NEPALESE PEOPLE'S PROGRESSIVE FRONT, BELGIUM, AFGEKORT : PROGRESSIVE FRONT, BELGUM

Association sans but lucratif


Dénomination : NEPALESE PEOPLE'S PROGRESSIVE FRONT, BELGIUM, AFGEKORT : PROGRESSIVE FRONT, BELGUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.547.804

Publication

05/12/2012
ÿþti

!N.

} MOP. 2-2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

0501.547.004

NEPALESE PEOPLE'S PROGRESSIVE FRONT, BELGIUM

PROGRESSIVE FRONT, BELGIUM

ANTWERPSESTEENWEG 524, 2660 HOBOKEN

Rl~(11TBANK KOOPHANDEL

2 6 NOV, 2012

ANG{riWeERPEN

Ondernerningsnr

Benaming :

(Voluit)

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel

Onderwerp akte : OPRICHTING VZW

Tekst

'De ondergetekenden :

1. De Heer Pathak Prem, wonende Dambrugestraat 204 , 2060 Antwerpen, 23/01/1971. Nepal.

2. De Heer Magar Kul Bahadur, Oude Markt 34, 3000 Leuven, 11/06/1980, Nepal

3. De Mevrouw Parajuli Sushila,Antwerpsesteenweg 524, 2660 Hoboken, 28/02/1978, Nepal

4. De Heer Thanet Som Narayan, Van Eycklei 30, 2000Antwerpen,

5. De Heer Gurung Mekh, StoelStraat 10, 2000 Antwerpen, 10112/1969, Nepal hebben besloten over te gaan tot oprichting van een Vereniging Zonder Winstoogmerk, waarvan de statuten luiden als volgt :

TITEL I : NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1 : De vereniging draagt als naam : " NEPALESE PEOPLE'S PROGRESSIVE

FRONT, BELGIUM", afgekort': " Progressive Front, Belgium."

Artikel 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te 2660 Hoboken, Antwerpsesteenweg 524

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

'Artikel 3 : De vereniging stelt zich als doel :

i) De VZW heeft tot doel het bevorderen van integratie van de Nepalese in de Belgische samenliving.

ii) Het aanbieden en verstrekkenvan hulp informatie en vorming.

Bijlagen bij, het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

1 in 11

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad " iaissel1*

Op de lealslc van Luik l? vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniping. stichting er orgeninme ten aanzisn van dFrden te verteganL'roordigen

Verso : Neam en handtel.erme



vervolg

Mod" 2.2

iii) Informatie verschaffing over Nepalese culture, politiek situatie in Nepal, sensibilis-

eren over mensenrechten in Nepal.

sr

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Artikel 4 : De vereniging wordt opgerecht voor opbepaalde tijd.

TITEL II : LEDEN

Artikel 4 : Het minimumaantal leden van de vereniging is drie.

Artikel S : De Raad van Bestuur en het dagelijks bestuur.

a) De structuur van de vereniging is als volgt :

b) Het bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan de Raad van Bestuur. Op het niveau van de provincies en kantons worden regionale comités gevormd.

Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester van de Raad van Bestuur. De bevoegdheden van het dagelijks bestuur worden vast- , gelegd door de raad van beheer in het huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden : een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. Het maximum aantal leden van de beheerraad wordt bepaald door het inwendig reglement. Ook op provinciaal en kanton niveau worden deze functies ingevuld. Op provinciaal en kantonaal niveau worden de bestuursleden bij gewone meerderheid verkozen door de regionale comités.

In de Raad van Bestuur en het dagelijks bestuur wordt beslist bij gewone meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden bijgehouden in een register dat steeds door de effektieve leden kan worden ingekeken.

f) Het dagelijks bestuur is bevoegd voor alle daden van dagelijks bestuur binnen het kader van de bevoegdheden die door Raad van Bestuur in het huishoudelijk regle- " ment zijn vastgelegd. Raad van Bestuur kan steeds bijkomende functies voor het dagelijks bestuur in leven roepen.

g) De akten en brieven in verband met lopende zaken worden geldig getekend door een lid van het dagelijks bestuur. De overige brieven en akten moeten getekend worden door de voorzitter van het dagelijks bestuur.

i) De provinciale en kantonale comités zijn ondergeschikt aan Raad van Bestuur.

Ql; de IPatete blr van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de ineirumcnteuende notaris, hetzy von de. pcisolo}n(en) bevoegd de vt leniging. stichiinn ot oipan;smc len aenzic:i van derden te vertegem;=onrdinr.n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

c)

d)

e)

t.

Voorbehouden pan het Ftelglsch Staatsblad

' r'eS

j)

k)

m)

n)

l. ',el ' ri - vervolg

MOD. 2.2

De Raad van Bestuur kan de provinciale en kantonale comités ontbinden en heroprichten, wanneer deze niet loyaal zijn met de statuten van de organisatie.

Het financieel beheer zal onder de leiding van Raad van Bestuur geschieden door een financieel comité verkozen door de beheerraad en voorgezeten door de schatbewaarder.

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de Voorzitter of de secretaris of op uitnodiging van 3 van de leden die er deel van uitmaken.

De Raad van Bestuur maakt een intern reglement voor het functioneren van de beheerraad en van de provinciale en kantonale comités voor wat betreft de zaken die niet in de wet of in deze statuten uitdrukkelijk geregeld zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

o) De Raad van Bestuur wordt gekozen door de algemene vergadering voor een periode van twee jaar. De mandaten zijn onbeperkt hernieuwbaar door stemming op de algemene vergadering.

q) De Raad van Bestuur legt jaarlijks aan de gewone algemene vergadering een jaarverslag voor waarin ook een financieel en politiek rapport dient opgenomen te zijn. Op deze jaarlijkse algemene vergadering zal rekening en verantwoording voor de financiële verrichtingen worden gedaan.

r) De vereniging telf werkende en niet werkende leden.

s) De oprichters zijn de eersete werkende leden van de vereniging.

t) De niet werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudlijk reglement worden toegeken. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadrering.

TITEL III : LIDMAATSCHAP

Artikel 6 : Iedereen die de statuten onderschrijft kan lid worden mits betaling van een eenmalige kostenvergoeding van 5 euro. Daarnaast zal ieder lid maandelijks een bijdrage betalen van minimum 5 euro. De op jaarbasis berekende bijdrage mag niet hoger zijn dan 100 Euro.

De Raad van Bestuur beslist of een kandidaat-lid effectief als lid wordt aangenomen.

Uitsluiting van leden geschiedt overeenkomstig wat bepaald is in de v.z.w.-wet. Elk lid kan vrijwillig uittreden mits een schriftelijke en aangetekende melding aan

Op de laatste biz van Luitil^L3 vermersien : Recto : Naam en hoedanrgheid van de instrumenterende nptari:,, hetzij van de perso(o)n(cn) bevoegd de vereniging, stichting ot eihan sme ten aanzien van derden te varleoenwoordirten

~ d A

è, ,-

Voor- I It"i E -vervolg

behouden aan het Belgisch Moo. 2,2

Staatsblad het adres van de v.z.w.

TITEL IV : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7: De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en is samengesteld " uit alle werkende leden. De bevoegdheid en de wijze van samenroepen van de algemene vergadering wordt geregeld zoals voorzien in de artikelen 4 tot en met 8, 12 en 20 van de v.z.w.-wet van 27 juni 1921. Daarnaast gelden volgende bepalingen







Een algemene vergadering wordt één maal per jaar bijeengeroepen en voor het eerst in november 2013. De eerste algemene vergadering zal de beheerraad samenstellen. Zij zaI bijeengeroepen worden zonder formaliteiten. De verdere jaarlijkse algemene vergaderingen zullen bijeengeroepen worden door de Voorzitter en secretaris van de v.z.w die alle leden hiervan schriftelijk op de hoogte zullen brengen minstens veertien dagen voor het houden van de vergadering, tenzij in geval van hoogdringendheid die uitdrukkelijk moet gemotiveerd worden. Bij de uitnodiging zal de dagorde gevoegd worden.

De vergadering kan bij eenvoudige meerderheid beslissen dat de stemming geheim is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige leden, ongeacht het aantal aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter van de vereniging beslissend. De vergadering duidt een voorzitter en een secretaris aan. De beslissingen van de algemene vergadering worden onder vorm van processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en door de secretaris bijgehouden in een register. Dit kan steeds door de leden worden ingezien. De beslissingen die derden aanbelangen worden hen meegedeeld indien ze er om vragen, bij middel van een door de voorzitter ondertekend afschrift. De algemene vergadering stelt een reglement van inwendige orde op en bepaalt de eventuele bezoldiging van de leden van De Raad van Bestuur.

De besluiten van de algemene vergadering zijn steeds ter inzage van de leden en van derden op de zetel van de vereniging en dit vanaf de vijfde dag na het houden van de algemene vergadering.

Artikel 8 : Voor het wijzigen van de statuten is enkel de algemene vergadering bevoegd. Een wijziging is slechts mogelijk mits het akkoord van twee derde van de aanwezige leden.

Artikel 9 : In geval de vereniging ontbonden wordt zal het vermogen worden overgedragen aan een vereniging die als doel heeft het beschermen en doen naleven van de

Out di laatste blz van Luik 13 vermelden : Recto Nahm en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. herij van de perso(o)n(en) bevoegd de vrneniging, stichting ni organisme ten aanzien van derden verteprnwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

a)

b)

c)

s "-e-

t Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Lu. - vervolg

MOD. 2.2

vermogen wordt overgedragen.

Artikel 10: Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 11 : Voor alles wat niet in de statuten geregeld is wordt verwezen naar de regels bepaald in de VZW-wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Antwerpen op 26 november 2012

Benoeming Raad van Bestuur

Naam Voornaam Adres Geborteplaats Gebortedatum

Pathak Prem Prasad Dambruggestraat 204, 2060 Antwerpen, Nepal, 23/01/1971

Magar Kul Bahadur Oude Markt 34, 3000 Leuven Nepal 11/06/1980

Parajuli Sushila Antwerpsesteenweg 224, 2660 Hoboken Nepal 28/02/1978

Getekend : Voorzitter Pathak Prem Prasad

Bijjagen hij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

t

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
NEPALESE PEOPLE'S PROGRESSIVE FRONT, BELGIUM…

Adresse
ANTWERPSESTEENWEG 524 2660 HOBOKEN(ANTW)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande