OPENMINDS VRIJE DIGITALE MEDIA, AFGEKORT : OPENMINDS

Association sans but lucratif


Dénomination : OPENMINDS VRIJE DIGITALE MEDIA, AFGEKORT : OPENMINDS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.304.887

Publication

11/01/2013
ÿþhROIJ 2 2

iliaM In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1lllhltllIIl1~11mi1

Neergelegd ter griffie van de-Rechtbank van Koophandel ta Âtt>lwerpon, op

31 DEC, 2412

Griffie

Ondernemingsnr. ; 0848304887

Benaming Openminds vrije digitale media vereniging zonder winstoogmerk (voluit) :

(afgekort) : Openminds vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Groot Hagelkruis 179a, 2030 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Algemene ledenvergadering van 10 oktober 2012

Notulen van de vergadering

De voorzitter controleert de uitnodiging en ziet dat de vergadering rechtsgeldig is bijeen geroepen. Alle leden zijn aanwezig.

De voorzitter leest de agenda voor die bestaat uit slechts 2 punten:

1, Het al dan niet veranderen van de benaming Openminds Vrije Digitale Media vzw, afgekort Openminds vzw, zoals verzocht door de firma Openminds bvba te 9000 Gent.

2, Varia,

De voorzitter overloopt de mogelijkheden, Onze jurist stelt dat een algemene benaming zoals Openminds exclusief claimen moeilijk is en men zeker niet een woord zoals Openminds in elk mogelijke samenstelling kan verbieden of opeisen. Vermits de naam van de vereniging Openminds Vrije Digitale Media is, dat enkel afgekort zal gebruikt worden als Openminds vzw is er bij een eventueel geding een zeer goede kans op een voor ons gunstige afloop. Hij vraagt ons wel of het opportuun is om bij de oprichting van onze vereniging tijd en middelen in een geding te stoppen.

Na onderling overleg wordt er unaniem gesteld dat wij het niet opportuun achten om tijd en middelen in deze naamkwestie te investeren. De gemaakte kosten zijn niet van dien aard dat er buiten een wijziging aan de statuten en enkele bijkomende domeinnamen meer kosten gemaakt moeten worden. Dit weegt niet op tegen de kosten van een geding.

De voorzitter heeft verschillende alternatieven ontvangen voor de naamverandering maar er is éénparigheid dat de nieuwe benaming niet te verschillend van de oorspronkelijke mag zijn. Op tafel blijven twee namen over. Openminds vervangen door openmind of openminded. Na de voor en tegens wordt unaniem besloten op de naam te wijzigen in Open-minded Vrije Digitale Media vzw afgekort Open-minded vzw. Een zoektocht bij het Benelux Merkenbureau, op Internet en op de site van het Belgisch Staatsblad laat ons vermoeden dat we geen rechten van derden schenden.

Bij de rondvraag zijn er geen varia punten,

Samengevat notuleren wij volgende beslissingen:

1, Wij geven de voorkeur aan een summiere verandering in de naam van de vereniging boven een geding.

2, De naam wordt gewijzigd in Open-minded Vrije Digitale Media vzw afgekort Open-minded vzw,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handteken tm

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

~--~

"

M0022

' 3. Wij brengen deze beslissing over aan de raadsman van Openminds bvba zonder verdere? commentaar, zonder erkenning van enige fout en zonder ondertekening van enig akkoord of protocol met Openminds bvba.

4. De wijziging van onze statuten wordt zo snel als mogelijk gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.,

Antwerpen 10 oktober 2012 Voor akkoord,

Patrick Coeman, Carina Fahrbach,

Voorzitter Secretaris

Die allen tekenen op de originele notulen van de algemene vergadering van 10 oktober 2012

- vervolg

Kenny Van,de Velde, Penningmes4-r

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

, +Voorbehouden ais het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

31/08/2012
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Onderhandse oprichtingsakte voor een vereniging zonder winstoogmerk.

Openminds, Vrije Digitale Media, vereniging zonder winstoogmerk

Art. 1. De vereniging is genaamd "Openminds, Vrije Digitale Media, vereniging zonder winstoogmerk", en kan worden afgekort tot "Openminds vzw"

Art. 2. De sociale zetel van de vereniging wordt vastgelegd op Groot Hagelkruis 179a te 2030 Antwerpen. Ze is gelegen in het juridisch arrondissement Antwerpen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de ontwikkeling, in alle creativiteit, van alle open en vrije ideeën in het domein van digitale media en dit in de ruimst mogelijke betekenis. Voor het realiseren van dit doel kan de vereniging volgende niet limitatieve initiatieven nemen:

Het oprichten, het beheer en uitbaten van een onafhankelijk Internet netwerk genaamd 171dotBE, exclusief gebaseerd op het gebruik van vrije software, het aankopen van internationale bandbreedte, het huren van rekencentra in België of in het buitenland. Het aankopen, huren, gebruiken, beheren en configureren van ICT hardware zoals bijvoorbeeld servers en routers.Het ter beschikking stellen van virtuele ruimtes op het Internet. De aankoop, verkoop of huur van roerende en onroerende goederen.De verkoop, verhuur of terbeschikkingstelling van ICT oplossingen, ideeën, technieken en consultant opdrachten aan NGO s, onderwijsinstellingen, kleine ondernemingen en particulieren.Het verspreiden van de filosofie van open standaarden en vrije software.Het organiseren en steunen van originele ideeën die digitale media dichter bij sociaal en/of digitaal achtergestelde groepen brengt.De organisatie van ontmoetingen tussen gebruikers en ontwikkelaars van open standaarden en vrije software.Het maken en onderzoeken van vrije software en open standaarden. Het organiseren van congressen, workshops, ateliers of cursussen voor opleiding, onderwijs en sensibilisering rond open standaarden en vrije software.Het publiceren van inhoud in elektronische of geprinte vorm, via Internet, televisie of radio.

Zij kan alle handelingen vervullen die indirect of direct op haar doel betrekking hebben. Zij kan haar steun verlenen en zich interesseren voor elke op haar doel lijkende activiteit.

Art. 4. De vereniging bestaat uit effectieve en aangesloten leden. Het aantal effectieve leden kan niet minder zijn dan drie. Alleen de effectieve leden profiteren van de volledige rechten van de vennoten verleend door de wet en deze statuten. Effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering van de vzw.Zijn effectieve leden:

1. De oprichters, tot aan hun ontslag.2. Ieder aangesloten lid, dat voorgesteld door twee effectieve leden, toegelaten wordt als effectief lid door een beslissing van de raad van beheer waar twee derden van de stemmen aanwezig of vertegenwoordigd zijn.3. Een effectief lid dat niet meer actief deelneemt aan het dagelijks bestuur kan bij stemming in de raad van beheer door 2/3de van de effectieve leden tot aangesloten lid hernoemd worden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Openminds Vrije Digitale Media vereniging zonder winstoogmerk

(afgekort) : Openminds vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Groot Hagelkruis 179a

2030 Antwerpen

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12304449*

Luik B

0848304887

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

29-08-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Zijn aangesloten leden : de personen die de vereniging willen helpen of deelnemen aan haar activiteiten en die de statuten en de beslissingen, conform ermee genomen, respecteren en zich ervoor inzetten.

Art. 5. Iedere persoon of vereniging kan lid worden van de vereniging door het betalen van het lidgeld op de rekening van de vereniging. Na betaling van het lidgeld kan de raad van beheer een lidmaatschap weigeren, zonder motivatie, door het terug storten van het betaalde lidgeld. Na het betalen van het lidgeld is een lid een aangesloten lid.

Art. 6. Ontslagen - de effectieve en aangesloten leden zijn vrij zich op ieder moment uit de vereniging terug te trekken door hun ontslag per e-mail of schriftelijk aan de raad van beheer mede te delen. De effectieve en aangesloten leden nemen automatisch ontslag bij overlijden of na het niet betalen van het verschuldigde lidgeld van de vereniging bij het begin van een nieuw kalenderjaar.

Art. 7. De uitsluiting van een effectief of aangesloten lid kan slechts door de algemene vergadering met de meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen uitgesproken worden. De raad van beheer kan, tot de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die zich schuldig zouden gemaakt hebben aan ernstige overtreding van de statuten of de wetten.

Art. 8. Het ontslagnemend, opgeschort of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid hebben geen enkel recht op activa of goederen van de vereniging. Zij kunnen noch overzicht, noch overgave van rekening, noch plaatsen van zegels eisen of vereisen, alsook inventarissen, en vergoeding van de betaalde bijdragen.

Art. 9. De oprichters en eerste effectieve leden van de vereniging zijn:

Patrick Coeman, Groot Hagelkruis 179a te 2030 Antwerpen r.r.nr. 611108-399.40

Carina Fahrbach, Hallebaan 32 te 2520 Oelegem r.r.nr 621031-378.64

Kenny Van de Velde, Groot Hagelkruis 179a te 2030 Antwerpen r.r.nr. 841101-287.69

De effectieve leden van de vereniging vormen de raad van beheer. Ze kiezen onderling wie de voorzitter, de penningmeester en de secretaris van de vereniging zijn. Een mandaat binnen de raad van beheer is tot na de eerstvolgende algemene vergadering.

Art. 10. De algemene vergadering wordt jaarlijks georganiseerd in de loop van de maand februari op een door de raad van beheer bepaalde plaats en datum. De leden worden via e-mail en via de website minstens een week van tevoren uitgenodigd. De uitnodiging bevat de agenda van de algemene vergadering. Leden kunnen de beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van beheer steeds raadplegen op de intranet website van de vereniging. Elk lid kan op de algemene vergadering deelnemen aan de debatten en kan in het agendapunt 'varia' de leden van de raad van beheer bevragen over de werking en beslissingen van de raad van beheer. Enkel de effectieve leden van de vereniging hebben stemrecht. Stemmingen gebeuren bij gewone meerderheid tenzij de statuten of de wet dit anders bepalen. Alle leden van de vereniging krijgen binnen de maand de beslissingen van de algemene vergadering per e-mail toe gezonden. Na elke algemene vergadering volgt steeds een open raad van beheer met als enige agendapunt de aanstelling van de voorzitter, de penningmeester en de secretaris van de vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de vereniging en volgen daarbij de leidraden hen gegeven door de algemene vergadering en de raad van beheer. De algemene vergadering vergadert rechtsgeldig als minstens 2/3de van de effectieve leden aanwezig zijn. Als dit quotum niet wordt bereikt leggen de aanwezige effectieve leden een nieuwe datum vast voor een volgende algemene vergadering. Deze heeft geen vereist minimum quotum.

Art. 11. De raad van beheer bestuurt de vereniging. Zij bestaat uit alle effectieve leden. Zij vergadert minstens om de 3 maanden. Deze vergaderingen kunnen zowel op een fysieke plaats gebeuren of via elektronische weg. De agenda van de raad van beheer wordt minstens 7 dagen voor de aanvang door de secretaris aan alle effectieve leden meegedeeld. De voorzitter, de secretaris en de penningmeester verantwoorden dan de beslissingen die werden genomen, de uitgaven die werden gedaan en de werking van de vereniging.

Art. 12. De dagelijkse werking wordt uitgevoerd door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester van de vereniging.

Art. 13. De vereniging wordt in beginsel door de voorzitter vertegenwoordigd tenzij door het dagelijks bestuur een ander effectief lid wordt aanduid. Het openen van een rekening, aangaan van

verbintenissen, maken van schulden en andere beslissingen die een impact op het vermogen van de vereniging hebben worden genomen door de raad van beheer. De penningmeester beheert de rekeningen van de vzw en heeft voor elke betaling de (digitale) handtekening nodig van of de voorzitter of de secretaris.

Art. 14. Het maximum lidgeld van de vereniging wordt bepaald op 250¬ . Het effectieve lidgeld van de vereniging wordt door de algemene vergadering bepaald.

Art. 15. Bij het ontbinden van de vereniging bepaald de algemene vergadering aan welk belangeloos doel de activa van de vereniging wordt geschonken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Art. 16. De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde tijd. De vereniging kan enkel ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Art 17. Overgangsbepalingen: deze oprichtingsbijeenkomst is de eerste algemene vergadering van de vereniging. Bij unanimiteit keuren de oprichters deze statuten goed. Zij bepalen dat het lidgeld van de vereniging 10¬ voor gewone aangesloten leden, 50¬ voor creatieve aangesloten en effectieve leden bedraagt. Na deze algemene vergadering volgt de eerste raad van beheer. De oprichters kiezen bij unanimiteit Patrick Coeman als voorzitter, Carina Fahrbach als secretaris en Kenny Van de Velde als penningmeester. Verder bepalen zij dat het eerste werkjaar loopt tot 31 december 2013 en de volgende algemene vergadering in de loop van februari 2014 moet worden georganiseerd.

Gedaan te Oelegem op 29 augustus 2012

Kenny Van de Velde Carina Fahrbach. Patrick Coeman

In 5 exemplaren, 1 voor iedere oprichter, 1 voor publicatie en 1 voor het archief.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
OPENMINDS VRIJE DIGITALE MEDIA, AFGEKORT : O…

Adresse
GROOT HAGELKRUIS 179A 2030 ANTWERPEN 3

Code postal : 2030
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande