NOTARIS MICHEL LESSELIERS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : NOTARIS MICHEL LESSELIERS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.439.647

Publication

06/11/2013
ÿþmod 11.1

k In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

É- F

a t`i

NEERGELEGfl

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 5 OKT. 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT

Griffie, De griffier

I11u1t1Mu11uu

Ondernemingsnr: 54.-4. L/39 . 6 L Benaming (voluit) : Notaris Michel LESSELIERS

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Markt 29

2490 Balen

Onderwerp akte, : BVBA: oprichting

Tekst : OPRICHTING - BENOEMINGEN

Uit een akte verleden voor Hervé DE GRAEF, notaris met standplaats te Mol op 23/10/2013,

vervangende zijn ambtgenoot Michel LESSELIERS, notaris met standplaats te Baten, wettelijk belet,

blijkt hetgeen volgt;

I. VENNOTEN:

De heer LESSELIERS Michel Jan Henri Yves, ongehuwd, geboren te Turnhout op 23 december

1974, RR 74.12.23-163.09, wonende te 2490 Balen, Markt 29.

2. BENAMING:

De vennootschap is opgericht als burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm

van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: "Notaris Michel LESSELIERS",

3. MAAT CHAPPELIJKE ZETEL:

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2490 Balen, Markt 29.

De zaakvoerder kan de zetel enkel verplaatsen mits naleving van de wettelijke en deontologische regels

die van toepassing zijn op de uitoefening van het ambt van notaris.

4. DOEL " ER VENNOOTSCHAP:

De vennootschap heeft tot doel:

Het uitoefenen van het beroep van notaris, zowel in hoedanigheid van openbaar ambtenaar, als van raadsman, door de notaris, voor uitsluitende rekening van de vennootschap, onder naleving van alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen die van toepassing zijn op de beoefening van het ambt van notaris.

5. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL:

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt negentig duizend euro (90.000 EUR), vertegenwoordigd door 900 aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

De vennoot heeft een inbreng in geld gedaan ten bedrage van negentig duizend euro (90.000 EUR), waarvoor hem 900 aandelen worden toegekend.

Ondergetekende notaris bevestigt de deponering van het gestorte kapitaal overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en ten bewijze dat het maatschappelijk kapitaal pedeeltelijk werd volgestort wordt aan ondergetekende notaris een bankattest voorgelegd uitgaande van Belfius en gedateerd op 22/10/2013 waaruit blijkt dat het bedrag van zestig duizend euro (60.000 EUR, zijnde het op heden reeds volgestort deel van het maatschappelijk kapitaal, werd gedeponeerd op de bijzondere rekening met nummer BE81 0688 9834 5824 op naam van de vennootschap in oprichting.

Het bedrag van de nog niet volgestorte inbreng door de vennoot bedraagt dertig duizend euro (30.000 EUR).

7. DUUR DER VENNOOTSCHAP:

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

8. BEST U R  TOEZICHT:

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, die tegelijkertijd vennoten moeten zijn;

-------------- van: de_vennootschap. -- ----- - ------- -

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aan7ien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handlekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1



Een zaakvoerder is van rechtswege ontslagnemend en kan niet meer als zaakvoerder optreden zodra hij geen notaris meer is of zijn beroep niet meer kan of mag uitoefenen, Dit geldt niet alleen in geval van ontslag of afzetting als notaris van de betrokken zaakvoerder maar ook, in geval van zijn preventieve of disciplinaire schorsing als notaris, tijdens de duur van de schorsing,

In alle gevallen waar de zaakvoerder als notaris vervangen wordt door een notaris-plaatsvervanger, za! deze plaatsvervanger automatisch opvolgend zaakvoerder zijn, behoudens andersluidende beslissing van de bevoegde rechter.

Tot statutaire zaakvoerder wordt voor de duur van de vennootschap benoemd:

De heer LESSELIERS Michel, voornoemd,

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd tegenover derden op elk van de volgende wijzen :

a) iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder;

b) door een volmachtdrager; wiens volmacht bepaald is wat betreft het voorwerp ervan en slechts betrekking kan hebben op verrichtingen waarvoor een notaris een volmacht mag verlenen.

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering hiertoe beslist door één of meer commissarissen,

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

Dit alles onverminderd bijzondere voorschriften inzake controleregels opgelegd ingevolge notariële reglementen.

Het mandaat van zaakvoerder zal onbezoldigd zijn, tenzij bij de benoeming of nadien anders wordt beslist.

9. MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR:

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande. Voor zover daartoe de wettelijke verplichting bestaat, stelt de zaakvoerder jaarlijks een verslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid.

10. ALGEMENE VERGADERING:

De gewone algemene vergadering van vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de maand mei om 18 uur,

Indien die dag een zondag of een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag gehouden op hetzelfde uur.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt. Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen over de wijziging van de statuten.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats aangewezen in de oproeping.

De vergadering beslist met meerderheid van stemmen, om het even welk deel van het maatschappelijk kapitaal is vertegenwoordigd, behoudens toepassing van de wet voor statutenwijziging. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen. De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte worden verleden.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, zal deze jaarlijks de beslissingen nemen welke anders door de jaarvergadering worden genomen. De enige vennoot zal te allen tijde de statuten kunnen wijzigen mits naleving van de wettelijke voorwaarden en zal in het algemeen alle bevoegdheden uitoefenen van de algemene vergadering. De besluiten van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden,

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door een zaakvoerder,

ledere vennoot heeft, ongeacht zijn deelneming in het kapitaal, recht op één stem.

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de algemene vergaderingen en voor de uitoefening van het stemrecht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

/Xi Voor-

behouden

9 aan het

'i Belgisch

Staatsblad

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

11. WINSTVERDELING  RESERVES:

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overschot zal de jaarvergadering ieder jaar soeverein besluiten maar mits Inachtneming van een gelijk recht voor elk aandeel.

12. ONTBINDING - VEREFFENING :

De vennootschap kan worden ontbonden krachtens een eenparig besluit van alle vennoten.

Op verzoek van een of meer vennoten, van de Procureur des Konings of van de betrokken Kamer van Notarissen, kan de burgerlijke rechtbank de ontbinding van de vennootschap uitspreken als daartoe gegronde redenen bestaan of als het openbaar belang zulks vereist,

Wordt de vennootschap ontbonden, dan zal de vereffening geschieden door de zorgen van één of meer vereffenaars; zij worden aangesteld door de algemene vergadering die ook hun machten zal bepalen. Indien er meerdere vereffenaars zijn, vormen zij een college.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van Koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming, zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het wetboek van vennootschappen, tenzij de enige vennoot of de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit. De vennootschap in vereffening kan in geen geval de beroepsactiviteiten van de notaris voortzetten, Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen. Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

13. VERKLARINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar eindigt op éénendertig december tweeduizend veertien.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend vijftien,

3, De hoger genoemde statutaire zaakvoerder verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen

te zijn door enige maatregel die zich tegen de aanvaarding ervan verzet,

Zijn mandaat zal bezoldigd zijn.

4. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake, wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

5. In toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, verklaart vennoot uitdrukkelijk ter gelegenheid van de oprichting, dat de vennootschap de rechten en verbintenissen overneemt die voortvloeien uit de rechtshandelingen die in haar naam en voor haar rekening werden gesteld voor de oprichting van de vennootschap sedert 03 oktober 2013 tot op heden,

Dit onder opschortende voorwaarde van het neerleggen van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2 § 4 Wetboek van Vennootschappen.

De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Voor beknopt uittreksel tot inlassing in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, notaris Hervé De Graef te Mol.

mod 1 t.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NOTARIS MICHEL LESSELIERS

Adresse
MARKT 29 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande