OFFROAD CYCLING TEAM HEST, AFGEKORT : OCTHEST

Association sans but lucratif


Dénomination : OFFROAD CYCLING TEAM HEST, AFGEKORT : OCTHEST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 521.701.929

Publication

13/03/2013
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen °bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

- MARI' 2013

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANDEL te MECHELEN

ri ie

qaY.. 5z3

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : OFFROAD CYCLING TEAM HEST

(verkort) : OCTHEST

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Klein Laarstraat 9, 2220 Heist-op-den-Berg

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden :

1,Wouters Bjorn, Klein Laarstraat 9, 2220Heist-op-den-Berg

2.Diels Ellen, Klein Laarstraat 9, 2220 Heist-op-den-Berg

3,Volckaerts Sven, Jan Van Dyckstraat 3, 2220 Heist-op-den-Berg

zijn overeengekomen op 1 februari 2013, om in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende

de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen en de stichtingen, de vereniging zonder

winstoogmerk Offroad Cycling Team Hest op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN:

Artikel 1. De vereniging draagt de naam OFFROAD CYCLING TEAM HEST vereniging zonder," winstoogmerk, en heeft haar maatschappelijke zetel te Heist-op-den-Berg, Klein Laarstraat 9. Verkort wordt de. vereniging OCTHEST genoemd.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel : begeleiding en ondersteuning van competitieve en recreatieve renners tijdens wedstrijden of recreatieve tochten, gaande van kledij tot materiaal. Zij mag eveneens activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen< Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, zoals het inrichten van financiële manifestaties, verhuur van eigen materieel, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering.

Leden

Art. 4, Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het bedraagt minimum 5 leden, Nieuwe leden kunnen aanvaard worden op hun schriftelijk verzoek aan de raad van beheerd die het verzoek op de agenda plaatst van de algemene vergadering. Zowel werkende als niet-werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Iedere persoon die door de algemene vergadering of de raad van beheer als dusdanig wordt toegelaten kan lid worden van de vereniging voor zover deze persoon aan de voorwaarden voldoét,; gestald in het huishoudelijk reglement. Bij inbreuken op het huishoudelijk reglement kunnen leden slechts' uitgesloten worden door de algemene vergadering en dit enkel wanneer een meerderheid van twee derde van de aanwezige [eden zich hierover bij stemming voor uitspreekt. Alle leden dienen hiertoe aanwezig te zijn. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het patrimonium van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van de gedane inbrengsten vorderen.

Raad van beheer

Art. 5. De vereniging wordt geleid door een raad van beheer samengesteld uit ten minste 3 [eden. Ze warden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van 3 jaar die hernieuwbaar is. De raad van beheer vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in "al haar gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van beheer mag alle nodige verbintenissen aangaan teneinde het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. Het mandaat van de leden eindigt bij overlijden of ontslag.

Benoeming, ontslag, aftreden, en afzetting van een beheerder worden binnen de maand volgend op de beslissing daartoe in de bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

De raad van beheer vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

De raad van beheer kan uit lijn leden een of meerdere afgevaardigdenbeheerders aanduiden die zich bezighouden met het dagelijks bestuur van de vereniging. De leden van de raad van beheer vervullen hun mandaat kosteloos. Twee beheerders beschikken over het maatschappelijk handteken.

Algemene vergadering

Art. 6. Een beslissing van de algemene vergadering is uitsluitend bevoegd in volgende gevallen :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

" 2° benoeming en ontzetting van Iedere van de raad van beheer;

3° goedkeuring van begroting en rekeningen;

4° het ontbin,çlen van de vereniging;

5° aanvaarding van pieuwe leden; ,

B° uitsluiten van leden,

De algemene vergadering wordt door de raad van beheer bijeengeroepen telkens als het doel of het belang

" van de vereniging zulks vereist.

Elk werkend lid heeft een geldige stem en kan zich niet laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Art, 7. De raad van beheer stelt een reglement van inwendige orde op, waarbij alles kan worden geregeld wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de raad van beheer steeds gewijzigd worden. Het reglement, en alle wijzigingen eraan, wordt de leden ter kennis gebracht.

Art. 8. De algemene vergadering vergadert minstens 1 maal per jaar; de leden worden minimum 14 dagen voor de vergadering schriftelijk uitgenodigd. De algemene vergadering beslist geldig welk ook het aantal , aanwezigen is.

Art, 9. Het vermogen van de vereniging zal na ontbinding toegewezen worden aan een vereniging of aan een goed doel. Deze vereniging of doel moet aangeduid worden door de algemene vergadering. Voor het wijzigen van de statuten is een tweederde meerderheid van de aanwezige stemmen nodig.

Art. 10. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de oprichting tot 31 december 2013. De raad van beheer bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt we ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 11. Alle eigendommen van de vereniging mogen alleen gebruikt worden door de werkende leden.

De algemene vergadering heeft hierna vermelde personen benoemd tot beheerders, voor een onbepaalde termijn deze te benoemen tot

Voorzitter : Wouters Bjom, arbeider, Klein Laarstraat 9 2220 Heist-op-den-Berg, geboren op 23 november 1978 te Bonheiden

Secretaris: Diels Ellen, verkoopster, Klein Laarstraat 9 2220 Heist-op-den-Berg, geboren op 20 januari 1981 te Bonheiden

Penningmeester: Volckaerts Sven, arbeider, Jan Van Dyckstraat 3 2220 Heist-op-den-Berg, geboren op 2. februari 1982 te Bonheiden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen-

Verso ; Naam en handtekening

Voor

behouden

aan het

Belgisch

staatsblad

Coordonnées
OFFROAD CYCLING TEAM HEST, AFGEKORT : OCTHEST

Adresse
KLEIN LAARSTRAAT 9 2220 HEIST-OP-DEN-BERG

Code postal : 2220
Localité : HEIST-OP-DEN-BERG
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande