NABEWAKINGSPROJECT OPENLUCHTSCHOOL SCHILDE, AFGEKORT : NOS

Association sans but lucratif


Dénomination : NABEWAKINGSPROJECT OPENLUCHTSCHOOL SCHILDE, AFGEKORT : NOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.586.415

Publication

16/11/2012
ÿþ M0n22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

N

IV

1

Voor-

behouden aan hot Belgisch

Staatsblad

X12186469*

RECHTBANK

KOOPHANDEL

iJ 6 NOV. 2012

ANTIMPEN

Ondernemingsnr " í~l fi= 1r, j

Benaming °i "

~

Ivoluit) : Nabewakingsproject Openluchtschool Schilde

(verkort) NOS

Rechtsvorm vzw

Zetel . Heidedreef 82 2970 Schilde

Uit een onderhandse akte ondertekend op .3_0 OKT. 2012 : blijkt dat een stichtingsvergadering werd gehouden van de vzw "Nabewakingsproject Openluchtschool Schilde" met als stichtende leden:

1.Mevrouw Alexia Baetslé, advocate, geboren op 2 september 1972, wonende te 2970 Schilde, Gouwberg 39, Berg;

2.Mevrouw Wilhelmina A. de Lange Huisman, fotografe, geboren op 28 augustus 1968, wonende te 2900 Schoten, Sint-Benedictusdreef 11;

3.Mevrouw Veronique Schoonheydt, bediende, geboren op 10 januari 1971, wonende te 2970 Schilde, Gouwberg 40;

De statuten werden als volgt vastgesteld:

STATUTEN

TITEL 1: RECHTSVORM - NAAM - ZETEL- DOEL- DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam

De vereniging heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk afgekort "vzw". Zij draagt de naam "Nabewakingsproject Openluchtschool Schilde" afgekort "NOS".

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2970 Schilde, Heidedreef 82 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De zetel kan bij beslissing van de raad van bestuur worden verplaatst naar een andere plaats in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetelverplaatsing wordt neergelegd en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3: Doel

Par. 1. De vzw wordt opgericht om, vanuit de groeiende behoefte, aanvullende ondersteuning te bieden aan de scholen in de voor- en naschoolse kinderopvang en de begeleiding tijdens activiteiten buiten de normale lesuren. Deze ondersteuning gebeurt tot aan de erkenning en/of betoelaging door de overheid van de vermelde opvang en begeleidingsinitiatieven. Ter verwezenlijking van het statutair doel wordt eveneens een beroep gedaan op vrijwilligers.

Par. 2. De vereniging mag alle daden stellen die tot de verwezenlijking van dit doel kunnen leiden. Het behoud van het katholiek confessioneel karakter van de vereniging, naar de richtlijnen van de bevoegde geestelijke overheid, is een essentiële voorwaarde van onderhavige maatschappelijke overeenkomst. Een wijziging hieraan zal ontbinding van de vereniging voor gevolg hebben. Bovendien kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig worden bestemd ter verwezenlijking van hetgeen vooraf vermeld.

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans hetzq van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Oprichting

e ~ y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MqD 2.2

Artikel 4: Duur

De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd.

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan zij ten allen tijde worden ontbonden bij beslissing van de

algemene vergadering.

TITEL II: LEDEN

Artikel 5: Aantal

Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum wordt vastgesteld op drie.

De leden, hun erfgenamen of rechthebbenden, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Artikel 6: Toetreding

Enkel natuurlijke personen kunnen lid worden van de vereniging.

De aanvraag tot toetreding, die het onvoorwaardelijk akkoord met de statuten en reglementen van de vereniging impliceert, moet schriftelijk gericht worden aan de Voorzitter van de raad van bestuur. Elk lid wordt aanvaard voor 1 jaar en eindigt van rechtswege de dag na de eerstvolgende algemene vergadering volgend op haar/zijn benoeming.

De beslissing tot aanvaarding van de toetreding wordt genomen door de algemene vergadering, die beslist bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Deze beslissing is soeverein en hoeft niet te worden verantwoord.

Artikel 7: Ontslag - uitsluiting - beëindiging van rechtswege

Het lidmaatschap eindigt indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de Voorzitter van de raad van bestuur of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten.

Overeenkomstig artikel 21 van deze statuten, wordt deze beslissing tot uitsluiting door de algemene vergadering genomen met een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, niet dan nadat het betrokken lid werd gehoord of hiertoe opgeroepen werd.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden, de onbekwaamverklaring, het faillissement of het Kennelijk onvermogen van het lid.

Artikel 8: Register van de leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden.

Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden.

Het ingediend ontslag, de beslissing tot uitsluiting, het overlijden, de onbekwaamverklaring, het faillissement

of het kennelijk onvermogen moeten door toedoen van de raad van bestuur in het register van de leden worden

Ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname ervan.

Wanneer wijzigingen optreden in de samenstelling van de vereniging wordt een bijgewerkte ledenlijst

neergelegd binnen een maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen.

Artikel 9: Bijdrage

De leden van de vereniging zijn geen bijdrage verschuldigd.

TITEL III: BESTUUR

Artikel 10: Raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een als college handelende raad van bestuur, die samengesteld is uit tenminste twee personen die al dan niet lid zijn van de vereniging, met dien verstande dat het aantal bestuurders, minder moet bedragen dan de helft van het totaal aantal leden van de vereniging. Zij worden door de algemene vergadering voor ten hoogste zes jaar benoemd en kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar. De opdracht van bestuurder wordt niet vergoed (kosteloze opdracht). Iedere benoeming of ambtsbeëindiging van een bestuurder moet worden neergelegd en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 11: Voorzitter en Penningmeester

MDD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kiest tussen zijn leden een Voorzitter en een Penningmeester. Bij afwezigheid van de Voorzitter wordt de raad voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 12: Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het bestuur van de vereniging. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet zijn toegekend aan de algemene vergadering, komen toe aan de raad van bestuur.

Artikel 13: Vergaderingen - Besluitvorming

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn Voorzitter of van twee bestuurders.

Hij kan beraadslagen en beslissen als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Ieder bestuurder kan bij gewone brief, telegram, telex, telefax of elk ander communicatiemiddel, drager van een gedrukt document aan één van zijn collega's opdracht geven om hem te vertegenwoordigen op een welbepaalde vergadering van de raad van bestuur en om voor hem en in zijn plaats te stemmen. De opdrachtgever wordt in deze omstandigheden als aanwezige gerekend.

Een bestuurder kan slechts één medelid van de raad vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. In geval van gelijkheid van stemmen is deze van de Voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend.

Wanneer een lid van de raad van bestuur rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft, dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur, moet hij dit, vóór de raad van bestuur beraadslaagt, mededelen aan de andere leden.

Zijn verklaring alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende dit strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die het besluit moet nemen. In deze notulen omschrijft de raad van bestuur de aard van de beslissing of de verrichting, verantwoordt het besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan voor de vereniging.

Wanneer meerdere leden van de raad van bestuur in deze omstandigheid verkeren, zal dit besluit geldig kunnen genomen worden door de overblijvende [eden van de raad van bestuur, zelfs indien in deze omstandigheid niet meer de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Deze procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Over de aangelegenheden die niet op de agenda vermeld zijn, kan de raad van bestuur slechts rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer alle leden van de raad van bestuur op de vergadering aanwezig zijn en ermee instemmen. Dit akkoord wordt geacht te zijn gegeven, wanneer blijkens de notulen geen bezwaar is gemaakt.

De notulen van de vergaderingen worden ondertekend door de Voorzitter of zijn vervanger en door de Secretaris of twee bestuurders, indien de Secretaris belet is. De notulen worden geklasseerd in het register van de notulen van de raad van bestuur. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

De afschriften of uittreksels, die in rechte of elders moeten worden voorgelegd, moeten ondertekend worden door de Voorzitter of door twee gezamenlijk handelende bestuurders.

Artikel 14: Vertegenwoordiging van de vereniging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door de Voorzitter of door twee gezamenlijk handelende bestuurders. De raad van bestuur kan bijzondere gevolmachtigden aanduiden die de vereniging, binnen de perken van de hun verleende volmacht, kunnen verbinden.

Artikel 15: Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, en de vertegenwoordiging wat dit bestuur betreft, opdragen aan één of meer personen, bestuurder of niet. Hij benoemt en ontslaat de gedelegeerden tot dit bestuur, bepaalt hun bevoegdheden en zorgt voor de neerlegging en bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Indien het dagelijks bestuur wordt opgedragen aan een bestuurder, dan zal deze bestuurder Gedelegeerd Bestuurder worden genoemd.

De persoon belast met het dagelijks bestuur zal per kwartaal rapporteren aan de raad van bestuur over het dagelijks bestuur van de vereniging.

De persoon belast met het dagelijks bestuur gaat geen enkele persoonlijke verbintenis aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

TITEL IV: BOEKJAAR - JAARREKENING - BEGROTING CONTROLE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Artikel 16: Begroting en Rekeningen

Per. 1. het boekjaar van de vereniging gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Per einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de raad van bestuur de inventaris op, alsmede de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar, overeenkomstig de wettelijke vcorschriften ter zake.

Par. 2. De controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld en de begroting, wordt aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Dit volgens de vigerende wetgeving op Kleine vzw.

TITEL V: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17: Samenstelling - vertegenwoordiging - bureau

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden van de vereniging.

leder lid van de vereniging Kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber aan wie een schriftelijke

volmacht werd verleend.

Een lasthebber kan slechts één enkel lid vertegenwoordigen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid

van de Voorzitter wordt de raad voorgezeten door de Ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige

bestuurders.

De voorzitter stelt een secretaris aan die buiten de leden mag worden gekozen;

Artikel 18: Bevoegdheden

De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en door

onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.De wijziging van de statuten;

2.De benoeming en het ontslag van de bestuurders;

3.De goedkeuring van de jaarrekening van het voorbije boekjaar en van de begroting van het volgend

boekjaar;

4.De kwijting aan de bestuurders;

5.De ontbinding van de vereniging;

6.De toetreding van een kandidaat-lid

7.De uitsluiting van een lid;

8.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

Artikel 19: Vergaderingen

Tegen uiterlijk de laatste woensdag van de maand april legt de raad van bestuur de jaarrekening en de

begroting ter goedkeuring voor aan de algemene ledenvergadering.

Ten allen tijde kan een andere algemene ledenvergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door

de raad van bestuur om te beraadslagen over enig onderwerp dat tot haar bevoegdheden behoort.

Een algemene ledenvergadering van de vereniging moet worden bijeengeroepen wanneer ten minste een

vijfde van de leden het vraagt

ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 20: Oproeping

Tenminste acht (8) dagen tevoren worden de leden door de raad van bestuur bij gewone brief, fax of elk ander communicatiemiddel, drager van een document, opgeroepen tot de algemene ledenvergadering. De oproeping vermeldt de volledige agenda die de te behandelen onderwerpen dient te bevatten.

Artikel 21: Stemrecht - besluitvorming

Op de algemene ledenvergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

stemmen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen wordt een voorstel geacht te zijn verworpen.

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de wijziging van de statuten, over de wijziging

van het doel, over de uitsluiting van een lid of over de ontbinding van de vereniging indien de bepalingen van de

artikelen 8, 12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig worden nageleefd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bovendien, in afwijking op voormeld artikel 8, kan slechts tot een wijziging van het doel van de vereniging worden besloten met eenparigheid van stemmen. Iedere wijziging van de statuten moet worden neergelegd en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 22: Besluiten buiten de agenda - amendementen

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet op de agenda werden geplaatst of daarin niet impliciet zijn vervat. De raad van bestuur en elk lid hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

Over niet op de agenda geplaatste punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast, indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Artikel 23: Notulen

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen van de

algemene vergadering en worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden

die zulks wensen.

Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

De afschriften of uittreksels, die in rechte of elders moeten worden voorgelegd, moeten ondertekend worden

door de Voorzitter of door twee gezamenlijk handelende bestuurders.

Alle leden of derden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels vragen.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 24: Ontbinding van de vereniging

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars.

Na aanzuivering van het passief zal het actief overgedragen worden aan de Sint-Ludgardis Ouderraad,

afgekort SLOC.

Deze besluiten en de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) worden neergelegd en

bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 25: Aanvullend recht

Alles wat door onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld volgens de wet van zeventwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd.

Opgemaakt te Schilde op 30/10/2012

Alexia Baetslé

Wilhelmina A. de Lange Huisman

Veronique Schoonheydt

Benoeming bestuurders

De algemene vergadering "Nabewakingsproject Openluchtschool Schilde", met zetel te 2970 Schilde, Heidedreef 82, heeft ingevolge de artikels 10, 11, 12, 13, 14 en 15 van de statuten de hiernavolgende personen benoemd tot bestuurders voor een periode van een jaar, eindigend na de algemene vergadering van 2013:

1.Mevrouw Alexia Baetslé, advocate, geboren op 2 september 1972 en wonende te 2970 Schilde, Gouwberg 39, Belg;

2.Mevrouw Wilhelmina A. de Lange Huisman, fotografe, geboren op 28 augustus 1968 en wonende te 2900 Schoten, Sint-Benedictusdreef 11, Nederlandse

Opgemaakt te Schilde op 30/10/2012

MOD22

Voor-'behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Alexia Baetslé

Wilhelmina A. de Lange Huisman

Veronique Schoonheydt

Proces-verbaal Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van de vzw "Nabewakingsproject Openluchtschool Schilde" duidt aan als:

Voorzitter: Alexia Baetslé

Penningmeester: Wilhelmina A. de Lange Huisman

Elk van de leden van de Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid afzonderlijk te handelen binnen het kader van het dagelijks bestuur van de vzw in en buiten rechte.

Opgemaakt te Schilde op 30/10/2012

Alexia Baetslé Wilhelmina A. de Lange Huisman

Op de taaiste biz van t nik B vermelden Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, heizit van de perso{o}n(en) bevoegd de vereniging- stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Coordonnées
NABEWAKINGSPROJECT OPENLUCHTSCHOOL SCHILDE, …

Adresse
HEIDEDREEF 82 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande