ORGANIEK

Association sans but lucratif


Dénomination : ORGANIEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.652.020

Publication

04/02/2013
ÿþMoo 2,2

101 f In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

*1302 6~

V beh aa Bel Stat

II

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Organiek

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Antwerpen, Sorbenlaan 30

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Oprichtingsakte van de Vereniging Zonder Winstoogmerk ORGANIEK

Artikel 1, De vereniging

Art, 1 Sectie 1. Rechtsvorm

1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 (wet "betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen", gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921), zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004.

2, "Organiek" werd gesticht als feitelijke vereniging op 9 december 2005, die met ingang van heden feitelijk ophoudt te bestaan, De vereniging zonder winstoogmerk zet voortaan de werking van de voormalige feitelijke vereniging verder en neemt haar activa en passiva over. De VZW beschikt heden (12 januari 2013) aldus over een startkapitaal van 4600 euro,

Art, 1 Sectie 2. Naam

1. De VZW draagt de naam "Organiek",

2. Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstcogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel,

Art. 1. Sectie 3. Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd op Sorbenlaan 30, 2610 Wilrijk-Antwerpen, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 1. Sectie 4, Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Art. 2. Sectie 1. Doeleinden

0502 .6 52. 020

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De VZW Organiek stelt zich tot doel de muzikale cultuur, inzonderheid de orgelmuziek te bevorderen. Organiek VZW stelt zich inzonderheid tot doel het instrumentale patrimonium van de collegiale Sint-Jacobskerk te Antwerpen en bepaaldelijk haar historische orgels, te valoriseren, met het oog op de uitzonderlijke muzikale waarde ervan.

Art. 2. Sectie 2. Activiteiten en bevoegdheden

De VZW Organiek is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in artikel 2 sectie 1 en voorzover de opbrengsten gebruikt warden om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden,

Artikel 3, Lidmaatschap

Art. 3. Sectie 1, Werkende leden

1, Er zijn minstens 3 Werkende Leden met aile rechten en plichten zoals wettelijk omschreven.

2, De op het einde van deze oprichtingsakte vernielde oprichters zijn de eerste Werkende Leden.

3. Nieuwe Werkende Leden kunnen enkel worden voorgedragen door Werkende Leden. De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Werkend Lid op haar eerstvolgende vergadering, De beslissing wordt genomen met een tweederde meerderheid van de effectief aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering.

4. De door de Werkende Leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 150 euro. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 3. Sectie 2. Toegetreden leden.

1. Toegetreden leden, onbeperkt in aantal, zijn de beschermleden, de steunende leden en de abonnees van Organiek VZW. Zij zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW en om deze te ondersteunen. Zij maken geen deel uit van de Algemene Vergadering en hebben geen toegang tot het archief van de VZW of tot boekhoudkundige stukken. Werkende Leden kunnen wel tegelijk beschermlid, steunend lid of abonnee zijn van de vereniging.

2. De hoogte van de financiële bijdragen van de diverse categorieën van leden wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. Deze bijdragen kunnen onder geen beding worden teruggevorderd. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De door de Toegetreden Leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 500 euro. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door cie werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

3. De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook anderen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden opnemen onder de toegetreden leden,

Art. 3. Sectie 3. Ontslag

Werkende Leden kunnen zich op gelijk welk ogenblik uit de VZW terugtrekken door hun ontslag schriftelijk in te dienen bij de secretaris of, in diens afwezigheid, bij de voorzitter van het Dagelijks Bestuur. indien een lid van de Raad van Bestuur ontslag neemt, kan hem wel worden gevraagd lopende zaken af te handelen, voor een periode van hoogstens drie maanden volgend op het ontslag.

Art. 3 Sectie 4. Uitsluiting van Werkende Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

1. Werkende Leden kunnen slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering bij geheime stemming "

en met een meerderheid van tweederden van de uitgebrachte stemmen.

2. De Raad van Bestuur kan een lid tijdelijk schorsen voor de duur van ten hoogste één maand; de Algemene Vergadering beslist dan over de eventuele uitsluiting.

Art. 3 Sectie 5.

1. De leden van Organiek VZW en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, zij hebben geen aandeel in het batig saldo en kunnen geen opbrengsten halen uit de vereniging waardoor zij zich individueel verrijken.

2. Bij uittreding, uitsluiting (zoals bepaald in art. 3 sectie 4) of overlijden kunnen leden van de vereniging of hun rechtsopvolgers nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 4. De Algemene Vergadering

Art. 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

2. Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem.

Art, 4. Sectie 2, Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3, de kwijting aan de bestuurders;

4. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5. de ontbinding van de vereniging;

6. de uitsluiting van een lid;

7. alle gevallen waarin deze statuten of de wet dat vereisen.

Art. 4. Sectie 3, Vergaderingen

1. Minstens zoveel als wettelijk vereist roept de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen, of wanneer ten minste een vijfde van de Werkende Leden erom vragen.

2. De secretaris of een ander bestuurder nodigt de leden van de Algemene Vergadering minstens acht dagen vôôr de vastgestelde datum van vergadering schriftelijk uit. Hij bezorgt hun het agenda (samen met eventuele andere nuttige stukken), opgesteld door de Raad van Bestuur en gebeurlijk aangevuld met voorstellen van leden van de Algemene Vergadering,

3. De Raad van Bestuur is gehouden voorstellen te agenderen die door ten minste één twintigste van de leden zijn ingebracht.

Art. 4. Sectie 4. Quorum en stemming

1. Er geldt geen aanwezigheidsquorum, behalve in de gevallen door de wet bepaald: bij statutenwijzigingen en ontbinding van de VZW.

2. De Algemene Vergadering kan slechts geldig stemmen over kwesties die geagendeerd zijn.

3. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden, behalve wanneer dit wettelijk of volgens deze statuten anders voorzien is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.2

4. De Algemene Vergadering kan maar geldig stemmen over een statutenwijziging indien ten minste twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dat niet het geval is, kan een tweede Algemene Vergadering na minstens 15 dagen tot een statutenwijziging bij tweederde meerderheid besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, Indien een statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist deze wijziging een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden,

5. Een vast lid kan zich bij de Algemene Vergadering bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid, die dan geldig in zijn naam kan stemmen. Een lid kan slechts houder zijn van maximum één volmacht,

6. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

7. De Algemene Vergadering keurt de verslagen van de secretaris goed, verleent kwijting aan de bestuurders en keurt de begroting en de rekening goed die haar door de penningmeester wordt voorgelegd.

Elk lid van de Algemene Vergadering heeft recht van inzage in de boekhoudkundige stukken en inzonderheid in het register met de verslagen over de beslissingen die door de Algemene Vergadering werden genomen en die door de secretaris worden bijgehouden.

Artikel 5. De Raad van Bestuur

Art. 5, Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

1. De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Het aantal bestuurders moet lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging.

2. De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor een termijn van vijf jaar. Bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar.

3. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden:

- een voorzitter, tevens gedelegeerd bestuurder, belast met de dagelijkse leiding. Hij zit de vergaderingen van de Raad van Bestuur voor.

Bij diens afwezigheid neemt de muziekdirecteur zijn functies waar;

- een secretaris. Hij maakt het intern verslag van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en stelt het verslag op van de vergaderingen van de Algemene Vergadering; hij houdt het register van de vereniging bij waarin de lijst van de leden en de notulen van de vergaderingen worden opgenomen;

- een penningmeester, Eventueel kunnen de functies van secretaris en penningmeester door eenzelfde bestuurslid worden waargenomen;

- een muziekdirecteur. Hij heeft de artistieke leiding van de VZW Organiek en moet professioneel musicus of musicoloog zijn.

4. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit eveneens de Algemene Vergadering voor.

Bij diens afwezigheid neemt de muziekdirecteur zijn functies waar.

Art. 5. Sectie 2. Bevoegdheden

1. De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden gezamenlijk uit; zij kan elke bestuurder volmacht geven om Organiek VZW te vertegenwoordigen en om alleen te handelen inzake het financieel beheer, Elke wijziging van volmacht wordt genotuleerd in het verslag van de Raad van Bestuur en bij gelegenheid van haar eerstvolgende samenkomst aan de Algemene Vergadering meegedeeld.

2, De penningmeester opent een bankrekening op naam van Organiek VZW, waarvan hij de houder is. Minstens één ander lid van de Raad van Bestuur dient over een volmacht te beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

3. De Raad van Bestuur ziet erop toe dat alle wettelijke verplichtingen die aan het VZW- statuut van de vereniging verbonden zijn, nauwgezet warden nageleefd.

Artikel 6. Financiering en boekhouding

Art. 6. Sectie 1. Financiering

1. De vereniging zal onder meer gefinancierd worden door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen werven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet,

2. Een lid van de vereniging kan steeds een goed (tijdelijk of voor onbepaalde duur) ter beschikking stellen van de VZW, deze bruikleen schriftelijk vastleggen en neerleggen bij de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering, zodat hij het goed gebeurlijk terug kan winnen.

Art. 6. Sectie 2. Boekhouding

1. De boekhouding wordt gevoerd volgens de wettelijke vereisten.

2, De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de wettelijke voorschriften,

3. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

4, Einde boekjaar: 31 december.

Artikel 7. Ontbinding

1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in art. 4 sectie 3 en 4 van deze statuten.

2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een statutaire doelwijziging.

3. Ingeval van ontbinding en vereffening van de vereniging beslist de (buitengewone) Algemene Vergadering over de bestemming van de activa die volgen uit de vereffening van de VZW. Zij moeten bestemd worden voor een belangeloos doel dat aansluit bij de doelstellingen van de vereniging; in geen gevat mogen zij worden uitgekeerd aan de leden.

Gedaan te Mortsel op 12 januari 2013,

In vier originele exemplaren,

Door volgende stichters (getekend):

Bollen, Maria Joseph Andrea Alphonse, Dennenlaan 16, 2020 Antwerpen

Debisschop, An Robertine Claudine, Hoevenstraat 148, 2160 Wornmelgem

De Caluwe, Albert Edouard Anne Jean Marguerite Ghislaine, Sorbenlaan 30, 2610 Wilrijk

De Caluwe, Anne Marie Jacques Jean Marguerite Ghislaine, Sorbenlaan 30, 2610 Wilrijk

Gielis, Marcel August Maria Edmond, Korte Mermansstraat 71, 2300 Turnhout

Strauven, Peter, Lange Lozanastraat 37/5, 2018 Antwerpen

Van de Walle, Tineke Constant Wieza, Lange Lozanastraat 37/5, 2018 Antwerpen

Van Dongen, Marc Georges Denis, Bredabaan 764, 2170 Merksein

Van Reeth, Jan Maria Fioris, Heideland 2a, 2640 Mortsel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

Vanvaérenbergh, Luc Cari Madeleine, Jos Coveliersstraat 51, 2540 Hove

Vereniging Zonder Winstoogmerk ORGANIEK

proces-verbaal van de Algemene Vergadering betreffende de benoemingen van de bestuurders

Na goedkeuring en ondertekening van de Oprichtingsakte van de VZW Organiek op 12 januari 2013 en hierbij onmiddellijk aansluitend, heeft de Algemene Vergadering van de VZW Organiek, gelet op artikel 9 van de Wet betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk van 27juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002 en overeenkomstig de statuten van de VZW Organiek, artikel 5 sectie 1, paragraaf 2 en 3, voor een periode van vijf jaar benoemd met eenparigheid van stemmen:

tot bestuurder

-Van Reeth, Jan Maria Fies, Voorzitter gedelegeerd bestuurder

woonachtig te Mortsel, Heideland 2a, geboren te Antwerpen op 6 februari 1960

(R ijksregiste rnummer: 60.02.06-441-71);

- De Caluwe, Anne Marie Jacques Jean Marguerite Ghislaine, secretaris

woonachtig te Wilrijk, Sorbenlaan 30, geboren te Wilrijk op 30 juni 1957

(Rijksregistemummer: 57,06.30-380-56);

- De Caluwe, Albert Edouard Anne Jean Marguerite Ghislaine, penningmeester

woonachtig te Wilrijk, Sorbenlaan 30, geboren te Wilrijk op 15 maart 1959

(Rijksregistemummer: 59.03.15-345-77);

- Strauven, Peter, muziekdirecteur en lid van de Raad van Bestuur

woonachtig te Antwerpen, Lange Lozanastraat 37/5, geboren te Leuven op 29 augustus 1976

(Rijksregistemummer: 76.08.29.199-01).

De vier benoemingsakten worden bijgevolg vastgesteld als volgt:

Vereniging Zonder Winstoogmerk ORGANIEK

Akte betreffende de benoeming van de Voorzitter gedelegeerd bestuurder

Gelet op artikel 9 van de Wet betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, en overeenkomstig de statuten van de VZW Organiek, artikel 5 sectie 1, paragraaf 2 en 3, benoemt de Algemene Vergadering van VZW Organiek voor een periode van vijf jaar, tot Voorzitter van de Raad van Bestuur, tevens gedelegeerd bestuurder:

Van Reeth, Jan Maria Floris

woonachtig te Mortsel, Heideland 2a

geboren te Antwerpen op 6 februari 1960

(Rijksregisternu mmer: 60.02.06-441-71)

Hij wordt door de Algemene Vergadering belast met de dagelijkse leiding van de VZW en zit de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur voor. Overeenkomstig Art. 5 Sectie 2.1 van de Statuten mag hij de VZW Organiek vertegenwoordigen en alleen handelen inzake het financieel beheer. Hij is drager van een volmacht op de rekening van de VZW,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

iNoo 2.2

i Vereniging Zonder Winstoogmerk ORGANIEK

Akte betreffende de benoeming van de Secretaris

Gelet op artikel 9 van de Wet betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, en overeenkomstig de statuten van de VZW Organiek, artikel 5 sectie 1, paragraaf 2 en 3, benoemt de Algemene Vergadering van VZW Organiek voor een periode van vijf jaar, tot Secretaris van de Raad van Bestuur.

De Caluwe, Anne Marie Jacques Jean Marguerite Ghislaine

woonachtig te Wilrijk, Sorbenlaan 30

geboren te Wilrijk op 30 Juni 1957

(Rijks reg iste mum mer: 57.06.30-380-56)

Zij wordt door de Algemene Vergadering belast met het redigeren van alle verslagen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. ZIJ houdt het register van de vereniging bij waarin de lijst van de leden en de notulen van de vergaderingen worden opgenomen. Overeenkomstig Art. 5 Sectie 2.1 van de Statuten mag zij de VZW Organiek vertegenwoordigen,

Vereniging Zonder Winstoogmerk ORGANIEK

Akte betreffende de benoeming van de Penningmeester

Gelet op artikel 9 van de Wet betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, en overeenkomstig de statuten van de VZW Organiek, artikel 5 sectie 1, paragraaf 2 en 3, benoemt de Algemene Vergadering van VZW Organiek voor een periode van vijf jaar, tot Penningmeester van de Raad van Bestuur:

De Caluwe, Albert Edouard Anne Jean Marguerite Ghislaine

woonachtig te Wilrijk, Sorbenlaan 30

geboren te Wilrijk op 15 maart 1959

(Rijka reg iste m u romer: 59.03.15-345-77)

Hij wordt door de Algemene Vergadering belast met het financieel beheer van de VZW Organiek; hij stelt de begroting voor en maakt het jaarlijks financieel verslag op onder de vorm van de jaarrekening_ Overeenkomstig Art, 5 Sectie 2.2 van de Statuten opent en beheert hij een bankrekening op naam van Organiek VZW. Hij kan financieel alleen handelen, uitgaven doen en verbintenissen aangaan.

Vereniging Zonder Winstoogmerk ORGANIEK

Akte betreffende de benoeming van de Muziekdirecteur

Gelet op artikel 9 van de Wet betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, en overeenkomstig de statuten van de VZW Organiek, artikel 5 sectie 1, paragraaf 2 en 3, benoemt de Algemene Vergadering van VZW Organiek voor een periode van vijf jaar, tot Muziekdirecteur van de VZW Organiek, tevens lid van de Raad van Bestuur:

Strauven, Peter

woonachtig te Antwerpen, Lange Lozanastraat 3715

geboren te Leuven op 29 augustus 1976

(Rijksregistemummer: 76.08.29.199-01)

Hij wordt overeenkomstig de statuten Art. 5 Sectie 1.3 door de Algemene Vergadering belast met de artistieke leiding van de VZW Organiek en hij neemt (volgens dezelfde statutaire bepaling, Sectie 1.4) de functies waar van de voorzitter bij diens afwezigheid. Overeenkomstig Art. 5 Sectie

MOD 2.2

Luik B - vervolg

2.1 van de Statuten mag hij de VZW Organiek vertegenwoordigen en alleen handelen inzake het financieel beheer. Hij is drager van een volmacht op de rekening van de VZW Organiek.

Opgemaakt na goedkeuring van de Oprichtingsakte van de VZW Organiek

te Mortel op 12 januari 2013 in vier originele exemplaren (getekend):

Anne De Caluwe - Jan Van Reeth - Albert De Caluwe - Peter Strauven - Ria Bollen - An Debisschop Marcel Gielis - Tineke Van de Walle - Marc Van Dongen - Luc Vanvaerenbergh

Namens Organiek:

Jan Maria Floris Van Reeth

Voorzitter - gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

, Voor-, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

01/04/2015
ÿþ Mon 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Al4twqrAçi1

2 0 KART 2015

afdeling Antwerpen

n riff i ra

1l1l~u~N~~mu~u~11~

*1504817

Ondernemingsnr : 0502.652.020 Benaming

(voluit) : Organiek

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sorbenlaan 30, 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : ontbinding

De Algemene Vergadering van de vzw Organiek, overeenkomstig haar statuten bijeengeroepen in statutaire vergadering op zondag 12 oktober te Antwerpen, volgend op het laatste concert dat zij organiseerde,

na het financieel verslag over het jaar 2014 van de penningmeester gehoord te hebben en dit verslag eenparig te hebben goedgekeurd ;

gelet op het schriftelijk ingediend ontslag op 4 december 2013 van Peter Strauven, muziekdirecteur en lid van de Raad van Bestuur van Organiek vzw ; gelet ook op het ontslag van Tineke Van de Walle, lid van de Algemene Vergadering ;

gelet op het ontslag, dientengevolge, van Van Reeth, Jan Maria Floris, voorzitter-gedelegeerd bestuurder, van De Caluwe, Anne Marie J.J.M.G., secretaris, en van De Caluwe, Albert Edouard A.J.M.G., penningmeester, aile drie op 12 oktober 2014 ;

gelet op het feit dat de wettelijk en statutair voorziene termijnen voor het samenroepen van een algemene vergadering die kan beslissen tot de ontbinding van de vzw overeenkomstig de bepalingen van artikel 4 en 7 van de Statuten eerbiedigd zijn ;

stelt vast dat de mogelijke ontbinding van de vzw overeenkomstig de statuten geagendeerd werd ;

stelt vast dat de doelstellingen van de vwz Organiek wegens het ontslag van haar muziekdirecteur niet meer op passende wijze kunnen worden nagestreefd ;

gelet op het feit dat het door de statuten voorziene quorum van aanwezige leden, noodzakelijk voor een statutaire doelwijziging ruimschoots werd bereikt ; beslist met eenparigheid van stemming tot de ontbinding en vereffening van de vwz Organiek ;

beslist dat de activa die volgen uit de vereffening van de vzw Organiek overeenkomstig de statuten en de wettelijke bepalingen terzake, bestemd worden voor het Orgelcomité Kristus Koning te Antwerpen, een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft, waarvan acte te Antwerpen, 12 oktober 2014,

DE VZW WORDT DEFINITIEF GESLOTEN

in vier originele exemplaren, door :

Bollen, Maria Joseph Andrea Alphonse, Dennenlaan 16, 2020 Antwerpen

Debisschop, An Robertine Claudine, Hoevenstraat 148, 2160 Wommelgem

De Caluwe, Albert Edouard Anne Jean Marguerite Ghislaine, Sorbenlaan 30, 2610 Wilrijk

Op de laatste biz, van luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de rnsbumenterende notaris herzij van de persa(o)n(enr bevoegd de vereniging st :htrng of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naarn en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Celuwe, Anne Marie Jacques Jean Marguerite Ghislaine, Sorbenlaan 30, 2610 Wilrijk

Van Dongen, Marc Georges Denis, Bredabaan 764, 2170 Merksein

Van Reeth, Jan Maria Fions, Heideland 2a, 2640 Mortse

Vanvaerenbergh, Luc Car! Madeleine, Jos Coveliersstraat 51, 2540 Hove

Namens Organiek, vzw tekent

Jan MF Van Reeth

Voorzitter-gedelegeerd bestuurder

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(enl bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
ORGANIEK

Adresse
SORBENLAAN 30 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande