien minstens één derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend

Art. 16. Jaarlijks voor 1 juni legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 17. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor.

Art. 18. De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide macht om de belangen van de vereniging te behartigen, Wat niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden behoort tot zijn bevoegdheid.

Art. 19. De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, een aantal bevoegdheden overdragen aan een Gedelegeerd Bestuurder en/of een directiecomité.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 20, Voor bestuursdaden is de vereniging verbonden tegenover derden wanneer akten en stukken de' handtekening dragen van twee Bestuurders, waarvan één de Voorzitter, Gedelegeerd Bestuurder, Secretaris of Schatbewaarder is.

Art. 21. Bestuurders zijn nooit persoonlijk gebonden door verbintenissen van de vereniging,

HOOFDSTUK IV ; ALGEMENE VERGADERING

Art. 22, De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid, voorzien in de wet en meer bepaald :

Dwijziging van de statuten;

Obenoemen en afzetten van de Bestuurders;

Ode benoeming en afzetting van de Commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging; de kwijting aan

de Bestuurders en Commissarissen;

[]goedkeuring der begrotingen en rekening;

Ode ontbinding van de vereniging;

Ode uitsluiting van leden;

Ode omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

Dalle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 23. De leden van de vereniging vergaderen minstens jaarlijks in Algemene Vergadering in de maatschappelijke zetel of op een andere plaats door de Raad van Bestuur aangeduid. Deze laatste kan een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen. Hij is verplicht dit te doen als één derde van de leden dit vraagt.

Art. 24. Al de leden worden voor de Algemene Vergadering opgeroepen bij gewone brief, namens de Raad van Bestuur verzonden ten minste acht dagen voor de vastgestelde datum. De dagorde moet bij de oproeping gevoegd zijn. Behoudens voor de punten voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de Algemene Vergadering, met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, beslissingen nemen.

Art. 25. Wanneer de wet van 27 juni 1921 (artikelen 8, 12 en 20) er niet anders over beslist, is de Algemene Vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde leden is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Wanneer de beslissingen betrekking hebben op personen, gebeurt de stemming geheim, Dit is ook het geval, wanneer een lid om de geheime stemming verzoekt.

Art. 26. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in een bijzonder register ingeschreven, waarvan de leden steeds kennis mogen nemen. De processen-verbaal worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. Wanneer de wet van 27 juni 1921 het vereist worden beslissingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK V : REKENINGEN, BEGROTING

Art. 27. Het maatschappelijk jaar loop van 1 januari tot 31 december. Ieder jaar worden op 31 december de rekeningen afgesloten. Het batig saldo komt toe aan de vereniging en wordt in de maatschappelijke reserve gestort. De rekeningen van het voorbije dienstjaar en de begroting voor het komende dienstjaar worden jaarlijks gecontroleerd door de commissaris. De rapporteringdocumenten van deze controle worden door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

HOOFDSTUK VI : ONTBINDING, VEREFFENING

Art, 28. In geval van .ontbinding of vereffening zal de Algemene Vergadering, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het batig saldo bepalen. De bestemming moet een vereniging zijn waarvan de activiteiten passen binnen de doelstelling van de vereniging in ontbinding.

Jan Roels Wivina Demeester  De Meyer

Voorzitter Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening

V9gor-

behludèn aak bat Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/08/2013
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Qndernemingsnr : 410.290.105

Benaming

(voluit} : Monnikenheide

(verkort) : MH

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Monnikendreef, 3 - 2980 Zoersel

Onderwerp akte : benoemingen en ontslagen

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

i

*13126703*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel uit de notulen van de jaarlijkse Algemene Vergadering van vzw Monnikenheide die doorging op woensdag 27 februari 2013:

1. Bestuurders

De Algemene Vergadering neemt kennis van het automatisch einde van het bestuursmandaat van Paul Demeester, °2910611941, Monnikendreef 5, 2980 Zoersel, op 29 juni 2012 n.a.v. zijn 71ste verjaardag (zoals bepaald in artikel 11 van de statuten).

De Algemene Vergadering neemt kennis van en aanvaardt het ontslag van Jeanine Van Oostveldt -Dierendonck, °3010511942, Lusthofdreef, 5 , 2900 Schoten, als bestuurder.

Beiden blijven lid van de vereniging,

2, Commissaris

Het lopende mandaat van Commissaris  Revisor Harry Van Donink, °2310511968, pla Prins Boudewijnlaan 2410 te 2550 Kontich, neemt vandaag een einde. De Algemene Vergadering herbenoemt hem voor een nieuw 3-jarig mandaat dat zal aflopen op de Jaarlijkse Algemene Vergadering die gehouden wordt in 2016.

Jan Roels Wivina Demeester De Meyer

Voorzitter Gedelegeerd Bestuurdert

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

30/07/2012
ÿþ MOp 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie van de Itet,D bar4 van Koophundel te Antwerpen, op

Griffie ï 9 J111.12012

111111111 1111 Iltl

*iai3aaaa"

V beh aa Be Staff

Ondernemingsnr : 410.290.105

Benaming

(voluit) : Monnikenheide

(verkort) : Rechtsvorm :

Zetel :

MH

V.Z.W.

Monnikendreef, 3-2980 Zoersel

Onderwerp akte : benoemingen en ontslagen

Uittreksel uit de notulen van de jaarlijkse Algemene Vergadering van vzw Monnikenheide die doorging op woensdag 25 april 2012:

De Algemene Vergadering neemt kennis van het einde van het 4-jarig mandaat van volgende bestuurders:

OFrederik Daeseleire, °2010211963, Grote Parijsstraat 7, 1980 Zemst

Q'Kris De Koninck, '06/08/1973, Gierledijk 46, 2340 Vlimmeren

Q'Paul Demeester, '29/06/1941, Monnikendreef 5, 2980 Zoersel

OPieter Demeester, 004110/1969, Louis Hapstraat 216, 1040 Brussel

L]Wvina Demeester De Meyer, °13/1211943, Monnikendreef 5, 2980 Zoersel

Q'Jeanine Van Oostveldt Dierendonck, '30/05/1942, Lusthofdreef 5, 2900 Schoten.

Q'Ignace Goethals, 023/0211958, Schriek 321, 2180 Ekeren

Q'Jan Roels, 020/0711953, Oostenwindhelling 3, bus-3, 8670 Oostduinkerke-Koksijde.

De Algemene Vergadering herbenoemt hen allen voor een nieuw 4-jarig mandaat dat loopt tot de Algemene Vergadering van 2016

Jan Roels Wivina Demeester -- De Meyer

Voorzitter Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/06/2011
ÿþMOD 2.2

`'-i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 11111

behouden " iiosi3as

aan het

Belgisch

Staatsblad





RECHTBANK KOOPHANDEL

01 Mi 2011

ANTWa~EPd

Ondernemingsnr : 410.290.105

Benaming

(voluit) Monnikenheide

(verkort) : MH

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Monnikendreef 3 - 2980 Zoersel

Onderwerp akte : Statutenwijziging:

Uittreksel uit de notulen van de jaarlijkse Algemene Vergadering van vzw Monnikenheide die doorging op woensdag 27 april 2011:

De Algemene Vergadering besluit om artikel 15 van de statuten te wijzigen als volgt: "De Raad van Bestuur kan geldig vergaderen indien minstens één derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter of zijn plaatsvervanger; beslissend."

De volledige gecoördineerde statuten van de vereniging luiden vanaf heden als volgt:

HOOFDSTUK I : BENAMING, ZETEL, DOEL

Art. 1. Monnikenheide is de naam van de vereniging.

Art. 2. De zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, te 2980 Zoersel, Monnikendreef 3. Deze zetel kan naar gelijk welke andere plaats in België worden overgebracht mits de Algemene. Vergadering hiertoe beslist via een statutenwijziging die wordt gepubliceerd in het Belgisch, Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel financiële, materiële en deskundige hulp te verlenen bij de oprichting, beheer en functionering, onder welk vorm ook, van instellingen en organismen die tot doel hebben, gehandicaptenzorg te verlenen. Tot verwezenlijking van dit doel mag de vereniging alle nodige of: nuttige verrichtingen plegen en kan zij roerende en onroerende goederen verwerven. Zij kan'. samenwerken met andere instellingen die dezelfde of analoge doelstellingen nastreven.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht als vereniging zonder winstoogmerk voor onbepaalde duur.

Art. S.De werkingsmodaliteiten van de vereniging kunnen door een huishoudelijk reglement worden. bepaald.

HOOFDSTUK Il : LEDEN

Art. 6. Zijn leden, de ondergetekende stichters en allen die later zijn bijgetreden en aangenomen werden., Het aantal is niet beperkt, maar mag niet minder dan zes bedragen.

Art. 7. De Raad van Bestuur is gemachtigd nieuwe leden voor te stellen. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid voorgestelde nieuwe leden aan te nemen.

Art. 8. De leden kunnen te allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de voorzitter van de Raad Van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene. Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9. Geen enkel lid, ontslagnemend lid of uitgesloten lid kan aanspraak maken op het maatschappelijk bezit, zoals bepaald in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

HOOFDSTUK III : BESTUUR

Art. 10. De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar. De mandaten zijn hemieuwbaar. De Raad van Bestuur bestaat minstens uit vijf bestuurders en heeft minstens één lid minder dan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur staat in voor het bestuur van de vereniging.

Art. 11. Valt het mandaat van een bestuurder open, dan heeft de Algemene Vergadering de keuze om ofwel een vervangende bestuurder te benoemen die de periode van vier jaar vol maakt, ofwel de overblijvende bestuurders de Raad van Bestuur te laten uitmaken met dezelfde bevoegdheid als een voltallige Raad van Bestuur. Op het einde van het vierde jaar neemt het ambt van elke Bestuurder een einde. Indien een bestuurder de leeftijd van 71 jaar bereikt, neemt zijn mandaat automatisch een einde.

Art. 12. De Bestuurders kunnen te allen tijde hun mandaat neerleggen door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de voorzitter van de Raad Van Bestuur. De uitsluiting van een Bestuurder kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 13. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een Voorzitter, een Secretaris, een Schatbewaarder en een Gedelegeerd Bestuurder. Deze laatste drie functies kunnen door twee personen waargenomen worden.

Art. 14. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op schriftelijk verzoek van minstens twee Bestuurders. De Bestuurders worden voor de vergadering opgeroepen per gewone brief of elektronisch bericht, ten minste acht dagen voor de vastgestelde datum.

Art. 15. De Raad van Bestuur kan geldig vergaderen indien minstens één derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend

Art. 16. Jaarlijks voor 1 juni legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 17. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor.

Art. 18. De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide macht om de belangen van de vereniging te behartigen. Wat niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden behoort tot zijn bevoegdheid.

Art. 19_ De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, een aantal bevoegdheden overdragen aan een Gedelegeerd Bestuurder en/of een directiecomité.

Art. 20. Voor bestuursdaden is de vereniging verbonden tegenover derden wanneer akten en stukken de handtekening dragen van twee Bestuurders, waarvan één de Voorzitter, Gedelegeerd Bestuurder, Secretaris of Schatbewaarder is.

Art. 21. Bestuurders zijn nooit persoonlijk gebonden door verbintenissen van de vereniging

HOOFDSTUK IV : ALGEMENE VERGADERING

Art. 22. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid, voorzien in de wet en meer bepaald : til wijziging van de statuten;

Q' benoemen en afzetten van de Bestuurders;

Q' de benoeming en afzetting van de Commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging; de kwijting aan de Bestuurders en Commissarissen;

Q' goedkeuring der begrotingen en rekening;

Q' de ontbinding van de vereniging;

Q' de uitsluiting van leden;

Q' de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; ILI alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

MDQ 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 23. De leden van de vereniging vergaderen minstens jaarlijks .in Algemene Vergadering in de maatschappelijke zetel of op een andere plaats door de Raad van Bestuur aangeduid. Deze laatste kan een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen. Hij is verplicht dit te doen als één derde van de leden dit vraagt.

Art. 24. Al de leden worden voor de Algemene Vergadering opgeroepen bij gewone brief, namens de Raad , van Bestuur verzonden ten minste acht dagen voor de vastgestelde datum. De dagorde moet bij de oproeping gevoegd zijn. Behoudens voor de punten voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de Algemene Vergadering, met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, beslissingen nemen.

Art. 25. Wanneer de wet van 27 juni 1921 (artikelen 8, 12 en 20) er niet anders over beslist, is de Algemene Vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde leden is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Wanneer de beslissingen betrekking hebben op personen, gebeurt de stemming geheim. Dit is ook het geval, wanneer een lid om de geheime stemming verzoekt.

Art. 26. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in een bijzonder register ingeschreven, waarvan de leden steeds kennis mogen nemen. De processen-verbaal worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. Wanneer de wet van 27 juni 1921 het vereist worden beslissingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK V : REKENINGEN, BEGROTING

Art. 27. Het maatschappelijk jaar loop van 1 januari tot 31 december. Ieder jaar worden op 31 december de rekeningen afgesloten. Het batig saldo komt toe aan de vereniging en wordt in de maatschappelijke reserve gestort. De rekeningen van het voorbije dienstjaar en de begroting voor het komende : dienstjaar worden jaarlijks gecontroleerd door de commissaris. De rapporteringdocumenten van deze controle worden door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

HOOFDSTUK VI : ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 28. In geval van ontbinding of vereffening zal de Algemene Vergadering, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het batig saldo bepalen. De bestemming moet een vereniging zijn waarvan de activiteiten passen binnen de doelstelling van de vereniging in ontbinding.

Jan Roels Wivina Demeester  De Meyer

Voorzitter Gedelegeerd Bestuurderst

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/08/2015
ÿþ4

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

0 6 AUfi, 2015

afde;twnrpen



Ondernemingsnr : 410.290.105

Benaming

(voluit) : Monnikenheide

(verkort) : MH

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Zoersel, Monnikendreef 3

Onderwerp akte : Naams- en statutenwijziging

HOOFDSTUK I :BENAMING, ZE t EL, DOEL

Art. 1. Monnikenlab is de naam van de vereniging. (21/05/2015)

Art. 2. De zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, te 2980 Zoersel, Monnikendreef 3. Deze zetel kan naar gelijk welke andere plaats in België worden overgebracht mits de Algemene Vergadering hiertoe beslist via een statutenwijziging die wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

[Wetenschappelijk onderzoek te verrichten, gericht op nieuwe ontwikkelingen in de brede zorgsector, gekaderd binnen de sociaal-economische en maatschappelijke context;

flÀdvies en diensten te verlenen aan organisaties in de brede zorgsector;

DFinanciële, materiële en deskundige hulp te verlenen bij de oprichting, beheer, en functionering, van instellingen en organismen die tot doel hebben zorg enfof ondersteuning te verlenen aan personen met een beperking.

Tot verwezenlijking hiervan mag de vereniging alle nodige of nuttige verrichtingen plegen en kan zij roerende en onroerende goederen verwerven. Zij kan samenwerken met andere organisaties die dezelfde of analoge doelstellingen nastreven.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht als vereniging zonder winstoogmerk voor onbepaalde duur.

Art. 5. De werkingsmodaliteiten van de vereniging kunnen door een huishoudelijk reglement worden bepaald.

HOOFDSTUK li : LEDEN

Art. 6. Zijn leden, de ondergetekende stichters en allen die later zijn bijgetreden en aangenomen werden. Het aantal is niet beperkt, maar mag niet minder dan zes bedragen.

Art. 7. De Raad van Bestuur is gemachtigd nieuwe leden voor te stellen. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid voorgestelde nieuwe leden aan te nemen.

Art. 8. De leden kunnen te allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de voorzitter van de Raad Van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art, 9, Geen enkel lid, ontslagnemend lid of uitgesloten lid kan aanspraak maken op het maatschappelijk bezit, zoals bepaald in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

HOOFDSTUK Ill BESTUUR

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

~ A ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art, 10. De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar. De mandaten zijn hernieuwbaar. De Raad van Bestuur bestaat minstens uit vijf bestuurders en heeft minstens één lid minder dan de Algemene Vergadering., De Raad van Bestuur staat in vaar het bestuur van de vereniging.

Art. 11. Valt het mandaat van een bestuurder open, dan heeft de Algemene Vergadering de keuze om ofwel een vervangende bestuurder te benoemen die de periode van vier jaar vol maakt, ofwel de overblijvende bestuurders de Raad van Bestuur te laten uitmaken met dezelfde bevoegdheid ais een voltallige Raad van Bestuur.

Art, 12. De Bestuurders kunnen te allen tijde hun mandaat neerleggen door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de voorzitter van de Raad Van Bestuur. De uitsluiting van een Bestuurder kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 13, De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een Voorzitter, een Secretaris, een Schatbewaarder en een Gedelegeerd Bestuurder. Deze laatste drie functies kunnen door twee personen waargenomen worden,

Art. 14. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op schriftelijk verzoek van minstens twee Bestuurders. De Bestuurders worden voor de vergadering opgeroepen per gewone brief of elektronisch bericht, ten minste acht dagen voor de vastgestelde datum,

Art. 15. De Raad van Bestuur kan geldig vergaderen indien minstens één derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend

Art. 16. Jaarlijks voor 1 juni legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 17. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor.

Art. 18. De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide macht om de belangen van de vereniging te behartigen. Wat niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden behoort tot zijn bevoegdheid.

Art. 19. De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, een aantat bevoegdheden overdragen aan een Gedelegeerd Bestuurder en/of een directiecomité.

Art. 20. Voor bestuursdaden is de vereniging verbonden tegenover derden wanneer akten en stukken de handtekening dragen van twee Bestuurders, waarvan één de Voorzitter, Gedelegeerd Bestuurder, Secretaris of Schatbewaarder is.

Art, 21. Bestuurders zijn nooit persoonlijk gebonden door verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK 1V : ALGEMENE VERGADERING

Art. 22. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid, voorzien in de wet en meer bepaald : Owijziging van de statuten;

Q'benoemen en afzetten van de Bestuurders;

ode benoeming en afzetting van de Commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging; de kwijting aan

de Bestuurders en Commissarissen;

Q'goedkeuring der begrotingen en rekening;

Ode ontbinding van de vereniging;

Ode uitsluiting van leden;

Ode omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

Dalle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 23. De leden van de vereniging vergaderen minstens jaarlijks in Algemene Vergadering in de maatschappelijke zetel of op een andere plaats door de Raad van Bestuur aangeduid. Deze laatste kan een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen. Hij is verplicht dit te doen als één derde van de leden dit vraagt.

MOD2.2

Luik B -Vervolg

Algemene Vergadering, met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, beslissingen nemen.

Art. 25. Wanneer de wet van 27 juni 1921 (artikelen 8,12 en 20) er niet anders over beslist, is de Algemene Vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde leden is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Wanneer de beslissingen betrekking hebben op personen, gebeurt de stemming geheim, Dit is ook het geval, wanneer een lid om de geheime stemming verzoekt.

Art. 26. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in een bijzonder register ingeschreven, waarvan de leden steeds kennis mogen nemen. De processen-verbaal worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend, Wanneer de wet van 27 juni 1921 het vereist worden beslissingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK V : REKENINGEN, BEGROTING

Art, 27, Het maatschappelijk jaar loop van 1 januari tot 31 december. Ieder jaar worden op 31 december de rekeningen afgesloten. Het batig saldo komt toe aan de vereniging en wordt in de maatschappelijke reserve gestort. De rekeningen van het voorbije dienstjaar en de begroting voor het komende dienstjaar worden jaarlijks gecontroleerd door de commissaris. De rapporteringdocumenten van deze controle worden door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

HOOFDSTUK VI : ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 28. In geval van ontbinding of vereffening zal de Algemene Vergadering, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het batig saldo bepalen. De bestemming moet een vereniging zijn waarvan de activiteiten passen binnen de doelstelling van de vereniging in ontbinding.

Jan Roels Wivina Demeester  De Meyer Gedelegeerd Bestuurder

Voorzitter

u

(2) benoemingen en ontslagen

De Algemene Vergadering besluit Wivina Demeester  De Meyer, ° 13/12/1943, Monnikendreef 5 te 2980 Zoersel, te herbenoemen als Gedelegeerd Bestuurder voor een mandaat van 4 jaar, tot de Jaarlijkse Algemene Vergadering die gehouden wordt in 2019.

Jan Roels Wivina Demeester De Meyer

Voorzitter Gedelegeerd Bestuurder

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

s

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MONNIKENHEIDE, AFGEKORT : MH

Adresse
MONNIKENDREEF 3 2980 ZOERSEL

Code postal : 2980
Localité : ZOERSEL
Commune : ZOERSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande