MONSIEUR GUSTAVE

Association sans but lucratif


Dénomination : MONSIEUR GUSTAVE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.817.121

Publication

10/06/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 1.

De vzw draagt de naam:  Monsieur Gustave

Art 2.

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd te Onafhankelijkheidslaan 20/6, 2020 Antwerpen, gerechtelijk

arrondissement Antwerpen, Afdeling Antwerpen.

Deze kan worden overgebracht naar een andere plaats binnen de stad of gemeente ingevolge de beslissing van

de raad van bestuur, mits publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Art 3.

§ 1. De vzw heeft tot doel het welzijn van zowel mens als dier in situaties waar beiden samenleven, kennis geven van samen te willen leven of interesse uiten in het gedrag van huisdieren, te bewaken en waar mogelijk te verbeteren. Dit kan gebeuren door de persoon achter het dier te begeleiden met speciale aandacht voor haar of zijn talenten maar ook eventuele valkuilen. In dat opzicht is het voor de vzw uiterst belangrijk dat er voldoende kennis is om een gezonde wisselwerking tussen gedachten, gedrag en gevoelens van de persoon achter het dier trachten te bekomen. De vzw heeft tot doel zich te profileren als een kenniscentrum op vlak van gedrag van huisdieren. Deze kennis wil de vzw inschakelen om huisdieren, al dan niet met een eigenaar te helpen om een aangenamer leven te leiden. Samenwerking met andere specialisten of centra zijn daardoor niet uitgesloten. Monsieur Gustave streeft een gezonde balans na tussen mens en dier door op volgende punten te werken;

zijn overeengekomen tijdens de Algemene Vergadering van 06/01/2015, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de Verenigingen Zonder Winstoogmerk, de Internationale Verenigingen Zonder Winstoogmerk en de Stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 juni 2003, de Vereniging Zonder Winstoogmerk  Monsieur Gustave op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel 1  Benaming, zetel, doel en duur

Statuten van Monsieur Gustave

STATUTEN

De ondergetekenden:

1. Verswijver Sonja, Heide 3, 2235 Westmeerbeek, geboren op 2 januari 1961 te Merksem

2. Postelmans Jessica, Onafhankelijkheidslaan 20/6, 2020 Antwerpen, geboren op 8 april 1986 te Wilrijk

3. Coppens Gerry, Heide 3, 2235 Westmeerbeek, geboren op 24 mei 1967 te Deurne

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Monsieur Gustave

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Onafhankelijkheidslaan 20 6

*15309526*

Luik B

2020

België

0631817121

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

07-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

§ 2. De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het artikel 3 en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden. Zij behoudt zich tevens het recht van eventuele lonen en honoraria uit te betalen.

Zij mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken op gelijk welke toegelaten wijze en volgens de modaliteiten die haar het best voorkomen zoals acties op het gebied van de rechtstreekse zorg voor het dier of de persoon achter het dier, door workshops, studiedagen of opleidingen te volgen op zowel gedrag van dieren als van mensen, door voordrachten te geven en psychologische hulp te verlenen.

Voorgaande opsomming is niet beperkend.

preventie, socio- en psychologie en ethiek. Voorgaande opsomming is niet limitatief.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 4.

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art 5.

De vereniging is samengesteld uit oprichtende werkende leden en toetredende werkende en niet-werkende leden. De vereniging heeft de mogelijkheid leden te benoemen tot beschermd lid of erelid. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Art 6.

§ 1. Oprichtende werkende leden:

a. Deze die bij deze akte verschijnen.

b. Deze die door twee oprichtende leden voorgesteld worden, en als werkende leden aanvaard worden bij beslissing van de raad van bestuur, met eenparigheid van stemmen. Enkel de oprichtende leden hebben stemrecht tijdens de algemene vergadering.

Art 7.

De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 200,00 EURO. Het verschuldigde bedrag kan verschillend zijn tussen werkende en niet werkende leden, ereleden en beschermde leden. Dit maximumbedrag kan verhoogd worden mits er een stijging is in de index van de consumptieprijzen.

Titel 2  Deelgenoten, leden, aanneming, ontslag en verplichtingen

§ 2. Toetredende leden:

a. Dit zijn de gewone leden, hun aantal is onbeperkt.

b. Zij kunnen hun aanvraag als niet-werkend lid schriftelijk, per brief of e-mail, kenbaar maken aan de persoon belast met het dagelijks bestuur ofwel door vermelding van naam, adres en handtekening in een speciaal daartoe bestemd register.

c. De raad van bestuur beslist over de toelatingsvoorwaarden van de toetredende leden. De aanvaarding is toevertrouwd aan de persoon die belast is met het dagelijks bestuur.

d. Zij kunnen geraadpleegd worden over aan te wenden middelen ter verwezenlijking van het vooropgestelde doel. Zij kunnen uitgenodigd worden hiertoe hun effectieve medewerking te verlenen.

e. Ze bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend.

f. Toetredende leden kunnen aangesteld worden als werkend lid als deze worden voorgedragen door twee oprichtende leden en aanvaard met eenparigheid van stemmen. Enkel de oprichtende leden hebben stemrecht.

Art 8.

Ieder werkend of niet-werkend lid wiens gedrag of werking van aard is de vereniging te schaden, dient te worden uitgesloten. De wijze van uitsluiting kan vermeld worden in een eventueel huishoudelijk reglement, doch valt onder de bevoegdheid van de algemene vergadering.

Art 9.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art 10.

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Art 11.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van

verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 12

Het ontslag wordt definitief één maand na de bekendmaking op de raad van bestuur.

Art. 13

Ontslag dat gegeven wordt door de vzw, gaat in op de dag zelf waarop het ontslag betekend wordt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 14.

Bij uittreden van de leden, wordt toepassing gemaakt van art 12 van de wet van 27 juni 1921. De ontslaggevende, uitgesloten of om andere reden uittredende leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de jaarlijkse bijdragen, gestort door hen of door hun rechtvoorgangers, niet terugeisen. Nochtans zal geregistreerde persoonlijke inbreng van werkende leden, teruggegeven worden.

Art. 15

De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

Art 16.

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921. Ze komt minstens eenmaal per jaar bijeen bij een eenvoudige schriftelijke uitnodiging per brief of e-mail met vermelding van de agenda ten minste 8 dagen voor de vergadering.

Art 17.

De algemene vergadering is bevoegd voor:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage;

6. de goedkeuring van de begroting en de rekening;

7. de ontbinding van de vereniging;

8. de uitsluiting van een lid;

9. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art 18.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur; bij zijn afwezigheid door de secretaris. Indien de secretaris eveneens afwezig is, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 19.

Ieder lid heeft recht de vergadering bij te wonen, of zich te laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een volmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen. Beslissingen worden echter genomen door de werkende leden bij eenparigheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Titel 3  Algemene vergadering

Art 20.

Uittreksels en afschriften van de notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur. Het verslag hiervan wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Art 21. Ieder jaar worden de rekeningen van het voorgaand boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt door de penningmeester. Het boekjaar loopt samen met het kalenderjaar. Rekening en begroting worden tot goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, in de maand maart van het volgend boekjaar.

Art 22. Bij de ontbinding van de vereniging wordt het netto-vermogen, na voldoening van de schulden, en na de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

teruggave van de persoonlijke inbreng, overgedragen aan een vereniging gekozen door de algemene vergadering.

Titel 4  Raad van bestuur

Art 23.

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, bestaande uit ten minste drie leden, de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, benoemd door de algemene vergadering, waaraan bestuurders kunnen worden toegevoegd. De leden van de raad van bestuur worden gekozen voor een termijn van drie jaar en worden benoemd door de algemene vergadering die hun mandaat ook hernieuwt of herroept, dit alles bij eenparigheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 24.

Een bestuurder die aangesteld wordt in vervanging van een overleden, ontslagnemend of uitgesloten lid van de raad van bestuur is slechts aangesteld voor een tijdsruimte gedurende dewelke het lid dat hij vervangt, nog te zetelen heeft.

Art 25.

Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Art 26.

De beraadslagingen en beslissingen van de raad van bestuur worden in een register opgetekend. Voorzitter en secretaris tekenen de verslagen of uittreksels ervan, die door de werkende of niet-werkende leden worden aangevraagd.

Art 27.

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor alles wat het bestuur en de leiding

van de vereniging aangaat.

Art 28.

§ 1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij alle gerechtelijke en buitenrechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het wel dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur of beschikkingen, van het lenen of het ontlenen; van het huren of verhuren, voor om het even welke termijn; van alle handels-, bank- en postverrichtingen. Hij kan alle betalingen doen en ontvangen; kwitanties intrekken of verlenen; alle bewaargevingen doen of ontvangen; alle contracten aannemen of sluiten; alle legaten en giften, subsidies, zowel private als publieke, ontvangen en aanvaarden; alle subrogaties en borgstellingen toestaan of aanvaarden.

Art 29.

De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, genaamd de algemeen directeur, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van derden, vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de algemeen directeur. De raad bepaalt zijn andere bevoegdheden en eventueel zijn bezoldiging. De opdracht van de algemeen directeur eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De algemeen directeur kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

§ 3. Alle huishoudelijke reglementen zijn aan de goedkeuring van de raad onderworpen. Hij kan aan deze alle wijzigingen aanbrengen die hij nodig of nuttig acht.

§ 4. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door deze statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden door de raad van bestuur uitgeoefend.

§ 2. De beheerraad benoemt en ontslaat alle leden van het personeel, bepaalt hun werkzaamheden en stelt hun bezoldigingen vast.

Art 30.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

Art 31.

De raad zal letten op de vervulling van al de formaliteiten van Openbaarmaking door de wet van 27 juni 1921.

Art 32.

§ 1.De raad van bestuur vergadert minstens 1 maal per jaar.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt per brief of e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts vergaderen, wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 33

§ 1. Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang heeft dat strijdig is met een beslissing die behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur, moet hij dit melden aan de vergadering vooraleer deze een besluit neemt.

Art 33.

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, van toepassing.

Art 34.

Op de algemene vergadering van 06/01/2015 worden benoemd tot bestuurders:

Voorzitter: Sonja Verswijver

Secretaris: Jessica Postelmans

Penningmeester: Gerry Coppens

Art 35.

Het dagelijks bestuur van de vereniging zal worden uitgevoerd door Jessica Postelmans in hoedanigheid als

gedelegeerd bestuurder, algemeen directeur.

§ 4. Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel 5 - Diverse Bepalingen

Titel 6  Verkiezing raad van bestuur

§ 2. De bestuurder in kwestie verwijdert zich van de vergadering en onthoudt zich van beraadslaging en stemming aangaande de aangelegenheid met tegenstrijdig belang.

Gedaan te Westmeerkbeek , 06/01/2015, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

Gedelegeerd bestuurder, algemeen directeur Jessica Postelmans

Coordonnées
MONSIEUR GUSTAVE

Adresse
ONAFHANKELIJKHEIDSLAAN 20, BUS 6 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande