OVERAL ARCHITECTUUR

BV CVBA


Dénomination : OVERAL ARCHITECTUUR
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 606.975.718

Publication

20/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15304821*

Neergelegd

18-03-2015

Griffie

0606975718

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

OVERAL ARCHITECTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor ADRIENNE SPAEPEN, notaris te Mechelen pp achttien maart tweeduizend vijftien, dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht.

Oprichters:

1) Mevrouw BIJTTEBIER Sarah Suzanne Léo, geboren te Sandton/Randburg (Zuid-Afrika) op negentien februari negentienhonderd zesentachtig, ongehuwd, wonende te 3140 Keerbergen, Varensweg 12.

Nationaal nummer : 86.02.19-392.82

2) Mevrouw CALLEBAUT Sara Suzanne Marcel, geboren te Gent op veertien oktober

negentienhonderd vierentachtig, ongehuwd, wonende te 9050 Gentbrugge (Gent), Bruiloftstraat 77/A000.

Nationaal nummer : 84.10.14-056.97

3) Mevrouw SERVAES Lien, geboren te Duffel op twaalf juli negentienhonderd zevenenzeventig, ongehuwd, wonende te 2800 Mechelen, Pennepoelstraat 37/2

Nationaal nummer : 770712 386/47

Die mij verzocht hebben de statuten op te stellen van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming OVERAL ARCHITECTUUR.

VERKLARING VAN OPRICHTING - FINANCIEEL PLAN

De comparanten verzoeken mij, notaris, de authentieke akte te verlijden van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, die zij oprichten onder de benaming OVERAL ARCHITECTUUR, met maatschappelijke zetel te 2800 Mechelen, Lemmensstraat 1, waarvan het geplaatste vaste kapitaal achttien duizend zeshonderd (18.600) euro bedraagt.

Vóór het verlijden der akte hebben de oprichters mij een financieel plan overhandigd, opgemaakt op dertien maart tweeduizend vijftien, en ondertekend door de oprichters, waarin zij het bedrag van het vast kapitaal van de op te richten vennootschap, groot achttien duizend zeshonderd euro, verantwoorden.

Dit stuk wordt door mij, notaris, bewaard, overeenkomstig de voorschriften van artikel 391 Wetboek van Vennootschappen.

Ik heb partijen gewezen op artikel 405. 5° van zelfde Wetboek, betreffende de eventuele kennelijke ontoereikendheid van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal.

INBRENG

De comparanten verklaren en erkennen dat het vaste gedeelte van het kapitaal is geplaatst als volgt

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Lemmensstraat 1

2800 Mechelen

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van CV met beperkte

:

1. door Mevrouw BIJTTEBIER Sarah, voornoemd, voor zesduizend tweehonderd euro ¬ 6.200,00)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

2. door Mevrouw CALLEBAUT Sara, voornoemd, voor zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00)

3. door Mevrouw SERVAES Lien, voornoemd, voor zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) Samen : achttienduizend zeshonderd euro 18.600 welk bedrag voor één/derde, zijnde zesduizend tweehonderd euro werd afbetaald door deponering ervan op een bijzondere rekening nummer BE83 1030 3816 4215 bij de Crelan geopend ten name van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door genoemde instelling op dertien maart tweeduizend vijftien, dat aan mij, notaris, overhandigd is om bij mij bewaard te blijven.

Ieder der drie oprichters heeft volgend bedrag niet volstort : vierduizend honderd drieëndertig euro en drieëndertig cent (¬ 4.133,33).

VERGOEDING VOOR DE INBRENG

Als vergoeding voor hun inbreng worden aan de vennoten toegekend :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

" aan Mevrouw BIJTTEBIER Sarah, voornoemd : tweeënzestig aandelen 62

" aan Mevrouw CALLEBAUT Sara, voornoemd : tweeënzestig aandelen 62

" aan Mevrouw SERVAES Lien, voornoemd : tweeënzestig aandelen 62

Totaal : honderd zesentachtig aandelen 186

Afbetaling

De aandelen zijn aldus voor één/derde afbetaald.

De comparanten verklaren de aandelen hen aldus toegekend te aanvaarden.

STATUTEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

A. BENAMING, VORM, DUUR, ZETEL EN DOEL

Artikel 1 Benaming en vorm

1.1 De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt OVERAL ARCHITECTUUR. 1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

1.3 De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

1.4 De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden  burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Artikel 2 Duur

De architectenvennootschap is opgericht voor onbepaalde duur. Zij is ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van architecten conform artikel 7 van de wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig.

De vennootschap kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die daarvoor door de wet en de statuten zijn gesteld.

Artikel 3 Zetel

3.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2800 Mechelen, Lemmensstraat 1.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

3.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur overgebracht worden naar een ander adres. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 4 Doel

4.1 De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar

maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het

architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

4.2 Binnen de vennootschap zal tevens diepgaand architecturaal onderzoek gestimuleerd worden aangezien hierin de weg naar vernieuwing, verbetering en kennis ligt. Het onderzoek zal gevoerd worden door de vennoten en interne medewerkers, eventueel in samenwerking met derden. Binnen de activiteit van onderzoek worden geen rechtstreekse financiële inkomsten verwacht, wat betekent dat de onderzoeksactiviteit steeds in een evenwichtige verhouding ten aanzien van de architectuuropdracht zal staan. Het onderzoek zal een rijke bron aan kennis vormen om creatieve processen te ondersteunen. Mogelijke onderzoeksterreinen zijn onder meer: architectuurtheorie; bibliotheek; materialen; ruimtelijke experimenten; verbanden met andere culturele activiteiten; projecten met een uitgesproken sociaal engagement; bouwtechniek.

Daartoe kan de vennootschap alle verrichtingen stellen die met dit doel verband houden zolang ze niet strijdig zijn met de deontologie van het architectenberoep.

4.3 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.4 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.5 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar raad van bestuur er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

B. KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikel 5 Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk. Het is samengesteld uit aandelen op naam zonder nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste (1/186-ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Het kapitaal wordt gevormd door het bedrag van de door vennoten onderschreven aandelen.

Het vaste gedeelte van het kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Tot het bedrag dat op hun aandelen moet worden gestort, zijn de vennoten elk voor zich hoofdelijk verbonden.

Er kunnen aandelen van verschillende categorieën gecreëerd worden. Buiten aandelen die het kapitaal vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten worden uitgegeven. Het vaste gedeelte van het kapitaal kan enkel worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de voorschriften voor een statutenwijziging en met naleving van de wettelijke vormvereisten in verband met de vaststelling van de kapitaalwijziging.

De vennoten kunnen de gestorte gelden niet terugnemen. Te allen tijden zal een minimum aantal aandelen dat overeenstemt met het vaste gedeelte van het kapitaal moeten onderschreven zijn. De vennootschap heeft een veranderlijk kapitaal voor het gedeelte dat het vaste gedeelte van het kapitaal overschrijdt. Het veranderlijk gedeelte wordt verhoogd, respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten dienen te worden gewijzigd. Boven het bedrag waartoe zij zich door het onderschrijven van aandelen verbonden hebben, zijn de vennoten niet aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap, noch gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap.

Artikel 6 Vennoten

6.1 Het aantal vennoten is onbeperkt, doch met een minimum van drie.

6.2 Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

6.3 Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

6.4 Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

6.5 Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

6.6 Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

6.7 Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

6.8 Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

C. AANDELEN EN STEMRECHTEN

Artikel 7 Aandelen

7.1 In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend:

a. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

b. de gedane stortingen;

c. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de raad van bestuur en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

7.2 De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel.

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de raad van bestuur aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend. 7.3 De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

7.4 Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

7.5 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

7.6 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 8 Overdracht van aandelen

8.1 Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

8.2 De overdracht van aandelen onder levenden moet worden geregeld overeenkomstig artikel 9.3 Aanbeveling Laruelle.

8.3 Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

8.4 De aandelen kunnen ook uitsluitend overgaan op erfgenamen en legatarissen voor zover voldaan is aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Artikel 9 Onverdeeldheid

9.1 De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

9.2. Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

Artikel 10 Stemrechten

10.1 Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

10.2 Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht evenwel enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

D. BESTUUR EN VERTEGENWOORDINGING

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit maximaal vijf leden, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, en benoemd worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

11.2 Een stagiair kan slechts bestuurder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

11.3 Elke bestuurder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

11.4 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

11.5 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

11.6 Indien ingevolge het overlijden van een bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

11.7 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de bestuurder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 12 Vergadering van de raad van bestuur

12.1 De raad van bestuur benoemt bij gewone meerderheid van stemmen een van zijn leden tot voorzitter. Bij ontstentenis van een voorzitter of bij diens afwezigheid worden de vergaderingen van de raad voorgezeten door de oudste in jaren van de bestuurders.

12.2 De bestuurders vormen een college dat beraadslaagt en besluit volgens de bepalingen van deze statuten en, bij ontstentenis van bepalingen, volgens de gewone regels van de beraadslagende vergaderingen.

12.3 De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist, alsook binnen vijftien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

12.4 De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

12.5 De oproepingsbrief tot de vergadering van de raad van bestuur wordt, behoudens in geval van dringende noodzakelijkheid, ten minste vijf volle dagen voor de vergadering verzonden. De oproepingsbrief bevat de agenda. Over de punten die daarin niet vermeld zijn, kan slechts dan rechtsgeldig worden beraadslaagd en besloten, wanneer alle bestuurders aanwezig zijn en ermee

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

instemmen. Deze instemming wordt geacht te zijn gegeven, wanneer blijkens de notulen geen bezwaar is gemaakt.

12.6 De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem.

Met een besluit van de raad van bestuur staat gelijk een gedagtekend stuk dat door alle bestuurders is ondertekend en waarvan in de notulen aantekening is gedaan.

12.7 Van de besluiten van de raad van bestuur worden notulen gehouden, die worden ingeschreven in een bijzonder register en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden van de raad. Artikel 13 Bevoegdheden - Vertegenwoordiging

13.1 De raad van bestuur is bevoegd tot alle handelingen van beheer en beschikking te besluiten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders bestuurstaken onder elkaar verdelen.

13.2 De raad van bestuur kan een directeur benoemen die tevens gerechtigd moet zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De directeur is belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap onder het toezicht en volgens de richtlijnen van de raad van bestuur aan dewelke verantwoording verschuldigd is.

13.3 De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennoot­schap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of door de voorzitter van de raad van bestuur die alleen optreedt.

13.4 Aan een directeur kan de vertegenwoordiging van de vennootschap voor wat het dagelijks bestuur betreft opgedragen worden.

13.5 De raad van bestuur kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

13.6 Bij wijze van uitzondering kan de raad van bestuur volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. E. CONTROLE EN ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 Controle

Tenzij de vennootschap wettelijk verplicht is om een commissaris-revisor te benoemen, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft deze recht op de informatie bepaald in de artikelen 137 en 139 van het Wetboek van vennootschappen, teneinde zich te kunnen vergewissen van de financiële toestand van de vennootschap, van de waarheidsgetrouwheid van de jaarrekening en de regelmatigheid van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen.

De vennoten kunnen echter beslissen de controletaak toe te vertrouwen aan een of meer controlerende vennoten, bij geheime stemming aangewezen door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van de opdracht bepaalt. Controlerende vennoten mogen geen enkele andere opdracht, last of taak in de vennootschap opnemen.

De individuele vennoten of de controlerende vennoten als zij zijn aangesteld, kunnen zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming benoemd werd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant meegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 15 Algemene vergadering

15.1 De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

15.2 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

15.3 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

15.4 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

F. BOEKJAAR, JAARREKENING, JAARVERSLAG, WINSTVERDELING EN RESERVES

Artikel 16 - Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Artikel 17. - Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van het bestuur de inventaris van het vermogen

van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en

worden de boeken afgesloten. De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de

toelichting en vormt een geheel.

Het bestuur stelt ter gelegenheid van de afsluiting van het boekjaar het jaarverslag op en maakt dit

samen met de jaarrekening bekend, conform de wettelijke voorschriften. De resultatenrekening geeft

aan welke winst de vennootschap gemaakt heeft in het afgesloten boekjaar.

Op voorstel van het bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming die aan de winst

zal worden gegeven, met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften.

Na voorafneming van het bedrag nodig om de wettelijke reserve te vormen of te behouden tot ten

minste een tiende van het vaste gedeelte van het kapitaal, beslist de algemene vergadering over de

aanwending van het saldo.

Het bestuur kan in de loop van het boekjaar interimdividenden uitkeren.

Artikel 18 - Jaarvergadering

De jaarvergadering vindt plaats op de derde vrijdag van de maand juni om achttien uur.

Tenminste één maand voor de jaarvergadering overhandigt het bestuur de jaarrekening samen met

het jaarverslag aan de commissaris, indien er één is.

De jaarrekening en het jaarverslag liggen ter inzage van de vennoten in de zetel van de

vennootschap minstens vijftien dagen vóór de algemene vergadering.

De jaarvergadering hoort het jaarverslag en keurt al of niet de jaarrekening goed. De raad van

bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de vergadering drie weken uit te stellen. Deze verdaging

doet alle genomen besluiten inzake de jaarrekening vervallen.

Na de goedkeuring van de jaarrekening beslist de vergadering bij afzonderlijke stemming over de

kwijting te verlenen aan de bestuurders en aan de commissaris indien er één is.

G. SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT Artikel 19 Schorsing

19.1 In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel 20 Schrapping

20.1 In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

G. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 21 Ontbinding

21.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

21.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering. 21.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

21.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 22 Vereffening

22.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de raad van bestuur die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

als vereffenaar.

22.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

22.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

H. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 23 Wijziging van de statuten

23.1 Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

23.2 Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan alle vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en bestuurders is voldaan.

Artikel 24 Verzekering

24.1 Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

24.2 De bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de bestuurders en leden van het Bestuurscomité hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

Artikel 25 Enige in de stukken op te nemen vermeldingen

25.1 Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermelden: a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden  burgerlijke vennootschap met handelsvorm , leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het geval van een coöperatieve vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is; c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord  rechtspersonenregister of  RPR , gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft; f° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

25.2 Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Artikel 26 Transparantieverplichtingen tegenover de Orde van Architecten en vrijwaring van de belangen van derden

26.1 Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

26.2 De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

26.3 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel 27 Vrijwaring van de belangen van derden

27.1 Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

27.2 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de bestuurder(s), zal de algemene vergadering

onmiddellijk voorzien in de vervanging van de bestuurder(s) teneinde voor de lopende opdrachten de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

Artikel 28

De architect  rechtspersoon, haar vennoten, bestuurders en mandatarissen dienen de Wet van 20

februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van

het beroep van architect na te leven.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

F. OVERGANGSBEPALINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

" mevrouw SERVAES Lien, geboren te Duffel op twaalf juli negentienhonderd zevenenzeventig,

ongehuwd, wonende te 2800 Mechelen, Pennepoelstraat 37/2

Nationaal nummer : 770712 386/47

die aanvaarden.

De bestuurders verklaren niet getroffen te zijn door het verbod van bestuursfuncties van het

Koninklijk Besluit van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig.

De vennoten verklaren dat uit te goeder trouw gedane schattingen blijkt dat de vennootschap

gedurende het eerste boekjaar niet onder de wettelijke verplichting zal vallen om een commissaris te

benoemen, zodat bij toepassing van artikel 141 Wetboek van Vennootschappen, geen commissaris

benoemd wordt.

Alle beslissingen werden met unanimiteit van alle vennoten genomen.

BESLUIT VAN DE BESTUURDERS

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot eenendertig december tweeduizend vijftien. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend zestien.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

G. VERGADERING DER VENNOTEN

Benoeming bestuurders - Niet-benoeming- Commissaris

En onmiddellijk hierna komen de vennoten in vergadering bijeen.

Worden benoemd tot bestuurder voor onbepaalde duur :

" mevrouw BIJTTEBIER Sarah Suzanne Léo, geboren te Sandton/Randburg (Zuid-Afrika) op negentien februari negentienhonderd zesentachtig, ongehuwd, wonende te 3140 Keerbergen, Varensweg 12.

Nationaal nummer : 86.02.19-392.82

Volmacht

De bestuurders verklaren volmacht te verlenen aan JERA BOEKHOUDING te 2820 Bonheiden, Mechelsesteenweg, ten einde voor onderhavige vennootschap alle formaliteiten te vervullen inzake de ondernemingsloketten, B.T.W., als ook voor alle andere administraties als belastingen, registratie en R.S.Z.

" mevrouw CALLEBAUT Sara Suzanne Marcel, geboren te Gent op veertien oktober negentienhonderd vierentachtig, ongehuwd, wonende te 9050 Gentbrugge (Gent), Bruiloftstraat 77/A000.

Nationaal nummer : 84.10.14-056.97

Voor ontledend uittreksel

Notaris Adrienne Spaepen.

27/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 15.07.2016 16332-0253-012

Coordonnées
OVERAL ARCHITECTUUR

Adresse
LEMMENSSTRAAT 1 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande