ORGANISATIE VOOR MIGRANTEN EN NIET IMMIGRANTEN VOOR AFRIKAANSE ONDERWIJS, AFGEKORT : OMANIAE

Association sans but lucratif


Dénomination : ORGANISATIE VOOR MIGRANTEN EN NIET IMMIGRANTEN VOOR AFRIKAANSE ONDERWIJS, AFGEKORT : OMANIAE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.733.590

Publication

10/05/2013
ÿþ Motr 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

13 7201

Ondernemingsnr Ser~ai ing

(nakrt) : ORGANISATIE VOOR MIGRANTEN EN NIET IMMIGRANTEN VOOR AFRIKAANSE ONDERWIJS

(verffort): OMAN IAE

Rechtsvorrri : VZW

Zeil : LENTESTRAAT 10, BUS 1 ANTWERP 2018 BELGE

Onderven) at fa : OPRICHTING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013. - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 1 - NAAM

ORGANISATIE VOOR MIGRANTEN EN NIET IMMIGRANTEN VOOR AFRIKAANSE ONDERWIJS

VERTKORT: OMANIAE VZW

ADRES:

LENTESTRAAT 10 BUS 1

2018 ANTWERPEN

GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT ANTWERPEN

ONDERNEMINHSNUMMER ....

OPRICHTERS

Richard Osei Bonsu (voorzitter! directeur)

Grens 77

2370 Arendonk

Geboortedatum: 11 februari 1976

Geboorteplaats: Koforidua-Ghana

Bernard Davidson

Osysstraat nr. 55 Bus 2

2060 Antwerpen

Geboortedatum: 28 mei 1962

Geboorteplaats: Accra-Ghana

Tweneboah Koduah Nkrumah

Buikstraat 19

2000 Antwerpen

Geboortedatum 16 augustus 1963

Geboorteplaats: Kumasi-Ghana

sfo Ieatsto biz, Vbr~ f_tai~~aersrieidaa} : Recto ; hnr.dA=:igltnit= van dv institarr,yntarende+;ataris, hc lzi; van do [,or3o(o1nerni br?vaeyd de veranicfilçs ssir:5ùtag r,[ orgmi=srne ton annziGn :faii 0e-;rden s:~ r~rte~rün:aarrü~7r n

Versa .Naam

0 533.733.590

KOOP~-t:~~~~~~~5~,

,..,.. __._ -,.~.,.

2 9 -Irr,- 21)i3

AUPWERPEN

5'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Cornelius Kamau

Najaarstraat 15

2610 Wilrijk

Geboortedatum: 10 juni-1990

Geboorteplaats: Eldoret-Kenya

Eijadid Hind

Najaarstraat 15

2160 Wilrijk

Geboortedatum: 17-novembre-1993

Geboorteplaats: Wilrijk-Belgie

INLEIDING

OMANIAE STICHTING is een niet-gouvernementele organisatie, opgericht door de bovengenoemde mensen om het welzijn van activiteiten gericht op het verlichten van menselijk lijden door migratie en over al verbetering van de samenleving in het bijzonder voor de hulpeloze en zwakke / Niet Immigranten en Staatlozen status van mensen die in België te bevorderen.

OMANIAE is een niet-gouvernementele organisatie (VZW), opgericht op 11 maart 2013, ais gevolg van de bezorgdheid over de voorwaarden voor toegang, verblijf en tewerkstelling van migranten en niet-migranten,het ontbreken van een alomvattend migratiebeleid en de steeds groeiende incidenten van xenofobie,discriminatie, Tienerzwangerschappen, drugs misbruik en schooluitval kinderen eigenlijk, Afrikanen.

OMANIAE is een niet-gouvernementele organisatie die onafhankelijk van elkaar, zonder enige externe controle met specifieke doelstellingen en de te vervullen taken die zijn gericht om te komen tot gewenste wijziging in een bepaalde gemeenschap 1 omgeving of situatie en in de sociale ontwikkeling te organiseren en ook het assisteren bij empowerment van mensen.

ARTIKEL 2 - ZETEL

OMANIAS is momenteel gevestigd op het onderstaande adres

ADRES:

OMANIAE VZW

LENTESTRAAT 10 BUS 1

2018 ANTWERPEN

Onder het gerechtelijk arrondissement op Antwerpen maar hij kan bij besluit van de raad worden overgebracht naar een andere plaats binnen het Vlaamse Gewest

ARTIKEL 3 -- DOEL

HET DOEL VAN DE VERENIGING IS:

a) Voor de mensen voor de vaststelling van de goede normen van een goed burgerschap te voeden en te prenten in de mensen de geest, idealen van nationale eenheid.

b) Aan het werk in verheffing van de status van kwetsbaren in de samenleving.

c) de noodzaak van juist leven procedure en milieubewustzijn propageren.

d) Voor het genereren van trainingsprogramma te helpen om zelf werkgelegenheid voor vrouwen en mannen en ook het opleiden van de werklozen 'WEET HOE" whiles keerden ze terug naar hun land van herkomst.

r

~

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

e) de middelen om medische hulp aan de mensen die lijden aan ziekten, in het bijzonder voor de hulpeloze en behoeftige mensen te creëren terug te komen,

f) helpen voorzien in gezondheid & voeding voor vrouwen en kinderen whiles terug naar huis.

g) Het bibliotheek vestigen en leeszalen in achtergestelde gemeenschappen.

h) Het onderwijs-en gezondheids-opleidingscentrum te creëren om Vermindert onder voorrecht mensen uit hun zorgen.

i) Om kranten, tijdschriften, tijdschriften publiceren en werken van kunst, literatuur, wetenschap, ambachten en andere aanverwante werken voor instructie en het meegeven van nuttige kennis te reproduceren.

j) Om hulp / onderdak / faciliteiten voor oude mensen, kinderen en personen met een handicap voor hun welzijn te bieden wanneer ze terugkeren naar huis.

k) Voor forums te organiseren, seminars, kampen enz. om een goede leefgewoonten, morele waarden, België en Afrikaanse culturen, methoden voor het ontwikkelen zelfvertrouwen in het zaken doen, enz, beïnvloeden erf om centrum in het hele land te creëren voor de bovenstaande activiteiten voor de behoeftigen.

I) Aan het werk in verheffende arme rurale / dorp mensen voor hun algemene ontwikkeling, om interesse in hun eigen land te vinden, omdat we geloven dat "de tevreden geen voedsel nodig heeft."

k) Zorg voor beurs / Financiële hulp aan arme rurale / dorp mensen voor hun algemene ontwikkeling op een manier die van hen niet in gevaar te brengen zich naar het buitenland te reizen naar groenere weiden te zoeken.

1) Om gratis juridisch advies en riohting geven aan de hulpeloze, illegale immigranten en staaffoze status van mensen die in Beigië.

m) Om de gezondheid bewustzijn te creëren onder de mensen met betrekking tot aids, Borstkanker, enz.

n) Voor jong en oud Afrikaanse mensen te onderwijzen tegen de verkoop en het nemen van drugs, cmdat dit nu ongebreideld op de straat van België.

o) Om land, gebouwen en andere faciliteiten te regelen voor het draaien van de school / college instelling / Bibliotheek enz. In achtergestelde gemeenschappen in Afrika.

p) om fondsen te werven via het verzamelen, initiatieven, Concert, schenking of abonnement en andere middelen en geld te investeren of uitgaven dcen op de wijze die is het bereiken van doelen en doelstellingen van OMANIAE te bevorderen.

q) Om enig ander werk of opdracht die mogelijk voor het algemeen welzijn van de Afrikaanse bevolking en de België gemeenschap als geheel uit te voeren.

r) Om de hoedanigheid van lid grassroots vrouwenorganisaties en-centra ontwikkelen en vergemakkelijken hun rol in het proces van nationale strijd en sociale verandering.

s) Om het niveau van coördinatie en netwerkvorming tussen deze organisaties aan de basis en maatschappelijke organisaties met het oog op een duurzame stevige basis onderwijs te bouwen voor Afrikaanse kinderen te verbeteren.

t) Het inventariseren en te koesteren uitzonderlijke en getalenteerde vrouwen en ter ondersteuning van hun initiatieven.

u) Om de sociale bewustwording van vrouwenzaken en hun rechten te bevorderen, en te ontmantelen gangbare stereotypen van vrouwen en hun rol in de samenleving.

v) Voor gratis kinderopvang voor ouders die niet konden werken bieden.

W) Om te voorzien in de diepgaande kennis over de waarde van het onderwijs

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

X) Om gratis internet faciliteit te bieden

Y) Voor speciale evenementen over onthouding te bevorderen

z) kantoor of winkel zal worden verstrekt voor de show behuizing van de Mooie Afrikaanse sieraden voor alle geslacht en nationaliteit in het kader van het opleiden van de waarden van Afrika Cultuur.

OMANNIAE wil het onveranderlijke gezinde immigranten en staatloze status van migranten in België te veranderen en om te helpen degenen die bereid zijn of proberen om lets te bereiken in het leven Whiles terug naar huis te bereiken.

Onze primaire doelstellingen zullen worden gebracht in de methoden door middel van activiteiten waarmee de onbereikbare zal worden bereikt.

ARTIKEL 4 - PRIME DOELSTELLINGEN

OMANNIAE wil het onveranderlijke gezinde immigranten en staatloze status van migranten in België te veranderen en om te helpen degenen die bereid zijn of proberen om iets te bereiken in het leven Whiles terug naar huis te bereiken.

Onze primaire doelstellingen zullen worden gebracht in de methoden door middel van activiteiten waarmee de onbereikbare zal worden bereikt.

Onze prioriteit is;

`Om het deelnemen aan praktische milieu-activiteiten te verhogen.'

'Om de duurzaamheid van vrijwillige sportclubs voor kwetsbare mensen te verhogen.'

'Om spijbelen en school uitsluitingen te beperken.

'Om schooluitval te verminderen binnen de Afrikaanse gemeenschappen.

Sinds OMANIAE begrijpen zijn doelstellingen als de methoden of de activiteiten waarmee een organisatie van plan om zijn aims.We bereiken als een mens en organisatie zijn dit uit te drukken als een korte lijst van wat we zullen doen.

Bijvoorbeeld:

Om onze klanten te lezen, zullen we:

Zorg voor een-op-een-geletterdheid ondersteuning

Werken met kerken te identificeren ons mensen met een niet aflatende en staatloze status van immigranten

die in België wonen.

Lobby Kerken en andere organisatorische lichaam geletterdheid mindset hoger op de politieke agenda.

OMANIAE probeert alle vormen van discriminatie tegen vrouwen, de rol van vrouwen in de samenleving te ontwikkelen, empowerment van vrouwen, tot beleidsbepalende posities in alle sectoren nemen met speciale aandacht voor gemarginaliseerde en minder

Bevoorrechte vrouwen, met name vrouwen op het platteland en vluchtelingen naar hun rol in het proces te vergemakkelijken voor de nationale onafhankelijkheid en sociale veranderingen.

OMANIAE driejarig strategisch plan is om immigranten te verminderen de statenloze; helpen om staten te krijgen door middel van het geven van hen het juiste kanaal, sociale praktijken, en de toegang tot hun eigen identiteit te verkrijgen.

Om de capaciteit van lid grassroots vrouwenorganisaties en-centra ontwikkelen en vergemakkelijken hun rol in het proces van nationale strijd en sociale verandering.

Procedure:

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0P22

Ontwikkel de infrastructuur van het lid vrouwenorganisaties in OMANIAE.

Ontwikkelen van de administratieve en financiele systemen en de statuten dat de organisatie werkproces

beheersen.

Ontwikkel de vaardigheden van de menselijke hulpbronnen van de lid vrouwenorganisaties.

Om het niveau van coordinatie en netwerkvorming tussen deze organisaties aan de basis en

maatschappelijke organisaties te verbeteren om meer steun voor niet immigranten problemen op te

bouwen.

Procedure:

Verbeteren van de ideologie en mentaliteit van aile niet-immigranten met staatlozen status.

Het verbeteren van de vaardigheden van de migranten en niet migranten via sociale netwerken,

belangenbehartiging en opvoeding van " WEET HOE ".

Om ervoor te zorgen dat de wetgeving, wetten, het beleid en de programma's zijn geslacht gevoelig en ondersteunend voor MET IMMIGRANTEN rechten en mensenrechten.

Procedure:

Beoordelen wetten en wetsontwerpen, beleid en wetgeving om ervoor te zorgen dat ze niet de status van ongevoelig en om te pleiten voor bescherming van niet immigranten en hun rechten op alle terreinen van het leven.

Advocaat met beleidsmakers en Afrikaanse gemeenschap voor gelijke rechten en mensenrechten gebaseerde wetten binnen de Afrikaanse gemeenschap. Rust beslissers met de vaardigheden en informatie die nodig is voor een adequate non immigranten lezen van wetten, programma's en beleid op sociaal-economische gronden.

Om de vaardigheden en competenties in de Afrikaanse gemeenschap te ontwikkelen om te kunnen besluitvormende posities te bereiken op alle niveaus.

Procedure:

Bouw de assertiviteit, leiderschap en communicatieve vaardigheden van vrouwen op het platteland om hen

te machtigen als actieve deelnemers aan de communautaire besluitvorming processen.

Rust jonge vrouwen en mannen met belangenbehartiging en oommunity management vaardigheden om te kunnen om een leidende rol te spelen in de transformatie van hun gemeenschappen en in de belangenbehartiging en sensibiliseringscampagne.

Rust professionele en werkende vrouwen en mannen om een leidende rol te spelen in de transformatie van hun gemeenschappen en in de belangenbehartiging en sensibiliseringscampagne.

Het identificeren en te koesteren uitzonderlijke en getalenteerde schooluitval kinderen en hen ondersteunen

Procedure:

Ondersteuning en schooluitval kinderen aan te moedigen met creatieve initiatieven Het bewustzijn van

gender mainstreaming in creatief initiatief

Om maatschappelijke bewustwording van vrouwenzaken en hun rechten, en wissen van gangbare stereotypen van vrouwen en hun rol in de samenleving te bevorderen.

Om de capaciteit van OMANIAE aan kwaliteit van diensten aan doelgroepen en individuen te ontwikkelen

Procedure:

Ontwikkel de opleidings-en resource center en het internet centrum naar een effectievere rol spelen in de

belangenbehartiging en gendermainstreaming van vrouwenrechten en niet immigranten.

Ontwikkel de OMANIAE media-apparaat te kunnen om een meer effectieve rol te spelen in de media bewust in samenwerking met ROAKUS FM.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MpD22

TITEL !I : LEDEN

ARTIKEL 5  Soorten Leden

Er zijn twee soorten leden:

1.Effectieve, vaste of werkende leden,

2.Toegetreden of niet-werkenden lede

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste 3 bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden worden eveneens vermeld in het ledenregister dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw en hebben gheen stemrecht op de algemene vergadering.

De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden beschreven in een intern reglement, Re raad van bestuur kan ook andere personen ais steunende leden toto de vereniging toelaten; deze worden dan beschhouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in een intern reglement,

ARTIKEL 6- TOETREDING

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering wordt aanvaard na voordracht door de raad van bestuur. Het verzoek tot toetresding moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Elke rechtspersoon moet vertegenwoordigt zijn door een natuurlijke persoon.

Toegetreden leden worden al niet aanvaard door de raad van bestuur.

ARTIKEL 7- BIJDRAGE

De maximale bijdrage is ¬ 10 per lidmaatschap. Leden na 3 maanden niet hebben betaald hun contributie wordt geacht te zijn afgetreden.

ARTIKEL 8  ONSLAG

Eik lid kan te allen tijde uit vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur meegedeeld worden.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding eisen voor gestorte bijdragen of gedane inbreng.

Titel III : DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 9- AANTAL BESTUURDERS

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie effectieve leden. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. ln ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 10  DUUR MANDAAT

De bestuurders woorden benoemd voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

ARTIKEL 11  BENOEMING

De bestuuders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtsbank van koophandel en moeten binnnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 12  ONTSLAG

Het mandaat van de bestuurders eindigt bij goedkeuring door de algemene vergadering, bij vrijwillig ontslag, bij het verstrijken van het mandaat, bij overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslijt bij gewone meerderheid van het aantal aanweziege en/of vertegenwoordigde leden. Het moet uitdrukkelijke op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken ann de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dat geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden een bijzondere algemene vergadering samenroepen waarop in de vervanging van de bestuurder zal worden voorzien. De ontslagnemende dient van deze beslissing schriftelijk in kennis gesteld te worden bij aangetekend schrijven,

ARTIKEL 13 -- PERSOONLIJKE VERPLICHTING

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprekelijkheid blijft beperkt tot de uitvoering van het mandaat dat zij hebben ontvangen.

De bestuurders die drie achtereenvolgende keren zonder geldige motivering op een vergadering van de raad van bestuur afwezig zijn, verliezen hun mandaat.

ARTIKEL 14-TAAK

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die bij wet uitdrukkelijk voorbehouden zijn voor de algemene vergadering.

Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslissen over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddeten.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

ARTIKEL 15  VOORZITTER

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, eventueel in zijn plaats

de oudste aanwezige bestuurder.

ARTIKEL 16- NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de de secretaris (de administratief verantwoordelijke) en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 17  HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De raad van bestuur vaardigt alle interne reglementen uit die hij nodig acht voor de goede werking van de vereniging.

ARTIKEL  18  VERTEGENWOORDIGING

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. Tegenover derden wordt de vzw vertegenwoordigd door de voorzitter alleen optredend.

De uittreksels die moeten overgelegd worden en al de andere akten worden geldig ondertekend door hen ondertekend. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKELI9 OVERDRACHTVAN BEVOEGDHEDEN

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn

verantwoordelijkheid overdragen aan een van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid

is van de vereniging.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid,indien de meerderheid van de

bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeeindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden;

-Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur,

-Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene

bij aangetekend schrijven.

ARTIKEL 20  DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, zo de meerderheid der bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeeindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden;

-Op vrijwillige basis door het lid van het dagelijks bestuur zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur, -Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene bij aangetekend schrijven.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, woren steeds genomen in collegiaal overleg.

De akten betreffende ambtsbeeindiging en benoemongen van bestuurders, leden van het dagelijks bestuur en gevolmachtigden dienen neergelegd te worden bij de griffe van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de meerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in het Belgisch Staatsblad. Hieruit moet blijken of de bevoegdheden afzonderlijk of gezamelijk uitgeoefend worden.

TITEL IV: DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21 LEDEN

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of de oudste der aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Een lid kan slechts een ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over een stem op de vergadering. Toegetreden en steunende leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht.

ARTIKEL 22  BEVOEGDHEDEN

De algemene vergadering is bevoegd voor;

MOD 22

-Het Wijzigen van de statuten,

" -De benoeming en de afzetting van de bestuurders,

" 4 -De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezolddiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-De goedkeuring van de begroting en van jaarrekening,

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-De benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een social oogmerk,

-Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 23  BIJEENROEPING

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist.

Zig moet ministens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende booekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 24  UITERSTE DATUM

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de 6 maand na afsluiten van het boekjaar.

ARTIKEL 25 -- OP VRAAG

De Raad van Bestuurder is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een aangetekend schrijven met vermelding van de te behandelen agendapunten aan de voorzitter heeft gericht. De algemene vergadering dient dan binnen de 15 dagen samen te komen met vermelding op de agenda van de gevraagde punten.

ARTIKEL 26  OPROEPING

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten ondertekend worden door de voorzitter of door twee

bestuurders. Alle effectieve opgeroepen [eden worden schriftelijk opgeroepen per brief of per email.

ARTIKEL 27 -- AGENDA

De oproepingenbrief vermeldt dag en uur en de agenda van de algemene vergadering. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen 2 dagen voor de vergadering door 1/20 van de effectieve leden aan de voorzitter, wordt eveneens op de agenda geplaatst, kunnen niet behandeld worden.

ARTIKEL 28 -, BESLUITEN

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de dienstdoeende voorzitter.

ARTIKEL 29  AANWEZIGHEID EN STEMMING

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien deze wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en zo 2/3 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt dit getal niet gehaald dan kan een tweede vergadering worden samen geroepen die dan wel geldig kan beslissen bij meerderheid ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor het wijzigen van het doel de vereniging is 4/5 meerderheid nodig.

Van iedere statutenwijziging worden de wijzigingen en de volledige gecoordineerde statuten neergelegd big de Rechtbank van Koophandel en binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in het Belgisch Staatsblad.

t ARTIKEL 30  UITLUITEN LID M0D22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moèt het lid worden uitgenodigd om zich te kunnen verdedigen.

ARTIKEL 31 NOTULEN

. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de seoretaris en worden opgenomen in een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingekeken. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN ARTIKEL 32  BOEKJAAR

Het boekjaar loopt tot 31112

Het eerste boekjaar van de vereniging loopt van 11/03/2013 tot 31112.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de

zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

TITEL VI : ONTIBINDING EN VEREFFENING ARTIKEL 33 ONTBINDING VAN DE VERENIGING

Behalve in gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding overgaan indieen 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering en er bovendien onder de aanwezigen een 4/5 meerderheid van stemmen tot stand komt. Het voorstel van vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

De bepalingen voor vrijwillige ontbinding zijn dezelfde ais voor wijziging van het doel van de vereniging zoals eerder bepaald in artikel 29.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemenevergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegheid alsook de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Voor neerleggingen en bekendmaking worden dezelfde bepalingen gevolgd als omschreven in de artikel 29, met uitzondering van neerlegging van de.gecoordineerde statuten.

ARTIKEL 3li  WET

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27/06/1921 en gewijzigd door

de wet van 02/05/2002 van toepassing.

AKTE VAN BESTUUR

De volgende personen werden verkozen tot de RAAD VAN BESTUUR.

Richard Osei Bonsu (voorzitter / directeur)

Grens 77

2370 Arendonk

Geboortedatum: 11 februari 1976

Geboorteplaats: Koforidua-Ghana

Bernard Davidson (Bestuurder)

Osysstraat nr. 55 Bus 2

2060 Antwerpen

Geboortedatum: 28 mei 1962

Geboorteplaats: Accra-Ghana

Luik B - vcrvo{q Moa 22

Tweneboah Koduah Nkrumah (Bestuurder)

Huikstraat 19

2000 Antwerpen

Geboortedatum 16 augustus 1963

Geboorteplaats: Kumasi-Ghana

Eljadid Hind (Bestuurder)

Najaarstraat 15

2160 Wilrijk

Geboortedatum: 17-novembre-1993

Geboorteplaats: Wilrijk-Belgie

Met heeft al deze informatie OMANIAE strekt zich uit tot haar bands uitnodigen en werkt ook met andere zusterorganisatie die bereid is te ondersteunen en geest in goede conditie voor dit initiatief. Voor nu deze zijn wat OMANIAE in gedachten heeft en op de agenda.

OMANIAE-IN EENHEID WIJ BOUWEN

GETEKEND; RICHARD OSEI BONSU - VOORZITTER ANTWERPEN 1 1 MRT 2013

Op dC'á£.tetry Oz van I.l'ittA vR}rrtí£IdCtl . FFSL'tQ . Waal-, cn ii:14°iia.i g`l?ia .tan cie it15r. .tn(:riterflridu 11.)táít5, i1c!:','lAcl í7'" pr:l: U(o)o.r,i)

i~èL30:~(7l~ t1ÍP V.~F,lll~ͬ lif _'iitillJi:f.I t1'fil te9- :i3tt1.'1etY'181=,i.ergeiilN+,t'r.Pt er," ,,.nt.flfig.'i.

§iarsn nitndte...!:trur,g

Bijlagen erbij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 = Annexes-du Moniteur belge

Coordonnées
ORGANISATIE VOOR MIGRANTEN EN NIET IMMIGRANT…

Adresse
LENTESTRAAT 10, BUS 1 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande