MOOENS - VAN DEN BERGHEN - ARCHITEKTENKOOPERA-TIEF

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MOOENS - VAN DEN BERGHEN - ARCHITEKTENKOOPERA-TIEF
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 554.912.749

Publication

10/07/2014
ÿþMei Wad 11.1

*14133640*.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie va "

,

11114=11~1M111

n t juli

RECHTBANK van KOOPHANDEL

ANTWERPEN elVIECFIELEN

OrKlealeminslw: Bluareting

53

JU,  11tcl

MOOENS VAN DEN BERGHEN ARCHITEKTENKOOPERA-TIEF

r.ye:rkorry

R.:.::ehtsvcirE : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zet& : 2800 Mechelen, Dijle 13

(iiieirs)

Onderweep ete OPRICHTING

OPRICHTING.

Uit een nog te registreren akte verleden voor Meester Dirk Luyten, notaris ter standplaats Mechelen op 26 juni 2014 blijkt dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door:

1. De Heer Van den Berghen Jan Carolina Hendrik, geboren te Mechelen op achttien juli negentienhonderd vijftig, rijksregisternurnmer 50.07.18-029.45, echtgenoot van mevrouw Dehert Maria Louisa Elisabeth, wonende te 2800 Mechelen, Haverwerf 8 bus 501;

2. De Heer Mooens Jonny François Margareta, geboren te Kapellen op één juni negentienhonderd zevenenveertig, rijksregisternummer 47.06.01-007.22, echtgenoot van mevrouw Schutters Hilde Joanna Eduard, wonende te 2930 Brasschaat, Jacobuslei 31 B.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (E 18.600,00), vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde. Elk aandeel vertegenwoordigt één ./ honderdzesentachtigste van het maatschappelijk kapitaal.

Het kapitaal wordt voor de geheelheid onderschreven door de oprichters in deze, waarvoor hen elk drieënnegentig aandelen worden toegekend, hetzij samen honderd zesentachtig aandelen.

De oprichters verklaren dat de aandelen ten beIope van één/derde werden volgestort, zodat een bedrag van zesduizend tweehonderd euro 6.200,00) ter beschikking is van de vennootschap.

De oprichters hebben aan ondergetekende notaris een bewijs overhandigd welk afgeleverd werd door NV BNP Paribas Fortis Bank op vierentwintig juni tweeduizend veertien waarin deze financiële instelling attesteert dat gemeld bedrag gedeponeerd werd op een bijzondere rekening met nummer BE47 0017 3033 2880, geopend op naam van de vennootschap in oprichting.

De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan. De vennootschap zal bijgevolg verbonden zijn, alsof zijzelf de verbintenissen had aangegaan te rekenen vanaf één juni tweeduizend veertien.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek -van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

De statuten voorzien, onder meer, wat volgt:

ARTIKEL 1: NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap opgericht onder de rechtsvorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt:" MOOENS - VAN DEN BERGHEN ARCHITEKTENKOOPERATIEF".

De vennootschap zal ingeschreven worden in het register van de burgerlijke vennootschappen.

ARTIKEL 2 : ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is bij oprichting gevestigd te 2800 Mechelen, Dijle 13.

f;ee, ;" - vur, ,efenle.qdf.'n !leact ca: " sr.,1/4.:elkleleÈleeki rik"; r:eeere.., ver: de

<" :%.r 2*?.'sn V#U1::fedel3 ç,quere.:::" digesi

yePee : Neten qet hrnet-;*eiling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder. Deze wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was, als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, bijkomende architectenbureaus oprichten, daar waar hij het nuttig acht.

De oprichting van bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt, evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

De zaakvoerder zal evenwel rekening moeten houden met de taalwetten betreffende de exploitatiezetels en de statutaire zetel voor het geval hij deze zetel wenst over te plaatsen.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden opdrachten :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband zijn met haar

maatschappelijk doel.

- Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het Reglement van beroepsplichten van de Orde van architecten.

- Het uitvoeren van studies en ontwerpen van stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair,

centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken enzoverder.

- Beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn.

- Decoratie, interieur- en landschapsinrichting.

-Design.

Opmetingen en topografie.

- Stedenbouwkunde en milieubeheer.

- Burgerlijke bouwkunde.

- Het uitvoeren van expertisen.

Binnenhuis- en tuininrichting.

- Het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap is bevoegd om op een niet commerciële wijze alle fmanciële, roerende en onroerende handelingen te verrichten welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goede huisvader.

De vennootschap zal het beheer van onroerende goederen slechts aannemen voorzover deze bedrijvigheid niet wordt uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of van een zakenkantoor en in overeenstemming met de deontologische regel betreffende de deelneming van de architect aan een vennootschap van onroerende diensten.

Elke deelneming aan een andere vennootschap is mogelijk, op voorwaarde dat deze vennootschap uitsluitend van professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

ARTIKEL 4: DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel, van het uittreksel van de oprichtingsakte.

ARTIKEL 5: KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde, elk vertegenwoordigend één / honderdzesentachtigste van het maatschappelijk kapitaal.

ARTIKEL 10 : WIJZIGINGEN AAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL  VOORKEURRECHT

Het maatschappelijk kapitaal kan slechts verhoogd of verminderd worden bij beslissing van de algemene vergadering, beraadslagende volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

ARTIKEL 11: BESTUUR

11.1. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt, bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als conege handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. Het mandaat van gewone zaakvoerder is

0 bei herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 12: BEVOEGDHEDEN

12.1. Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

12.2. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

12.3. Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke, als een rechtspersoon zijn. 12.4. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld..

ARTIKEL 15 : ALGEMENE VERGADERING

15.1. Gewone algemene vergadering

De jaarlijkse vergadering wordt gehouden op de vierde vrijdag van de maand mei te twintig uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag. 15.2. Buitengewone of bijzondere algemene vergadering

De zaakvoerder moet een buitengewone of bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist en telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde (1/5dc) van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één vijfde (l/5de) van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot, geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe.

Elke gewone, bijzondere en de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

15.3. Vertegenwoordiging

Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd vennoot is. ARTIKEL 16: BIJEENROEPING

16.1. De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften. Iedere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

16.2. Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

ARTIKEL 17: AANTAL STEMMEN

Ieder aandeel geeft recht op één stem

ARTIKEL 20: BOEKJAAR  INVENTARIS JAARREKENING

20.1. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

20.2. Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt de zaakvoerder een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgen, overeenkomstig de wet.. De zaakvoerder stelt eveneens een jaarverslag op, voor zover de wet dit vereist.

ARTIKEL 21: VERDELING  RESERVES

21.1. De nettowinst van hct boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

21.2. Omtrent de bestemming van de winst beslist de jaarvergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Geen winstuitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 22: ONTBINDING

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging der statuten.

ARTIKEL 23 : VEREFFENAARS

23.1. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van de stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming,

23.2. Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de zaakvoerders als vereffenaars beschouwd,

23.3. Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten.

23.4. De vereffenaar beschikt te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald bij artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die toekomen aan de vereffenaar.

ARTIKEL 24: VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DE OPDRACHTGEVERS

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke, als een rechtspersoon zijn.

ARTIKEL 25: VERDELING VAN HET NETTO-ACTIEF

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar gaat in op de datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie

van de bevoegde rechtbank, en eindigt op éénendertig december tweeduizend vijftien.

2. JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend zestien.

SLOTBEPALINGEN

1. ZAAKVOERDERS

A. Het aantal zaakvoerders is vastgesteld op twee.

B. Wordt benoemd tot deze functie:

- de Heer Van den Berghen Jan, voornoemd;

- de Heer Mooens Jonny, voornoemd.

Zij verklaren het mandaat te aanvaarden en bevestigen niet getroffen te zijn door een maatregel of beslissing

die zich daartegen verzet.

De opdracht van de zaakvoerder is vastgesteld voor onbepaalde duur. De bezoldiging zal door de algemene

vergadering worden vastgesteld,

2. COMMISSARIS-REVISOR

Uit te goeder trouw verrichte schattingen, vastgelegd in het financieel plan blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen aan de criteria vermeld in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen. Bijgevolg wordt geen commissaris benoemd.

3. VOLMACHT

Bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling, wordt verleend aan het Accountantskantoor J. Verschaeren & H. Mertens, kantoor houdende te 2800 Mechelen, Battelsesteenweg 286, teneinde het nodige te doen voor de inschrijving van de vennootschap en alle latere wijzigingen en schrapping in het ondememingsloket, de kruispuntbank voor ondernemingen, en de eventuele inschrijving als belastingplichtige bij het Bestuur van de Belastingen over de Toegevoegde Waarde.

at IF

behote<Mn ezin

kweeet steemad

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Get.) Dirk Lnyten, Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd; gelijkvormig afschrift van de akte oprichting de dato 26 juni 2014h

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

op ihce,ltdr*,.E1-*W pe" e:loCip)r2:3n)

beeoe:fe: 1;4.: rachtpar.v.,ein %lez; et:erdoe, vefft-,fielyeeceecitgen

VeeKo : Neh.urk i.:..-:criteleznfrre

25/11/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ors ~ rs ;,rdrt91 rw : 0554.912.749

Ben r in

;ke3::i#t; MOOENS -- VAN DEN BERGHEN - ARCHITEKTENKOOPERA-TIEF

ReehtWr,3 r:: Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap niet Beperkte Aansprakelijkheid

Zeel: 2800 Mechelen, Dijle 13

ndr s)

Oa e rrer M1 e ; STATUTENWIJZIGING

Buitengewone algemene vergadering.

Uit een akte verleden voor Meester Dirk Luyten, Notaris ter standplaats Mechelen, op 24 september 2014. Gere-

gistreerd drie bladen en geen verzendingen, op 29 september 2014, te Mechelen 1 kantoor, register (OBA) 5,

boek 320, blad 71, vak 17. Ontvangen: vijftig euro (¬ 50,00). De Ontvanger (get.) M-R Van Vlasselaer.

Blijkt wat volgt:

a) Aile vennoten zijn aanwezig of vertegenwoordigd, houders van alle aandelen.

b) De buitengewone algemene vergadering trof met éénparigheid van stemmen, onder meer, de volgende beslis-

singen:

Eerste agendapunt :

De buitengewone algemene vergadering beslist de statuten van de vennootschap aan te passen teneinde ze in

overeenstemming te brengen met de aanbeveling van 27 april 2007 betreffende de uitoefening van het beroep van

architect door een rechtspersoon, goedgekeurd door de nationale raad in de zitting van 27 april 2007.

Bijgevolg worden de artikels 1, 6, 9, 11, 12, 22 en 23 aangepast; de buitengewone algemene vergadering beslist

dat deze artikels voortaan zullen luiden zoals in de agenda wordt voorgesteld.

De bepalingen van deze tekst zullen voortaan gelden als tekst van de statuten.

Tweede agendapunt :

Aan de zaakvoerders wordt alle macht en opdracht verleend ter uitvoering van de bovenstaande beslissingen en

meer in het bijzonder tot het verlenen van de wettelijke bekendheid aan deze beslissingen en tot het neerleggen

van de coördinatie van de statuten op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

(Get.) Notaris Dirk Luyten.

Tegelijk hiermee neergelegd: gelijkvormig afschrift van de akte buitengewone algemene vergadering de dato 24

september 2014 en de tekst van de gecoördineerde statuten.

--t

ELGISCN " AAT A TWHRPENeederatiIECHELEN

8 -11- ZQ1 " RECHTBANK van KOOPHANDEL

MONITE RBE GE

21t OKT, 2Q1

Op il*3'r;rtb~ÿ 5~~+.. van .~i?.':#1. . sift~':fic?s~Rit'siri;,r~#£~ Yó=:.'.'s: i{l.t:.::f:iwe'.i`C?7:dí:F." .t'r:::: ~r.'i5 " V:.11: de: pa::;isYtaS)^;[:1r.:

3:i7e#:4.s,r/ CS<i.s#0B ;#: Y0í£i:;301k1e14:" 3d3ï;0ii

X~h~" ~ . +:~:s~t ~, #'g.zct" 3.#" cnln.g.

Coordonnées
MOOENS - VAN DEN BERGHEN - ARCHITEKTENKOOPER…

Adresse
DIJLE 13 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande