NIEUWE MEDIA SCHOOL, AFGEKORT : NMS

Association sans but lucratif


Dénomination : NIEUWE MEDIA SCHOOL, AFGEKORT : NMS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 457.243.251

Publication

08/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



V ry ~

beh r--.>-íTEN,2" "' . IIA~ i

aa

Bel

Staz



uII II UIUIU N III I N 1 A 2 6 MEI 2011

*iioessaa*



KOOPHANDEL TU:RNHOUT CGriffiëR'e`



Ondernemingsnr : 0457.243.251

Benaming

(voluit) : Nieuwe Media School vzw

(verkort) : NMS

Rechtsvoren : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Geeploopweg 3 te 2400 Mol

Onderwerp akte : Wijziging Statuten

vzw Nieuwe Media School

Geeploopweg 3 2400 MOL

Identificatienummer : 3218/96

Wijziging van Statuten

De algemene vergadering van de v.z.w. Nieuwe Media School, heeft op 22/01/2011 met eenparigheid van

stemmen beslist de bestaande statuten, verschenen in het B.S. van 22/2/1996 onder nr . 3218, aan te passen

teneinde ze in overeenstemming te brengen met de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van

02/05/2002 en van 16/0112003 en als volgt de tekst ervan vast te leggen:

Statuten

TITEL I-NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd v.z.w. "Nieuwe Media School".

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2400 Mol en bij oprichting voor het eerst gevestigd te Geeploopweg 3, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Artikel 3. §1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de educatie tot duurzame ontwikkeling in de samenleving te bevorderen in al zijn vormen en deze ontwikkeling te realiseren met gebruik van de nieuwe media, ICT en Internet, zonder andere geëigende middelen uit te sluiten en dit op autonome wijze.

§2. De vereniging daarbij zal vooral oog hebben voor de bescherming van het milieu en de ontwikkeling van zwakkere bevolkingsgroepen in onze samenleving.

§3. De vereniging kan alle activiteiten met vorming en opleiding voor volwassenen en jongeren uitoefenen en alle activiteiten ondernemen die verband houden met grafische, digitale, audiovisuele en multimediale communicatie op gelijk welke dragers of vorm.

§4. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen, die tot het realiseren van haar doel nodig zijn, in eigendom of in vruchtgebruik bezitten. Zij zal aile zakelijke rechten hierop kunnen verwerven of verlenen.

§5. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II-LEDEN

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen.

Artikel 6. Nieuwe leden worden door de raad van bestuur voorgedragen en aanvaard bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 7. Ontslagen en uitsluitingen van leden geschieden overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOQ22

Artikel 8. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd en kunnen beroep doen op de diensten van de vereniging. De raad van bestuur kan wel zonodig oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

TITEL lil-RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Artikel 10. Enkel leden van de vereniging kunnen tot bestuurder benoemd worden en het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden.

Artikel 11. §1.De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar. Ze zijn herverkiesbaar. Ieder lid van de raad beschikt over één stem. Een lid van de raad mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar geen enkel lid mag over meer dan één volmacht beschikken.

§2. Mochten door welk voorval ook de voorgaande bepalingen niet meer nageleefd zijn of nageleefd kunnen worden, dan blijven de andere bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Zolang niet is voorzien in de vervanging van een bestuurder oefenen de overige leden de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Artikel 12.§1. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris en een afgevaardigd bestuurder.

§2. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De leden worden minstens acht dagen vooraf schriftelijk via brief, fax of e-mail uitgenodigd met vermelding van de agenda.

§3. De raad vergadert slechts geldig als minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat, na goedkeuring door de raad, getekend wordt door de voorzitter of twee bestuurders. Het wordt aan de bestuurders bezorgd uiterlijk tegen de goedkeuring van de volgende vergadering.

Artikel 13.§1. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, voor alle handels- en bankverrichtingen en verbindt de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering.

§2. De raad kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een afgevaardigd bestuurder. Zij kan hem het dagelijks bestuur toevertrouwen met gebruik van de maatschappelijke handtekening. De afgevaardigd bestuurder wordt door de raad benoemd of afgezet bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§3. Om de vereniging geldig tegenover derden te vertegenwoordigen volstaat de gezamenlijke handtekening van twee beheerders of de handtekening van de afgevaardigd bestuurder zonder dat dezen een bewijs van enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen.

§4. De raad van bestuur mag bovendien voor bepaalde handelingen een bijzonder mandaat verlenen aan een raadslid naar keuze of een mandaat van dagelijks beheer geven aan één of meerdere personen die al dan niet lid zijn van de vereniging. De modaliteiten van deze gedelegeerde bevoegdheden dienen vooraf door de raad van bestuur in een huishoudelijk reglement vastgelegd te worden.

§5. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

TITEL IV- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Elk lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen enkele vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. Ieder lid beschikt over één stem.

Artikel 15. De algemene vergadering is bevoegd voor:

1.Wijziging van de statuten

2.Benoeming en afzetting van de bestuurders

3.Benoeming en afzetting van de commissaris-revisor en het bepalen van zijn bezoldiging

4.De kwijting aan de bestuurders en commissaris-revisor

5.Goedkeuring van de rekeningen en de begroting

6.Uitsluiting en aanvaarding van de leden

7.Ontbinding van de vereniging

8.Omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 16. §1. Elk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije jaar en van de begroting van het volgend jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorig boekjaar en uiterlijk in de maand juni. Ondertussen mag de raad van bestuur per maand één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

Voorbehouden b

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij let Bélgiseli Staatsblad = 08T06120I I - Annexes du -Moniteur bélgë

§2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of wanneer één derde van de leden erom verzoeken.

§3. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of één derde van de leden. Aile leden moeten opgeroepen worden.

§4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Ze gebeurt per omzendbrief, per fax of e-mail en bij spoed eventueel per telefoon. De vergadering kan ook geldige besluiten nemen buiten de agenda, indien de helft van de leden daarom verzoeken.

Artikel 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis van deze, door de oudste van de aanwezige bestuurders. '

Artikel 18. De vergadering is geldig samengesteld als ten minste de helft van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel 19. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat, na goedkeuring door de leden, getekend wordt door de voorzitter of door twee bestuurders. Het wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Leden of derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen. Deze worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

TITEL V-FINANCIEEL BELEID

Artikel 20. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begrotingen worden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de raad van bestuur vastgelegd en elk jaar , ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI-ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 21. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering volgens artikel 20-21 van de wet van 27 juni 1921 en volgens deze statuten.

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de gewijzigde wet van 27 juni 1921.

Artikel 22. §1 In geval van ontbinding om welke de oorzaak ook, zullen de netto-activa besteed worden aan een gelijkaardig initiatief met een soortgelijk maatschappelijk doel.

§2. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de vereniging Nieuwe Media School en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

Artikel 23. Voor al hetgeen dat door deze statuten niet geregeld wordt, zal de wet van 27 juni 1921 van toepassing zijn.

Aldus opgemaakt en ondertekend te Mol, in tien exemplaren op 22 januari 2011.

De algemene vergadering heeft in haar vergadering van 2210112011, overeenkomstig artikel 9 tot en met 11 van de statuten, de volgende bestuurders benoemd voor een termijn van vier jaar.

Aerts, Willy, Geeploopweg 3 te 2400 Mol, rijksreg. Nr 41.10.12-065.21

Borghs, Manuella, Stationsplein 6 te 2440 Geel, rijksreg. Nr 62.04.03-203.67

Stroobants, Ilse, Volmolenbaan 232, te 2400 Mol, rijksreg. Nr 70.07.14-150.76

Van der Veken, Daniël, Wenen 6, te 2470 Retie, rijksreg. Nr 59.04.27-098.68

De raad van bestuur die onmiddellijk na de algemene vergadering van 22/0112011 is samengekomen heeft onder zijn leden de volgende functies aangeduid:

Voorzitter: Ae'rts Willy

Ondervoorzitter: Van der Veken Daniël

Secretaris: Stroobants Ilse

Penningmeester: Borghs Manuella

Afgevaardigd Bestuurder: Aerts Willy

Handtekening : Aerts Willy,Voorzitter en afgevaardigd bestuurder

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NIEUWE MEDIA SCHOOL, AFGEKORT : NMS

Adresse
GEEPLOOPWEG 3 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande