MOVING EMOTIONS, AFGEKORT : MEMO

Association sans but lucratif


Dénomination : MOVING EMOTIONS, AFGEKORT : MEMO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 895.307.624

Publication

27/02/2014
ÿþ Moo 2.2

.be 1131 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



aaoszsvz* i

KOOPHANDEL

A N T W.&Pld

rij~ ie E

Ondernemingsnr : 0896.307.624

Benaming

(voluit) : Moving Emotions

(verkort) : memo

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Jozef Posenaerstraat 52, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel, herbenoemingen/ontslagen

De Bijzondere Algemene Vergadering van 8 december 2013 heeft met meerderheid van de aanwezige stemmen beslist dat met onmiddellijke ingang volgende beslissingen genomen worden:

- ontslag van mevrouw Myriam Nijskens, woonachtig Jozef Posenaerstraat 52 te 2140 Borgerhout, als

bestuurder, effectief lid en als voorzitter van de vereniging.

- benoeming als bestuurder: Gert De Smet, woonachtig Noeverseweg 20 te 2845 Niel,

- verplaatsing van de maatschappelijke zetel naar Joos Robijnslei 80 te 2140 Borgerhout. - vaststelling nieuwe statuten ( zie hieronder )

Statuten VZW Moving Emotions

De VZW Moving Emotions werd opgericht op 12 januari 2008, waarvan de stichtende statuten werden gepubliceerd in het B.S. per 7 februari 2008.

Op de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Wilrijk op 8 december 2013, zijn de aanwezige , leden overgegaan tot cie stemming van nieuwe statuten, Gelet op de VZW wet werden de leden opgeroepen met een agenda houdende statuten wijziging zonder aanpassing van het doel zodat 3/4 van de leden dienden aanwezig te zijn en waarvoor 3/4 der aanwezige leden véér de statutenwijziging dienden te stemmen. Aan de. leden werd een geheel nieuw statutenontwerp voorgelegd als zijnde één globale statutenwijziging.

De statutenwijziging werd overeenkomstig de VZW wet met bijzondere meerderheid aanvaard. De, stichtende statuten worden integraal door onderstaande statuten vervangen en gelden vanaf de stemming als de enige statuten van de vzw Moving Emotions  ONR 0895.307.624.

TITEL I. Benaming  Zetel  Doel  Duur.

Artikel-l: Benaming -- Zetel

Deze vereniging heeft als benaming "Moving Emotions", afgekort: "Memo", De naam zal steeds vooraf-nagegaan worden door "vereniging zonder winstoogmerk", of "v.z.w." afgekort.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Joos Robijnslei 80, 2140 Borgerhout, aldus ressorte-rende onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel-2: Verplaatsing van de zetel

De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement verplaatst worden bij besluit van de raad van bestuur, een besluit tot verplaatsing buiten het gerechtelijk arrondissement dient genomen te worden door de algemene: vergadering met een meerderheid zoals nodig voor een statutenwijzi-ging.

Artikel-3: Doel van de vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Y,

4 MOD 2.2

De vereniging heeft tot doel:

beoefenen en bevorderen van de muziekkunst, creëren, organiseren en verspreiden van culturele manifestaties, en componeren en propageren van muziek. De vereniging organiseert of creëert zelf, met de nadruk op het kleinschalige en de individuele creativiteit. Zij mag ook optreden als auteur-componist. Volgende opsomming is aanwijzend en niet beperkend voor zover de doelstelling van de vereniging maar nagestreefd worden.:

-het organiseren, geven en/of bijwonen van o.a. concerten, festivals, studiereizen, voordrachten;

-de verspreiding van informatie en het uitgeven van CD's, brochures, kranten, boeken, cd-roms, diskettes en

andere al dan niet magnetische of elektronische informatiedragers, muziekcursussen;

-het bestuderen van filmmuziek e.d.;

-het logistiek en financieel steunen van groepen en/of muzikanten, bijvoorbeeld het ter beschikking stellen van repetitieruimtes, geluidsinstallatie, vervoer e.d.

Artikel-4: Duur van de vereniging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL ll. Leden -- Aanneming  Bijdrage.- Uittreding - Ontslag

Artikel-5: Minimum aantal leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het minimum aantal effectieve leden wordt bepaald op drie, zijnde het wettelijk minimum op moment van oprichting, en het minimum aantal leden zal steeds het wettelijk minimum volgen bij eventuele wetswijzigingen.

Artikel-6: Effectieve leden

De rechten en plichten van de effectieve leden worden bepaald door de statuten en de wet van 27 juni 1921 -- Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, BS 1 juli 1921.

De volheid van het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de algemene vergadering, komt aan de effectieve leden toe.

De vereniging kent één type van effectieve leden:

effectieve spelende leden

Effectieve spelende leden van de vereniging dienen een instrument te bespelen waardoor ze deel kunnen èn zullen uitmaken van het orkest. Om effectief lid te kunnen worden dient men eerst minimaal drie jaar ais toegetreden spelend lid tot de vereniging hebben behoord in een tijds panne van 4 jaar voor de aanvraag tot het effectief spelend lidmaatschap. De dirigent kan eveneens ef-fectief spelend lid zijn.

Artikel-7: Toegetreden leden

De vereniging kent drie categorieën van toegetreden leden. De toegetreden leden hebben geen andere rechten dan deze welke hen uitdrukkelijk door de statuten en het huishoudelijk reglement worden toegekend.

De toegetreden leden dienen zich te schikken naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1921  Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, BS 1 juli 1921 en, indien het bestaat, het huishoudelijke reglement van de vereniging.

Elkeen die meent tot de vereniging te willen toetreden, ook zonder muzikaal betrokken te zijn, op basis van sympathie steun of enig andere grond kan een verzoek tot aansluiting ais toegetreden lid tot de vereniging richten.

De drie categorieën van toegetreden leden zijn:

a) toegetreden spelende leden

De toegetreden spelende leden van de vereniging dienen een instrument te bespelen waardoor ze deel kunnen ên zullen uitmaken van het orkest De dirigent kan eveneens toegetreden spetend lid zijn. De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

toegetreden spelende leden maken deel uit van de algemene vergadering der leden, waarin zij één stem hebben. De overige rechten en plichten worden door de vereniging bepaald en kunnen met respect voor de vzw Wet en de statuten aangepast worden.

b) toegetreden steunende leden

Steunende leden betalen een bijdrage aan de vereniging overeenkomstig de statuten en de beslui-ten door de vereniging genomen. De toegetreden steunende leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. De rechten en plichten warden door de vereniging bepaald en kunnen met respect voor de vzw Wet en de statuten aangepast worden.

Bij het in voege gaan van de huidige statuten werd bepaald dat een toegetreden steunend lid 25,00 ¬ jaar aan lidgeld betaalt en dat dit lid recht heeft op één toegangsticket per jaar tot een concert van de vereniging. Deze modaliteiten kunnen door de raad van bestuur bij 2/3 meerder-heid aangepast worden.

c) toegetreden ereleden

Toegetreden ereleden betalen een bijdrage aan de vereniging overeenkomstig de statuten en de besluiten door de vereniging genomen. De toegetreden ereleden maken geen deel uit van de al-gemene vergadering. De rechten en plichten worden door de vereniging bepaald en kunnen met respect voor de vzw Wet en de statuten aangepast worden,

Bij het in voege gaan van de huidige statuten werd bepaald dat een toegetreden steunend lid 50,00 ¬ jaar aan lidgeld betaalt en dat dit lid recht heeft op twee toegangstickets per jaar tot een concert van de vereniging. Deze modaliteiten kunnen door de raad van bestuur bij 2/3 meerder-heid aangepast worden,

Artikel 8: Lid worden van de vereniging

Om toegelaten te worden als lid dient het kandidaat-lid een schrijven of een ondertekend aan-vraagformulier te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging. In dit ver-zoek tot toelating dient het kandidaat-lid aan te duiden tot welke categorie van lidmaatschap deze wenst toe te treden.

De raad van bestuur beslist binnen de termijn van één maand na de aanvraag soeverein over de aanvaarding of weigering van een kandidaat lid met gewone meerderheid der aanwezige of ver-tegenwoordigde stemmen.

Het kandidaat-lid wordt per gewone brief, fax of mail op de hoogte gebracht van de beslissing.

Indien 20% van de stemgerechtigde leden een motie indient bij de raad van bestuur waaruit blijkt dat er onenigheid is aangaande de raad van bestuur genomen beslissing dan dient laatstegnoemde binnen de termijn van één maand na het indienen van de motie een algemene vergadering der leden bijeen te roepen met op de agenda de beslissing over de kandidatuurstelling. De algemene vergadering beslist dan met gewone meerderheid der stemmen over de kandidatuurstelling.

Het lid zal pas dan lid zijn nadat het aanvaard is als lid, het verplichte inschrijvingsrecht en de jaarlijkse bijdrage heeft betaald en het ledenregister heeft ondertekend.

Door zijn lidmaatschap treedt het lid onvoorwaardelijk toe tot de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, dewelke hij erkent en dient te respecteren.

Artikel-9: Jaarlijkse bijdrage

De statutair maximaal door de effectieve en toegetreden leden jaarlijks te betalen bijdrage wordt als volgt vast gelegd:

Effectieve leden: 800,00 ¬

Toegetreden spelende leden: 800,00 ¬ Toegetreden steunende leden: 300,00 ¬ Toegetreden Ereleden:500,00 ¬

Het statutair maximum kan slechts aangepast worden volgens de modaliteiten van een statuten-wijziging.

Vanaf heden en tot anders wordt bepaald, worden de door de leden jaarlijks te betalen bijdragen als volgt ingesteld:

Effectieve leden: 15,00 ¬

1,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

i4SOD 2,2

Toegetreden spelende leden: 15,00 ¬ Toegetreden steunende leden: 25,00 ¬ Toegetreden ereleden:50,00 ¬

De raad van bestuur kan beslissen, per kalenderjaar, dat de jaarlijkse bijdragen van de effectieve en de toegetreden spelende leden in maandelijkse gelijke delen wordt betaald.

Deze bedragen kunnen door de algemene vergadering aangepast worden bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen, evenwel zonder meer te bedragen dan het statutair maximum. Dit laatste vereist de bijzondere procedure van een statutenwijziging.

Artikel-10: Gedrag van de leden

De leden van de vereniging zijn verplicht :

a)de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

b)de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel-11:.Uittreding  Schorsing  Ontslag van de leden

Zowel de effectieve als toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereni-ging door middel van een aangetekend schrijven, gericht aan voorzitter van de raad van bestuur. Het jaarlijks lidgeld voor het lopende verenigingsjaar blijft evenwel verschuldigd indien het nog niet voldaan werd.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden van het lid, onbekwaamverklaring, voorlopige bewindstelling, faillissement, gerechtelijk akkoord, of onverenig-baarheid met de voorwaarden van het lidmaatschap.

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, bin-nen de 15 dagen nadat de tweede herinnering hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, telkens met een interval van één maand, wordt geacht ontslag te hebben genomen en zal door de raad van bestuur als lid uit de ledenlijst worden geschrapt. Deze schrapping is definitief en indien het uitgesloten lid opnieuw wenst toe te treden zal het de toetredingsprocedure dienen te volgen.

Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten wanneer daartoe grondige redenen bestaan, en waardoor een bepaald lid redelijkerwijze niet meer aanvaard kan worden als lid. Het zich niet houden aan de statuten of het huishoudelijk reglement vormt een geldige reden.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergade-ring met een meerderheid van twee/derde van de aanwezige effectieve leden, behoudens het ef-fectieve lid omtrent wie gestemd wordt. Om alle misverstanden uit te sluiten wordt uitdrukkelijk gesteld dat de toegetreden spelende leden, die deel uitmaken van de algemene vergadering, géén stem hebben In de stemming over de uitsluiting van een effectief lid.

De uitsluiting van een toegetreden lid kan worden uitgesproken door de raad van bestuur bij 2/3 meerderheid en een quorum van 2/3 der stemmen.

Indien 20% van de stemgerechtigde leden een motie indient bij de Raad van Bestuur waaruit blijkt dat er onenigheid is aangaande de Raad van bestuur genomen beslissing met betrekking tot de uitsluiting van een toegetreden lid dan dient laatstgenoemde binnen de termijn van één maand na het indienen van de motie een algemene vergadering der leden bijeen te roepen met op de agenda de beslissing over de uitsluiting van het toegetreden' lid. De algemene vergadering beslist dan met gewone meerderheid der stemmen over de uitsluiting.

De raad van bestuur kan zowel effectieve ais toegetreden leden die zich aan een zware overtre-ding schuldig hebben gemaakt tijdelijk schorsen tot aan de beslissing van de algemene vetgade-ring.

Een lid waarvan de uitsluiting op de agenda van hetzij op de raad van bestuur, hetzij de algeme-ne vergadering staat, heeft het recht vooraf gehoord te worden.

Het betreffende lid neemt geen deel aan de stemming, ook niet indien het zetelt in de algemene vergadering of de raad van bestuur die in voorkomend geval uitspraak doet over de uitsluiting...

Artikel-12: Rechten van de uitgetreden of uitgesloten leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het lid dat ontslag heeft genomen of uitgesloten werd heeft niet het minste recht op het maat-schappelijk bezit en kan niet de terugbetaling eisen van de bijdrage die het heeft gestort of ver-goeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbe-schrijving vorderen.

TITEL III. Algemene vergadering.

Artikel-13; Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve en de toegetreden spelende leden.

Telkens in de statuten verwezen wordt naar aanwezige leden dient dit gelezen te worden als aanwezige en/of vertegenwoordigde effectieve of toegetreden spelende leden. Dit zijn met name de stemgerechtigde

leden. -

Indien het stemgerechtigd lid een rechtspersoon is dient deze één enkele fysieke persoon aan te duiden die het lid op de algemene vergadering zal vertegenwoordigen, Exceptioneel kan deze fysieke persoon zich op haar beurt door iemand anders laten vertegenwoordigen.

Elk stemgerechtigd lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lastheb ber, zijnde een ander stemgerechtigd lid. Ieder stemgerechtigd lid kan maximaal één an-dere stemgerechtigd lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel-14: Bevoegdheid van de algemene vergadering

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1 °de wijziging van de statuten;

2°de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommis-sie;

3°desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4°de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5°de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6°de ontbinding van de vereniging;

7°de uitsluiting van een effectief lid;

8°de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°advies geven over de richting en acties die de vereniging dient te nemen

Artikel-15: Jaarvergadering  Buitengewone en Bijzondere Algemene Vergadering Er moet elk jaar minstens één algemene vergadering gehouden worden.

Deze vergadering dient door te gaan in het eerste semester van elk kalenderjaar, Het behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur deze datum te bepalen, rekening houdende met de acti-viteitenkalender.

De algemene jaarvergadering omvat minstens op de agenda de overlegging: aan, en ter goedkeu-ring van, de algemene vergadering, de jaarrekening van het voorbije jaar, evenals de goedkeuring van de begroting van het volgende boekjaar, kwijting van het bestuur.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minste 20% van de stemgerechtigde leden. In dat laatste geval moet de raad van bestuur een algemene vergadering laten plaats vinden binnen dertig dagen na dit verzoek.

ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle stemgerechtigde leden moeten erop worden uitgenodigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Eik voorstel of agendapunt ondertekend door tenminste 20% van de stemgerechtigde leden dient op de agenda gebracht.

Artikel-16: Bijeenroeping van de algemene vergadering

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, fax of email, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens 15 dagen vóór de vergadering aan ieder stemgerechtigd lid wordt gestuurd,

De uitnodiging dient de agenda, plaats en uur van de vergadering te vermelden. Bij ontstentenis van een plaatsopgave wordt de vergadering gehouden op de zetel van de vereniging.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle stemgerechtigde leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel-17: Voorzitter van de algemene vergadering

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, door de ondervoorzitter, vervolgens de secretaris. De voorzitter duidt een stemop-nemer aan, die tevens instaat voor de notulering.

Artikel-18: Stemming op de algemene vergadering

Behoudens strengere bepalingen in de wet of de statuten, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen indien minstens 40% van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet gehaald wordt, dient een nieuwe vergadering bijeen geroepen. Deze mag ten vroegste plaats vinden binnen 15 dagen na de eerste vergadering, en maximaal 30 dagen later. Deze tweede vergadering heeft dezelfde agenda als de eerste vergadering en kan beslissen ongeacht het aanwezige quorum.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Onthoudingen, blanco of ongeldige stemmen worden niet meegeteld bij het berekenen van de gewone meerderheid. Enkel effectief uitgebrachte stemmen worden geteld.

Artikel-19: Statutenwijzging  ontbinding van de vennootschap

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van zeven-entwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee, worden nageleefd.

De beslissing van de algemene vergadering om de vereniging om te zetten in een vennootschap met sociaal oogmerk wordt genomen overeenkomstig de regels van de doeiswijziging;

Heden luiden deze wetteksten als volgt:

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegen-woordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel-20: Publicatie van de besluiten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

iUOD 2.2

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen zonder het te verplaat-sen.

Aile leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden on-dertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekend-gemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder,

TITEL, IV, Raad van Bestuur.

Artikel-21; Raad van Bestuur  Samenstelling - Aantal leden

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van maximaal 6 bestuurders, samengesteld, voor zover er voldoende kandidaten zijn, uit:

- één voorzitter

- één ondervoorzitter

- één penningmeester

- één secretaris

- twee bestuursleden

Aile leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering aangesteld voor een periode van ten hoogste vier jaar. Ze zijn herverkiesbaar, Enkel stemgerechtigde leden kunnen tot de raad van bestuur behoren.

Het mandaat van de bestuurders, zal eindigen bij de algemene vergadering die de sluiting van de rekeningen per 31 december van drie jaar na de benoeming op de agenda heeft staan. Wordt de raad van bestuur bvb gevormd in 2014 dan zal deze tijdens de algemene vergadering over het jaar 2017, te houden in 2018, moeten hervormd worden.

Een bestuurder die optreedt voor een rechtspersoon en binnen die rechtspersoon niet langer een mandaat bekleedt, wordt geacht ontslag uit de raad van bestuur te hebben genomen en het be-stuursmandaat ter beschikking te stellen.

Een bestuurder welke zelf ontslag geeft, dient dit per brief aan de voorzitter van de raad van bestuur mede te delen, of bij ontstentenis aan de ondervoorzitter.

Telkens indien een plaats in de raad van bestuur open valt, wordt deze ingevuld door hetzij de eerstvolgende kandidaat op de lijst van de eerder gehouden verkiezingen, hetzij door tussentijdse stemming in de algemene vergadering voor het opengevallen mandaat.

De invulling van een mandaat gebeurt slechts voor de resterende termijn van het opengevallen mandaat, zodat aile mandaten telkens tezamen komen te vervallen.

Het is de uittredende raad van bestuur die er over waakt dat de te houden verkiezingen tijdig op de agenda wordt geplaatst.

Artikel-22: Samenstelling van het orgaan Raad van Bestuur

De raad van bestuur kiest onder zijn leden voor zover er genoeg kandidaten zijn:

- één voorzitter

- één ondervoorzitter

één penningmeester

- één secretaris

- twee bestuursleden

Ingeval de bestuursleden er niet in slagen in onderling overleg een raad van bestuur samen te stellen, dan wordt eerst de voorzitter gekozen. De kandidaat voorzitter met de meeste stemmen vervult de functie, Vervolgens opeenvolgend de ondervoorzitter, de penningmeester en de secre-taris.

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter, ver-volgens de secretaris.

De bestuurders kunnen zich op de raad van bestuur niet laten vertegenwoordigen door een ande-re bestuurder indien zij verhinderd zijn.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of, indien deze verhinderd is, door de ondervoorzitter. De raad van bestuur komt minstens éénmaat per semester samen.

Indien minimaal twee bestuurders middels een gezamenlijk getekende agenda de voorzitter ver-zoeken de raad van bestuur bijeen te roepen is deze gehouden de uitnodiging binnen een termijn van acht dagen te verzenden,

De uitnodiging wordt minstens acht dagen van te voren bij gewone brief, fax of email, gedaan, bevattende de agenda, plaats en uur van de bijeenkomst.

De raad van bestuur kan slechts besluiten indien de meerderheid van haar leden aanwezig is, Er wordt slechts beslist over punten op de agenda, Uitzonderlijk kan een belangrijk punt besproken worden indien 2/3 van de aanwezigen bereid is dit ad hoc op de agenda te plaatsen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt die ándertekend worden door de voorzitter, en die ingeschreven worden in een speciaal register der beraadslagingen. De uittreksels die uit dit regis-ter gevraagd worden, worden door de voorzitter ondertekend voor conform en echt verklaard.

De notulen worden via gewone post, fax of mail aan alle leden van de raad van bestuur toege-zonden,

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering.

Op verzoek van een bestuurslid kan en mag een genodigde deelnemen aan de vergaderingen van de raad van bestuur. Deze genodigde heeft geen stemrecht en dient desgevallend vooraf een non-disclosure verklaring te ondertekenen, Indien één of meerdere bestuursleden bezwaar maken tegen de aanwezigheid van de genodigde, dan beslist de raad van bestuur met gewone meerder-heid over het al dan niet toelaten van de genodigde tot de vergadering.

Artikel-23; Bevoegdheid van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen én alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad van bestuur beschikt aldus over de residuaire bevoegdheid.

De raad kan zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan derden, niet-leden van de vereniging.

Aile handelingen m.b.t, rechtszaken, hetzij ais verweerder of eiser, worden beslist door de raad van bestuur. Zij worden door de Voorzitter gevoerd in naam en voor rekening van de vereniging,

indien de vereniging een rechtszaak wil instellen tegen een lid van de vereniging dient de alge-mene vergadering haar goedkeuring te geven.

De Voorzitter voert de beslissingen van de raad van bestuur uit en zorgt voor een vlotte werking van de vereniging, welke hij in alle civiele zaken vertegenwoordigt.

De penningmeester houdt de boeken van de vereniging, ontvangt de gelden en voert de betalin-gen uit. " Hij/zij is verantwoordelijkheid voor het beheer van de goederen van de vereniging, titels en overdracht van titels, stellen van zekerheden, onder toezicht en toestemming van de raad van bestuur,

Artikel-24; Handtekeningbevoegdheid

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door twee bestuurders samen handelend, waaronder de voorzitter.

\ ~ MOD 2,2

I ' I

Voor bedragen en verbintenissen beneden 1.500,00¬ (duizend vijfhonderd euro) heeft de voorzitter de macht alleen te tekenen, ofwel deze handtekeningbevoegdheid te delegeren naar de penningmeester en/of een dagelijks bestuurder indien in deze functie voorzien werd.

De ondertekenaars moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging, Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

De voorzitter, of elk ander bestuurslid dat een machtiging van de raad van bestuur kan voorleg-gen, kan zelfstandig rekeningen openen bij de Post of bankinstelling in naam van de vereniging. De raad van bestuur

dient bij de eerstvolgende vergadering op de hoogte te worden gehouden van alle bewegingen.

De voorzitter, de penningmeester of elke andere derde persoon hiertoe gemachtigd door de raad van bestuur, kunnen individueel alle aan de vereniging gerichte (aangetekende) zendingen/pakjes aannemen van de Post of elke andere afleverdienst.

Artikel-25: Persoonlijke verbintenis  Bezoldiging der bestuurders

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenis-sen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V, Dagelijks Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel-26: Benoeming dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan, indien zij dit nodig acht, bij 3/4 meerderheid der stemmen, beslissen om één of meerdere dagelijks bestuurders, natuurlijke personen, aan te duiden De benoeming gebeurt intuïtu personae.

Deze dagelijkse bestuurders hoeven geen lid te zijn van de vereniging en staan onder toezicht van de raad van bestuur,

De bevoegdheid waarover het dagefijks bestuur beschikt wordt bepaald door de raad van be-stuur. Artikel-27: Rapportering

Het dagelijks bestuur rapporteert op regelmatige wijze aan de raad van bestuur over de gang van zaken binnen de VZW,

Artikel-28: Bezoldiging van de dagelijkse bestuurders

Het bepalen van de bezoldiging van de dagelijkse bestuurders behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur,

Artikel-29: Duur van het mandaat

De duur van het mandaat wordt bepaald door de raad van bestuur met een maximum termijn van vier jaar. Het mandaat zal evenwel automatisch een einde nemen bij vrijwillig ontslag, overlijden of verstrijken van de aanvankelijk bepaalde termijn, zonder dat een expliciete hernieuwing van het mandaat is gegeven. Een dagelijks bestuurder is herbenoembaar.

TITEL VI. Commissaris

Artikel-30: Aanstelling van een commissaris

Onverminderd de wettelijke verplichting een commissaris aan te stellen bij het overschrijden van de numerieke criteria heeft de algemene vergadering de exclusieve bevoegdheid een commissaris aan te stellen.

Indien de wettelijke criteria niet overschreden zijn staat het de algemene vergadering vrij om ais commissaris al dan niet een bedrijfsrevisor aan te stellen,

De duur van het mandaat, het bepalen van de vergoeding, evenals het geven van het ontslag be-horen tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

r ,, " . " M0D 2.2

c r.+

TITEL VII. Rekeningen en begrotingen.

Artikel-31: Jaarrekening en begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende Jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn,

Artikel-32: Toewijzing van het resultaat

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge TITEL VIII. Ontbinding  Vereffening.

Artikel-33', Overlijden - ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeen-komstig artikel 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewij-zigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee of door een gerechtelijke beslissing, het-geen inhoudt dat een meerderheid van 4/5 der aanwezige stemmen vereist is.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld,

Artikel-34: Toewijzing van het saldo na ontbinding

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel ais de heden opgerichte vereniging na-streeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

TITEL IX. Diversen.

Artikel-35: Rechtsgrond

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van zevenentwintig Juni negen-tienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee en de ge-bruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Telkens in de statuten een kennisgeving per brief dient te gebeuren, staat het verzenden van een fax of email gelijk met een kennisgeving per brief. Telkens in de statuten een kennisgeving per aangetekende brief dient te gebeuren, staat het verzenden van een email met bekomen leesbeves-tiging of afgifte per gerechtsdeurwaarder gelijk met een kennisgeving per aangetekende brief.

Artikel 36: Overgangsregeling

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Bij wijze van overgangsmaatregel van de oude statuten, met weinig effectieve leden, naar de nieuwe statuten, wordt aan de huidige muzikanten van de vereniging, ongeacht het feit of hij/zij momenteel lid of geen lid is, de mogelijkheid geboden om zich op te geven als effectief spelend lid of toegetreden spelend lid. De niet spelende leden, of de spelende leden die er om verzoeken, kunnen zich inschrijven als toegetreden steunend lid of toegetreden erelid, Dit alles door het in-vullen van een inschrijvingsformulier, af te geven aan de raad van bestuur. Deze overgangsregeling eindigt per 15 december 2013 om 13h00,

De Bijzondere Algemene Vergadering van 26 januari 2014 heeft met meerderheid van de aanwezige stemmen beslist dat met onmiddellijke ingang volgende beslissingen genomen worden:

- Volgende bestuurders worden benoemd voor een periode van 4 jaar:

- iris Quinet woonachtig Antwerpsesteenweg 81 b9 te 2640 Mortsel, geboorteplaats: Duffel, geboortedatum: 23/11/1979.

- Sofie Lotry woonachtig Krijgslaan 124 te 2610 Wilrijk, geboorteplaats: Antwerpen, geboortedatum: 28/03/1983.

- Jan De Ranter woonachtig Valkstraat 18 te 2610 Wilrijk, geboorteplaats: Wilrijk, geboortedatum: 24/01/1960.

Zij worden benoemd tot en met de gewone Algemene Vergadering in 2018 die besluit over de rekeningen van 2017.

Om de mandaten van de bestuurders gelijk te laten lopen, worden de volgende bestuurders herbenoemd tot de gewone Algemene Vergadering in 2018:

- Karen Scheers woonachtig Kromme Elleboogstraat 17 te 2000 Antwerpen, geboorteplaats: Wilrijk, geboortedatum: 07/0311968.

Gert De Smet woonachtig Noeverseweg 20 te 2845 Niel, geboorteplaats: Bornem, geboortedatum: 02/03/1980.

- Heleen Vandekerckhove woonachtig Standonklaan 43 te 2610 Wilrijk, geboorteplaats: Lommel, geboortedatum: 16/06/1981.

Als voorzitter wordt benoemd: Karen Scheers; als ondervoorzitter: Jan De Ranter.; als penningmeester: Heleen Vandekerckhove en als secretaris Sofie Lotry.

Hun opdracht is onbezoldigd.

I ' - I '

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Te Borgerhout, 29 januari 2013

Heleen Vandekerckhove

Penningmeester Moving Emotions VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/09/2012
ÿþ~

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A RECHTBANK

KOOPHANDEL

Z T 18- 2042

ANTWERPEN





11II!I 11111111111 lIIflhlIl j lI

*iaisoes~*

Te Borgerhout, 21 augustus 2012

Heleen Vandekerckhove

Bestuurder- Penningmeester Moving Emotions VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0895.307.624

Benaming

(voluit) : Moving Emotions

(verkort) : memo

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Jozef Posenaerstraat 52, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte : Adreswijziging bestuurder

Vanaf heden is het adres van Karen Scheers, bestuurder, gewijzigd naar Antwerpen,



Kromme-Elleboogstraat 17 tel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

21/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie _

P-r, nAete

KOOPHANDEL





V

beh

aa

Bel

Sta

Y+ d ,1 1,1.11 I11III~Ill

0 9 -12- 2011





ANTWERPEN

urine







Ondernemingsnr : 0895.307.624

Benaming

(voluit) : Moving Emotions

(verkort) : memo

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Jozef Posenaerstraat 52, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte : (Her)benoemingen

De buitengewone algemene vergadering van 23 november 2011 heeft met meerderheid van de aanwezige stemmen beslist dat met onmiddellijke ingang volgende beslissingen genomen worden:

Volgende bestuurders worden herbenoemd voor een periode van 4 jaar.

- Myriam Nijskens, Jozef Posenaerstraat 52, 2140 Borgerhout. Zij wordt herbenoemd als voorzitter.

- Heleen Vandekerckhove, Standonklaan 43, 2610 Wilrijk. Zij wordt herbenoemd als penningmeester.

Als nieuw effectief lid en tevens als bestuurslid wordt Karen Scheers, woonachtig Vijfhoekstraat 28 te 2600 ' Berchem, benoemd. Zij wordt benoemd als secretaris.

De opdracht van de bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van 2015.

Hun opdracht is onbezoldigd.

Te Borgerhout, 23 november 2011

Heleen Vandekerckhove

Penningmeester Moving Emotions VZW

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MOVING EMOTIONS, AFGEKORT : MEMO

Adresse
JOZEF POSENAERSTRAAT 52 2140 BORGERHOUT(ANTW)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande