MUZIEK DEPOT, AFGEKORT : MD

Association sans but lucratif


Dénomination : MUZIEK DEPOT, AFGEKORT : MD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.864.507

Publication

19/04/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Naam

De vzw draagt de naam  Muziek Depot , afgekort MD.

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd te 2930 Brasschaat, Molenheide 24 en ressorteert onder het

gerechtelijke arrondissement Antwerpen. De maatschappelijke zetel kan te allen tijde verplaatst worden naar een

andere plaats in het gerechtelijk arrondissement bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3: Duur

Voluit:  Muziek Depot

Verkort:  MD

Vereniging zonder Winstoogmerk

Molenheide 24

2930 Brasschaat

OPRICHTING

Het jaar tweeduizend dertien, op vijftien april (15/04/2013)

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen die optreden als eerste en stichtende leden:

is unaniem overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten, overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, zoals gecoördineerd en gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003 betreffende de Vereniging zonder Winstoogmerk, de Internationale Vereniging zonder Winstoogmerk en de Stichtingen. Onder elkaar en met en voor allen die hier aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn en voor allen die later nog effectief (werkelijk) lid worden, wordt als volgt overeengekomen:

Oprichting - Statuten - Benoeming Bestuurders

- Mertens Sonja, Molenheide 24, 2930 Brasschaat, ambtenaar, geboren op 20-06-1961 te Antwerpen

- Van Royen Marc, Molenheide 24, 2930 Brasschaat, ambtenaar, geboren op 14-02-1961 te Wilrijk

- Van Royen Tobias, Molenheide 24, 2930 Brasschaat, werkzoekende, geboren op 03-05-1987 te Antwerpen (Borgerhout)

STATUTEN

I. Naam, zetel, doel en duur

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Muziek Depot

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302416*

(afgekort) : MD

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Molenheide 24

0526864507

2930

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Brasschaat

Griffie

Neergelegd

17-04-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, en kan te allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering conform de geldende wetsbepalingen en zoals infra bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4: Doel

De vereniging heeft tot maatschappelijk doel het stimuleren van jongeren en liefhebbers tot het actief beoefenen van muziek en het aanbieden van een breed maar ook kwalitatief aanbod van genres en stijlen binnen het kader van haar pedagogisch project met betrekking tot de amateurkunstbeoefening en de muziekcultuur in al haar hoedanigheden, en dit zowel op nationaal- als op internationaal vlak. Onder dit maatschappelijk doel wordt daarom ook, doch op niet-exhaustieve en beperkende wijze, begrepen:

- Het creëren van nationale en internationale culturele manifestaties, wat onder meer inhoudt het organiseren van concerten, optredens, tentoonstellingen en andere manifestaties, in het kader waarvan ook muziekarrangementen en composities verspreid en gemaakt kunnen worden die recht geven op het innen van intellectuele eigendomsrechten;

- Het opzetten van een educatieve werking met betrekking tot klassieke, hedendaagse, experimentele muziek en de muziekcultuur in het algemeen, door middel van het organiseren, promoten en produceren van onder andere workshops, een educatief aanbod naar individuen en groepen van individuen, seminaries, stages, nationale en internationale uitwisselingsprojecten;

- Het uitbouwen van één of meerdere ensembles, onder welke naam ook en ongeacht de muziekstijl, zoals ensembles in klassiek verband, een jazz- pop- of rockband en alle andere vormen van groepsmusiceren;

- Het voorbereiden, samenstellen, produceren, opnemen, documenteren en/of uitgeven van muziekstukken en publicaties voor alle soorten media, zowel in binnen- als buitenland, in het bijzonder van de educatieve projecten en culturele activiteiten verzorgt door de vereniging zelf;

- Verder alle activiteiten die bijdragen tot het maatschappelijk doel.

Tot de verwezenlijking van dit doel mag de vereniging overeenkomsten sluiten, personeel in dienst nemen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, aan andere verenigingen, stichtingen, ondernemingen en activiteiten deelnemen en alle andere rechtshandelingen of daden stellen en manifestaties organiseren die tot de verwezenlijking van haar doel nuttig geacht worden, zowel in binnen- als buitenland, en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. In die zin is de vereniging bevoegd, doch slechts op bijkomstige wijze, om handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het vooropgestelde doel en voor zover de opbrengsten/winsten gebruikt worden om dit doel te bereiken. De vzw kan bovendien alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten, verkrijgen, bouwen, verbouwen, kopen en verkopen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op vestigen en uitoefenen.

De vereniging kan daarnaast ook subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

II. Leden

Artikel 5  Typologie leden

De vereniging bestaat uit twee soorten leden, namelijk effectieve (werkelijke of ook werkende leden genoemd) en toegetreden leden.

Artikel 6  Effectieve leden

De effectieve leden vormen de Algemene Vergadering, en enkel deze leden beschikken over de volheid van lidmaatschap in de zin van de vzw-wet. Het aantal werkelijke leden is onbeperkt, doch moet minstens 3 bedragen. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Artikel 7  Toegetreden leden

Toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijke door de statuten en het door de Raad van Bestuur opgestelde huishoudelijk reglement - dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel van de vereniging- worden toegekend. Toegetreden leden maken derhalve enkel deel uit van de vereniging om te genieten van de activiteiten en de voordelen van de vzw, en beschikken niet over stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 8  Toetredingsmodaliteiten

1° effectieve, werkende of werkelijke leden

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Algemene Vergadering met twee derde van de aanwezige stemmen wordt aanvaard, en dit naar aanleiding van de voordracht door minstens twee effectieve leden.

2° niet-werkende of toegetreden leden

Als toegetreden lid kan toetreden tot de vereniging elke natuurlijke persoon die voldoet aan de voorwaarden vervat in het document van inwendige orde (huishoudelijke reglement) en/of door de Raad van Bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Verzoeken om aanvaard te worden als toegetreden lid dienen op schriftelijke wijze, per brief of e-mail, gericht te worden aan één of meerdere personen van de Raad van Bestuur die de kandidatuur voorlegt aan de Raad van Bestuur. De Raad beslist (vervolgens) discretionair over elk verzoek tot toetreding, zonder dat een afdoende motivering vereist is.

Artikel 9  Lidgeld

Het lidgeld voor effectieve leden en toegetreden bedraagt maximaal 175 EURO (Honderdvijfenzeventig EURO ) per jaar. Het bedrag ervan wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur vastgesteld, en hoeft niet noodzakelijkerwijs gelijklopend te zijn voor de effectieve en toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 10  Uitsluiting, uittreding en beëindiging lidmaatschap

1° Uittreding

- Effectieve leden: elk effectief lid kan te allen tijde, mits hij er een maand vooraf kennis van geeft, vrijwillig uit

de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk, per gewone/aangetekende brief of e-mail, aan de voorzitter (of ondervoorzitter) van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

- Toegetreden leden: Elk toegetreden kan te allen tijde, na schriftelijke melding aan de Raad van Bestuur, uit de vereniging treden. De ledenlijst wordt overeenkomstig (artikel 11) aangepast.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11  Ledenregister

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of in het geval een rechtspersoon betreft de naam, de rechtsvorm en adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting worden door de Raad in het ledenregister binnen de acht dagen nadat het betreffende lid in kennis is gesteld. De kennisgeving wordt geacht plaats te vinden op de derde dag na de verzending, op welke wijze dan ook, van het desbetreffende besluit.

III. De Algemene Vergadering

Artikel 12  Samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Als hoogste gezagsorgaan van de vereniging wordt zij voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris, of bij ontstentenis de oudste der aanwezige bestuurders. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering. Ieder lid is evenwel toegestaan een volmacht te geven aan een ander lid, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat een lid evenwel houder mag zijn van meer dan één volmacht. Artikel 13  Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitende door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

- de goedkeuring en de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- De kwijting aan de bestuurders;

- De goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

- De vrijwillige ontbinding en vereffening van de VZW;

- De uitsluiting van een lid;

- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- Alle andere bij wet en/of de statuten aan de Algemene Vergadering toegekende bevoegdheden.

Artikel 14  Vergaderingen

1° Tenminste eenmaal per jaar wordt een Algemene Vergadering bijeengeroepen, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar. De algemene vergadering wordt ten laatste gehouden zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

2° De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door (een lid van) de Raad van Bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De voorzitter is bovendien verplicht een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen wanneer twee leden daartoe aan hem een verzoek richten en dit per aangetekende brief of mail waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. De voorzitter is gehouden de Buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

3° De oproeping dient om geldig te zijn, ondertekend te worden door de voorzitter of de secretaris, en de plaats, de dag en het uur van de bijeenkomst te vermelden. Alle effectieve leden moet worden opgeroepen per gewone brief, email en/of aangetekend schrijven tenminste acht dagen voor de vergadering.

4° De oproeping bevat de agenda, dewelke opgesteld wordt door de Raad van Bestuur. Elk agendapunt dat voorgedragen wordt door minstens twee effectieve leden, moet tevens op de agenda vermeldt worden. Dit onderwerp moet ondertekend zijn door de initiatiefnemers en dient bovendien tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad overhandigd te zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden dan op voorstel van de voorzitter.

Artikel 15  Quorum en Stemming

1° De gewone besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde

2° Uitsluiting  effectieve leden

Tot uitsluiting van een lid kan enkel besloten worden door de Algemene Vergadering, nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen, met tweederde der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

3° Beëindiging

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

4° Uitredende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve nooit teruggave of een vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen. Zij kunnen staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen en verliezen het recht om de benaming  Muziek Depot of  MD te dragen of te gebruiken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering, of diens vervanger, doorslaggevend.

2° Tot de wijziging van de statuten kan enkel worden besloten, indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt het quorum niet bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde lezen. De tweede vergadering mag evenwel niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist. Tot wijziging van het doel kan slecht met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten. Dezelfde regels als deze tot het wijzigen van het doel, zijn van toepassing op de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

De wijziging van de statuten zullen conform de geldende wetgeving neergelegd en bekendgemaakt worden.

3° De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of door geheime stemming, indien gevraagd door de voorzitter of door een derde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

4° Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter of de secretaris en bewaard worden in een daartoe bestemd notulen register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris en bij ontstentenis hiervan door twee bestuurders. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

IV. De Raad van Bestuur

Artikel 16  Samenstelling

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit bestuurders, allen natuurlijke personen, effectieve leden van de VZW. Het aantal bestuursleden ligt wettelijk steeds lager dan het aantal effectieve leden en moet minstens drie bedragen, die lid van de vereniging zijn. Indien de Algemene Vergadering slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. De Raad van Bestuur kiest uit zijn raadsleden een voorzitter, secretaris en penningmeester. Indien de vereniging slechts twee bestuurders telt, dan benoemt de Raad enkel een voorzitter en een penningmeester. De Raad van Bestuur kan elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk wordt geacht, benoemen.

Artikel 17  Benoeming en Ambtsbeëindiging

1° Benoeming

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering, bij wijze van gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, benoemd voor een termijn van vier jaar, doch zijn steeds herkiesbaar. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder voor de rest van de duur van het mandaat. De datum waarop het mandaat van iedere bestuurder verstrijkt wordt in het benoemingsverslag vermeld. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

2° Ambtsbeëindiging

De opdracht van de bestuurders eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, vrijwillig ontslag en afzetting door de Algemene Vergadering. De afzetting van een lid van de Raad wordt uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld, die met 2/3de meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde beslist. Het vrijwillig ontslag dient bij wijze van gewoon of aangetekend schrijven bekendgemaakt te worden aan de Raad van Bestuur.

Het ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In zulks geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. Indien een bestuurder vrijwillig zijn ontslag indient, wordt van hem veronderstelt dat hij zijn opdracht verder zal vervullen totdat redelijkerwijze binnen een maximumtermijn van zes maanden in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 18  Bevoegdheden van de bestuurders

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Zo treedt hij onder meer op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, en benoemt en ontslaat de Raad leden van het personeel, bepaalt hun bezoldiging, en kan zelf daden van beschikking stellen.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen. Artikel 19  Vergadering, beraadslaging en beslissingen

1° Vergadering

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping, met vermelding van de agenda, door de voorzitter en/of de secretaris zo vaak als het belang van de VZW het vereist, maar minimum eenmaal om de zes maanden, alsook binnen de 14 dagen na een aan de voorzitter gericht verzoek van twee bestuurders. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, en bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

2° Beraadslaging en Beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en beslissen wanneer tenminste de helft van de leden aanwezig is op de vergadering. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter, dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit een doorslaggevende stem.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

3° Tegenstrijdige belangen

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders alvorens de Raad hierover beraadslaagt. De bestuur in wiens hoofde de tegenstrijdige belangen bestaan, verlaat de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

4° Notulen

Van elke vergadering worde notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en/of een andere bestuurder, en die bewaard worden in een daartoe bestemd notulenregister dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel. De uittreksels en afschriften die moeten worden neergelegd, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

Artikel 20  externe vertegenwoordigingsmacht en dagelijks bestuur (art. 13, 1e en 4e lid vzw-wet)

De vereniging wordt geldig verbonden en vertegenwoordigt door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad één afgevaardigde bestuurder heeft aangesteld.

Conform artikel 18 kan de Raad van Bestuur een dagelijks bestuur aanstellen, bestaande uit één enkele bestuurder van de vereniging, de gedelegeerd bestuurder. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagdagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

De benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden door overlijden, op vrijwillige basis door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur en door afzetting bij gewone meerderheid wanneer de meerderheid van de Raad van Bestuur aanwezig is. In het laatste geval dient de beslissing genomen door de Raad van Bestuur binnen de 7 kalenderdagen bij

aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden aan de betrokkene.

Onverminderd de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, kan de afgevaardigd bestuurder, alleen handelend, de vereniging tegenover derden vertegenwoordigen en verbinden. Ingeval de afgevaardigde verhinderd of afwezig is, volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 21  Aansprakelijkheid

Door de bestuurders, afgevaardigde en dagelijks bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenis van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 22  Bekendmakingsvereisten

De akten betreffende de benoeming en het ontslag van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen, moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 24

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 25

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Beide documenten worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet las dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

V. Inzagerechten

VI. Begroting  Rekeningen

VII. Ontbinding en Vereffening

Artikel 26

1° Behouden gevallen van vrijwillige ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot de ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering worden vermeld. Zijn geen twee derde van de leden op de Algemene Vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een 4/5e meerderheid akkoord wordt gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

2° In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de wijze en voorwaarden van vereffening.

3° In geval van ontbinding en vereffening worden de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging ter griffie dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

VIII. Overgangsbepalingen

Artikel 27 - Boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde (datum) tot 31 december 2013.

IX. Overige

Artikel 28

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, zijn de vzw-wet en de besluiten en wetswijzigingen genomen in toepassing ervan van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

X. Benoemingen

Bij Algemene Vergadering d.d. 15/04/2013 werden volgende personen tot bestuurder verkozen, hierna de Raad van Bestuur vormende:

Werden gelijktijdig neergelegd: een uitgifte van de akte. Dit uittreksel werd neergelegd voor registratie met als enige doel de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van koophandel.

- Van Royen Tobias, Molenheide 24, 2930 Brasschaat, werkzoekende, geboren op 03-05-1987 te Antwerpen (Borgerhout)

- Van Royen Marc, Molenheide 24, 2930 Brasschaat, ambtenaar, geboren op 14-02-1961 te Wilrijk

- Voorzitter: Van Royen Tobias

- Penningmeester: Van Royen Marc

Deze akte is opgemaakt te Brasschaat en goedgekeurd door de Buitengewone Algemene vergadering, op 15 april 2013, in 5 originele exemplaren, elke oprichter verklarend één exemplaar te hebben ontvangen, het vierde en vijfde exemplaar bestemd zijnde voor de neerlegging ter griffie en de kruispuntbank.

- Mertens Sonja, Molenheide 24, 2930 Brasschaat, ambtenaar, geboren op 20-06-1961 te Antwerpen.

- Van Royen Marc, Molenheide 24, 2930 Brasschaat, ambtenaar, geboren op 14-02-1961 te Wilrijk.

- Van Royen Tobias, Molenheide 24, 2930 Brasschaat, werkzoekende, geboren op 03-05-1987 te Antwerpen (Borgerhout).

Dezen hebben onder elkaar aangesteld tot:

Getekend de oprichters:

Coordonnées
MUZIEK DEPOT, AFGEKORT : MD

Adresse
MOLENHEIDE 24 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande