NEW GENERATION FLANDRIENS

Association sans but lucratif


Dénomination : NEW GENERATION FLANDRIENS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.022.529

Publication

08/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 8 3. . 0 2 2. 5 2 9

Benaming V

(voluit) : New Generation Flandriens vzw

(verkort) : _ - _-.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Antoon Van Den Bosschelaan 126 (V2), 2100 Deurne

Onderwerp akte : Oprichting

De ondertekende,

Cortebeeck Bruno; wonende te 2970 Schilde Beukenlaan 36 Belg, geboren 28/09/1985 te Wilrijk

De Deckere Koen; wonende te 2970 Schilde, Brasschaatsebaan 15, Belg, geboren 04/051984 te'

Brasschaat

Heuring Nick, Luc, Ernst; wonende te 2100 Deurre, Antoon Van Den Bosschelaan 126 verdiep 2, Belg,;

geboren 26/03/1984 te Antwerpen

Janssens Didier, Jacques, Daniel; wonende te 2960 Sint-Job in't Goor, Elshoutlaan 28, Belg, geboren:

13/09/1984 te Brasschaat.

Piraux Michiel, Lucas, Karel; wonende te 2100 Deume, Eugeun Fahylaan 28 bus 4, Belg, geboren:

15/03/1985 te Schoten

Van Den Berghe Yannick; wonende te 2960 Sint-Job in't Goor, Thomas Van der Veeckelaan 20 Belg,:

geboren 12/10/1986 te Wilrijk.

Vermonden Glenn, Comeel; wonende te 2970 Schilde, DenHeuvel 34, Belg, geboren 07/05/1986 te Ekeren

Hoofdstuk L Naam, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam "New Generation Flandriens ".

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2100 Deume, Antoon Van Den Bosschelaan 126 verdiep 2 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement! gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De verenging heeft tot doel:

De organisatie en coördinatie van en deelname aan wielertochten, wieler -en triatlonevenementen voor! zowel wielrennen, mountainbike als triatlon en het verzamelen van fondsen om hiervoor aan te wenden.

De onafhankelijke vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het: verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend» experimenteel en maatschappijgericht vlak.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze! doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten ent waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende! doelstellingen.

Art. 4 De duur van de vereniging is onbeperkt. De algemene vergadering beschikt over de bevoegdheid om: de vereniging ten allen tijde te ontbinden.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. De toetreding van een nieuw lid dient te worden voorgelegd aan de raad van bestuur.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

ICI nl ~Illllllnll Ild 111

*11036886"

Vo beho aan Belg Staat

-"Ft tL1=1 K

KOOPHANDEL

2 4 FEB. 2011

ANTegiFPEÉJ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Art. 7. De eerste actieve leden zijn de oprichters, vermeld in de oprichtingsakte.

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is iemand die zich inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Art. 8. ontslagneming of uitsluiting van een lid geschiedt volgens de bepaling van artikel 12 van de wet van 7 juni 1921. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en kunnen geen teruggave eisen van de door hen betaalde bedragen.

Art. 9.

De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten. Deze kunnen genoteerd worden in het reglement.

Art. 10. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 100 euro.

Art. 11. Ieder lid ziet af van elk mogelijk verhaal en ontslaat het bestuur van alle verantwoordelijkheid voor mogelijke geleden schade of kwetsuren door alle gebeurlijke ongevallen tijdens of naar aanleiding van activiteiten georganiseerd door de vereniging.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 12. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; *alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 12. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

Art. 13. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt: door het rondsturen van een email ; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 14. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 15. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 16. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 17. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 18. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum 10 leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

voor een onbepaalde periode benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 19. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 20. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 21. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 22. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 23. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van tweemaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de raad van bestuur verstuurd.

Art. 24. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 25. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 26. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 27. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders. Het eerste boekjaar zal lopen van de oprichtingsdatum tot 31 december van dat jaar.

Art. 28. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 29. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. De algemene vergadering zal tevens bepalen wat er met het netto-actief van de vereniging zal gebeuren.

Art. 30. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Deurre op 01 februari 2011 in 2 originele exemplaren. (ondertekend door alle stichtende leden als in de aanhef vermeld).

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van v.z.w. New Generation Flandriens, te Deume samen in algemene vergadering op 01 februari 2011 hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Voorzitter: Nick Heuring

Ondervoorzitter: Bruno Cortebeeck

Penningmeester: Michiel Piraux

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Secretaris: Koen De Deckere Bestuurder: Didier Janssens Bestuurder: Yannick Van Den Berghe Bestuurder: Glenn Vermonden

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NEW GENERATION FLANDRIENS

Adresse
ANTOON VAN DEN BOSSCHELAAN 126, V2 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande