ONTHAALSCHIP DE MEIVIS

Association sans but lucratif


Dénomination : ONTHAALSCHIP DE MEIVIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.148.213

Publication

06/07/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Statuten V.Z.W. Onthaalschip De Meivis

Oprichting De genoemde

*1 Verreydt Geert Omgangstraat 50 te 2880 Marikerke( Bornem) benoemd tot penningmeester en gedelgeerd bestuurder

*2 Kinnaer Martine Omgangstraat 50 te 2880 Mariekerke ( Bornem ) Bestuurder

*3 Van Deyck Joanna Kalvernstraat 71 te 2800 Mechelen Bestuurder

*4 Verrydt Pieter Kalverenstraat 71 te 2800 Mechelen benoemd tot voorzitter

*5 Vandevelde Gudrun Wegvoeringstraat 87 bus 1 te 9100 Sint - Niklaas vertegenwoordiger

*6 Vande Velde Nathan Omgangstraat 50 te 2880 Mariekerken ( Bornem) benoemd tot secretaris

zijn op 2 juni 2012 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in overeenstemming mett de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002.

Art. 1

De verenigingt draagt de naam " V.Z.W. Onthaalschip De Meivis"

Art.2

De zetel van de vereniging wordt gevestigd te 2880 Mariekerke ( Bornem ) Omganstraat 50, in het gerechtelijk arrondissement Mechelen

LEDEN

Art. 5. De vereniging zal minstens drie effectieve leden tellen.

De vereniging heeft zowel effectieve als toetredende leden.

De oprichters zij de eerste effectieve leden van de vereniging.

De toetredende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door het huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig wordt aangenomen.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek dient te

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : V.Z.W. Onthaalschip De Meivis

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Omgangstraat(MAR) 50

2880 Bornem (Mariekerke (Bornem))

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12303660*

Luik B

0847148213

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

04-07-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden toetredende leden tot de vereniging toelaten.

Art. 6. De door de effectieve leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan ¬ 50,00. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de effectieve leden verschuldigde bijdrage vast.

De door de toetredende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan ¬ 80,00. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de toetredende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. Elk lid kan ten allen tijde, mits het hiervan één maand vooraf kennis geeft, uit de vereniging treden doch niet alvorens hij/zij de opeisbare bijdragen en / of rekeningen heeft betaald.

Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen nadat het lid is gehoord . Niet gemotiveerde afwezigheid op deze algemene vergadering ontslaat de algemene vergadering van deze  hoorplicht . In afwachting van deze algemene vergadering kan de raad van bestuur het betreffende lid tijdelijk schorsen.

Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002.

Ieder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, dat het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen. De raad van bestuur kan , zo de omstandigheden het vereisen, besluiten de algemene vergadering meerdere malen bijeen te roepen.

Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail. De oproeping vermeldt de agenda.

Art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van de voorzitter, van de gedelegeerd bestuurder of op verzoek van één vijfde van de aanwezige leden.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor 4 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de statuten of de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 15. De raad kan een gedelegeerd bestuurder benoemen,die met het dagelijks bestuur wordt belast. Hij verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling , tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder. Hij kan zijn mandaat tijdelijk overdragen aan een andere bestuurder aangeduid door de raad van bestuur. Hij brengt minstens maandelijks verslag uit bij de raad van bestuur.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder - of zijn aangewezen vervanger - samen.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16. De raad van bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar en ook wanneer de omstandigheden het vereisen. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Begrotingen, rekeningen

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of ander voordeel aan de leden worden uitgekeerd. Het kan ook als extra aangewend worden voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

Ontbinding, vereffening

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest benadert.

Art. 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2012

Aldus goedgekeurd door de stichtende Algemene Vergadering te Mariekerke op 2 juni 2012. Opgemaakt in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ONTHAALSCHIP DE MEIVIS

Adresse
OMGANGSTRAAT 50 2880 MARIEKERKE(BORNEM)

Code postal : 2880
Localité : Mariekerke
Commune : BORNEM
Province : Anvers
Région : Région flamande