NOTARIELE PARTICIPATIEVENNOOTSCHAP COLSON PHILIPPE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : NOTARIELE PARTICIPATIEVENNOOTSCHAP COLSON PHILIPPE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 508.642.264

Publication

04/01/2013
ÿþMod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

FFRGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 1 DEC. 2012

KOOPHANDEL. TURNHOUT

De griffier

lem

Iuu1iremidiuni25iui~~~i1uNi

*1300

Voor-

behaude

aan hel

Belgiscl

Staatsbh

Ondernemingsnr : QD 602 o2.6 C-1

Benaming

(voluit) : Notariële Participatievennootschap COLSON PHILIPPE (verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap met handelsvorm - besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 2440 Geel, Gasthuisstraat 52

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Het blijkt uit een akte verleden voor Jan Van Ermengem, geassocieerd notaris, te Meerhout, op 17 december 2012, te registreren, dat de burgerlijke vennootschap met handelsvorm «Notariële Participatievennootschap COLSON PHILIPPE», die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft, werd opgericht ais volgt:

Oprichter. - De heer COLSON Philippe Jean-Luc Lutgart Marie Juliana, wonende te 2440 Geel, Gasthuisstraat 52

Rechtsvorm. burgerlijke vennootschap met handelsvorm - besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Naam. - Notariële Participatievennootschap COLSON PHILIPPE

Zetel.  2440 Geel, Gasthuisstraat 52,

Doel. - De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen - in associatief verband - van het beroep van notaris door deelneming als besturende vennoot in volgende professionele notarisvennootschap: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Benijts & Colson, geassocieerde notarissen" burgerlijke vennootschap met handeisvorm; dit met uitsluiting van enige activiteit buiten voormelde professionele notarisvennootschap waarin zij participeert,

De vennootschap mag tevens haar roerend en onroerend vermogen rationeel en doelmatig beheren. Binnen de perken van dit beheer, zal de vennootschap voor eigen rekening in de vorm van beleggingen aile roerende en onroerende goederen kunnen verwerven, vervreemden, huren en verhuren, met persoonlijke en zakelijke rechten bezwaren, op voorwaarde dat het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt.

De vennootschap mag aile activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, alsook activiteiten die haar zullen toelaten voordeel te halen voor haar ontwikkeling; dit alles voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt én voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de wettelijke en deontologische bepalingen die van toepassing zijn op de uitoefening van het ambt van notaris.

Kapitaal, - Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfhonderd zevenentachtigduizend vijfhonderd euro (¬ 587.500,00), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, met een gelijke fractiewaarde. Het kapitaal moet volledig en onvoorwaardelijk geplaatst zijn. Deze aandelen zijn genummerd van 1 tot 100.

VERSLAGEN - INBRENG IN NATURA - VERGOEDING

1)Versiag van de bedrijfsrevisor

Overeenkomstig artikel 219 Wetboek van vennootschappen, heeft de door de oprichter aangestelde bedrijfsrevisor, zijnde de burgerlijke vennootschap met handelsvorm die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Luc Callaert Bedrijfsrevisor, te 1840 Londerzeel, Zwaluwstraat 132, vertegenwoordigd door de heer Luc CALLAERT, bedrijfsrevisor, op 29 november 2012, het verslag opgemaakt met betrekking tot de beschrijving van de inbreng in natura verricht in het kader van deze oprichting, over de toegepaste methoden van waardering, de waardebepalingen waartoe deze methoden leiden en de ais tegenprestatie van de inbreng verstrekte werkelijke vergoeding.

Dit verslag bevat de hierna letterlijk overgenomen conclusies:

"De inbreng in natura bij de oprichting van de vennootschap Notariële Participatievennootschap COLSON PHILIPPE BV/BVBA, bestaat uit vijftig aandelen (genummerd van 51 tot 100) van de vennootschap "Benijts & Colson, geassocieerde notarissen" BV/BVBA.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Deze aandelen behoren momenteel toe aan de heer Philippe COLSON, en kunnen vrij en onbelast worden ingebracht in zijn op te richten notariële participatievennootschap, met toestemming van de Kamer van Notarissen van de provincie Antwerpen.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

a)de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichter van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b)de beschrijving van deze inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c)de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering, leidende tot een inbrengwaarde van 587.500,00 EUR, tenminste overeenkomt met het aantal maal de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is. De waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt, is bedrijfseconomisch verantwoord op voorwaarde dat alle betrokken partijen instemmen met de overname van de niet-kantoorgebonden activa en passiva zoals opgenomen in het waarderingsverslag van de externe accountant Antoine Alaerts.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 100 nieuwe aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde van de vennootschap Notariële Participatievennootschap COLSON PHILIPPE BViBVBA voor de heer Philippe COLSON in persoonlijke naam, vertegenwoordigend een geplaatst en volstort kapitaal van 587.500,00 EUR.

Onderhavig verslag werd opgesteld voor het gebruik door de oprichter van de vennootschap in het kader van de plaatsing en volstorting van het kapitaal door inbreng in natura zoals hierna beschreven en kan derhalve voor geen enkel ander doel gebruikt worden.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat conform de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Londerzeel, 29 november 2012"

2)Bijzonder verslag van de oprichter

Overeenkomstig zelfde artikel 219, heeft de oprichter, op 29 november 2012, het verslag opgemaakt over het belang voor de vennootschap van voormelde inbreng.

Duur. - De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

Bestuur - De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder (in de statuten "het bestuur"), die de enige vennoot is, benoemd door de algemene vergadering voor de door haar bepaalde termijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze een "vaste vertegenwoordiger", die de notaris is en die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon, dit alles conform het Wetboek van vennootschappen.

Heeft de hoedanigheid van "statutair zaakvoerder" voor de duur van de vennootschap:

de heer COLSON Philippe Jean-Luc Lutgart Marie Juliana, voornoemd.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen mits eigen goedvinden.

Tenzij anders bepaald door de algemene vergadering wordt de opdracht van zaakvoerder kosteloos uitgeoefend.

De zaakvoerder kan alleen aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen (of deze statuten) alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De enige statutaire zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of ais verweerder.

Bijzondere lasthebbers_ - Het bestuur kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen, mits naleving van de wettelijke en deontologische bepalingen die van toepassing zijn op de uitoefening van het ambt van notaris.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van het bestuur in geval van overdreven volmacht.

Boekjaar. - Het boekjaar begint op 1 oktober van elk jaar en eindigt op 30 september van het daaropvolgende jaar. Het eerste boekjaar vangt aan de dag waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt en zal worden afgesloten op 30 september 2014.

Jaarvergadering.  leder jaar wordt een gewone algemene vergadering gehouden - ook jaarvergadering genoemd - op de derde vrijdag van de maand maart, om zestien uur (16u.00).

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats (behalve op zaterdag), op hetzelfde uur. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2015.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel of op een andere plaats in België zoals aangeduid in de oproepingen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de algemene vergaderingen en voor de uitoefening van het stemrecht.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Winstverdeling.  Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, ten minste vijf procent (5 %) voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer deze reserve tien procent (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van het bestuur, de bestemming ervan bepaalt, mits naleving van de wettelijke bepalingen ter zake.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door het bestuur. Behoudens andersluidende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, worden de dividenden die niet worden opgevraagd binnen de vijf jaar vanaf hun eisbaarheid eigendom van de vennootschap.

BENOEMING ZAAKVOERDER. - Het aantal zaakvoerders wordt bepaald op één (1), zijnde de heer Philippe COLSON, statutaire zaakvoerder voornoemd, Hij heeft verklaard zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging niet getroffen te zijn door een wettelijke of reglementaire maatregel die zich hiertegen verzet,

Zijn opdracht wordt niet vergoed.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge Voor ontledend uittreksel.

Jan Van Ermengem

Geassocieerd notaris.

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte-oprichting met aangehecht:

revisoraal verslag

- verslag van de oprichter.



Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NOTARIELE PARTICIPATIEVENNOOTSCHAP COLSON PH…

Adresse
GASTHUISSTRAAT 52 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande