OBVIOUS ADVOCATEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : OBVIOUS ADVOCATEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 634.591.222

Publication

28/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15312699*

Neergelegd

24-07-2015

Griffie

Ondernemingsnummer :

0634591222

Benaming (voluit) : Obvious Advocaten

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Sint-Amelbergalei 26

(volledig adres) 2900 Schoten

Rechtsvorm :

Onderwerp akte :

Uit een akte verleden voor Eric Laenens, notaris te Zoersel op 23 juli 2015, ter registratie aan te

bieden, bevattende:

Aanwijzing der vennoten :

1. de heer Janssens, Luk Jaak Robert Denis, geboren te Lier op 23 januari 1970, (Rijksregister nummer : 70.01.23-203.02), wonende te 2390 Malle, Jan van Renesselaan 22.

2. de heer Danen, Marc Willy Maria, geboren te Wilrijk op 8 juni 1969, (Rijksregister nummer : 69.06.08-153.31), wonende te 2900 Schoten, Sint-Amelbergalei 26.

STATUTEN:

Rechtsvorm en Naam.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en haar naam luidt: "Obvious Advocaten".

Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, te 2900 Schoten, Sint-Amelbergalei 26.

Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld, tenzij het vermogen van de vennootschap gedaald is beneden een vierde van het kapitaal. In dit geval kan een speciaal daartoe bijeengeroepen buitengewone algemene vergadering tot ontbinding besluiten, indien het voorstel ter zake goedgekeurd wordt door een vierde gedeelte van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

Het uitoefenen van het beroep van advocaat, door een persoon ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten, op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst voor zover van toepassing, hetzij alleen, hetzij met anderen met wie zij zich mag associëren overeenkomstig de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de eigen reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken, en alle aanverwante activiteiten, mandaten en functies die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat, voor zover toegelaten door de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken, zoals het verstrekken van juridisch advies, het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, didactische en andere activiteiten die verband houden met het recht, zoals het geven van lessen en voordrachten en het houden van conferenties, seminaries, colloquia en academische cursussen in België en in het buitenland, de publicatie van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

Daartoe kan de vennootschap elke overeenkomst van samenwerking of deelneming afsluiten, die verenigbaar is met het beroep van advocaat. Zij kan deelnemen in allerhande vennootschappen,

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ondernemingen, groeperingen of organisaties die hetzelfde doel nastreven. De vennootschap mag, met inachtname van de terzake geldende reglementaire bepalingen samenwerken met andere advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door E.S.V., E.E.S.V. of een ander samenwerkingsverband. Zij mag hiertoe bestuurdersmandaten waarnemen.

Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen van andere burgerlijke vennootschappen welke het uitoefenen van het beroep van advocaat tot doel hebben.

Zij mag, hetzij alleen, hetzij met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor haar rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die, rechtstreeks of onrechtstreeks, kunnen bijdragen tot de ontwikkeling en verwezenlijking ervan.

Zij mag met name, doch niet limitatief, onroerende goederen huren, verwerven, productief maken, beheren, verhuren, vervreemden, inclusief, de aanschaf of het vestigen van een vruchtgebruik, de aanschaf of het vestigen van een recht van opstal of erfpacht. Zij mag tevens overgaan tot opnemen en/of toestaan van leningen en kredieten, beleggen of investeren van haar gelden, hypothecaire en/of andere zekerheden verstrekken en, algemeen, alle financiële of roerende verrichtingen stellen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde overheden, eerbiedigen.

Enkel de zaakvoerder(s) is / zijn bevoegd om de aard en de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren, evenwel steeds in overeenstemming met de bestaande reglementen van de Orde van Advocaten.

Kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is volledig geplaatst en verdeeld in 100 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. Op voormelde aandelen wordt ingeschreven door :

1. De heer Janssens Luk, voornoemd onder 1., op 50 aandelen;

2. De heer Danen Marc, voornoemd onder 2., op 50 aandelen;

Samen: 100 aandelen of de totaliteit der aandelen.

Ondergetekende notaris bevestigt dat een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd bij BNP PARIBAS FORTIS op rekeningnummer BE53 0017 5972 1153, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 22 juli 2015 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

Bestemming van het resultaat

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat.

De netto-winst zoals die blijkt uit de resultatenrekening kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals blijkt uit de jaarrekening ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Ontbinding - Vereffening

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden van een vennoot, noch door het definitief verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke onbekwaamheid, het kennelijk onvermogen, de uitsluiting of de uittreding van een vennoot.

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging van de statuten. De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder(s), of door de zorgen van één of meerdere vereffenaars die worden aangeduid (minstens wiens aanstelling wordt goedgekeurd) door de Stafhouder van de Balie alwaar de vennoten hun hoofdinschrijving hebben, en die noodzakelijkerwijze advocaat moeten zijn. De algemene vergadering zal hun bevoegdheden bepalen. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van hun benoeming.

Vereffenaars worden aangesteld voor onbepaalde duur en worden niet bezoldigd.

Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide machten toegekend om de vereffening van de vennootschap tot een goed einde te brengen. Zij mogen de daden vermeld in de artikelen 186 en 187 van het wetboek van vennootschappen stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven.

Bestuur en vertegenwoordiging.

1. Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die advocaat moeten zijn. Ieder zaakvoerder beschikt individueel over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Is een zaakvoerder, zijn de zaakvoerders of is een lid van het college van zaakvoerders bij het stellen van een verrichting of het nemen van een beslissing geplaatst voor een belang bedoeld in artikel 259 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, dan dient hij of dienen zij overeenkomstig dit artikel te handelen.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de vennootschap.

2. Vertegenwoordiging

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte. Indien er verschillende zaakvoerders zouden worden aangesteld, hebben zij het vermogen om ieder afzonderlijk op te treden voor alle handelingen, tenzij bij hun aanstelling anders wordt besloten. Ieder zaakvoerder heeft het vermogen om onder zijn verantwoordelijkheid bepaalde bevoegdheden of machten tijdelijk over te dragen aan derden bij bijzondere volmachten.

3. Bezoldiging en duur van de opdracht

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. De algemene vergadering kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, hem een wedde toekennen, waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering is vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

4. Statutaire zaakvoerder

De functie van statutaire zaakvoerder geldt steeds voor de duur van de vennootschap.

De aanstelling tot de functie moet blijken uit de tekst van de statuten.

Een statutair zaakvoerder kan enkel worden afgezet door een beslissing genomen met unanimiteit van de aandeelhouders.

Jaarvergadering

Jaarlijks op de tweede vrijdag van de maand december om achttien uur wordt de jaarvergadering gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangeduid in de oproeping. Indien die dag een feestdag is, zal de vergadering worden gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Jaarrekening - Jaarverslag

Het boekjaar begint op één juli om te eindigen op dertig juni van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder(s) een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt één geheel. Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 30 juni 2017.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in december 2017.

BEKRACHTIGING VERBINTENISSEN OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 60 :

Overeenkomstig artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, verklaren de comparanten, ter gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, dat deze de rechten en verbintenissen, die voortvloeien uit de rechtshandelingen die voor haar rekening sedert 1 januari 2015 vòòr haar oprichting werden gesteld door de voornoemde oprichters of één of meerderen onder hen, overneemt onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel gevestigd heeft.

Bovendien verklaren voornoemde comparanten zich sterk te maken dat de vennootschap tevens die rechtshandelingen zal overnemen en bekrachtigen die door de voornoemde oprichters of één of meerderen onder hen, gesteld zullen worden in naam en voor rekening van de vennootschap, vooraleer zij de rechtspersoonlijkheid zal hebben verkregen.

BENOEMING ZAAKVOERDERS

De oprichters bepalen het aantal zaakvoerders op twee niet-statutaire zaakvoerders en benoemen in deze functie :

- de vennootschap onder firma  Advocatenkantoor Luk Janssens met zetel te 2390 Malle, Jan Van Renesselaan 22, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen, met ondernemingsnummer 0634.568.654, met als vaste vertegenwoordiger, de heer Janssens, Luk Jaak Robert Denis, voornoemd;

- de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Advocatenkantoor Danen , met zetel te 2900 Schoten, Sint-Amelbergalei 26, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen, met ondernemingsnummer 0878.620.159,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

met als vaste vertegenwoordiger, de heer Danen, Marc Willy Maria, voornoemd;

verklaren te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet werden getroffen door een maatregel die

zich hiertegen verzet.

BIJZONDERE VOLMACHT:

Wordt aangesteld als bijzondere lasthebber, met mogelijkheid van indeplaatsstelling : Van Brecht &

Dieltiens, accountants en belastingconsulenten, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 2250 Vosselaar,

Antwerpsesteenweg 202, tot het doorvoeren van alle wijzigingen, schrappingen en inschrijvingen van

deze vennootschap bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, alle ondernemingsloketten en bij de

diensten van de Belastingen op de Toegevoegde Waarde.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De Notaris

Eric Laenens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd:

Afschrift van de akte

Coordonnées
OBVIOUS ADVOCATEN

Adresse
SINT-AMELBERGALEI 26 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande