MORTSELS JEUGDTONEEL, AFGEKORT : MJT

Association sans but lucratif


Dénomination : MORTSELS JEUGDTONEEL, AFGEKORT : MJT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.041.842

Publication

08/05/2012
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



v beh as Be

Star *12086199"

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 5 APR. 2012

A N T Váir)rfe P E trl

Ondernemingsnr : 0477.041.842

Benaming

(voluit) : Mortsels Jeugdtoneel

(verkort) : MJT

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ter Varentstraat 14, 2640 Mortsel

Onderwerp akte : nieuwe statuten, wijzigingen raad van bestuur, gevolmachtigden

1. Statutenwijziging

Mortsels Jeugdtoneel vzw heeft op de algemene vergadering van 4 januari 2012 beslist om de statuten in hun geheel te vervangen.

STATUTEN VAN HET MORTSELS JEUGDTONEEL vzw

Op de algemene vergadering van 4 januari 2012 werd beslist de statuten van het Mortsels Jeugdtoneel vzw te vervangen. Onderstaande statuten vervangen de statuten van 17 december 2001.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL en DUUR van de vereniging

Art.1

De vereniging draagt ais naam Mortsels Jeugdtoneel, afgekort tot

Art.2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Begijnenstraat 50, bus 3.3, 2800 Mechelen, gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Art.3

Het doel van het Mortsels Jeugdtoneel is het maken van theaterproducties voor kinderen & jongeren uitsluitend door de leden. Het Mortsels Jeugdtoneel kan ook medewerking verlenen aan nevenactiviteiten na goedkeuring door het bestuur.

Art.4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il: LEDEN

Art.5

De vereniging groepeert allen die:

" Aanvraag doen tot aansluiting bij deze vereniging;

" De doelstelling van de vereniging en haar interne reglementen (huishoudelijk reglement)'eerbiedigen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

c x iviRD 2.2

" Hun jaarlijkse bijdrage betaald hebben;

" Door de Raad van Bestuur als lid zijn aanvaard;

" Niet uit de vereniging uitgesloten zijn.

Als aan deze voorwaarden voldaan wordt, is men toegetreden lid.

Art.6

De vereniging heeft werkende leden en toegetreden leden. Het aantal werkende leden mag niet minder dan 3 bedragen.

Art.7

Elk lid (werkend en toegetreden) wordt per brief of per e-mail uitgenodigd op de Jaarlijkse algemene vergadering, minstens 8 dagen voor die datum, en wordt via een halfjaarlijkse zending per post op de hoogte gehouden van de beslissingen van Raad van Bestuur en Algemene Vergadering (MJT-Privee).

Art.8

Elk lid (werkend en toegetreden) dient zich te houden aan de bepalingen vastgelegd in het huishoudelijk reglement. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor het uitsluiten van leden.

Art.9

Een toegetreden lid wordt werkend lid op voordracht van tenminste 2 werkende leden en bij goedkeuring van de meerderheid van de Algemene Vergadering. Om werkend lid te worden dient men meerderjarig te zijn of te worden in het jaar waarin men toetreedt.

Art.10

Jaarlijks bepaalt de Algemene Vergadering de in artikel 5 bedoelde bijdrage, die niet hoger kan zijn dan 50 E.

Art.11

EIK lid (werkend of toegetreden) kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. De betaalde bijdrage is niet terugvorderbaar. Elke bijeenkomst van de hele vereniging is vrij toegankelijk voor elk lid, behoudens tuchtzaken.

TITEL 1H: ALGEMENE VERGADERING

Art.12

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij diens afwezigheid zal de vergadering voorgezeten worden door een bestuurder die de voorzitter heeft aangewezen. Bij afwezigheid van de voorzitter of diens aangeduide vervanger leidt de oudste van de aanwezige werkende leden de vergadering.

Art.13

EIK werkend lid heeft in geval van zijn/haar aanwezigheid één stem. Bij afwezigheid wordt er gestemd per volmacht. Er is slechts één volmacht per aanwezig lid toegelaten. Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld dat per e-mail of brief naar de werkende leden verstuurd wordt en dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende.

Art.1 4

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" Opmaken en wijzigen van de statuten;

.Jaarlijks goedkeuren van het werkingsverslag en de rekening en van de beleidsnota en de begroting;

..-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

" Benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur;

" Uitsluiten van een lid;

" Ontbinden van de vereniging.

" De benoeming van Mn (der) commissaris(sen)

" De afzetting van één (der) commissaris(sen)

" Het bepalen van de bezoldiging van één (der) commissaris(sen)

" De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

" Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen Art.15

De Algemene Vergadering komt samen telkens het bestuur of minstens één vijfde van de werkende leden hier om vraagt. Jaarlijks worden de werkende en toegetreden leden per e-mail of per brief opgeroepen door de Raad van Bestuur minimaal 8 dagen voor de datum van samenkomst. Deze uitnodiging moet steeds de agenda bevatten.

Art.16

De aanwezigheden en de beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd en per e-mail of brief bezorgd aan alle werkende leden. Deze notulen liggen op de zetel ter inzage aan aile belanghebbenden. Tweemaal per jaar wordt een verslag van de notulen aan de hele vereniging bezorgd via de MJT Privee. Eenmaal per jaar worden de beslissingen besproken op de algemene ledenvergadering,

TITEL IV: RAAD van BESTUUR

Art.17

De Raad van Bestuur bestaat enkel uit werkende leden. De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering. Er zullen maximaal 6 bestuurders zijn. In principe wordt een bestuurder voor 2 jaar benoemd met ingang van de eerste januari van het jaar volgend op de benoeming. Wanneer een mandaat vroegtijdig openvalt, zal de eerstvolgende Algemene Vergadering een plaatsvervanger benoemen voor de resterende duur van het oorspronkelijk mandaat; zulke benoeming is slechts nodig indien het aantal beneden de 3 zou komen, De Raad van Bestuur verkiest onder zich een Voorzitter.

De kandidaturen moeten per brief worden ingediend bij de Raad van Bestuur uiterlijk twee maand vóór de algemene vergadering van oktober, op welk agenda de benoemingen zullen voorkomen voor alle mandaten die vacant zijn of komen vóór de volgende algemene vergadering. De verkiezing gebeurt schriftelijk en geheim in twee rondes : in de tweede stemronde wordt gestemd over die kandidaturen die in de eerste stemronde de meeste stemmen behaalden, waarbij het aantal kandidaten voor de tweede stemronde het aantal te begeven mandaten omvat plus één, tenzij er meer dan drie mandaten te begeven zijn, in welk geval men bij het aantal te begeven mandaten er twee bijtelt.

Een bestuurder neemt vrijwillig ontslag door het ontslag per brief aan te bieden aan de voorzitter. Deze brief wordt gericht aan het zeteladres van de vereniging.

Art.18

De Raad van Bestuur bestuurt als college de vereniging In de meest ruime zin, enkel beperkt door wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling,

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter, de penningmeester en de secretaris. Zij kunnen bankrekeningen openen, wijzigen of sluiten, volmachten op deze rekeningen wijzen en contracten sluiten.

MOD 2.2

Ten behoeve van de uitvoering van haar beslissingen kan de Raad van Bestuur een volmacht verlenen aan één bestuurder of zelfs aan een derde.

Zij kan ook volmachten verlenen voor bepaalde (soorten) opdrachten, en de voorwaarden en beperkingen van zulke volmachten bepalen.

Art.19

De Raad van Bestuur vergadert telkens het belang van de vereniging zulks vereist en telkens wanneer de voorzitter de bestuurders hiertoe uitnodigt. Van elke samenkomst wordt een verslag opgesteld dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende. De aanwezigheden en de beslissingen van de Raad van Bestuur worden genotuleerd en per e-mail of brief bezorgd aan alle werkende leden. Deze notulen liggen op de zetel ter inzage aan alle belanghebbenden. Tweemaal per jaar wordt een verslag van de notulen aan de hele vereniging bezorgd via de MJT Privee. Eenmaal per jaar worden de beslissingen besproken op de algemene ledenvergadering.

Art.20

Elke beslissing wordt bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Een bestuurder kan zich niet door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen. De aanwezigheidsvereiste is de meerderheid.

Art.21

tu

11

Alles wat in de wet of de statuten niet is toegekend aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid

~

van de raad van bestuur.

p TITEL V: BEGROTING en REKENING

0

X Art.22

e

b

rm Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de begroting

en de rekeningen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering van

e februari.

e

d TITEL VI: WIJZIGEN van statuten

N

ó Art.23

N

óAlleen de Algemene Vergadering kan de statuten wijzigen. Tot wijziging van deze statuten kan slechts besloten

0o worden indien die wijziging op de oproeping Is vermeld en indien twee derden van de

o werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan wordt

" 0 een tweede vergadering bijeengeroepen, minstens 15 dagen na de eerste vergadering.

et Deze tweede vergadering kan een geldig besluit nemen ongeacht het aantal aanwezige

.9 leden. Voor elke statutenwijziging is bovendien de goedkeuring van een meerderheid van

et 2/3 van de aanwezige leden vereist tenzij voor de wijziging van de doelstellingen van de

et

vereniging waarvoor de unanimiteit vereist is van de aanwezige leden.

te TITEL VII: ONTBINDING en VEREFFENING van de vereniging

ª% Ce

Art.24

Om over te gaan tot de ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor de statutenwijziging

er zonder doelswijziging, zoals omschreven in artikel 23. Voor ontbinding is echter een 4/5

meerderheid van aanwezige leden.

e

C

1D Art.25

et

pq Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering

1)twee vereffenaars aanduiden.

2)Bepalen wat hun taak is ten opzichte van resterende materialen en toneelrekwisieten.

3)de activa, na aanzuivering van de schulden, overdragen aan Toneelgroep Streven, Doolhotlaan 36, 2640

Mortsel of een gelijkaardig toneelgezelschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

TITEL VIII: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art.26

In aanvulling op deze statuten heeft de vereniging een huishoudelijk reglement opgesteld. Elk lid (vast & toegetreden) krijgt een exemplaar toegestuurd. Zoals beschreven in artikel 8 kan het niet naleven van deze bepalingen een uitsluiting tot gevolg hebben.

2. Wijziging Raad van Bestuur

Op 4 januari 2012 nam de Algemene Vergadering kennis van de beëindiging van het bestuursmandaat van de volgende personen

van Daal Clara wonende te Oudebaan 33 te 2640 Mortsel

Van den Broeck Hilde wonende te Molenstraat 12 te 2547 Lint

Van Dyck Freija wonende Ter Heydelaan 7 bus 3 te 2100 Deume

Diels Linda wonende August van Putlei 3 te 2150 Borsbeek

Schoepen Erik wonende Liersebaan 3 te 2550 Kontich

Stevens Griet wonende Maanstraat 21 te 2500 Lier

Daems Bert wonende Zilverenhoek 25 te 2530 Boechout

Verwerft Marcella wonende Ter Varentstraat 14 te 2640 Mortsel

Poeck Freddy wonende Melkaderlaan 31, 9120 Ka110 (Beveren)

Op 4 januari 2012 starten de volgende personen hun ambtstermijn:

Bart Berghmans wonende Begijnenstraat 50 bus 3.3 te 2800 Mechelen, geboren op 28 november 1958 te Mortsel, rijksregistemummer 58.11.28-399.56

Tim Berghmans wonende Statielei 2 bus 2 te 2640 Mortsel, geboren op 9 december 1983 te Wilrijk, rijksregistemummer 83.12.09-209.87

Petra Dias wonende Kongostraat 24 te 2550 Kontich, geboren op 6 mei 1966 te Wilrijk, rijksregistemummer 66.05.06-450.15

Wouter Melens wonende Victor Adriaensenstraat 28 te 2900 Schoten, geboren op 19 juli 1981 te Duffel, rijksregistemummer 81.07.19-135.75

Bjom Anthierens wonende Steenakker 24 te 2640 Mortsel, geboren op 31 oktober 1991 te Wilrijk, rijksregistemummer 91.10.3 -455.14

Matthias Berghmans wonende Kapenbergstraat 51 te 2640 Mortsel, geboren op 25 augustus 1986 te Wilrijk, rijksregistemummer 86,08.25-245.91

Samenstelling raad van bestuur :

Voorzitter: Bart Berghmans wonende Begijnenstraat 50 bus 3.3 te 2800 Mechelen

Penningmeester: Tim Berghmans wonende Statielei 2 bus 2 te 2640 Mortsel

Secretaris: Petra Dias wonende Kongostraat 24 te 2550 Kontich

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Productie: Wouter Melens wonende Victor Adriaensenstraat 28 te 2900 Schoten

Plo: Bjorn Anthierens wonende Steenakker 24 te 2640 Mortsel

Techniek: Matthias Berghmans wonende Kapenbergstraat 51 te 2640 Mortsel

De Raad van Bestuur bestuurt als college de vereniging in de meest ruime zin, enkel beperkt door wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter, de penningmeester en de secretaris. Zij kunnen bankrekeningen openen, wijzigen of sluiten, volmachten op deze rekeningen wijzen en contracten sluiten.Ten behoeve van de uitvoering van haar beslissingen kan de Raad van Bestuur een volmacht verlenen aan één bestuurder of zelfs aan een derde. Zij kan ook volmachten verlenen voor bepaalde (soorten) opdrachten, en de voorwaarden en beperkingen van zulke volmachten bepalen.

De Raad van Bestuur vergadert telkens het belang van de vereniging zulks vereist en telkens wanneer de voorzitter de bestuurders hiertoe uitnodigt. Van elke samenkomst wordt een verslag opgesteld dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende. De aanwezigheden en de beslissingen van de Raad van Bestuur worden genotuleerd en per e-mail of brief bezorgd aan alle werkende leden. Deze notulen liggen op de zetel ter inzage aan alle belanghebbenden. Tweemaal per jaar wordt een verslag van de notulen aan de hele vereniging bezorgd via de MJT Privee. Eenmaal per jaar worden de beslissingen besproken op de algemene ledenvergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Elke beslissing wordt bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Een bestuurder kan zich niet door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen. De aanwezigheidsvereiste is de meerderheid.

3. akte gevolmachtigden

De volgende drie functies worden gekoppeld aan een volmacht om de vereniging te vertegenwoordigen.

- voorzitter: Bart Berghmans

- penningmeester: Tim Berghmans

- secretaris: Petra Dias

De Raad van Bestuur bestuurt als college de vereniging in de meest ruime zin, enkel beperkt door wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter, de penningmeester en de secretaris_ Zij kunnen bankrekeningen openen, wijzigen of sluiten, volmachten op deze rekeningen wijzen en contracten sluiten.Ten behoeve van de uitvoering van haar beslissingen kan de Raad van Bestuur een volmacht verlenen aan één bestuurder of zelfs aan een derde. Zij kan ook volmachten verlenen voor bepaalde (soorten) opdrachten, en de voorwaarden en beperkingen van zulke volmachten bepalen.

Voor waar en echt verklaard,

Tirn Berghmans, lid van de raad van bestuur, penningmeester

Voorbehouden aarr het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

08/05/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

*15066090*

Ordernerningsnr : 0477.041.842

Benaming

(voluit) : Mortsels Jeugdtoneel

(verkort) : MJT

Rechtsvorm : vzw

Zetel ; Begijnenstraat 50 bus 3.3, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : wijziging zeteladres en wijziging raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 17 januari 2015 wordt beslist het zeteladres van het Mortsels Jeugdtoneel vzw aan te passen. Dit nieuwe zeteladres is in voege vanaf 1 januari 2015 en vervangt het zeteladres dat werd opgegeven in 2012

WIJZIGING IN HETZETELADRES

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Begijnenstraat 50, bus 301, 2800 Mechelen, gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Deze wijziging wordt doorgevoerd omdat de busnummers van het appartementsblok gewijzigd zijn.

WIJZIGING IN DE RAAD VAN BESTUUR

Wouter Melens neemt ontslag vanaf 1 januari 2015. De volgende vijf bestuursleden stellen zich

herverkiesbaar:

- Bart Berghmans

- Tim Berghmans

- Matthias Berglimans

- Petra Dias

- Bjom Anthierens

Zij worden met unanimiteit van stemmen door de voltallige Algemene Vergadering verkozen.,

Opgemaakt te Mortsel op 17 januari 2015

Voor waar en echt verklaard,

Tim Berghmans, lid van de raad van bestuur

na neerlegging van de akte ter

iw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
MORTSELS JEUGDTONEEL, AFGEKORT : MJT

Adresse
BEGIJNENSTRAAT 50, BUS 3.3 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande