MONUMENTALE KERKEN ANTWERPEN, AFGEKORT : M K A

Association sans but lucratif


Dénomination : MONUMENTALE KERKEN ANTWERPEN, AFGEKORT : M K A
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 873.882.007

Publication

11/12/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vo. beho IiMumuiuMIlltil1111m

aan

Belg Staat

Ondernemingsnr : 0873.882.007

Benaming

(voluit) : Monumentale Kerken Antwerpen

(verkort) : M.K.A.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 2000 Antwerpen, Groenplaats 21

Onderwerp akte : RECHTZETTING - BENOEMING

ER BLIJKT UIT een akte verleden voor notaris Luc Van Pelt te Antwerpen op 22 mei 2012 dat de buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Monumentale Kerken Antwerpen, met zetel te 2000 Antwerpen, Groenplaats 21, volgende besluiten heeft genomen, in tegenstelling tot wat gemeld is in het uittreksel bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 16 juli 2012:

5) Benoeming van bestuurders:

De effectieve leden, in buitengewone algemene vergadering verenigd, beslissen, met éénparigheid van

stemmen en bij ontstentenis aan formele kandidatuursteuingen, als bestuurder aan te stellen voor een duur van

zes (6) jaar.

- de Heer Guido De Munck, voornoemd voor de parochie van Sint-Andries te Antwerpen;

- de Heer Christian Devos, wonende te Edegem, Florent Geversstraat 46 als bestuurslid, belast met de

coördinatie tussen de vereniging en de burgerlijke autoriteiten op het vlak van de publiekswerking

- de Heer Rudi Mannaerts, voornoemd als bestuurslid, belast met de coördinatie tussen de vereniging en de

burgerlijke autoriteiten op het vlak van de publiekswerking

- de Heer Luc Vanerum, voornoemd voor de parochie van de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw te

Antwerpen;

- de Heer Marnix Van Herzeele, voornoemd voor de parochie van Sint-Carolus Borromeus te Antwerpen;

- de Heer Jan Vervoort, voornoemd voor de parochie van Sint-Jacob te Antwerpen;

- de Heer Walter Vrinssen, voornoemd voor de parochie van Sint-Paulus te Antwerpen.

Bijgevolg zal het mandaat van voormelde bestuurders, ophouden na de jaarlijkse vergadering, die zal

gehouden worden in het jaar tweeduizend en achttien.

De bestuurders worden bekleed met de machten voorzien in artikel 21 en volgende van de statuten.

ieder der voormelde bestuurders verklaart zijn mandaat te aanvaarden, dit ten kosteloze titel en bevestigt

daarbij niet getroffen te zijn door enige maatregel of beschikking, die zich tegen hun aanstelling als bestuurder

verzet.

--- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL ---

(getekend) Luc Van Pelt, geassocieerde notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift van de akte statutenwijziging,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1~ ±3~ %~f i.i

REG i bAI R KOOPHANDEL

3 0 NOV. 2012

ANT{~lj~~PEN

16/07/2012
ÿþMOD 2.2

,`tea f In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voc behoi

aan

Belg Staat

Raul-1 i aii< KOOPHANDEL

0 5 -07- 2012

ANr~rWigHP~

flllII ii~iwi~ii ui~iuiRiu

*1212529fi*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0873.882.007

Benaming

(voluit) : Monumentale Kerken Antwerpen

(verkort) : M.K.A.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 2000 Antwerpen, Groenplaats 21

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

ER BLIJKT UIT een akte verleden voor notaris Luc Van Pelt te Antwerpen op 22 mei 2012 dat de buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Monumentale Kerken Antwerpen, met zetel te 2000 Antwerpen, Groenplaats 21, volgende besluiten heeft genomen:

welke zullen luiden als volgt.

TITEL I - BENAMING - ZETEL

Artikel 1. De naam van de vereniging luidt: "MONUMENTALE KERKEN ANTWERPEN ".

In haar betrekkingen met derden, mag zij ook gebruik maken van de afkorting "M.K.A.".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd van de vermelding "vereniging zonder winstoogmerk", of in 't kort "vzw", het adres van de zetel van de vereniging en de vermelding erechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door het ondememingsnummer van de vereniging.

Artikel 2. De zetel is gevestigd te Antwerpen, Groenplaats 21,

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

Iedere verandering van zetel, door de algemene vergadering beslist, moet op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, waaronder de vereniging ressorteert op de door de wet voorziene wijze worden neergelegd en bekend gemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL II - DOEL - DUUR

Artikel 3, De vereniging heeft tot doel de samenwerking tussen de vijf Antwerpse Monumentale Kerken, met name de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Andrieskerk, de Sint-Carolus Borromeuskerk, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Pauluskerk, teneinde de gezamenlijke ontsluiting van hun cultureel erfgoed op een serene en publieksvriendelijke wijze te beogen.

Teneinde dit te bereiken stelt zij zich ondermeer het volgende tot doel:

- de restauratie, het onderhoud en de uitstraling van de vijf voormelde Antwerpse Monumentale Kerken daadwerkelijk te promoten en te ondersteunen;

- door het onderhouden van onderlinge contacten, bijdragen tot een groeiende culturele bewustwording van haar leden en in ruimere zin van iedereen, die zich met het cultureel leven in Antwerpen en de vijf voormelde Monumentale Kerken op één of andere wijze bijzonder verbonden voelt;

- door het organiseren en ondersteunen van initiatieven, het cultureel [even bevorderen in en rond Antwerpen, haar vijf Monumentale Kerken, dit met eerbiediging van de specifieke eigenheid van de kerkgebouwen en wat ertoe behoort en/of ermee verbonden is;

- het bewerken van een groter besef en inzet voor cultuur en kunst in onze samenleving, ook als band tussen mensen en culturen, gezien de rol die de vijf Monumentale Kerken van Antwerpen in het verleden, heden en in de toekomst in deze optiek hebben vervuld en verder zullen waarnemen;

- in algemene zin bijdragen, zowel in het binnen- als in het buitenland, tot de verdere uitstraling van het Vlaams cultuurpatrimonium en van dit van Antwerpen, haar vijf Monumentale Kerken van Antwerpen in het bijzonder.

Zij kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel, dit helpen te verwezenlijken of bevorderen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

In deze zin kan zij, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het' verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Man 2,2

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden bij be-islissing van de algemene vergadering of door een beslissing van de bevoegde rechter.

TITEL III - LEDEN

Afdeling I - Toelating

Artikel 5. Naast de toegetreden leden is de vereniging samengesteld uit effectieve leden afgevaardigd door de vijf Antwerpse Monumentale Kerken, met name de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Andrieskerk, de Sint-Carolus Borromeuskerk, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Pauluskerk, en eventueel andere met eenparig akkoord aangenomen Kerken,

Per Monumentale Kerk, en eventueel andere met eenparig akkoord aangenomen Kerken, zullen er steeds een gelijk aantal, doch ten minste drie (3) effectieve leden zijn, waaronder in ieder geval: 1) de pastoor of parochiaal verantwoordelijke; 2) de voorzitter van de Kerkfabriek of het door hem schriftelijk aangeduid lid van de Kerkfabriek en 3) een deskundige in verband met de publiekswerking aangeduid door de voorzitter van de betrokken Kerkfabriek.

Het aantal toegetreden leden is niet beperkt.

De toegetreden leden kunnen, afhankelijk van de bijzondere band die zij hebben met de vereniging, onder vooraf vastgestelde en desgevallend in een reglement van inwendige orde op te nemen voorwaarden, verder onderscheiden worden in gewone leden, sympathiserende leden, steunende leden, beschermende leden en ereleden,

Enkel natuurlijke personen, met uitsluiting van alle rechtspersonen, kunnen als effectief lid deel uitmaken van de vereniging. Deze beperking geldt niet voor andere categorieën van leden.

Ieder effectief lid dat werd aanvaard omwille van een bijzondere hoedanigheid in enige vereniging, instelling of instantie, aangeduid in het benoemingsbesluit, zal bij het beëindigen, hetzij van zijn/haar mandaat, hetzij van deze hoedanigheid, als effectief lid van rechtswege vervangen worden door degene die hem/haar in deze hoedanigheid heeft opgevolgd.

Ingeval deze laatste echter op zijn beurt geen effectief lid kan of wil zijn van de onderhavige vereniging, of ingeval van ontstentenis aan een persoon die deze hoedanigheid vervult, dan zal door de betrokken vereniging, instelling of instantie, hetzij bij ontstentenis van deze laatsten, door de overige effectieve leden van de betrokken (Monumentale) Kerk een andere persoon kunnen aangeduid worden, die alsdan zijn plaats zal innemen.

Alle, zowel de effectieve leden als de toegetreden leden aanvaarden door hun aansluiting onvoorwaardelijk de statuten alsook de reglementen van de vereniging en de besluiten van haar organen daadwerkelijk na te leven en uit te voeren en verbinden zich ertoe de belangen van de vereniging niet te schaden.

Alleen de effectieve leden nemen actief deel aan de verwezenlijking van het doel van de vereniging. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt derhalve uitsluitend aan hen toe.

Toegetreden leden genieten slechts dezelfde rechten als de effectieve leden van de vereniging, voor zover niet anders is bepaald in de statuten en de reglementen van de vereniging. Zij nemen enkel deel aan de verwezenlijking van het doel, onder de voorwaarden bepaald door onderhavige statuten en de daartoe door de vereniging genomen besluiten.

Artikel 6. De effectieve leden van de vereniging zijn:

(-) De oprichters van de vereniging, te weten de personen, verschenen in de oprichtingsakte, verleden voor notaris Stefan Van Tricht te Schoten, vervangende zijn ambtgenoot, notaris Marnix van Herzeele te Antwerpen op twaalf april tweeduizend en vijf (12/04/2005), handelende als aldaar vermeld, met name:

1) de Heer Luc Jozef Gerard De Maere, in zijn hoedanigheid van pastoor van de Parochie van Sint-Jacob te Antwerpen;

2) de Heer Christian Alex Mario Leo Devos, in zijn hoedanigheid van deskundige voor de publiekswerking van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen;

3) de Heer Marcus Antonius Ludovicus Dierickx, in zijn hoedanigheid van pastoor van de Parochie van Sint-Carolus Borromeus te Antwerpen;

4) de Heer François Robert Alphonse Eggermont, in zijn hoedanigheid van afgevaardigde van de Kerkfabriek van Sint-Jacob te Antwerpen;

5) de Heer Marc Albert Monique Hesbain, in zijn hoedanigheid van deskundige voor de publiekswerking van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen;

6) de Heer Rudi François Jean Marie Mannaerts, in zijn hoedanigheid van pastoor van de Parochie van Sint-Andries te Antwerpen;

7) de Heer Guy Eugène Josephine Meyer, in zijn hoedanigheid van deskundige voor de publiekswerking van de Sint-Jacobskerk te Antwerpen;

8) de Heer Michel Joseph Thaïs Louis Robeyns, in zijn hoedanigheid van afgevaardigde van de Kerkfabriek van Sint-Andries te Antwerpen;

9) de Heer Paul Cornelis Joannes Maria Scheelen, in zijn hoedanigheid van pastoor van de Parochie van Sint-Paulus te Antwerpen;

10) de Heer Raymond Paul Théophile Sirjacobs, in zijn hoedanigheid van deskundige voor de publiekswerking van de Sint-Pauluskerk te Antwerpen;

11) de Heer Eduard Albert Eugenia Vandenbroucke, in zijn hoedanigheid van deskundige voor de publiekswerking van de Sint-Andrieskerk te Antwerpen;

12) Mevrouw Edith Martha Charles Van de Wouwer, in haar hoedanigheid van afgevaardigde van de Kerkfabriek van Sint-Paulus te Antwerpen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

13) de Heer Marnix Lodewijk Leopold Van Herzeele, in zijn hoedanigheid van afgevaardigde van de Kerkfabriek van Sint-Carolus Borromeus te Antwerpen;

14) de Heer Paul Alfons Marie Van Remoortere, in zijn hoedanigheid van afgevaardigde van de Kathedrale Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouw te Antwerpen;

15) de Heer Wilfried Jozef Maria Verhaert, in zijn hoedanigheid van pastoor van de Parochie van de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw te Antwerpen.

(-) De volgende personen, in opvolging van de hiervoor vernielde oprichters aangesteld uit hoofde van de respectievelijk door hen uitgeoefende en hierna vermelde hoedanigheden en/of mandaten, te weten:

- een lid - bij voorkeur de Voorzitter - van de Kerkfabriek van de Parochie van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Kerkfabriek van de Parochie van de Sint-Andrieskerk, de Kerkfabriek van de Parochie van de Sint-Carolus Borromeuskerk; de Kerkfabriek van de Parochie van de Sint-Jacobskerk én de Kerkfabriek van de Parochie van de Sint-Pauluskerk, en eventueel andere met eenparig akkoord aangenomen Kerken;

- de pastoor of parochiaal verantwoordelijke van de Parochie van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, van de Parochie van de Sint-Andrieskerk, van de Parochie van de Sint-Carolus Borromeuskerk; van de Parochie van de Sint-Jacobskerk én van de Parochie van de Sint-Pauluskerk, en eventueel andere met eenparig akkoord aangenomen Kerken;

- een deskundige voor de publiekswerking van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, van de Sint-Andrieskerk; van de Sint-Carolus Borromeuskerk; van de Sint-Jacobskerk én van de Sint-Pauluskerk, en eventueel andere met eenparig akkoord aangenomen Kerken, daartoe aangesteld zoals hierboven aangeduid;

Ingeval van neerlegging of beëindiging door de hiervoor sub 2) vermelde personen van het door hen hierboven beklede mandaat, zal in hun vervanging worden voorzien, zoals hiervoor bepaald in artikel vijf (5) der statuten.

Indien een natuurlijk persoon in zijn hoofde meer dan één hoedanigheid of mandaat vertegenwoordigt, dan dient de respectieve instelling of vereniging een andere vertegenwoordiger voor te dragen.

(-) Elke natuurlijke persoon, die de voorwaarden daartoe vervult en op voorstel van twee effectieve leden, ais effectief lid wordt aanvaard bij beslissing van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van drie/vierden der stemmen.

Artikel 7. De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur van éénieder die wenst toegetreden lid te worden tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst.

De raad van bestuur zat zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het reglement van inwendige orde.

Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht.

De niet toegelaten kandidaat kan zich slechts opnieuw voorstellen na verloop van één jaar, te rekenen vanaf de voormelde beslissing.

Toegetreden leden kunnen slechts dan als effectief lid van de vereniging deel uitmaken, mits zij voldoen aan de hierboven onder de artikelen vijf en zes gestelde voorwaarden.

De raad van bestuur kan, onder door hem vooraf te bepalen voorwaarden ook een bescherm- en/of adviescomité oprichten, waarvan ook toegetreden leden deel kunnen uitmaken.

Afdeling Il - Ontslag, uitsluiting, schorsing

Artikel 8. Elk lid, hoegenaamd ook, kan op ieder ogenblik uit de vereni-ging ontslag nemen. Het ont-islag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis gebracht worden.

Elk lid, hoegenaamd ook, dat binnen de maand na de hem bij brief daartoe gedane herinnering in gebreke blijft om zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen, wordt geacht ontslag te nemen.

Het lidmaatschap van een natuurlijk persoon neemt van rechtswege een einde ingeval van overlijden, failliet- of enige andere vorm van onbekwaamverklaring of bij plaatsing onder een of andere vorm van bewind.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering met een meerderheid van twee/de-irden van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken. Elke beslissing tot uitsluiting is soeverein en moet niet gemotiveerd worden.

De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering, overgaan tot schorsing van effectieve leden die de hun ingevolge de statuten opgelegde verplichtingen niet nakomen.

De schorsing zal per aangetekende brief aan het betrokken effectief lid worden meegedeeld. Zij kan maximaal twee maanden duren, binnen welke termijn, nadat het met uitsluiting bedreigde effectief lid voorafgaandelijk door de raad van bestuur werd gehoord, de algemene vergadering dient bijeen te komen om over de uitsluiting te beslissen.

Het proces-verbaal van zijn verklaringen wordt aan de algemene vergadering voorgelegd.

Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken effectief lid zijn lidmaatschapsrechten. Beslist de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het effectief lid en wordt deze geacht nooit plaats gehad te hebben.

De uitsluiting van een toegetreden lid kan evenwel worden uitgesproken door de raad van bestuur ingevolge een bij gewone meerderheid genomen beslissing. Zij houdt in ieder geval op ingeval van ontbinding, fusie, splitsing of faillietverklaring van het betrokken lid, dat een rechtspersoon is.

Artikel 9. Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid en zijn erfgenamen of rechthebbenden, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging.

Zij kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Zij kunnen staat, noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 10. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden op de door de wet voorziene wijze, waarvan een kopie wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Bovendien worden alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door de raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen de acht dagen, na van de beslissing in kennis te zijn gesteld. Elke wijziging in de samenstelling van de vereniging wordt bij middel van een bijgewerkte ledenlijst neergelegd op zelfde Griffie binnen de maand, te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

TITEL IV - BIJDRAGE

Artikel 11.De effectieve leden zijn niet verplicht een aansluitingsrecht of een bijdrage te betalen. Zij zetten zich actief in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Toegetreden leden, weze het gewone, steunende, sympathiserende, beschermende of ereleden, betalen een jaarlijkse bijdrage, bepaald door de raad van bestuur.

De vereniging kan tevens beschikken over vrijwillige bijdragen van leden en niet-leden, over schenkingen en in het algemeen, over andere inkomsten van welke aard ook, waarvan de aanwending zal geschieden op voorstel en onder toezicht van de raad van bestuur.

TITEL V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging, dit echter met uitsluiting van de toegetreden leden, die derhalve geen deel uitmaken van de algemene vergadering.

Haar besluiten verbinden evenzeer de toegetreden leden en de effectieve leden die afwezig zijn en degenen die niet stemmen of tegenstemmen.

Artikel 13. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging.

Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de onderhavige statuten. Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid;

1) de wijzigingen van de statuten;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3) het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval deze laatste wordt toegekend;

4) het verlenen van kwijting over het beheer van de bestuurders en de commissarissen;

5) de goedkeuring van de begrotingen, rekeningen en inventarissen;

6) de ontbinding van de vereniging;

7) de aanvaarding en/of de uitsluiting van leden;

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9) het benoemen der vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen;

10) het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage van de leden;

11) elke aangelegenheid die door de wet en/of onderhavige statuten aan haar is voorbehouden.

Artikel 14. De algemene vergadering wordt bijeenge-+roepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens één maal per jaar vóór éénendertig mei (31/05) worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen alsmede voor de goedkeuring van de begrotingen van het volgend jaar.

Op ieder ogenblik kan, door de raad van bestuur, een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen.

De vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen wanneer minstens een/vijfde van de leden van de algemene vergadering, vastgesteld zoals bepaald onder artikel tien (10) der statuten, dit vragen en wel binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad van bestuur.

Alle effectieve leden moeten op de algemene vergadering worden uitgenodigd,

Artikel 15. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, email of telefax ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen vóór de vergadering aan ieder lid van de algemene vergadering wordt gestuurd.

De agenda, vastgesteld door de raad van Bestuur, wordt vermeld in het oproepingsbericht, dat tevens plaats, dag en uur van de vergadering opgeeft. Behoudens andersluidende bepaling, in de oproeping vermeld, wordt de algemene vergadering gehouden op de zetel van de vereniging.

leder voorstel dat ondertekend is door eenvijfde van de effectieve leden van de alge-imene vergadering, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, neergelegde ledenregister, dient op de agenda te worden geplaatst, In voorkomend geval zal gehandeld worden overeenkomstig artikel veertien (14) der statuten.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, mits alle effectieve leden van de algemene vergadering aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn en deze hiermee op de vergadering instemmen bij beslissing, genomen bij gewone meerderheid.

Artikel 16. Ieder effectief lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen.

Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die zelf een effectief lid dient te zijn en houder van een geschreven volmacht.

Elk effectief lid kan slechts één enkel ander lid verte-igen-'woordigen.

Artikel 17. De algemene vergadering wordt voorgeze-eten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens ontstentenis of verhindering, door de oudste aanwezige bestuurder in dienstjaren en bij gelijkheid aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

dienstjaren, door deze onder hen, die het oudste is in leeftijd, dit behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Zij kan een bureau samenstellen bestaande uit de voorzitter, de secretaris en twee personen, leden van de algemene vergadering, die belast worden met het opnemen en tellen der stemmen.

Artikel 18. De algemene vergadering kan, zoals hierna uitvoerig aangegeven, slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig worden nageleefd.

Artikel 19.

1) In de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht: ieder effectief lid beschikt er over

één stem.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige en vertegenwoordigde stemmen

genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Eiij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de

doorslag.

elke stemming over personen is geheim.

2) De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van haar leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien twee/derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee/derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Een zelfde meerderheid is vereist voor de uitsluiting van een lid van de vereniging, doch zonder het vereiste aanwezigheidsquorum, dat vereist is voor een statutenwijziging,

Tot wijziging van het doel of tot ontbinding van de vereniging kan door de algemene vergadering slechts worden overgegaan met een meerderheid van vier/vijfden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

3) Bij omzetting in een vennootschap met sociaal doel zullen de aanwezigheidsvereisten, voorzien voor een statutenwijziging dienen nageleefd te worden en dient bovendien de beslissing genomen met een zelfde meerderheid, vereist voor de wijziging van het doel van de vereniging.

Artikel 20. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt in de vorm van een proces-verbaal, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal daartoe bestemd register.

Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er, zonder verplaatsing, inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden, die van een ernstig belang doen blijken, kunnen, op hun kosten, uittreksels vragen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL VI - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21, De vereniging wordt bestuurd door een raad gekozen door de algemene vergadering onder haar leden voor een termijn van ten hoogste zes (6) jaar en ten allen tijde door haar afzetbaar.

Elk van de vijf Antwerpse Monumentale Kerken, met name de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Andrieskerk, de Sint-Carolus Borromeuskerk, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Pauluskerk, en de eventueel andere met eenparig akkoord aangenomen Kerken, zullen steeds het recht hebben op een gelijk aantal bestuurders in de raad van bestuur.

Daarenboven kan de raad van bestuur worden uitgebreid met maximum twee (2) bestuursleden die belast worden met de coördinatie tussen de vereniging en de burgerlijke autoriteiten en dit ondermeer op het vlak van een degelijke publiekswerking.

Het aantal bestuurders moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de vereniging, die deel uitmaken van de algemene vergadering.

Indien bestuurders worden aangesteld voor een andere termijn, dan zal dit in het benoemingsbesluit uitdrukkelijk dienen vermeld te worden.

Slechts natuurlijke personen kunnen tot bestuurder worden verkozen.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Tenzij de algemene vergadering er anders over beslist en behoudens de terugbetaling van gemaakte kosten, wordt het ambt van bestuurder kosteloos uitgeoefend.

Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden, ontslag, ontzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn waarvoor dit mandaat gegeven is, door het verlies van hoedanigheid van lid van de algemene vergadering of door elke vorm van burgerlijke of andere wettelijke onbekwaamheid.

Evenwel, indien een effectief lid ingevolge zijn bijzondere hoedanigheid, zoals hoger in de statuten vermeld, eveneens een mandaat van bestuurder bekleedt, dan zal hij, bij het beëindigen van zijn bijzondere hoedanigheid, waardoor hij ais effectief lid van de vereniging deel uitmaakte, ontslagnemend zijn als bestuurder, waarbij hij/zij van rechtswege wordt opgevolgd en eveneens vervangen door degene die hem in deze hoedanigheid heeft opgevolgd en bij ontstentenis hiervan, door het jongste effectief lid in jaren van de

r

AADD 2.2

betrokken (Monumentale) Kerk, dit met inachtname van hetgeen hiervoor is vermeld in artikel 21, alinea 2 der statuten in verband met gelijkwaardige vertegenwoordiging van de betrokken (Monumentale) Kerken.

In voormelde gevallen en telkens, om welke andere reden ook, een bestuurder is weggevallen, dan zal daartoe door de algemene vergadering op haar eerstvolgende vergadering, worden overgegaan tot de aanduiding van deze nieuwe bestuurder, wiens mandaat zal ophouden bij het beëindigen van de duur van het mandaat van de bestuurder die hij heeft opgevolgd en dit met inachtname van hetgeen hiervoor is vermeld in artikel 21, alinea 2 der statuten.

Zittende bestuurders blijven in functie, zolang niet in hun vervanging is voorzien.

Elke benoeming, ontslag of herroeping moet worden bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 22. De kandidaturen voor benoeming tot nieuwe bestuurder worden schriftelijk en met redenen omkleed ingediend bij de raad van bestuur en dit minstens één maand voor de algemene vergadering, die moet voorzien in de benoeming van de nieuwe bestuurders.

De algemene vergadering, die over de benoeming van nieuwe bestuurders moet beslissen, kan, bij bijzonder besluit, genomen bij gewone meerderheid, ontslag verlenen van de voormelde formaliteiten, indien de toepassing van voormelde alinea tot gevolg heeft dat geen enkele formele kandidatuur werd ingediend.

Artikel 23. De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Het voorzitterschap zal telkens voor drie (3) jaar, behoudens eventuele verlenging beslist bij unaniem akkoord van de raad van bestuur, wisselend worden waargenomen door een afgevaardigde van één der vijf Antwerpse Monumentale Kerken, in een onderlinge overeen te komen volgorde en bij ontstentenis hiervan als volgt: de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Andrieskerk, de Sint-Carolus Borromeuskerk, de Sint-Jecobskerk en de Sint-Pauluskerk en de eventueel andere met eenparig akkoord aangenomen Kerken.

Deze drie voormelde functies dienen steeds door vertegenwoordigers van drie verschillende Monumentale Kerken te worden uitgeoefend.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders in dienstjaren en bij gelijkheid aan dienstjaren, door deze onder hen, die het oudste is in leeftijd, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 24. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris.

Behalve ingeval van dringende noodzaak, die in de notulen dient gerechtvaardigd en bekrachtigd door de raad van bestuur, wordt de oproeping voor deze bijeenkomsten gedaan bij gewone brief, e-mail of telefax, minstens acht dagen voor de vergadering.

De agenda van elke raad van bestuur wordt ten laatste op de zitting meegedeeld.

ingeval twee bestuurders hierom verzoeken, moet de vergadering gehouden worden binnen de twee weken na hun schriftelijk verzoek. Is de bijeenroeping niet tijdig gebeurd, dan zijn de bestuurders die de bijeenroeping vroegen, gerechtigd zelf de raad van bestuur samen te roepen.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen, waarbij niemand meer dan één volmacht kan dragen.

De bestuurders handelen als college, waarbij de raad slechts geldig kan beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste drie bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, de doorslag. Haar besluiten verbinden evenzeer de leden die afwezig waren en degenen die niet of tegen stemden. Elke stemming over personen is geheim.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt in de vorm van een proces-verbaal, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een bestuurder.

Artikel 25. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt haar in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Zij heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de ver-ieniging en is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of onderhavige statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden,

De raad van bestuur is daarbij tevens belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken.

De raad van bestuur kan, op de wijze zoals hierna vermeld, haar bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen bij eenvoudig besluit opgedragen aan één of meer personen, waarvan zij de machten precies afbakent en die, desgevallend gezamenlijk dienen op te treden.

Artikel 26. De Raad van Bestuur kan bij éénvoudig besluit, het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging met betrekking tot dit bestuur, opdragen, hetzij aan een bestuurder, alsdan afgevaardigde bestuurder genoemd, hetzij aan een directeur, al dan niet lid van de vereniging.

Zij kan ook bij éénvoudig besluit bijzondere gevolmachtigden van de vereniging aanstellen, die al dan niet lid van de vereniging zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

.

Mon 2.2

I. , ., 

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders ingeval van overdreven volmacht.

De machten en bevoegdheden van de boven genoemde perso(o)n(en) worden daarbij in alle gevallen precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de gebeurlijke salarissen, wedden, bezoldigingen of vergoedingen vaststelt alsook de duur van het mandaat, dat steeds en ten alle tijde en met onmiddellijke ingang door haar zal kunnen ingetrokken worden.

Artikel 27. Behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, zoals hiervoor aangegeven, is de vereniging ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en twee bestuurders of bij diens ontstentenis door de handtekening van drie bestuurders, die ten overstaan van derden geen staving van hun machten dienen te geven.

Artikel 28, De raad van bestuur treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van degene die hem, zoals hiervoor aangegeven, vervangt.

Artikel 29. Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid Is beperkt tot het vervullen van hun mandaat.

Artikel 30. Het al dan niet aanvaarden of verwerpen van vrijgevigheden, zoals giften en legaten, is een exclusieve bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De penningmeester, en bij diens afwezigheid, de voorzitter, is evenwel gemachtigd om samen met één bestuurder, aile nodige formaliteiten en administratieve verplichtingen te vervullen betrekkelijk de voorlopige of definitieve aanvaarding en/of verkrijging van vrijgevigheden die aan de vereniging werden gedaan.

TITEL VII - REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Artikel 31. De algemene vergadering kan, al dan niet op voorstel van de raad van bestuur een reglement van inwendige orde vastleggen,

Wijzigingen aan het reglement van inwendige orde kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering, die zal beslissen bij gewone meerderheid van de aanwezige of verte,genwoordigde effectieve leden,

Bij dit reglement van inwendige orde mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en kan in het algemeen aan de leden, hoegenaamd ook of hun rechtverkrijgenden, alles wat in het belang van de vereniging wordt geacht, opgelegd worden en kunnen alle maatschappelijke zaken geregeld worden.

TITEL VIII - BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 32. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december van hetzelfde jaar,

Artikel 33. Bij het einde van elk boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend jaar op overeenkomstig de wijze door de wet voorzien om ze vervolgens jaarlijks ter goedkeuring voor te leggen aan de algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend aan de commissaris(sen), indien deze zijn aangesteld,

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vóór de jaarlijkse algemene vergadering ter kennis gebracht aan de leden van de algemene vergadering, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen gesteund zijn.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding, bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk vernielde stukken binnen de dertig dagen (30) na goedkeuring worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel of indien de wet dit vereist, op de Nationale Bank van België.

Artikel 34. Indien de vereniging, op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de Wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen, die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van aile schriften van de vereniging,

TITEL IX - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 35. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een effectief lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan het wettelijk voorziene minimum bedraagt.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de vereniging vóór het verstrijken van haar duur slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, handelend overeenkomstig artikel 20 van de Wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

In gevat van ontbinding worden door de algemene vergadering, en in voorkomend geval door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd met bepaling van hun bevoegdheden alsook van de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen, voor een gelijk deel aan elk der Kerkfabrieken van de betrokken (Monumentale) Kerken of per betrokken (Monumentale) Kerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

4`oor-' behouden aan het Belgisch Staatsblad

aan één of meer verenigingen, stichtingen, instituten of instellingen, hoegenaamd ook, van publiek en/of van privaat recht, die een al dan niet geheel of gedeeltelijk gelijkaardig doel als de heden opgerichte vereniging nastreven, welke afhangen van de desbetreffende betrokken (Monumentale) Kerken.

Deze laatste verenigingen, stichtingen, instituten of instellingen, zullen aangeduid worden, bij ontstentenis aan akkoord onder hen, door het oudste effectief lid van de desbetreffende (Monumentale) Kerk.

De beslissingen van de rechter, de algemene vergadering of van de vereffenaars betreffende de ontbinding of de nietigheid van de vereniging, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming, de bevoegdheden en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden binnen de maand na dagtekening neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

TITEL X - ALGEMENE BEPALING

Artikel 36. Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien of geregeld werd, wordt geregeld volgens de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het reglement van inwendige orde en de gebruiken terzake.

Artikel 37. Aile activiteiten onder de naam van de vereniging of met gebruik van de voormelde naam van de vereniging mogen slechts uitgevoerd worden mits schriftelijke toestemming van de voorzitter van de raad van bestuur, die hierover ook het toezicht uitoefent.

TITEL Xl - PRINCIEPSVERKLARING

Artikel 38.

Indien de vereniging in de toekomst besluit tot uitbreiding van haar werking, dan zal daartoe de goedkeuring van vier/vijfden der uitgebrachte stemmen en in voorkomend geval de goedkeuring van de aanpassing van de statuten vereist zijn, dit mits in achtname van het principe van de gelijkwaardige vertegenwoordiging, zoals dit thans ten aanzien van de betrokken Monumentale Kerken in onderhavige statuten is bepaald.

Corirdinatie en neerlegging ledenlijst

De hierboven vernielde en goedgekeurde tekst der statuten zal tevens gelden als coördinatie, evenals de ledenlijst.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

4) ontslag van de raad van bestuur:

De effectieve leden, in buitengewone algemeen vergadering verenigd, beslissen met éénparigheid van stemmen om het ontslag te aanvaarden van de thans in functie zijnde bestuurders van de vereniging, met name, de Heren Rudi Mannaerts, Marnix van Herzeele, Paul Van Remoortere, Jan Vervoert en Walter Vrinssen, allen hoger genoemd als effectieven leden van de vereniging, voornoemd.

De effectieve leden in buitengewone algemene vergadering verenigd, beslissen met éénparigheid van stemmen en om aan ieder van deze bestuurders, bij afzonderlijke stemming, eervol décharge te verlenen over de door hen in de loop van het voorbije en afgestoten boekjaar vervulde opdracht.

5) Benoeming van bestuurders:

De effectieve leden, in buitengewone algemene vergadering verenigd, beslissen, met éénparigheid van stemmen en bij ontstentenis aan formele kandidatuurstellingen, als bestuurder aan te stellen voor een duur van zes (6) jaar:

- de Heer Guy De Munck, voornoemd voor de parochie van Sint-Andries te Antwerpen;

- de Heer Rudi Mannaerts, voornoemd als bestuurslid, belast met de coördinatie tussen de vereniging en de

burgerlijke autoriteiten op het vlak van de publiekswerking

- de Heer Luc Vanerum, voornoemd voor de parochie van de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw te

Antwerpen;

- de Heer Marnix Van Herzeele, voornoemd voor de parochie van Sint-Carolus Borromeus te Antwerpen;

- de Heer Jan Vervoort, voornoemd voor de parochie van Sint-Jacob te Antwerpen;

- de Heer Walter Vrinssen, voornoemd voor de parochie van Sint-Paulus te Antwerpen.

Bijgevolg zal het mandaat van voormelde bestuurders, ophouden na de jaarlijkse vergadering, die zal

gehouden worden in het jaar tweeduizend en achttien.

De bestuurders worden bekleed met de machten voorzien in artikel 21 en volgende van de statuten,

Ieder der voormelde bestuurders verklaart zijn mandaat te aanvaarden, dit ten kosteloze titel en bevestigt

daarbij niet getroffen te zijn door enige maatregel of beschikking, die zich tegen hun aanstelling als bestuurder

verzet.

6) Machtigingen:

De algemene vergadering beslist de raad van bestuur van de vereniging te machtigen om de beslissingen

van de vergadering uit te voeren, waaronder de uitvoering van de door de wet vereiste neerlegging van stukken

op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en alle andere betrokken instanties.

--- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL ---

(getekend) Luc Van Pelt, geassocieerde notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift van de akte statutenwijziging.













"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MONUMENTALE KERKEN ANTWERPEN, AFGEKORT : M …

Adresse
GROENPLAATS 21 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande