NIEUWE ANTWERPSE VERSMARKT

Association sans but lucratif


Dénomination : NIEUWE ANTWERPSE VERSMARKT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 452.898.839

Publication

19/02/2014
ÿþMOE?. 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte er grUfj i.l K



,



111111111t111,1111161111,11111

ondernerningsnr : 0452.898.839

Benaming: NIEUWE ANTWERPSE VERSMARKT

(vomt)

(verkort):

ReCiltSVOMT Vereniging zonder winstoogmerk

Zeter Kielsbroek 21, 2020 Antwerpen 2, België

OndenverP akte ONTSLAG -BENOEMING -UITSLUITING LID -BEGROTING LIDGELD - UITBREIDING WAARBORGEN -GECOÖRDINEERDE STATUTEN -

AANVAARDING NIEUW EFFECTIEF LID EN BIJKOMEND LID

Tekst:

Uittreksel uit het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering, d.d. 13 december 2013:

1. Uitsluiting lid

Overeenkomstig artikel 9 is door de raad van bestuur de uitsluiting voorgesteld van het lid Vis-en Mosselgroothandel Ocean Food BVBA, dat failliet verklaard is op 12 juli 2012 en

tevens van het voor zover aanzien als 'plaatsvervangend lid, Twins-General Food BVBA.

Het betrokken lid heeft hiermee impliciet ingestemd, gezien het akkoord dat er getroffen werd in het licht van de achterstallen m.b.t. concessievergoedingen en gezien Twins-General Food BVBA te kennen heeft gegeven haar eigendom op de concessiegrond te willen verkopen.

Met éénparigheid van stemmen wordt met ingang van 1 januari 2014 uitgesloten als lid:

Vis-en Mosselgroothandel Ocean Food BVBA, failliet verklaard op 12 juli 2012;

en tevens voor zover aanzien als plaatsvervangend lid: Twins General Food BVBA.

Met éénparigheid van stemmen besluit de vergadering zowel de concessievergoeding voor het 3de als het 4d. kwartaal van 2013 evenals de onroerende voorheffing over de periode 2011-2012 m.b.t. dit lid nog in te vorderen van Twins-General Food BVBA.

Bij gebreke van vrijwillige betaling alleszins notificatie daarvan te doen aan de instrumenterend notaris Tom Bogaert die belast is met de verkoop van het onroerend goed van Twins-General Food BVBA dat gelegen is op de concessiegrond van de Stad Antwerpen, opdat dit vooraf kan worden genomen van de verkoopprijs.

2. Ontslag / benoeming bestuurders

d. iagr_. biz ver Lir,- E .venreiden Recta riserr T taecteri'erd Van de instrumenterende rearis rieizij vsn d2iaeren(0)ni.eri1 be,enegil3 vererieg striznL,rig orgamsrre ten aanzien van derden te vertegenvulcrdigen

verso Naam en handtekenfru.

Bijlagen-bij het-Belgisch Staatsblad ÿÿ19/h2/20i4 _ Annexer du-Moniteur belge

- vermig

Voar-

behouden

aan het

Bergisch

Staatsblad

MOD. 22

De algemene vergadering beslist met eenparigheid van stemmen tot het ontslag van de heer Yves Pittoors, geboren te Brasschaat op 10 januari 1965, wonende te 2930 Brasschaat, Ternincklei 32 als bestuurder; er wordt hem geen kwijting verleend voor het door hem uitgeoefende mandaat

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van de heer Peter Verbiest, geboren te Wilrijk op 13 april 1963, wonende te 2110 Wijnegem, Schijnparklaan 57 als bestuurder. Er wordt hem kwijting verleend voor het door hem uitgeoefende mandaat.

De algemene vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de heer Bert Van Den Broeck, geboren te Borgerhout op 22 juni 1974, wonende te 2940 Hoevenen, Seringenlaan 38 te benoemen als bestuurder.

Aangezien heel de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt er met eenparigheid van stemmen beslist om de heer Bert Van Den Broeck, voornoemd, te benoemen tot secretaris.

3. Begroting lidgeld

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om het lidgeld voor het jaar 2014 te bepalen op 1.000,00 EUR.

Uittreksel uit het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering, d.d. 13 december 2013:

1. Uitbreiding waarborgen

Gezien de problematiek die de VZW ervaren heeft met Ocean Food BVBA en Twins-General Food BVBA en gezien de economische realiteit dat onroerend goed meer en meer wordt ondergebracht in een aparte vennootschap en dat ook de VZW geconfronteerd wordt met een splitsing tussen de exploitatie en de eigendom van de opstallen, is de VZW nagegaan hoe zij haar rechten kan vrijwaren.

Concreet wordt o.m. voorgesteld om te voorzien in een extra waarborg onder de vorm van een onherroepelijke bankgarantie op eerste verzoek, die zal gevraagd worden van de opstaleigenaar, niet exploitant en zullen de mogelijkliedentot uitsluiting van een lid worden aangepast.

Een statutenwijziging dringt zich op opdat de VZW haar aanspraken zou kunnen laten gelden, zowel ten aanzien van de exploitant als ten aanzien van de opstaleigenaar.

2. Statutenwijziging

De vergadering bespreekt het voorstel van statutenwijziging en keurt vervolgens unaniem de volgende wijzigingen goed:

In Artikel lwordt het woord "voorafgegaan " vervangen door "gevolgd"

Artikel 3: de woorden "alle KM. 0.-activiteiten, met inbegrip van de coiör dinatie van alle activiteiten" worden vervangen door "alle activiteiten".

Artikel 5: "De vereniging bestaat uitsluitende uit effectieve leden. De effectieve leden van de vereniging zijn de Personen die rechtstreeks betrokken zijn als

-Op- de /astste blz. van Luik vermelder Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende mitans, hetzij van de persolo)n(en) bevoegd de verenng, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertagenwoordigen

Versa, Naan-t en handtekening..

Bijlagen bij-het Belgiscb-Staatsblad - -19f0212014 - Annexes- du-

- vervolg

concessiehouder bij de activiteit van de "Fresh Market" wordt vervangen door: "5.1. De vereniging bestaat uit effectieve leden en bijkomende leden.

5.2. De effectieve leden van de vereniging zijn de personen die rechtstreeks betrokken zijn als concessiehouder-exploitant bij de activiteit van de "Fresh Market".

5.3. De bijkomende leden van de vereniging zijn de personen die enkel een zakelijk recht hebben m.b.t. de gebouwen en constructies die zich bevinden op de concessiegrond. Bijkomende leden zijn leden zoals bepaald in artikel 2 ter van de VZW-wet, aldaar aangeduid als toegetreden lid. Een bijkomend lid kan nooit de hoedanigheid hebben van exploitant.

5.4. Bij de ondertekening van de toetredingsovereenkomst zijn zowel het effectief lid als het bijkomend lid een onherroepelijke bankwaarborg op eerste verzoek verschuldigd, gelijk aan het bedrag dat overeenstemt met twee kwartalen concessievergoeding volgens aangehecht model,"

In Artikel 6 worden de woorden "zal de som van 1.250 EUR niet mogen overtreffen" vervangen door "bedraagt minimum 1,000 EUR en is jaarlijks aanpasbaar bij beslissing van de algemene vergadering,"

Artikel 7 wordt vervangen door:

"De toetreding van nieuwe leden wordt op voorstel van de raad van bestuur ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Eenieder die in de hoedanigheid zoals vermeld in artikel 5.1. van de statuten betrokken is bij de exploitatie van de "Fresh Market" kan een kandidaat-effectief lid voordragen.

Eenieder die een zakelijk recht wenst te verkrijgen m.b.t. de goederen en constructies die gevestigd zijn op de concessiegrond, dienen vooraf als bijkomend lid te worden aanvaard door de algemene vergadering..

De algemene vergadering beraadslaagt en besluit over de toetreding van een kandidaat-lid overeenkomstig de bepalingen van artikel 22 van de statuten. De effectieve en bijkomende leden worden geacht van de concessieakte en addenda en van de statuten van de T/ZW Nieuwe Antwerpse Versmarkt kennis te hebben genomen en zich onvoorwaardelijk bij alle bepalingen en verplichtingen ervan aan te sluiten,"

Artikel 8 wordt vervangen door:

"8.1. Ieder effectief en bijkomend lid kan zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken, mits hij zijn ontslag schriftelijk aan het bestuur ter kennis brengt, maar alle leden verbinden zich ertoe dat ze zich niet terugtrekken zolang ze bij de uitbating van de "Fresh Market" betrokken zijn in de in artikel 5.2 en 5.3 vermelde hoedanigheden.

Evenzo verbindt een lid dat ophoudt een dergelijke hoedanigheid te hebben zich ertoe zijn ontslag aan te bieden.

8.2. De voor het lopend jaar door een zich terugtrekkend lid betaalde bijdrage blijft aan de vereniging verworven. Het zich terugtrekkend lid vrijwaart de vereniging voor alle kosten en lasten i.v.m. de concessie van dit lid.

8.3. Een zich terugtrekkend effectief lid kan op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliest alle voordelen die hij als effectief lid der vereniging genoot. Een zich terugtrekkend bijkomend lid kan evenmin aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliest alle voordelen die hij als bijkomend lid der vereniging genoot."

Artikel 9 wordt vervangen door:

Voorbehouden

aan het

Beig,isch Staetsblati

Bijlagen bij-het Belgisch-Staatsblad -1910212$14 Annexes chr Moniteur belge

MOD. 22

Op da ïeste blz. van Luik El vernieldp..n Recto Naarn en hoedenigheil van de I unrenterende mitans, hetzij van de perso(o)n(eni).

bevoegd de vererrieng, stictiting of organisme tan aanzien van derden ta vertegenwoordigen

Verso: Naam en harmitairming.

Voor-behoudon aan hot EolçËsch Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgiset<St-aatsblad-- 19f02f2fl+4--Annexes du MQrr'rteurbelge

-

MOD. 22

"9. L De uitsluiting van een effectief of bijkomend lid uit de vereniging wordt op voorstel van de raad van bestuur ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

9.2. Indien een effectief lid niet langer in de hoedanigheid vermeld in artikel 5.2, van de statuten betrokken is bij de exploitatie van de "Fresh Market", zich in staat van faillissement bevindt, of zich in een staat bevindt waarbij hij zich tegen zijn schuldeisers wenst te beschermen, ofklaarblijkelijk handelt in strijd met het doel van de vereniging of de belangen van de vereniging en of haar leden schaadt, stelt de raad van bestuur de uitsluiting van het effectief lid voor aan de algemene vergadering.

9.3. De uitsluiting kan door de raad van bestuur ook worden voorgesteld aan de algemene vergadering van zodra het effectief lid in gebreke blijft na voorafgaande aanmaning de concessiegelden te voldoen en alleszins van zodra de VZW de bankwaarborg van het lid dient aan te wenden ter vereffening van vervallen concessiegelden aan AG VESPA.

9.4. De algemene vergadering beraadslaagt en besluit over de uitsluiting van een lid overeenkomstig de bepalingen van artikel 22 van de statuten, nadat het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, gehoord werd of minstens behoorlijk opgeroepen werd met dit doel.

9.5. De door het uitgesloten lid voor het lopend jaar betaalde bijdrage blei aan de vereniging verworven. Het uitgesloten lid vrijwaart de vereniging voor alle kosten en lasten i.v.m. de concessie van dit

9.6. Het uitgesloten lid kan op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliest van rechtswege vanaf het ogenblik van de uitsluiting alle voordelen die hij als lid der vereniging genoot."

In Artike116 wordt de volgende zin tussengevoegd: "Bijkomende leden maken geen deel uit van de algemene vergadering en hebben geen stemrecht."

In de eerste zin van Artikel 19 wordt het woord "effectieve" toegevoegd voor het woord "leden". En de volgende zin wordt toegevoegd: "De bijkomende leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen zonder stemrecht, doch moeten niet worden opgeroepen."

In Artikel 21 worden na de woorden "-de uitsluiting" de woorden "en toetreding" toegevoegd.

Artikel 22.4 wordt vervangen door: "Voor beslissingen over toetreding en uitsluiting van een lid, evenals ontbinding van de vereniging, is een meerderheid vereist van 75% van de stemmen van de aanwezige ofvertegenwoordigde leden en moet er een meerderheid zijn van 75% van het aantal aanwezige ofvertegenwoordigde leden; tenzij in geval de uitsluiting wordt voorgesteld t.g.v. het niet tijdig betalen van concessiegelden, alsdan is een meerderheid van 50% van de stemmen van de aanwezige ofvertegenwoordigde leden en een meerderheid van 50% van het aantal aanwezige ofvertegenwoordigde leden voldoende

Artikel 23 wordt aangevuld met de woorden: "onverminderd de mogelijkheid om de uitsluiting van dit lid voor te stellen aan de algemene vergadering,"

Artikel 24 dat luidt als volgt: "Een lid dat een bijzonder punt op de agenda van de vergadering wenst opgenomen te zien moet hiertoe een verzoek richten tot de voorzitter, drie weken véôr de algemene vergadering." wordt hernummerd als Artikel 25.

Op de laatste' blz.. van Luik B vermelden Recto Naam ert hoedanigheid van de instrumenterende mitans, heilij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting cf organisme t'en aanzien vani derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Voorbehouders

aan het

Belgisch Staatsbad

Bijiagen-bij -het-Belgisch Staatsblad a-i9f0-2/20i4 _ Annexes du Moniteur belge

vervotg,

Artikels 25 tot en met 28 worden respectievelijk 26 tot en met 29.

In Artikel 26 wordt de zin "Voor de eerste maal zal zulks geschieden op eenendertig december negentienhonderd vierennegentig," geschrapt.

Vervolgens aanvaarden de aanwezige en wettig vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering de voorgestelde wij zigingen alsook de volgende gecoördineerde tekst met betrekking tot de statuten:

CrECOÔRDINEERDE STATUTEN goedgekeurd op 13 DECEMBER 2013:

TITEL I. NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De vereniging heeft als naam "Nieuwe Antwerpse Versmarkt" die steeds dient te

worden gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2020 Antwerpen, Kielsbroek 21 in het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel : alle activiteiten die verband houden met de gemeenschappelijkebe1angen van al degenen die betrokken zijn bij de exploitatie op de terreinen die voorwerp uitmaken van de concessieakte d.d. 14.11.1995 met addenda tussen Stad Antwerpen en Nieuwe Antwerpse Versmarkt van:

vo edingsgeb ondenbedrijven die voeding en voeclingsgeb ondenproducten

verwerken, opslaan, verpakken of verdelen;

bedrijven die actiefzijnten behoeve van de toegelaten bedrijvigheid: productiebedrijven, transport-en distributiebedrijven, grootkeukens, opleidingscentra, enz. ,met expliciete uitsluiting van activiteiten conform de concessieakte; kleinhandel en horeca.

Met name heeft de vereniging onder meer tot doel op te treden met het oog op het gemeenschappelijk beheer, het gemeenschappelijk voeren van publiciteit het gemeenschappelijk bevorderen van de exploitatie, het gemeenschappelijk optreden, zowel bij de overheid als in rechte of tegenover welke derden ook, in naam en ter verdediging van de belangen van hen die bij deze exploitatie betrokken zijn, het gemeenschappelijk onderhouden, herstellen, verbeteren, uitbreiden van die delen van de Versmarkt ("Fresh Market") die gemeenschappelijk aan al le eigenaars toebehoren of ten dienste van alle uitbaters worden gesteld, het gemeenschappelijk verwerken van afval.

Artikel 4

De verenigingis aangegaan vooronbepaalde tijd. Zij kan te allen tij de ontbonden worden met inachtneming van de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni 1921.

TITEL LE LEDEN

Artikel 5

5.1. De vereniging bestaat uit effectieve leden en bijkomende leden.

5.2. De effectieve leden van de vereniging zijn de personen die rechtstreeks

betrokken zijn als concessiehouder-exploitant bij de activiteit van de "Fresh

Market".

MOD. 22

Op de bate biz. van Luik B verrneiden Recto naam en heedarrigheict van de instrumenterende netana, hetzij: van de persofo)n(en) bevcegd cie vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegemvoordigen

Verso . flaam en handtekening.

L!'"'" - vervolg MOD. 22

Voorbehouden aan het "

Beigisch

Staetsblad

5.3. De bijkomende leden van de vereniging zijn de personen die enkel een zakelijk recht hebben m.b.t. de gebouwen en constructies die zich bevinden op de concessiegrond. Bijkomende leden zijn leden zoals bepaald in artikel 2 ter van de VZW-wet, aldaar aangeduid als toegetreden lid. Een bijkomend lid kan nooit de hoedanigheid hebben van exploitant.

5.4. Bij de ondertekening van de toetredingsovereenkomst zijn zowel het effectief lid als het bijkomend lid een onherroepelijke bankwaarborg op eerste verzoek verschuldigd, gelijk aan het bedrag dat overeenstemt met twee kwartalen concessievergoeding volgens aangehecht model.

Artikel 6

De verplichte jaarlijkse bijdrage van de effectieve ledenbedraagt minimum 1.000

EUR en is jaarlijks aanpasbaar bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 7

De toetreding van nieuwe leden wordt op voorstel van de raad van bestuur ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Eenieder die in de hoedanigheid zoals vermeld in artikel 5.1. van de statuten betrokken is bij de exploitatie van de "Fresh Market" kan een kandidaat-effectief lid voordragen.

Eenieder die een zakelijk recht wenst te verkrijgen m.b.t. de goederen en constructies die gevestigd zijn op de concessiegrond, dienenvoorafals bijkomend lid te worden aanvaard door de algemene vergadering.

De algemene vergadering beraadslaagt en besluit over de toetreding van een kandidaat-lid overeenkomstig de bepalingen van artikel 22 van de statuten. De effectieve en bijkomende leden worden geacht van de concessieakte en addenda en van de statuten van de VZW Nieuwe Antwerpse Versmarkt kennis te hebben genomen en zich onvoorwaardelijk bij alle bepalingen en verplichtingen ervan aan te sluiten.

Artikel 8

8.1. Ieder effectief en bijkomend lid kan zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken, mits hij zijn ontslag schriftelijk aan het bestuur ter kennis brengt, maar alle leden verbinden zich ertoe dat ze zich niet terugtrekken zolang ze bij de uitbating van de "Fresh Market" betrokken zijn in de in artikel 5.2 en 5.3 vermelde hoedanigheden.

Evenzo verbindt een lid dat ophoudt een dergelijke hoedanigheid te hebben zich ertoe zijn ontslag aan te bieden.

8.2. De voor het lopend jaar door een zich terugtrekkend lid betaalde bijdrage blijft aan de vereniging verworven. Het zich terugtrekkend lid vrijwaart de vereniging voor alle kosten en lasten i.v.m. de concessie van dit lid.

8.3. Een zich terugtrekkend effectief lid kan op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliest alle voordelen die hij als effectief lid der vereniging genoot.Eenzichterugtreklcendbijkomend lid kan evenmin aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliest alle voordelen die hij als bijkomend lid der vereniging genoot.

Artikel 9

9.1. De uitsluiting van een effectief of bijkomend lid uit de vereniging wordt op voorstel van de raad van bestuur ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

9.2. Indien een effectief lid niet langer in de hoedanigheid vermeld in artikel 5.2. van de statuten betrokken is bij de exploitatie van de "Fresh Market", zich in staat van faillissement bevindt, of zich in een staat bevindt waarbij hij zich tegen zijn

Op d2 Ltte blz. van Luik B vermelden : Recto fluant en hoedanigfieid van de instrumenterende nataris, hebij van de perse(a)n(en) bevaegd de vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en harrdtekening.



Bijlagen bij het BeigiselrStaatstrtacl ÿÿ 19f02f2flt4 --Annexes-du-Moniteur belge

MOD. 2.2

schuldeisers wenst te beschermen, ofidaaxblijkelijkhandelt instrijd met het doel van de vereniging of de belangen van de vereniging en of haar leden schaadt, stelt de raad van bestuur de uitsluiting van het effectief lid voor aan de algemene vergadering.

9.3. De uitsluiting kan door de raad van bestuur ook worden voorgesteld aan de algemene vergadering van zodra het effectief lid in gebreke blijft na voorafgaande aanmaning de concessiegelden te voldoen en alleszins van zodra de VZW de bankwaarborg van het lid dient aan te wenden ter vereffening van vervallen concessiegelden aan AG VESPA.

9.4. De algemene vergadering beraadslaagt en besluit over de uitsluiting van een lid overeenkomstig de bepalingen van artikel 22 van de statuten, nadat het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, gehoord werd ofminstens behoorlijk opgeroepen werd met dit doel.

9.5. De door het uitgesloten lid voor het lopend jaar betaalde bijdrage blijft aan de vereniging verworven. Het uitgesloten lid vrij waart de vereniging voor alle kosten en lasten i.v.m. de concessie van dit lid.

9.6. Het uitgesloten lid kan op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliest van rechtswege vanaf het ogenblik van de uitsluiting alle voordelen die hij als lid der vereniging genoot.

TITEL M. BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie (3) bestuurders,

effectieve leden van de vereniging.

Zij worden benoemd en hun mandaat kan te allen tij de worden herroepen door de

algemene vergadering.

Hun mandaat duurt driejaar, behoudens andersluidende beslissing bij hun

benoeming.

Uittredende bestuurders zijn terstond herkiesbaar. "

De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, of een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester. De raad van bestuur kan ook één of meerdere ondervoorzitters aanstellen en het dagelijks bestuur van de vereniging opdragen aan één of meer personen, zoals hierna verder wordt uiteengezet.

Artikel 11

De raad van bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen en voorgezeten. De

raad beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij

staking van stemmen is die van de voorzitter doorslaggevend.

De voorzitter is verplicht de raad van bestuur samen te roepen telkens als een

bestuurder hem daar schriftelijk om verzoekt.

De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos.

Artikel 12

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om alle handelingen, zowel van beheer als van beschikking te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vereniging, met uitzondering van die welke door artikel 22 van deze statuten of door de wet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 13

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door een college,

bestaande uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

De voorzitter is meer in het bijzonder bevoegd voor de algemene leiding, de

Voor-

behouden

aan flet

Bel gisch

Steatsralad

vervolg

ap.dp.Igaiste. taz van Luk vertreiden Recta Naarn en' hoedanigheld vert de instrumenterende notarie, hetzii van de perso(o)n{en)

bevoegd de vereffiging chtJj fcrganierne tan aanzien van derden, te vertegenwoordigen

Verso Naarn handtekening.

MOD. 22

..

..

secretaris voor alle secretariaatsaangelegenheden en de penningmeester voor alle financiëleverrichtingen.

De raad kan echter het dagelijks bestuur ook opdragen aan één of meer personen, al dan niet leden. Hun mandaat wordt omschreven bij hun aanstelling. Daarenboven kan de raad voor een reeks welomschreven verrichtingen van dagelijks bestuur, zoals de kwijtschriften en ontvangstbewijzenvoor de Post, de banken, spaarkassen, andere financiële instellingen, alsmede voor de dagelijkse briefwisseling die van praktische aard is en voor de leiding van het personeel, volmachten verlenen aan directeurs, secretarissen of bedienden.

Artikel 14

Alle akten die de vereniging verbinden, evenals de volmachten die bij deze akten behoren, worden behoudens bijzondere lastgeving, geldig ondertekend door twee bestuurders.

Behoudens bijzondere lastgeving wordt de vereniging ook in rechte vertegenwoordigd door tweebestuurders.

Briefwisseling, aanmaningen en betekeningen aan de raad van bestuur of aan een lid van de raad te zenden worden geldig op de zetel van de vereniging geadresseerd.

Artikel 15

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een speciaal register ingeschreven.

Uittreksels bestemd om te worden voorgelegd, hetzij in rechte, hetzij elders, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de

vereniging.

Bijkomende leden maken geen deel uit van de algemene vergadering en hebben

geen stemrecht.

Elk lid kan zich uitsluitend door een ander lid laten vertegenwoordigen. Toch kan

een lid houder zijn van maximum twee volmachten.

Artikel 17

Ieder jaar wordt een algemene vergadering gehouden van de leden, op dag, uur en plaats door de raad van bestuur te bepalen, in de loop van de maand juni.

Aan de goedkeuring van deze vergadering onderwerpt de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar. De begroting en de jaarrekening worden jaarlijks openbaar gemaakt door neerlegging ter griffie.

Artikel 18

Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur samengeroepen worden telkens het belang van de vereniging het vereist. De raad van bestuur is daartoe gehouden indien ten minste één vijfde van de leden hierom schriftelijk hebben verzocht of het verzoek uitgaat van leden die op de algemene vergadering samen 50% van het stemrecht vertegenwoordigen.

Artikel 19

De effectieve leden worden ten minste veertien dagen van te voren bij gewone

Bijlagea; bij-het-Belg'tsclrStaatsblad-r-1-9/O2f2A-14-rAitrrexes du

Vi2CIL"-" -

behourten

aan hot

Bolgisch

Staitsbiazi



Op da laatste blz, van B vermeiden Recto Naarrr en, hoedanigheiet Van instrumenterende notaris, hetzij van de perso(d)ri(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

aa: Naam en handtekening.

Voeu-- - vervolg MOD. 2.2

beNoudert

aart het

Roigise;-t

S.-atsD!aci



brieftot de vergadering uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt de agenda.

De bijkomende leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen

zonder stemrecht, doch moeten niet worden opgeroepen.

Artikel 20

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.



Artikel 21

De algemene vergadering is krachtens de wet of deze statuten bevoegd voor:

de wijziging van de statuten;

de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van

hun bezoldiging ingeval eenbezoldiging wordt toegekend;

de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

de ontbinding van de vereniging;

de uitsluiting en toetreding van een lid;

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal

oogmerk;

de krachtens artikel 22 aan de algemene vergadering toegekende

bevoegdheden;

vaststelling van de algemene politiek van de vereniging en goedkeuringvan

de voorstellen van de bestuurders voor aangelegenheden die betrekking

hebben op uitgaven of participaties voorbedragen die hoger liggen dan

1.250 EUR.

Artikel 22

22.1. Behoudens andersluidende statutaire ofwettelijke bepaling kan de algemene vergadering rechtsgeldig beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

22.2. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, waarbij elk lid beschikt over een stemrecht dat proportioneel evenredig is met de grondoppervlakte van de concessie die effectief in gebruik is van dit lid en bovendien moet er bij elke beslissing een gewone meerderheid zijn van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

22.3. Over beslissingen die een verbintenis doen ontstaan van meer dan 25.000 EUR kan de algemene vergadering maar rechtsgeldig beraadslagen en besluiten indien 50% van de stemgerechtigde leden aanwezig ofvertegenwoordigd zijn. Is het aanwezigheidsquorum niet bereikt, dan zal een tweede vergadering moeten worden bijeengeroepen die beraadslaagt en besluit zonder dat rekening gehouden wordt met een bijzondere aanwezigheidsvereiste,

Voor beslissingen die een verbintenis doen ontstaan van meer dan 25.000 EUR is een meerderheid vereist van 50% van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en moet er een meerderheid zijn van 50% van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

22.4.Voorbeslissingenovertoetreding en uitsluiting van een lid, evenals ontbinding van de vereniging, is een meerderheid vereist van 75% van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en moet er een meerderheid zijn van 75% van het aantal aanwezige ofvertegenwoordigde leden; tenzij in geval de uitsluiting wordt voorgesteld t.g.v. het niet tijdig betalen van concessiegelden, alsdan is een meerderheid van 50% van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde

Op de laatste biz van Lufi.< B verrai d an Recto : r" iaarn en haedarrigheld van de instrumenterende notaris, hetzd van de oerso(o)nien)

bevoegd' de vereniging sel/tira of crrganisnie ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa Naam an handteldening.

Bijlagen bij het Belgisch-Staatsblad -19f0212014-Annexes- du-Moniteur belge

leden en een meerderheid van 50% van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden voldoende.

v!-- - ventolg

MOD. 2.2

Artikel 23

Indien een lid in gebreke is gebleven met het betalen van de concessievergoeding aan de VZW gedurende meer dan één maand na schriftelijke ingebrekestelling, worden de stemrechten van dit lid opgeschort, onderverminderd de mogelijkheid om de uitsluiting van dit lid voor te stellen aan de algemene vergadering.

Artikel 24

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een speciaal register ingeschreven.

Uittreksels bpstemd om te worden voorgelegd hetzij in rechte, hetzij elders, warden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Artikel 25

Een lid dat een bijzonder punt op de agenda van de vergadering wenst opgenomen te zien moet hiertoe een verzoek richten tot de voorzitter, drie weken Wi& de algemene vergadering.

Artikel 26

Op éénendertig december van ieder jaar worden de verenigingsgeschriften afgesloten.

De raad van bestuur maakt de inventaris en de jaarrekening op, evenals de begroting voor het volgend jaar. De rekeningen en begroting moeten onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Deze laatste spreekt zich bij bijzondere stemming uit over de aan de bestuurders te verlenen kwijting.

TITEL V. ONTBINDING - 'VEREFFENING

Artikel 27

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer

vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 28

In geval van vrijwillige of gedwongen ontbinding zal de algemene vergadering door de vereffenaars samengeroepen worden, teneinde aan het patrimonium een bestemming te geven die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waartoe de vereniging werd opgericht; indien de vereniging van mede-eigenaars bij wet rechtspersoonlijkheid heeft bekomen, dan wordt het vermogen aan de vereniging van mede-eigenaars van de "Fresh Market" overgedragen.

Artikel 29

Voor al wat niet geregeld is bij onderhavige statuten wordt verwezen naar de wet

van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig

3. Aanvaarding nieuw effectief lid en bijkomend lid

De vergadering aanvaardt met eenparigheid van stemmen als nieuw effectief lid der

vereniging, Belgian Fresh Food NV, BTW nr. BE 0432.819.146, met maatschappelijke zetel te 2020 Antwerpen, Kielsbroek 44 overeenkomstig art. 7 en 5.2 van de statuten.

De vergadering aanvaardt met eenparigheid van stemmen als nieuw bijkomend lid der

Op d7e, !gatste biz_ ven Luik B vermelden

Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende n'otans, hetzij van de persa(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme ten aanerr ven derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voce-behoudcre aan het 1, Belgisch Stapt/led

- vervoig

MOD. 2.2

vereniging, Tom Cl BVBA, BTW nr. BE 0882.769.383, met maatschappelijke zetel te 2970 Schilde, De Rentfort 17 overeenkomstig art. 7 en 5.3 van de statuten.

Dhr. Michel Vlietinck,

Bestuurder - Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Dhr. Peter de Strycker,

Bestuurder

Dhr. Alec de Weerdt,

Bestuurder

Dhr. Bert Van den Broeck,

Bestuurder

~

Voorbehouden

aazt hot

Belgisch Staatsiifad

19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen-bij het Belgisch-Staatsblad

Oti de 1aa'Ste Llz van lu,. $ verrr+eedán Recto v naam en hcedaníg a d van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(otn(en) Idevaegd d2 vererTI ng. stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa . Naam en handtekening

Coordonnées
NIEUWE ANTWERPSE VERSMARKT

Adresse
KIELSBROEK 21 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande