NIELSE ATHLETIEK CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : NIELSE ATHLETIEK CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.362.359

Publication

10/05/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111111J11110111)1,111j1y

RE Cl1 t td" r'N ; " r-r-, KOOPHANDEL

2 9 hP2. 2013 ANTSE11gepE~

Ondememingsnr : 0410.362.359

Benaming

(voluit): Nielse Athietiek Club vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Veldstraat 30 - 2845 Niel

Onderwerp akte : benoeming en ontslag bestuurders

uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering van 13 maart 2013;

De Algemene Vergadering neemt kennis van het ontslag van René Frateur. De Algemene Vergadering, dankt René voor zijn jarenlange inzet. Davy zal hiertoe alle administratie in orde brengen. De Algemene Vergadering beslist om niet in vervanging te voorzien voor René Frateur als bestuurslid. De Raad van Bestuur zal voortaan bestaan uit 3 leden, zijnde.

Voorzitter: Truyts Davy, Veldstraat 30, 2845 Niel

Ondervoorzitter : Truyts, Roger, Antwerpsestraat 217, te 2845 Niet;

Secretaris-penningmeester : De Jonghe, Willy, Wirixstraat 21, te 2845 Niel;

getekend

Davy Truyts Willy De Jonghe

voorzitter Secretaris-Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/08/2012
ÿþMOD 2.2

Ondernemingsnr : 0410.362.359

Benaming

(voluit) : Nielse Athletiek Club vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: -2845 Niel Wie 1)S %.efl47-,14

Onderwerp akte : benoeming bestuurders - aanpassing statuten - verplaatsing maatschappelijke zetel

De Algemene Vergadering heeft beslist met onmiddellijke ingang als bestuurders aan te stellen dewelke onderling de functies als volgt hebben verdeeld;

Voorzitter: Truyts Davy, Veldstraat 30, 2845 Niel

Ondervoorzitter : Truyts, Roger, Antwerpsestraat 217, te 2845 Niel;

Secretaris-penningmeester : De Jonghe, Willy, Wlrixstraat 21, te 2845 Niel;

Bestuurder: Frateur René, Gevaertlaan 12 te 2850 Boom

aan het mandaat van Coeck Gustaaf komt op diens verzoek een einde.

Daarnaast beslist de algemene vergadering unaniem om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar: Veldstraat 30 te 2845 Niel

tot slot werd beslist om volgende aanpassingen aan te brengen aan de statuten, De nieuwe gecoôrdineerde statuten luiden als volgt (er werden enkel aanpassingen aangebracht in artikel 2 en artikel 13, paragraaf 2 en artikel 16, paragraaf 2)

TITEL I : NAAM - ZETEL- DOEL  DUUR

Artikel 1: Naam: Nielse Athletiek Club

Artikel 2: Adres vestiging: Veldstraat 30 , 2845 Niel, Gerechtelijk arrondissement Antwerpen

Artikel 3: De vereniging stelt zich tot doel de ontwikkeling van de sport te bevorderen. Het inrichten van tornooien, sportfeesten, het geven van sportonderricht, het ter beschikking stellen van gronden, materialen, accommodaties door aankoop of huren. Ze mag medewerken aan en belangen nemen in alle inrichtingen met gelijke doelstelling.

Artikel 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur

TITEL II: LEDEN

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden, De volheid van het lidmaatschap, met in begrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de leden. De vereniging telt tenminste 3 leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

s _ ~

(''()

~_.-

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblac

111111111111111111111 i

*12148068*

KOOPHANDEL Z O -OF 2012

ANTW~ R_Pl'~N

V

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

F

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6:

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement. Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur alsdusdanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap op voorstel van tenminste 2 leden, dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op 2,5 ¬ , met een maximum van 5 ¬ ,

De algemene vergadering bepaald jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur het lidgeld.

Artikel 8:

De leden van de vereniging zijn verplicht

a-de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar

organen na te leven.

b-De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9:

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur, Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid of in geval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdrage of gedane inbrengen.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit .

Artikel 11:

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 6 jaar en zijn her verkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is terug gevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12:

1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden, één voorzitter, één ondervoorzitter en één secretaris-penningmeester. Ten minste 2 leden roepen de raad bijeen, De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter.

2. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van deze die hem vervangt doorslaggevend.

3. ledere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om men op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Elke bestuurder kan houder zijn van maximum één volmacht.

4. Van elke vergading worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door voorzitter en secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register.De uittreksel die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door voorzitter en secretaris

Artikel 13:

1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte .Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met in begrip van, onder meer, het vervreemden, zelf om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

2.Ten aanzien van derde is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Voor het behandelen van bankzaken (stortingen, betalingen, overschrijvingen) volstaat echter de handtekening van één bestuurder. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derde niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

3.De algemene vergadering beslist over het door de raad voorgestelde huishoudelijk reglement.

Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch

e.

Mao 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

dienen ter bekrachtiging te worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van statuten en de regeling,g van de maatschappelijke zaken algemeen, en kan aan de leden worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14:

De algemene vergadering is samen gesteld uit alle leden. Wanneer ze dit wensen kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch ze bezitten uitsluitend een raadgevende stem. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen vervangen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15:

De algemene vergadering is bevoegd voor

1. het wijzigen van statuten;

2. het benoemen en afzetten van bestuurders;

3. de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan bestuurders;

5. het goedkeuren van begroting en rekeningen;

6. het vrijwig ontbinden van de vereniging;

7. het uitsluiten van een lid.

8. het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; en

9. aile gevallen waarin onderhavige staten dat vereisen;

Artikel 16:

1.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeen geroepen als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een derde van de leden er om vraagt. Ze moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeen geroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 34 juni van dat jaar valt.

2.AIte leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.Ze vermeld dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

3.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig zijn.

Artikell7:

1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige. Bij

staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

2.In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van statuten of van ontbinding van de vereniging zal de

in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door voorzitter en secretaris, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door voorzitter en secretaris.

TITEL V:INZAGERECHT LEDEN

Artikel 19:

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTINGEN  REKENINGEN -- CONTROLE

Artikel 20:

1. Het boekjaar loopt van één januari tot éénendertig december.

2. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan bestuurders.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat jaarrekening en de overige in de de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van eerste aanleg of indien de wet dit vereist, bij de Nationale bank van België.

TITEL VII: ONTBINDING -- VEREFFENING

Artikel 21:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, Kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaald tevens hun bevoegdheid alsmede de verheffingvoorwaarden

Artikel 22:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijk aardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Artikel 23:

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in de statuten is geregeld, zijn de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging , de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

getekend

Davy Truyts Willy De Jonghe

voorzitter Secretaris-Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NIELSE ATHLETIEK CLUB

Adresse
VELDSTRAAT 30 2845 NIEL

Code postal : 2845
Localité : NIEL
Commune : NIEL
Province : Anvers
Région : Région flamande