NYS

Divers


Dénomination : NYS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 841.495.586

Publication

26/02/2014
ÿþje nï

V 11

beh

aa Be Sta;





Ondernemingsnr Benaming :

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetei :

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111

0841.495.586

(1- v~i E S~ cCK NYS

[

c-r~

Constant Van Goeystraat 51

2070 Zwijndrecht

hEcHiS,ANK KOOPHANDEL

17 FEB. 2R 4

Griffie

~--~.~~t*r~raes~ti

-~#- t+- -c+-= - ~

Onderwerp akte : Statutenwijziging : omzetting in stichting van openbaar nut

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Rembert VAN BAEL te Tongeren op 17 december 2013, geregistreerd op het registratiekantoor te Tongeren op 18 december 2013, boek 577 blad 1 vak 3, goedgekeurd bij koninklijk besluit van 26 januari 2014, dat de raad van bestuur is bijeengekomen en dat zij ondermeer volgende beslissingen heeft genomen:

EERSTE RESOLUTIE

De vergadering besluit om de regeling met betrekking tot de neerlegging van de jaarrekening bij de, Balanscentrale van de Nationale Bank van België, te herschrijven, zoals vermeld in navolgende nieuwe statuten.

TWEEDE RESOLUTIE

De vergadering besluit om redenen uiteengezet in de nagemelde verslagen de vennootschap om te zetten van een private stichting naar een stichting van openbaar nut.

A. Versladen_

De vergadering ontslaat met eenparigheid de voorzitter van het voorlezen van het rapport van de raad van bestuur de dato 18 november 2013 dat het voorstel tot omzetting toelicht en van het verslag van de burgerlijke vennootschap in de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VGD Bedrijfsrevisoren, te Antwerpen, vertegenwoordigd door de heer Maarten Lindemans, bedrijfsrevisor, te Antwerpen, de dato 16 december 2013, betreffende de vermogenstoestand van de vennootschap op 31 oktober 2013, vermits elke bestuurder erkent een afschrift te hebben ontvangen van deze verslagen en bevestigt er kennis van te hebben genomen. De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor luiden als volgt :

"BESLUIT

In het kader van de geplande omzetting van de private stichting 'NYB' met maatschappelijke zetel te 2070 Zwijndrecht, Constant Van Goeystraat 51, in een stichting van openbaar nut heeft het bestuursorgaan een staat van activa en passiva per 31 oktober 2013 opgesteld. Deze staat van activa en passiva sluit af met een balanstotaal van 1.701.496,00 EUR en een eigen vermogen van 1.701.496,00 EUR.

De private stichting wordt gekenmerkt door een relatief beperkte omvang, structuur en organisatie; aldus werden voornamelijk substantiële controles van de staat van activa en passiva per 31 oktober 2013 uitgevoerd.

Uit de controlewerkzaamheden, uitgevoerd op basis van de algemene controlenorm van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, blijkt dat deze staat de toestand van de private stichting volledig, getrouw en juist weergeeft.

Dit verslag is opgesteld in het kader van de toepassing van artikel 44 van de wel betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen voorafgaandelijk aan de omzetting van de private stichting `NYS' in een stichting van openbaar nut en mag niet voor andere doeleinden worden aangewend.

Opgesteld te Antwerpen, 16 december 2013

Burg. CVBA VGD Bedrijfsrevisoren

vertegenwoordigd door Maarten Lindemans

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor eensluidend ontledend uittreksel Notaris Rembert Van Bael

Tegelijk hiermee neergelegd:

- een expeditie van de akte,

- de gecoördineerde statuten

- het verslag van de bedrijfsrevisor en het bijzonder verslag van de raad van bestuur.

Voor

ehbudbn aan het BeIglech'

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

'Schafiënsfraat 5 bus 2, 2000 Antwerpen"

B. Voorwaarden van de omzetting.

De vergadering beslist de vennootschap om te zetten van een private stichting naar een stichting van openbaar nut met behoud van de rechtspersoonlijkheid, zonder dat activiteit en doel van de vennootschap gewijzigd worden, anders dan zoals hiervoor gemeld.

Kapitaal en reserves blijven dezelfde evenals aile activa en passiva, afschrijvingen, meerwaarden en waardeverminderingen aangezien de stichting van openbaar nut de boekhouding die door de private stichting werd gehouden zal voortzetten.

De stichting van openbaar nut behoudt zo mogelijk het ondernemingsnummer.

Vermits de omzetting geschiedt op basis van een staat van activa en passiva afgesloten op eenendertig oktober laatstleden worden alle verrichtingen sedertdien door de private stichting gesteld geacht te zijn gedaan namens de stichting van openbaar nut die ze voor zoveel als nodig bekrachtigt en ze voor haar rekening neemt.

C. Naamswiiziginq en wiiziginq van de statuten ingevolge de omzetting.

Ingevolge deze omzetting beslist de vergadering in de tekst van de statuten overal de woorden

"private stichting" aan te passen in "stichting van openbaar nut".

Zo beslist de vergadering eveneens om de naam van de stichting, zoals vermeld in artikel 9 van de

statuten, te wijzigen van "Private Stichting Nys" in "Stichting van openbaar nut Nys".

D. Goedkeuring van de statuten

De vergadering keurt artikelsgewijs de tekst goed van de statuten van de stichting van openbaar nut, zoals deze hierna weergegeven wordt, waarbij . overal de woorden "private stichting" worden aangepast in "Stichting van openbaar nut".

...." ..."

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/06/2013
ÿþBenaming : PRIVATE STICHTING NYS

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel 7 Constant Van Goeystraat 51

2070 Zwijndrecht

Ondernemingsnr : 0841.495.586

Voorwerp akte : STATUTENWIJZIGING  DOELSWIJZIGING

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Rembert Van Bael te Tongeren op eenentwintig mei tweeduizend dertien, váár registratie, dat de raad van bestuur is bijeengekomen en dat zij ondermeer volgende beslissingen heeft genomen

EERSTE RESOLUTIE

De raad van bestuur beslist tot de wijziging van de achtste zin van artikel 5 van de statuten als volgt:

"...Het mandaat van bestuurder is bezoldigd of onbezoldigd in functie van de beslissing van de raad van bestuur. Indien een bezoldiging wordt toegekend of indien werkelijk gemaakte kosten, welke gestaafd dienen te worden door deugdelijke stukken, worden terugbetaald, is dit onder geen beding te beschouwen als een stoffelijk voordeel waaromrent de toekenning is verboden ingevolge het doe! van de stichting...."

TWEEDE RESOLUTIE

De vergadering ontslaat de voorzitter van voorlezing van het verslag van de raad van bestuur, vermits de bestuurders erkennen er een afschrift van te hebben ontvangen, met als bijlage de staat van activa en passiva der vennootschap afgesloten op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

De vergadering besluit het doel van de vennootschap te wijzigen door:

- aanvulling van het tweede streepje in artikel 3 van de statuten, te weten; - het organiseren en het steunverlenen aan aile kunstzinnige prestaties en culturele evenementen, het ontwikkelen en organiseren van kunsttentoonstellingen, het organiseren van individuele en groepstentoonstellingen in binnen en buitenland", met de woorden `Voor zover dat zich beperkt tot de Europese gemeenschap;"

- wijziging van het derde streepje in artikel 3 van de statuten, te weten "- het uitbreiden en verbeteren door aankoop, verkoop, verhuur en ruiling van kunstwerken" in "- Het uitbreiden en verbeteren door aankoop en verhuur van kunstwerken;"

De tekst van artikel 3 van de statuten luidt nu ais volgt:

"Het verwerven, behouden, beheren, verzamelen, beschermen, vrijwaren en uitbreiden van het kunstpatrimonium ingebracht in de stichting;

- het bewaren, conserveren, documenteren en tentoonstellen via diverse kanalen en middelen van haar kunstpatrimonium en kunstarchief en hiertoe alle beschikbare documentaire, artistieke en financiële middelen voor inzetten;

- het organiseren en het steunverlenen aan aile kunstzinnige prestaties en culturele evenementen, het ontwikkelen en organiseren van kunsttentoonstellingen, het organiseren van individuele en groepstentoonstellingen in binnen en buitenland, voor zover dat zich beperkt tot de Europese gemeenschap; - Het uitbreiden en verbeteren door aankoop en verhuur van kunstwerken;

- verkoop van kunstwerken is slechts toegelaten indien dit omwille van financiële noden zou nodig blijken en voorzover dit bij éénparigheid door de raad van bestuur beslist wordt.

- Het inventariseren, beschrijven en archiveren van haar kunstpatrimonium, kunstcollecties en aanverwante;

- Het samenwerken met andere kunstverenigingen en academies voor schone kunsten.

De stichting mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar doel, en

mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze

goederen gebruiken, beheren of ten dienst stellen.

De stichting mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst

daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van haar hoofddoel.

Bovendien kan de stichting, om haar doeleinden te verwezenlijken, elke handeling verrichten die rechtstreeks of

onrechtstreeks hiermee verbonden is of die de ontwikkeling of verwezenlijking ervan kan bevorderen."

DERDE RESOLUTIE

Coördinatie van de statuten

De algemene vergadering beslist opdracht te geven aan de instrumenterende notaris tot neerlegging van de:

_ geeodrdineerde statuten van de vennootschap tengevolge van voorstaande_ statutenwijziging,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Î~

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111,1,111

V(

behc aai Bel. Staa

I

111

éleergtlegd ter griffie van de Retiltbank van goopliandel te Antwerpen, op

23 MEI 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

STEMMING

Aile voorgaande beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen.

Voor eensluidende ontledend uittreksel

Notaris Rembort Van Bmo|

Tegelijk hiermee neergelegd:

- een expeditie van de akte,

- de gecobrdineerde statuten.

Inhouden aan het

ttaatelad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vers]: Naam en handtekening

14/12/2011
ÿþ MQD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

m

*1118796]*

V beh aa Bel Stal

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 2 OEC, 2011

A N T W net N

e9)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : PRIVATE STICHTING NYS

(verkort) :

Rechtsvorm : private stichting

Zetel : te 2070 Zwijndrecht, Constant Van Goeystraat 51

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

Heden, vierentwintig november tweeduizend en elf.

Is voor mij, Notaris Charles DECKERS, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap; onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DECKERS, DE GRAEVE, SLEDSENS & VAN DEN BERGH", geassocieerde notarissen, met zetel te Antwerpen, Broederminstraat 9, verschenen :

Mevrouw SCHEPERS Marie Thérèse Guillaume Alphonsine, geboren te Tongeren op 09 juli 1943, rijksregister nummer 43.07.09-330-61, echtgenote van de heer NYS Etienne Désiré, geboren te Zwijndrecht op' 25 mei 1935, rijksregister nummer 35.05.25-317-91, beiden wonende te 2070 Zwijndrecht, Constant Van1 Goeystraat 51.

De echtgenoten NYS  SCHEPERS zijn gehuwd onder het stelsel van gemeenschap van aanwinsten blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris André GLORIE te Zwijndrecht op 07 september 1963, welk: stelsel naar verklaring niet conventioneel gewijzigd werd.

De heer Etienne NYS hierna genoemd de "Echtgenoot-Stichter" en mevrouw SCHEPERS hierna genoemd de "Echtgenote-Stichtster" en samen genoemd de "Stichters".

Machtiging.

Mevrouw SCHEPERS, voornoemd, werd bij vonnis gewezen door de ondervoorzitter van de rechtbank van' eerste aanleg te Antwerpen op 05 september 2011 gemachtigd om alleen te handelen krachtens artikel 1420''. van het Burgerlijk Wetboek, van welk vonnis een afschrift aan onderhavige akte wordt gehecht.

TITEL I -- OPRICHTING.

De comparante verzoekt mij, notaris, authentieke akte te verlijden van een private stichting, die zij met haar: voornoemde echtgenoot opricht met de hiernavolgende statuten.

TITEL Il - INBRENG.

De comparante verklaart daartoe volgende inbrengen te doen:

INBRENG IN BLOTE EIGENDOM VAN EEN KUNSTVERZAMELING.

a) Principe.

De comparante verklaart de blote eigendom van een verzameling kunstvoorwerpen  afhangende van het, gemeenschappelijk vermogen dat tussen haar en haar echtgenoot bestaat - in te brengen. De comparante: verklaart dat de inbreng betrekking heeft op alle kunstvoorwerpen die heden tot het gemeenschappelijk:

vermogen behoren. '

De verzameling kunstvoorwerpen is opgenomen en geschat in een inventaris opgemaakt door de heer! BERNAERTS (Veilinghuis BERNAERTS, Verlatstraat 16-22 te 2000 Antwerpen), met nummers 1 tot en met: 3.366 (prenten en boeken) en nummers 5.000 tot en met 7.982, welke inventaris door de comparante en door' mij, notaris "ne varietur" geparafeerd, als bijlage bij deze akte zal worden gehecht.

Het voorwerp van de inbreng is de verzameling kunstvoorwerpen als zodanig en niet de bestanddelen die er' deel van uitmaken "ut singuli". Deze verzameling kunstvoorwerpen is een enkelvoudig goed, dat een: algemeenheid van goederen uitmaakt bestaande uit meerdere bestanddelen (kunstvoorwerpen). Deze samenstelling kan gewijzigd worden ingevolge zaaksvervanging, belegging en wederbelegging van de' bestanddelen die de algemeenheid uitmaken. De ingebrachte verzameling kunstvoorwerpen wordt hierna genoemd: het "kunstpatrimonium".

b) Voorwaarden.

De Stichters behouden zich het levenslang vruchtgebruik voor van het ingebracht kunstpatrimonium. De: stichting zal het genot en de volle eigendom van het kunstpatrimonium slechts verkrijgen bij het beëindigen van; het vruchtgebruik in hoofde van de langstlevende der Stichters.

-08410495o58e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

} MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge De vruchtgebruiker oefent alle bevoegdheden uit van beheer, gebruik en genot, conform de artikelen 582 en volgende van het Belgisch Burgerlijk Wetboek.

Het vruchtgebruik staat op het kunstpatrimonium als zodanig, ongeacht zijn samenstelling (gelet op het karakter van algemeenheid van het kunstpatrimonium zoals hoger vermeld).

De vruchtgebruiker wordt ontslagen van de verplichting tot borgstelling en tot zekerheidstelling in het algemeen en tot het doen opmaken van een boedelbeschrijving, gelet op het feit dat de huidige samenstelling van het kunstpatrimonium voldoende beschreven is in de bijlage.

De vruchtgebruiker is gehouden tot instandhouding van de zaak en tot teruggave van het kunstpatrimonium bij beëindiging van het vruchtgebruik (in hoofde van de langstlevende der Stichters). Gelet op het karakter van algemeenheid van het kunstpatrimonium, zal de vruchtgebruiker bij het einde van het vruchtgebruik enkel het kunstpatrimonium moeten teruggeven in de staat waarin deze zich op dat ogenblik bevindt.

Het is de vruchtgebruiker niet toegestaan het kunstpatrimonium als zodanig te vervreemden zonder het akkoord van de blote eigenaar. Wel kan de vruchtgebruiker, als titularis van het recht van beheer, genot en gebruik, daden van beheer stellen, en meer bepaald, mede gelet op het karakter van algemeenheid van het kunstpatrimonium, overgaan tot de vervreemding van de bestanddelen (kunstvoorwerpen) die het kunstpatrimonium uitmaken, en tot vervanging daarvan door andere bestanddelen (kunstvoorwerpen) die in de plaats van de vervreemde bestanddelen binnen dit kunstpatrimonium zullen treden, en evenzeer aan het vruchtgebruik zullen onderworpen zijn. Tot dergelijke handelingen kan de vruchtgebruiker alleen overgaan voor zover hij het behoud van de substantie van het kunstpatrimonium verzekert, binnen de perken die gesteld worden door zijn verplichting om als goede huisvader te beheren, en met inachtneming van het belang van de blote eigenaar.

TITEL III  STATUTEN.

NAAM - ZETEL - DOEL - ACTIVITEITEN - DUUR

ARTIKEL 1 : Naam.

De private stichting draagt als naam "PRIVATE STICHTING NYS".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere

stukken die uitgaan van een stichting moeten de naam ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting" alsook het adres ervan.

ARTIKEL 2 : Zetel.

De zetel van de stichting is gevestigd te 2070 Zwijndrecht, Constant Van Goeystraat 51.

De zetel kan enkel verplaatst worden binnen België volgens de vereisten voor een statutenwijziging.

ARTIKEL 3 : Doel - Activiteiten.

Het verwerven, behouden, beheren, verzamelen, beschermen, vrijwaren en uitbreiden van het kunstpatrimonium ingebracht in de stichting;

- het bewaren, conserveren, documenteren en tentoonstellen via diverse kanalen en middelen van haar kunstpatrimonium en kunstarchief en hiertoe alle beschikbare documentaire, artistieke en financiële middelen voor inzetten;

- het organiseren en het steunverlenen aan alle kunstzinnige prestaties en culturele evenementen, het ontwikkelen en organiseren van kunsttentoonstellingen, het organiseren van individuele en groepstentoonstellingen in binnen en buitenland;

- het uitbreiden en verbeteren door aankoop, verkoop, verhuur en ruiling van kunstwerken;

- het inventariseren, beschrijven en archiveren van haar kunstpatrimonium, kunstcollecties en aanverwante; - het samenwerken met andere kunstverenigingen en academies voor schone kunsten.

De stichting mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De stichting mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van het hoofddoel.

Bovendien kan de stichting, om haar doeleinden te verwezenlijken, elke handeling verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks hiermee verbonden is of die de ontwikkeling of verwezenlijking ervan kan bevorderen.

ARTIKEL 4 : Duur.

De stichting wordt voor onbepaalde duur opgericht.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 5 : Raad van bestuur.

De raad van bestuur bestaat uit minstens drie personen.

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichters.

Bij defungeren van één van de bestuurders wordt door de resterende bestuurders in diens opvolging voorzien.

Bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze één vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Het mandaat van bestuurder is bezoldigd of onbezoldigd in functie van de beslissing van de raad van bestuur. Indien een bezoldiging wordt toegekend of indien werkelijk gemaakte kosten worden terugbetaald, is

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOfl 2.2

dit onder geen beding te beschouwen als een stoffelijk voordeel waaromtrent de toekenning is verboden ingevolge het doel van de private stichting.

Het mandaat is van onbepaalde duur en eindigt slechts bij overlijden, ontslag, herroeping of afzetting. De afzetting als bestuurder van mevrouw Marie SCHEPERS, voornoemd, behoeft een éénparigheid van stemmen van alle leden van de raad van bestuur.

De bevoegde rechtbank van eerste aanleg kan de afzetting van bestuurders uitspreken die blijk gegeven hebben van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen hen opgelegd door de wet en door deze statuten niet nakomen of goederen van de stichting aanwenden voor een doel in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de wet of openbare orde. In dat geval benoemt de rechtbank nieuwe bestuurders conform de statuten.

De voorzitter en de afgevaardigde bestuurder(s) worden benoemd door de raad van bestuur onder zijn leden; zij kunnen echter voor de eerste maal benoemd worden bij de akte van oprichting van de stichting. Indien de voorzitter in de uitoefening van zijn functie belet is, wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder. Indien één of meer bestuurders rechtspersonen zijn, zal de leeftijd van de vaste vertegenwoordiger die de bestuurder-rechtspersoon vertegenwoordigt, determinerend zijn.

De besluiten worden bij proces-verbaal vastgesteld in een notulenregister en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden.

Afschriften of uittreksels van die notulen worden ondertekend door de bestuurder(s) die de stichting extern (kunnen) vertegenwoordigen.

In geval dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting dit vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

Een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wet toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder. Een bestuurder kan drager zijn van meerdere volmachten.

ARTIKEL 6 : Werking van de raad van bestuur.

De raad wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens het belang van de stichting dit vereist.

Elke bijeenroeping geschiedt schriftelijk (per aangetekende zending, per fax of per e-mail) minstens vijf dagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering.

De tegenwoordigheid van de meerderheid van de bestuurders, hetzij persoonlijk hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij anders vermeld in onderhavige statuten.

In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

ARTIKEL 7 : Regeling bij belangenconflict.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een verrichting die behoort tot de bevoegdheden van de raad van bestuur, dan moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad een besluit neemt. In dat geval neemt de betrokken bestuurder niet aan de stemming deel en dient de raad van bestuur te besluiten met éénparigheid van stemmen. De betrokken bestuurder zal zich eveneens onthouden van enige tussenkomst als vertegenwoordiger van de stichting voor de uitvoering van het genomen besluit.

ARTIKEL 8: Bevoegdheden.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig, nuttig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de stichting.

De eventuele verdeling van de taken door de bestuurders overeengekomen, kan niet aan derden worden tegengeworpen, ook al is die verdeling openbaar gemaakt.

ARTIKEL 9 : Dagelijks bestuur.

Het dagelijks bestuur van de stichting mag worden opgedragen aan één of meer personen, die alleen of gezamenlijk optreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag en bevoegdheid.

Indien een bestuurder wordt belast met het dagelijks bestuur, dan zal hij deze functie uitoefenen onder de titel van afgevaardigd bestuurder.

ARTIKEL 10: Externe vertegenwoordiging.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de stichting jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, de stichting tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door hetzij één afgevaardigde bestuurder alleen hetzij twee bestuurders samen.

Binnen het dagelijks bestuur kan de stichting bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

De organen die overeenkomstig het voorgaande de stichting vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

De gevolmachtigden verbinden de stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

CONTROLE, BOEKJAAR EN JAARREKENING

ARTIKEL 11 : Controle.

De controle op de stichting zal geschieden, in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de raad van bestuur hiertoe beslist, door één of meer commissarissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

ARTIKEL 12 : Jaarrekening.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar opgesteld en de begroting van het volgende boekjaar opgemaakt conform de wet. Zij worden aan de goedkeuring van de raad van bestuur onderworpen.

Wanneer de activa van de stichting bij het afsluiten van het boekjaar meer dan vijfentwintigduizend euro bedragen, worden de jaarrekening en de begroting binnen dertig dagen na de goedkeuring ervan door de raad van bestuur neergelegd bij de Balanscentrale van de Nationale Bank van België. Een lijst van bestuurders en eventueel commissarissen van de stichting en desgevallend het verslag van de commissarissen dienen samen met deze jaarrekening neergelegd te worden.

ARTIKEL 13 : Boekjaar.

Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december van elk jaar.

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

ARTIKEL 14 : Wijziging van de statuten.

De statuten kunnen, zolang mevrouw Marie SCHEPERS, voornoemd, fungeert als lid van de raad van bestuur, worden gewijzigd door een beslissing van de raad van bestuur met een vier vijfde meerderheid van de stemmen in een voltallige vergadering.

Zodra mevrouw Marie SCHEPERS, voornoemd, niet meer fungeert als lid van de raad van bestuur kunnen de statuten enkel nog gewijzigd worden indien die wijzigingen geen afbreuk doen aan de filosofie van de statuten of noodzakelijk zijn als gevolg van evoluties in wetgeving, rechtspraak of gezaghebbende rechtsleer waardoor het ongewijzigd handhaven van de statuten gevolgen zou hebben die de stichters bij de oprichting niet kunnen hebben gewild. De wijzigingen aan bepalingen van de statuten die echter afbreuk zouden doen aan de filosofie van de aanvankelijke statuten, mogen niet worden doorgevoerd zodra mevrouw Marie SCHEPERS, voornoemd, niet meer fungeert als lid van de raad van bestuur.

De bepalingen in verband met het doet van de stichting (artikel 3) en in verband met de wijziging van de statuten (artikel 14) zullen echter nooit kunnen worden gewijzigd zodra mevrouw Marie SCHEPERS niet meer fungeert als lid van de raad van bestuur.

Tenzij het gaat om een wijziging van de naam of een verplaatsing van de zetel van de private stichting kunnen de statuten slechts gewijzigd worden bij authentieke akte.

ONTBINDING VEREFFENING - AANVULLENDE BEPALINGEN

ARTIKEL 15 Ontbinding en invereffeningstelling.

De beslissing tot ontbinding van de stichting kan slechts genomen worden door de rechtbank van eerste aanleg in de volgende gevallen:

11 indien het doel of de doeleinden van de stichting verwezenlijkt werden;

21 indien de stichting niet meer in staat is het doel of de doeleinden na te streven waarvoor zij is opgericht;

31 indien de stichting haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor andere doeleinden aanwendt dan die waarvoor zij is opgericht;

41 indien de stichting in ernstige mate in strijd handelt met de wet, de openbare orde of haar statuten;

51 indien de stichting gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet voldaan heeft aan de verplichting om een jaarrekening neer te leggen overeenkomstig artikel 12 van de statuten.

Bestemming van het vermogen.

Het netto-actief dient bestemd te worden tot een zelfde of een zo gelijkaardig mogelijk doel als het statutaire doel. Evenwel kan het netto-actief worden ondergebracht in één of meerdere musea.

De voltallige raad van bestuur zal met een vier vijfde meerderheid beslissen over de nieuwe bestemming van het netto-actief.

ARTIKEL 16: Varia.

Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig en de wijzigingen hieraan gebracht.

TITEL IV - VERKLARINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN.

1. Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2012.

2. De stichters stellen het aantal bestuurders vast op drie en steilen aan tot bestuurder met de bijzondere functie(s) achter hun naam vermeld:

-Mevrouw Marie Thérèse Guillaume Alphonsine SCHEPERS, geboren te Tongeren op 09 juli 1943, wonende te 2070 Zwijndrecht, Constant Van Goeystraat 51, voorzitter van de Raad van Bestuur en afgevaardigd bestuurder,

-De heer Johan Marie Albert Paul SCHEPERS, geboren te Tongeren op 28 januari 1965, wonende te 3700 Tongeren, Zagerijstraat 1 bus 2;

Vertegenwoordiging.

De heer Johan SCHEPERS wordt alhier vertegenwoordigd door mevrouw Marie Thérèse SCHEPERS ingevolge een onderhandse volmacht de dato 10 oktober 2011, welke aan onderhavige akte wordt gehecht.

-De heer Stijn Bert Lydia Jan VANWIJNSBERGHE, geboren te Antwerpen (district Wilrijk) op 03 oktober 1969, wonende te 6698 Grand-Hafleux, rue Sculpteur Vinçotte 35.

De aangestelden, aanwezig en vertegenwoordigd als gezegd, verklaren hun opdracht(en) te aanvaarden en bevestigen, op vraag van de notaris, dat zij niet getroffen zijn door een maatregel die zich hiertegen verzet.

3. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake, wordt beslist thans geen commissaris te benoemen. Desgewenst kan daartoe na verloop van tijd nog beslist worden.

4. De comparante erkent door ondergetekende notaris gewezen te zijn op artikel 29 § 3 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig en onder meer dat, indien iemand een verbintenis heeft

Luik B - Vervolg



MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

aangegaan of aangaat voor de stichting in oprichting, hij daarvoor persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk is, behalve wanneer de stichting binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en de private stichting die verbintenis binnen de zes maanden na de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte overgenomen heeft.

" 5. Ondergetekende notaris verklaart aan de comparante lezing te hebben gegeven van artikel 203 eerste alinea van het Wetboek van Registratierechten.

6. Naleving wettelijke voorwaarden

De comparanten verzoeken mij, notaris, te akteren en te bevestigen dat de wettelijke bepalingen bedoeld in titel II van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd tot op heden betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, werden nageleefd.

TITEL V  SLOT.

De comparante erkent dat ondergetekende notaris haar gewezen heeft op de bijzondere verplichtingen aan notarissen opgelegd bij artikel 9 paragraaf één, alinea's twee en drie van de Organieke Wet Notariaat en haar, heeft uitgelegd dat, wanneer een notaris manifest tegenstrijdige belangen of de aanwezigheid van duidelijk onevenwichtige bedingen vaststelt, hij daarop de aandacht moet vestigen van de partijen en hen moet meedelen dat elke partij de vrije keuze heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door'. een raadsman. Alsook dat de notaris elke partij volledig moet inlichten over de rechten, verplichtingen en lasten . die voortvloeien uit de rechtshandelingen waarbij zij betrokken is en dat hij aan alle partijen op onpartijdige wijze raad moet geven.

De comparante heeft hierop verklaard dat zich volgens haar geen manifeste tegenstrijdigheid van belangen

voordoet en dat zij alle bedingen opgenomen in onderhavige akte voor evenwichtig houdt en deze aanvaardt. De comparante bevestigt tevens dat de notaris haar naar behoren heeft ingelicht over de rechten,

verplichtingen en lasten die voortvloeien uit onderhavige akte en haar op onpartijdige wijze raad heeft gegeven. Bevestiging van identiteit

De notaris bevestigt dat de identiteit van de comparante hem werd aangetoond aan de hand van de identiteitskaart.

Fiscale verklaringen

1. De waarde van de ingebrachte roerende goederen wordt in volle eigendom geschat op TWEE MILJOEN VIJFHONDERDENTWEEDUIZEND TWEEHONDERD EURO (¬ 2.502.200,00).

2. Ondergetekende notaris verklaart en comparante erkent dat voorlezing werd gegeven van a) artikel 203 van het wetboek van registratierechten en b) de artikels 62 paragraaf 2 en 73 van het BTW-wetboek. Op vraag °. van ondergetekende notaris aan de Stichters of zij de hoedanigheid hebben van BTW-belastingplichtigen, hebben zij ontkennend geantwoord.

3. De Stichters verklaren dat hun fiscale woonplaats de laatste vijf jaar voorafgaandelijk dezer, steeds

gevestigd is geweest in het Vlaamse Gewest.

Gedeeltelijke voorlezing

- De comparante erkent een ontwerp van onderhavige akte ontvangen te hebben op minstens 5 werkdagen

'" voor het verlijden dezer.

- Onderhavige akte werd integraal voorgelezen wat betreft de vermeldingen vervat in het eerste en tweede ;

lid van artikel 12 van de Organieke Wet Notariaat, evenals de wijzigingen die werden aangebracht aan het

vooraf meegedeelde ontwerp van akte.

- De gehele akte werd door mij, notaris, ten behoeve van de comparante toegelicht.

Rechten op geschriften (Wetboek Diverse Rechten en Taksen):

Het recht op geschriften bedraagt vijfennegentig euro (¬ 95,00).

WAARVAN AKTE

Opgemaakt en verleden te Antwerpen, op voormelde datum.

Na gedeeltelijke voorlezing op de wijze als voormeld en integrale toelichting van de volledige akte, hebben

de comparante en de tot bestuurder aangestelde personen, allen tegenwoordig en vertegenwoordigd als

gezegd, met mij, notaris, deze akte ondertekend.

(volgen de handtekeningen).

VOOR LETTERLIJK UITTREKSEL :

Notaris Charles DECKERS

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NYS

Adresse
CONSTANT VAN GOEYSTRAAT 51 2070 ZWIJNDRECHT

Code postal : 2070
Localité : ZWIJNDRECHT
Commune : ZWIJNDRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande